Odrastao u Rosuljama porodicna kuca u I. Mazuranica tj ne samoj "granici" NV i Rosulja ili kako je to birvaktile bilo poznato kao Rosulje 1 na to se nadovezuje Pavelica naselje pa Avijaticarske i onda Rosulje 2

svi klinci iz mog sora su isli u nekada davno Mladen Stojanovic skolu a kasnije poslije zemljotresa po povratku iz Neuma u GSR. Tek od Nove Ulice i Novog Naselja su klinci isli u M. Radman skolu. Nego Rosulje su nekada bile bas vazdusna banja ali i BL je u to vrijeme (ne tako davno bila "banja") mi smo kao klinci zimi na povratku iz Pelagica slicurama po snjegu skroz Titovom do Kestena "skijali" navece oko 10 auto ili autobus svakih 10-15 minuta prodje ladno uklizavali snjeg al to je vrijeme kad su ljeti u nasim ulicama u julu po danu bijeli leptirovi Kupusari bili u rojevima a navece smo hvatali svitce i trpali ih u tegle.
U "Dzungli" tamo gdje je sada medicinska elektronika smo za jedan dan nas 3 uhvatili 54 sljepica i naravno ubacivali ih u postanske sanducice u P Preradovica naselju.
Sa 15-16 preselih na mejdan tj u Potok preciznije kod Naprijeda i trebalo mi je brat bratu 3 godine da se prilagodim a cini mi se da nikad i nisam skoro prije nekih 3 godine sam po 3 put promjenio MZ i sad imam stan kod Ekonomske koji je super dok covjek nema djece. Zgrada i stan su perfektni stara gradnja zidovi 45 cm ljeti hladno zimi toplo ali ispred ulica, u dvoristu parking pusti djete i halali ga miselinkama.
Opet kazem Rosulje ,NV ili Caire iza SUPa, kuce naravno ne stanovi su djelovi grada gdje bi vazda zivio. Svaka cast ostalim djelovima grada ali Brda su vazda bila za vrovce