banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 16:43 Danas je 15 Jun 2026, 16:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 1622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 82  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Avg 2025, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Naravno...imao sam i ja dvije godine pauzu od putovanja na posao kada sam radio u Gradišci, i prijalo mi je... ali, ako se mora... Uostalom, ranijih godina sam često zbog posla bio na terenu, tipa, ujutro svojim autom iz Gradiške do BL, pa službenim autom iz BL do Sokaca (ili Rogatice, ili Šipova, ili Zvornika, pa čak i do Trebinja) pa isti dan nazad i naveče kući... Sada sam oslobođen tih terena, neka mlađi malo potegnu :D

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2025, 13:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2013, 02:05
Нова Варош je napisao:
Pa lokacija u metalu je top za zgrade. Sve ti je manje više blizu.
Ne kontam gdje misle zgrade uvaliti kod Beme i Ardora?
Na lokaciji DI Vrbasa ide lagano 10 zgrada.
Jel ta firma konačno propala?
Пропада полако
Сад се боре ко ће све поклопити

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2025, 14:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Нова Варош je napisao:

Одавно се планира пресељење фабрике, у Лакташе ако се добро сјећам. А простор је већи од Малог Дрвара, заједно са меркатором и нестром, има бар 220-250 дулума, онако одокативно.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2025, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Нова Варош je napisao:

Umjesto Ardora.
Piše na onoj grafici da Ardor prelazi iz poslovne u stambeno-poslovnu zonu.
Može se tamo uglaviti nekoliko zgrada.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2025, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Philby je napisao:
Нова Варош je napisao:

Одавно се планира пресељење фабрике, у Лакташе ако се добро сјећам. А простор је већи од Малог Дрвара, заједно са меркатором и нестром, има бар 220-250 дулума, онако одокативно.

Može se tamo zgrada nabacati.
Ali koliko su udaljeni najbliža osnovna škola i vrtić?

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2025, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Choban je napisao:
Нова Варош je napisao:

Umjesto Ardora.
Piše na onoj grafici da Ardor prelazi iz poslovne u stambeno-poslovnu zonu.
Može se tamo uglaviti nekoliko zgrada.
Ono je fina lokacija za zgrade, samo uz pretpostavku da ne natrpaju previše zgrada (sto je utopija). A nekad bi iznad Ardoara trebao proći I nastavak tranzita. Da su ljudi normalni, podržao bih ovo..ali pošto sve rade kreteni, znam da će upropastiti i tu lokaciju.

A mogao bi tu biti i neki lijep veliki hotel sa parkom okolo (blizu Vrbas,Sehovi,autobus)

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2025, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
Philby je napisao:
Нова Варош je napisao:

Može se tamo zgrada nabacati.
Ali koliko su udaljeni najbliža osnovna škola i vrtić?
Ako nisu nesto dodatno sjebali, mislim da je skola predvidjena u Krajina naselju, sto nije predaleko od ove lokacije.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2025, 16:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Kakve veze ima DiVrbas sa merkatorom i nestrom?

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2025, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa logično je da će se to naselje nasloniti na Deltu , a to znaci blizinu naselja Krajina. Mislim da bi djeca išla u školu koja bi se trebala izgraditi u naselju Krajina (ako ne obrisu I ubace nove zgrade...sto su vec pokušali)*

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2025, 16:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Нова Варош je napisao:
Kakve veze ima DiVrbas sa merkatorom i nestrom?

Никакве, само сам упоредио простор. Површина коју покрива ДИ Врбас је већа од простора између стадиона и источног транзита, а ту има доста више од десет зграда.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2025, 08:09 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
Koju agenciju izabrati za oglasiti nekretninu, stan? Vjerujem da su u procentima uzimanja tu negdje, samo pitanje koja dobro radi posao, predpostavaljam da je Remax tu na vrhu ?
Da li ne neko saradjivao sa agencijma, jer na OLX mogu i sam staviti :)

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2025, 08:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Agenciju nikako. Njima je bitno da brzo prodaju, a ne da izvuku bolju cijenu. Kad sam prodavao stan mene su zvali iz Remaxa jer su vidjeli oglas i ponudili svoje usluge. Kad smo se našli da se dogovorimo ubjeđivali su me da je cijena koju tražim high end ponude, maltene nerealna. Nakon 20 dana prodao sam stan bez njih po cijeni koju sam i Remaxu rekao. Da napomenem da stan nije bio nikakav luksuz pa da sam tražio nerealnu cifru. Stara gradnja u Boriku, zrela za renoviranje.

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2025, 10:27 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
Nudili su i meni, ali ako je OLX baza, ne vidim poentu, doduse ne vjerujem da se Remax bas toliko oslanja na OLX, kao ove malo slabije agencije

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2025, 11:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Ja sam oglasio na olx kad sal prodavao.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2025, 12:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Zoka, kada si prodavao stan ?

