banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 07:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jun 2009, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ha-ha svaka čast na volji Revan, jako simpatično uradjeno, više volim vidjeti djevojku kako prčka oko ovih "muških" stvari nego se hljeba najesti (samo ne volim vidjeti djevojku programera) :D :)

Warriore, hvala ti puno na detaljnim informacijama! Imam jos jednu molbicu za tebe: posto iz nekog razloga nisam dobio odobren nalog na http://www.maketarstvo.net, zamolio bih te ako mozes ti da otvoris temu (vidio sam da si registrovan) o tome gdje se moze nabaviti dobra maketa Su-35 ili Su-37 1/48. Volio bih cuti prijedloge i sta misle o Kitechu. Trenutno sam malo rezigniran jer gdje god trazim nigdje ne nailazim na pozitivan odgovor.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 20:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Taj forum ima malo čudnu aktivaciju, ja sam danima čekao potvrdu da mi je nalog aktiviran, ništa nije došlo... na kraju sam pokušao da se prijavim i uspjelo je najnormalnije, što pretpostavljam znači da oni ne šalju potvrdu o aktivaciji naloga. U svakom slučaju pokrenuću temu uskoro a ti pokušavaj pristupiti forumu ovih dana, pa se uključi kad uspiješ :) :) .

Revan je napisao:
Ja sam se za sad odlučila za slaganje nekoliko malih maketa iz one 'pocket' serije. Nisu tako detaljne i zahtjevne kao ove vaše, ali su vrlo fine :) . Evo jedne, u pitanju je 'Tie fighter'

Slika

Slika

Slika

To je Darth Vaderov Tie Fighter, jako lijepo, svaka čast =D> =D> =D> ta Star Wars pocket serija je odlična, napravi ih još, samo nek' se rade makete :) :) :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 22:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hristov, evo teme, pa se uključi kad ti proradi nalog:
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=12843

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 23:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Hristov je napisao:
Ha-ha svaka čast na volji Revan, jako simpatično uradjeno, više volim vidjeti djevojku kako prčka oko ovih "muških" stvari nego se hljeba najesti (samo ne volim vidjeti djevojku programera) :D :)

Hvala :) . Eto nisam razmišljala spadaju li makete u 'muške' stvari, jednostavno mi se sviđaju. Mada se ovdje radi i o dugogodišnjoj ljubavi prema SW pa su mi makete dio 'kolekcije'. Btw prije par godina sam sastavila Millenium Falcon, evo ga na ovoj temi, a čini mi se da ga je neko skoro spominjao.
viewtopic.php?f=52&t=21962&start=20
Kad steknem još iskustva razmišljam da počnem sa brodovima (ovim morskim :) )

Warrior of the Light je napisao:
To je Darth Vaderov Tie Fighter, jako lijepo, svaka čast =D> =D> =D> ta Star Wars pocket serija je odlična, napravi ih još, samo nek' se rade makete :) :) :)

Pa uskoro će jedna letjelica sa planete Naboo :)

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
I evo ga... Naboo Starfighter - N1 Royal starfighter
Ovaj brod mi je jedan od najljepših. Uslikala sam na crnoj podlozi jer tako više dođe do izražaja. Žuta boja je svijetla i skroz sjajna pa je malo nezahvalna sa svijetlu podlogu.

Slika

Slika

Slika

Slika

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

=D> =D> =D>

Jel' to Anakin unutra? Meni je to najljepša letjelica iz SW.

Vidim da se makete u Merkatoru prodaju k'o alva 8) Pitam se da li se rade tim tempom, ja sam malo usporio zbog obaveza, ali planiram da započnem jednu za koji dan.

Od kad se otvorio Merkator prestao sam obilaziti knjižare i tržne centre u potrazi za maketama, pa me čisto zanima da li su se makete pojavile još negdje u Banjaluci. Budući da ovi imaju dobru prodaju (a visoke cijene), možda će neko htjeti da im napravi konkurenciju??? Dexy co možda, da li je neko provjeravao?

I još jedna stvar, zna li ko gdje je Hristov - odjednom je nestao s foruma prije mjesec dana, u po priče, a nema ga ni na onom forumu gdje sam mu otvorio topik koji je tražio... kontam, nije se čovjeku valjda nešto desilo... :-? Hristov Stoičkov, ako si živ, javi se :)

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 23:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Za početnike u bojenju kistom, evo mala knjižica o bojenju maketa aviona:
_http://rapidshare.com/files/248562129/brush-paint-ebook-rev1-1.pdf.html

(Za moderatore: knjižica je besplatna a download legalan :) )

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2009, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
sto mi nece da skine ovu knjigu sa rapid share-a????
pise mi:
This file is neither allocated to a Premium Account, or a Collector's Account, and can therefore only be downloaded 10 times.
jel bio neko u zadnje vrijeme u merkatoru,ja sam bio prije 20 dana nisu imali nista od tenkova.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2009, 19:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Dozvoljeno je samo 10x dnevno da se skine knjiga, posto je uploadana na besplatni nalog. Neka mi je posalje neko na gvanja@gmail.com, pa cu je ja okaciti na premium nalog, da nema bezveze tog limita.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2009, 19:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Je li ti ovo suptilno poručuješ da imaš premium nalog? :D
Ovo ja zbog onog vratila :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2009, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo i ovdje ista knjiga, drugi link po redu:

http://www.world-war-2-airplane-model.com/ebook/

Citiraj:
jel bio neko u zadnje vrijeme u merkatoru,ja sam bio prije 20 dana nisu imali nista od tenkova.

