uf, bila danas u obi-ju, kugla promera 50cm je 7,79e.

preskupo!!!
u ikei sam ih nasla za 3,99e 60cm precnik.
ipak mi izgleda ne preostaje nista drugo nego ih sama praviti.
u sustini ih mogu oblagati i novinskim papirom, jer cu te kugle kasnije obloziti cvecem od krep papira, tako da se novine nece ni videti.
a cvece sam pravila sama, evo vam par fotkica:

ovo bi kao trebala biti orhideja, ali kontam jos mekanim kistom naneti malo boje u sredini, neku svetlo roza i malo pospricati tamnijom roza da dobijem sitne tackice. nadam se da lici

za ovu ruzu sam potrosila citavu rolnu krep papira(50x250) i ogromna je.

blaf77, kontam taj gips dobro razrediti, pa mislim da bi moglo izdrzati da se ne stvrdne dok ja tu jednu kuglu ne oblozim. ako ne uspe, onda cu pokusati sa lepilom za tapete (iako nemam pojma kako izgleda to lepilo, kakve je konzistencije, koliko brzo se susi?!?!).
le_papillon, kontas tako praviti postolje lampe ili onaj abazur (mislim da se tako zove)??? jer, koliko sam upoznata sa tim, za taj abazur ti je najbolji rizin papir, jer propusta svetlost i nije zapaljiv.skoro sam videla predobar fazon, gde je abazur napravljen od tvrdjeg papira koji ne propusta svetlost, a na papiru su mestimicno izrezani neki leptirici, tako da svetlost prolazi samo kroz te otvore-leptirice. extra romanticno.