banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 12:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Jan 2012, 20:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
HAHAAH mene nema po par mijeseci al kad se nakacim ne znam sjasiti haha.Evo osnovni dekali su legli hmm ja ne vidim silveringa al ko zna sta ce sutra biti.
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 21:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
odlicno izgleda al bas ...super su legli dekali ....uslikaj i neke dnevne slike ak uspijes da se jos bolje vidi :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 09:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
@ Fly By Wire Drug sve je dobro ali kao što je Warior napisao, treba da središ tu sivu- ili što treba da bude siva. Tu kamuflažu sam viđao uglavnom na Su 30 i Su 33. Dobro će izgledati tvoja Suška sa ovom kamuflažom.

@ Darijan Opaaaaaaaaa, evo nam konkurencije u avijaciji :D Boje su taman, dekali dobro legli. Čekamo finalne slike.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 17:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Fly by wire je napisao:
ove dole slike otpadaju jer su sm masine...

Kontam da nije toliko bitno što su SM na tim slikama, jer su sad svi Su27 napucani na taj standard. Bitne su boje, potraži starije slike i vidjećeš da su i ranije bile takve boje. Ima varijacija u nijansama, ali su redovno prisutne te "isprane" nijanse plave i sive... inače, ovo mi je jedna od najljepših kamuflaža i po mom mišljenju, jedna od najtežih za uraditi, baš zbog tih neuhvatljivih boja.

Ovako napamet, ja bih najvjerovatnije još maaalo posvijetlio svijetloplavu, u onu tamniju plavu bih dodao neku jako jako svijetlu nijansu sive (ili bijelu i malo sive) a u sivu bih dodao puuuno bijele.

Našao sam samo ovaj profil:
Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 18:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

vidio sam ovo pre...nazalost taj profil je samo s boka i nema tlocrta al odgovara crtezu u sastavnici :D
Slika
ovaj telefon ce me ubit...nemos sa njim slikat navece nema sanse :banghead:
upravo sam sinoc malo i radio na posvijetljivanju tamnoplave...jer sam mislio da jos treba ...mada je uzivo jos svijetlija kamuflaza nego na slikama sa ovog bed telefona(kad uslikam boljom kamerom i vidjece se bolje:wink: )..... sa sivom ce bit problema..treba ubosti onu nijansu sive iz koje kao da izbija hrdjavo crvena ako sam se dobro izrazio

evo na sta lici nakon drugog sloja tamnoplave i sive u tri nijanse kao prvi sloj al sa nijednom nisam zadovoljan(1.trup nos,2. desna ivica krila,3.vertilalci ).....ako se ista vidi.....
Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 18:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

e sta bi dao da bar mogu neku sliku originala nac al nista nema :angry4:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 18:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
treba ubosti onu nijansu sive iz koje kao da izbija hrdjavo crvena ako sam se dobro izrazio

Meni se stalno čini da ta siva na 27-icama ima neki blago ljubičasti ton. U svakom slučaju, i dalje ti je pretamna. Mislim da bi ona siva s kojom si prvo ofarbao (na ranijim slikama) mogla da odgovara kao osnova, ali treba u nju dodati jako puno bijele, možda oko 50% da bude bijela u miksu, jer treba da se dobije jako svijetla boja, s veoma niskim kontrastom u odnosu na svijetloplavu.

Tamnoplava je sad mnogo bolja, još ako je uživo svjetlija, to je još bolje.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 18:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Usput, koje su ovo boje? Revell?

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 18:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ja sam sad sa plavom veoma zadovoljan ne bi je vise dirao...e sad siva posto je ovo prvi sloj i malo drugog necu vise dodavati na maketu nista dok negdje sa stane ne isprobam i ne ubodem pravu nijansu da ne bi nanosio previse slojeva na maketu

da sve revell ...odnosno mat49+bijele samo malo sa svijetlu mat 49+sasvim malo plave 52gloss za tamnoplavu

a siva je mat 43solo....mat43+malo plave49 i mat43+malo mat 37 ...mislim da je u odnosu ove poslednje kombinacije rjesenje mada se slabo vidi