Bio sam ja danas, ništa novo nije došlo a većina starog se rasprodalo... nadam se da će biti kakva popuna uskoro.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2009, 13:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Phucking PHANTOM phinally phinished :D :D :D

Slika

SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

http://maketarskikutak.com/index.php/topic,7658.0.html :)

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2009, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

odlicno uradjena maketa :salute:
ko bi rekao da je jos u aktivnoj upotrebi fantom je bas star avion.
i ja sam pri kraju sa svojom maketom abramsa pa cu okaciti slike :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jeli iko kupovao ove revelove razredjivace u merkatoru,valjaju li cemu?
ja sam danas bio,cesto dopunjuju inventar.
zna li iko sta im je kao neki sprej za airbrush??????

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hvala, 'ajd' da vidimo i tog tvog Abramsa :)

Revellov razrjeđivač "Color Mix" je odličan za njihove boje, evo na primjer ovu zadnju maketu sam radio s (uglavnom) Revell bojama razrjeđenim tim razrjeđivačem i jako sam zadovoljan rezultatom, dok sam na prethodnoj maketi (Mirage 2000) koristio neki obični razrjeđivač i uopšte nisam zadovoljan farbanjem.

Onaj drugi razrjeđivač "Painta Clean" je za čišćenje kistova.

Sprej za airbrush je kompresovani vazduh u spreju koji se koristi kao "pogon" za airbrush, ako nemaš kompresor. Ne koristim airbrush ali sam čitao da je ta boca jako loše rješenje u odnosu na pravi kompresor.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2009, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Super uradjeno, Warriore! Meni je stigao Yamato 1/350 od Tamiye, dugacak je citavih 76cm, prelijepo izgleda, stize mi uskoro i maketa od USS Constitution jedrenjaka, to ce mi biti dosta za narednih vise mjeseci jer mi je cilj da imam od svega pomalo da mogu da ukrasim interijer a ne da budem kolekcionar.
Stigao mi je i airbrush (double action, gravity feed), narednih sedmica cu naruciti i kompresor tako da se necu vise zezati sa kistovima i svim popratnim efektima koriscenja kista, a sa airbrushom bi se moglo i fino zaraditi, mimo maketarstva.
Vidio sam u Mercatoru finih maketa, doduse Revell je jedini dobavljac pa je time i maketarima ogranicen izbor, ali u sustini i nabavka od drugih proizvodjaca preko interneta moze biti jedna opcija.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2009, 16:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa živ li si :) Ja se već zabrinuo :lol: :lol:
Hvala na komentarima, a jedva čekam da vidim i te brodove urađene. Ni ja se ne žurim s izradom maketa, imam još tri u kutijama ali će da pričekaju bar još koji mjesec...
Provjeri samo da li ti se aktivirao nalog na onom forumu, pokrenuo sam ti onu temu a trebao bi i tvoj nalog do sad da proradi... ako nije, probaj se ponovo registrovati jer su nedavno imali neko brisanje neaktivih članova.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2009, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Warrior of the Light je napisao:
Ja se već zabrinuo

Pises kao da me licno poznajes :lol: :D

Yamato i USS ce biti dugorocni poduhvati tako da ce neko vrijeme proci dok ne zavrsim, zelim da ulozim dosta truda, kupicu i metalnih dijelova (SE set) da modelima podarim jacu notu plasticnosti. Momak sa http://www.maketarstvo.net koji je radio Yamatoa trebao je nekoliko mjeseci da ga zavrsi, a momak koji radi USS jos nije gotov a radi ga vise od godinu dana ako se ne varam. Ja cu shodno tome a uzevsi u obzir i fakt da nisam bas zagrizen, trebati reda velicine 2 mjeseca po maketi. Inace, Yamatoa bih preporucio svakom maketaru jer se radi o maketi fenomanelnih proporcija koja ce nakon sto se stavi u odgovarajucu izlozbenu vitrinu uljepsati interijer, isto vazi i za USS sa svojih 91cm :)
A sto se tice mog ucestvovanja na tom forumu, necu se ni registrovati, previse mi je komplikovana procedura a ne pise mi se nista tamo, a ako mi zatreba nesto obratim se tebi, deal? :D :)

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2009, 02:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

OK, ma meni bilo čudno kako si odjednom ispario s foruma u po priče :lol:
Možeš se probati registrovati na onaj drugi forum: http://maketarskikutak.com/, mislim da je jednostavnija procedura.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2009, 17:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Vau, prvi put danas zapalim u merkator, starom se nije davalo ić samom, i reko ajd da vidim šta ima međ maketama, iako sam se malo razočarao Star Wars maketama (skoro sklopljene, ne trebaju se farbat, ništa od Darth Vaderovog tie fightera), nađoh nešto što me zainteresiralo...wait for it.... Revell plasto...modelarska masa....iako nije namjenjena za sculpting, odlična je za gap filling i popravljanje mould lineova. To me toliko obradovalo da nisam stigao pogledati cijenu boja, i ima li ikakvog popratnog materijala za baziranje (ono tipa vještačka trava ili snjeg), pa ako iko zna odgovore na to bio bih zahvalan....

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]