Moj prijatelj je evo baš skoro imao sličnu situaciju kao Ozren, starija gradnja, relativno zrela za renoviranje i bukvalno mu je stala skroz prodaja preko pika. Znači imao tipa par ono obilazaka sa nekim katastrofa ponudama (tipa 20-30 hiljada manje i slično). Tek kada je kontaktirao agenciju (možda čak i REMAX, nisam siguran) je malo krenulo na bolje i na kraju ga je uspio prodati. Po nekoj nižoj cijeni (10-15 hiljada), ali kako sam ga shvatio da nije bilo agencije teško bi ga uopšte prodali.

Generalno je u opadanju kupovina/prodaja stanoa, pogotovo stare gradnje. To čujem od više izvora, pogotovo raje što prodaje stare stanove.

Što se mene tiče Remax ili Fakom se čine skroz okej.. Veće su, više agenata ima, firme su prije svega (nije ono jedan čovjek firma), tako da se može u njih imati i najviše povjerenja.. Možda još Everest ili tako neka. Ovo ostalo je sve lov u mutnom, barem iz nekog mog iskustva i praćenja.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2025, 15:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Im desetak godina. Ma i pik je postao problematičan za prodaju. Ako želiš da ti oglas bude vidljiv moraš sponzorisati stalno.
Vidi, meni je kad sam prodavao atan razlika između "moje" cijene i onoga što su oni predlagali bila oko 10%. Na ove cijene stanova 10k razlike je puno prihvatljivije

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2025, 16:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2015, 22:20
Koji ce ti djavo Remax? Ja sam sa njima dva puta saradjivao iz pozicije kupca, agenti su im katastrofalni.

Sam oglasi na OLX i radi bez agencije, plus niko ti ne uzima proviziju.

Nema opcije da ti oni bolje prodaju stan nego ti sam. Pogotovo ne u Banjaluci gdje svako ko uopste razgleda stanove koristi OLX kao bazu za gledanje.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2025, 17:05 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Sep 2009, 10:51
Ja sam preko agencije kupio stan i mogu reci da se u neku ruku isplatilo koliko god da su se ugradili, jer je bilo neke peripetije oko dokumentacije, greske u rugip-u, i da nije bilo nih i kontakata, umjesto 7 dana, neke stvari bi potrajale duze od mjesec.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2025, 08:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Prema mom nekom iskustvu, a provjeravao sam više agenata, one se ne ugrađuju na kupcu prilikom kupovine stana preko njih (bar nova gradnja), nego oni imaju procenat koji je dogovoren sa vlasnikom. Pričam o tome da sam gledao cijenu sa agentom, a onda direktno kontaktirao vlasnika tj. investitora i u većini slučajeva je cijena bila ista.
Usput, možda Gorane možeš podijeliti, ako nije previše privatno, koje si probleme sa dokumentacijom i rugipom imao, čisto zbog raje koja se u budućnosti možda bude susretala sa nečim sličnim.

Ni meni se generalno ne sviđaju agenti kao takvi, ali evo meni prvom je veća baza bila društvene mreže i stranice od agencija nego sam OLX. Drugo, sama agencija je neki garant sigurnosti jer su oni već u poslu i ne bi radili prevare, mada je to teško danas zaključiti. Svakako je dobro imati i notara od povjerenja da malo "pretrese" papire, a i provjeriti u sudu da li je 1/1 određeni stan.

Što se tiče prodaje mislim da je doseg do kojeg će doći bolji preko agencija, pogotovo kada je starija gradnja i stariji stan u pitanju. Evo ja imam taj jedan živi primjer + znam u saradnji sa tim agentima koji su to smarači u suštini. Oni su u stanju imati bubam 50 ljudi na lageru i kada im vi pogodite stan sa njima, da svim tim ljudima šalju, zovu, cimaju i šta sve ne. Tako da mislim da je ipak daleko veća šansa stariji stan prodati preko agencije.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2025, 09:06 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Sep 2009, 10:51
Kupovao sam ne nov stan, star 10ak godina, pa je tu obavezna procedura procjene nekretnine ispred banke i to je dobra praksa koja koristi i kupcu, iako se placa, ali bas u mom slucaju tu je uocena greska. Greska je u RUGIP-u jer je stan upisan na pogresnoj katastarskoj parceli, nije nikakvo muljanje, samo je javasluk jer prije nekoliko godina neko tamo nije zavrsio svoj posao. U konacnici, oni su to bez problema ispravili, uz guranje gotovo za 7 dana, ali kazu da je to posao koji u redovnoj proceduri traje sedmicama...

Vrh

[ 1622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 82  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]