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 18:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Možeš probati da tu zadnju kombinaciju posvjetljuješ s bijelom, samo sipaj bijelu bez ustručavanja, sve dok konačni rezultat ne bude ta "isprana" siva boja. U svakom slučaju pazi da ne pretjeraš s crvenom 37.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 18:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

probacu i sa bjelom svakako a i jos nekim kombinacijama...uglavnom ne na maketi dok ne budem zadovoljan i nadjem pravu :D

a vi moji drugari ste tu da mi pomognete u rasudjivanju prave nijanse ...uglavnom cim nadjem pravu nijansu pokazem pa da vidimo onda valjal :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 19:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ovo su jedine slike koje mi je kolega s drugog foruma pokazao....e sad da li je to uopste taj avion i ako su slike svjeze ja onda nemam dekale za njega jel ima peraja i zube ...mada nije iskljuceno da je od 99 prefarban vise puta.....na vertikalcu se vide ostaci stare farbe koja dosta lici

Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 22:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

evo veceras sam malo se posvetio sivoj koliko sam uspio recite mi sami...ha ko zna mozda sam ubo u centar :wink:

ova kombinacija je u omjeru pola pola + kap ...ili ti mat43+bijela04+kap crvene mat37 evo na sta lici sad

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 00:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Stvarno bi trebao da investiraš u fotoaparat :) :) Ovako boje variraju od slike do slike, pa stvarno ne znam šta reći. Siva mi se i dalje čini prilično pretamna, ali i to može biti do kvaliteta fotografija...

Inače, prilično sam siguran da sam nekad negdje pročitao da su brojevi mijenjani na suhojima, tako da vjerovatno ove slike ne predstavljaju isti avion - to jest, ovaj avion koji ti radiš je nekad imao broj 16, pa je kasnije promijenjen. Pazi dobro na ICM dekale, raspadaju se u vodi, kad ih budeš potapao drži ih u vodi jako kratko. Najbolje da prvo izrežeš neke dekale koji ti neće trebati i isprobaš kako se ponašaju u vodi.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 00:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
E raja samo da vam pokazem ove dvije fotografije malo sam cackao, farbao ,mrljao.Obican komad plastike ustvari ostalo mi od mesera pa sam na njemu eksperimentisao.U pitanju je hrdja moja omiljena tehnika HVALA ZLIKOVAC on je kriv navuko me na ovo hahah :lol: :lol: :lol: evo slike pa samo mi recite da li se moze reci da li je zahrdjalo???
Slika
Slika
Ps.ovaj komad plastike nije farban mislim nema u opste osnovnu boja samo boju plastike kakva je inace maketa bila to jest messer nesto kao mis sivo vidi se izbija ispod hrdje na par mijesta

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 01:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
Hahaha, ma to care!

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 01:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Odličan je ovo efekat, baš brutalan :) . Izgleda čak i kao da je bilo izloženo vatri.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2012, 14:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

auuuh darijane odlicno izgleda :wink:

evi i ja da ispunim zelju kolegi warrioru :D slikano danas po suncu...pa sad prosudite o bijama u globalu 8)
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2012, 15:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pod pretpostavkom da se boje sad vide kako treba ja bih rekao da je svijetloplava odlična, tamnoplava je OK iako bi mogla da bude još malo, malo svjetlija - mošda još par kapi bijele u završni sloj?

Mislim da si na dobrom putu da potrefiš sivu. Potrefio si osnovnu nijansu, ali je trebaš još dosta posvijetliti. Slobodno dodaj još dosta bijele, da bude baš svijetla boja. Posmatraj slike pravih aviona i ravnaj se prema kontrastu između sive i svijetloplave kakav se vidi na fotografijama.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2012, 18:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2010, 11:25
evo mali napredak sa radom! nisam bio tu par dana (skijanje) pa sam nastavio sa patnjom na ovom sranju od makete!
nadogradnja, dorada i obrada:

sjedista kompletno preradjena, dodani pojasevi, sajle/rucice za katapultiranje... palice za upravljanje totalno preradjene, dodao rucice za kocenje...
Slika

napravio kompletan nisanski sistem... HUD...
Slika
napravio razmak izmejdu prednjeg i zadnjeg dijela kokpita... generalno kompletan kokpit! eh da, ovde kod HUD-a sam dodao i

onaj dodatak nisanskom sistemu.. bem li ga.. cnra okruglasta kutija koja se nastima na HUD samo nije na ovoj slici!
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]