banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jan 2025, 23:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jan 2025, 15:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Panasonic ne pravi panele; što se tiče LCD-ova, što se može danas naći u televizorima su BOE, CSOT (TCL), Innolux (CMI) i AUO; OLED-i su uglavnom LG (koristi ih Panasonic) i Samsung (QD-OLED).

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2025, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Panasonica su zajebali kad su svi prihvatili LED i odustali od PLAZME

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2025, 16:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Castra je napisao:
Delicious je napisao:
Uzmeš TCL i ovako nešto da nadomjesti ambilight
https://amzn.eu/d/ikDS9uP

Nisam ubijeđen da je ovo naročito dobro..

Nije dobro

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2025, 16:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Castra je napisao:
Delicious je napisao:
Uzmeš TCL i ovako nešto da nadomjesti ambilight
https://amzn.eu/d/ikDS9uP

Nisam ubijeđen da je ovo naročito dobro..

Govee je ozbiljna firma koja se bavi led rasvjetom i dekoracijom. Ambilight sa druge strane nije ne znam kakva tehnologija i inovacija, malo zašareni zid i to je to.

Meni je bzvz i jedno i drugo, ali svaka roba ima kupca.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2025, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Ako gledas oko tih cijena ima TCL i noviji model C765, on je serija nakon C805 sa preko 2000 nita, a sistem Google TV im je na istom čipsetu MediaTek Pentonic 700 sa 3GB RAM-a.
Inače na temu displeja nekada je u Xiaomi Redmi Note 2 išao BOE displej, a danas je BOE i na IPhone-u.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2025, 17:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
<Enter_name> je napisao:
Nisu kinezi nosioci razvoja već masovne proizvodnje.
Ako te nekad put nanese u Ajndhoven, svrati do Philipsovog muzeja i vidi šta predstavlja (tj. šta ne nekad bio) taj brend.
Uh sto ga lupi, cuj nisu Kinezi nosioci razvoja? Neceg konkretno ili generalno? Ko je onda?
Hint, pogledaj broj registrovanih patenta unazad nekoliko godina.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2025, 17:32 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Kada pričamo o LCD tegnologiji, to je zrela tehnologija koja je dosegla svoj vrhunac.
Ozbiljni igrači su prešli na razvoj drugih tehnologija, a kinezi su preuzeli njihovu proizvodnju.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2025, 19:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Ovaj MiniLED je sasvim ok varijanta za nekih 1500KM, a za OLED treba dublje zavuci ruku u džep i par tisuća KM.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2025, 14:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2011, 23:46
Poručen Philips, navodno danas poslan ovaj što je na akciji na piku, sutra stiže. Javim, pošto sam malo skeptičan jer je ostao jedan komad samo, preko telefona mi čovjek reče da nije izložbeni model, ali onako sa zadrškom nekom. Pa ćemo vidjeti.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2025, 14:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Jel 1100 km placen posto vidim daje razlika u cijeni 200-300 km?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2025, 15:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Da.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2025, 16:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Бенџи je napisao:
Poručen Philips, navodno danas poslan ovaj što je na akciji na piku, sutra stiže. Javim, pošto sam malo skeptičan jer je ostao jedan komad samo, preko telefona mi čovjek reče da nije izložbeni model, ali onako sa zadrškom nekom. Pa ćemo vidjeti.

Ja sam bio kupio Philips, izložbeni, na akciji. Prestao raditi nakon dvije sedmice. 8)

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2025, 16:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

To je dobro, najgore kad prestane 2 sedmice poslije granacije.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2025, 16:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kako se uzme. Ni za živu glavu nisam htio više taj TV. Mislim realno, šta očekivati kasnije? Kupio Samsung (ne kod njih), evo radi već 10 godina.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2025, 16:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Meni da tv radi 10 godina ja bih ga namjerno razbio, samo da imam izgovor da kupim novi :D
A lik je htio u FISu da kupim oled philips od 2000Km, izložbeni. Kao upalili ga prije 3 dana. Rekoh, može, ali da spuste cijenu za 300KM. Kako da ne. Ti izložbeni Tv možda rade u mjesec dana non stop

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2025, 18:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dobro sve zavisi. Ako je kupljen neki premium serije može on trajati. Ja ne namjervam sad ovaj kad stigne mjenjati zadugo, jer gledam da novi philipsi sada dolaze bez androida i sa 60hz i 10w zvucnicima, što mi je potpuno neshvatljivo. Kao da su samo te “značajke” rezervisane od sada na OLED panelima koji su papreno skupi.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2025, 17:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Nije stigao TV danas. Zvao sam ovaj pc prime niko se ne javlja, slao poruke ne odgovaraju . Baš su neozbiljni !

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2025, 21:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pošto TV nije stigao, prebacio sam se na TCL, i u razgovoru sa prodavcem, kaže da moj philips sa projekciom ambilight-a daje osjecaj 55 ako uzmem 65 neću ni osjetiti da nema ambilight a, te mi je ponudio najnoviji model TCL 65c655, kada sam malo istražio ipak sam odličio se za stariji ali bolji model tj skoro pa prvi rang 65C805 po cijeni po kojoj je i philips 55pus8818 kojeg niko živ nema na stanju.

Slika

Idemo sklapanje i testiranje pa javim utiske.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2025, 13:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Uzeo sam pre 3 dana taj tcl samo 65", 65C805 odlican je televizor, crne boje su jako dobre skoro kao oled ali nije bas, prije toga sam imao bravia oled koji je sad u drugoj sobi pa sam poredio, boje su dosta jace i osvjetljenje, crne su tu negdje, ali naravno oled ima bolje. A prije toga svega sam imao Phillips sa Ambiligh, sa phillips TV isto su bili problemi neki, kao da sve ulazu u to svjetlo a ostalo im ku...

Sto se tice gaminga imas onaj neki njihov gaming centar pa sam postima input, posto igram xbox na njemu, 2 hdmi ulaza jedan je 144, drugi 120 i jos dva za 4k 60, 1 ARC.

Definitivno bi za Ps5 preporucio ovaj TCL jer je panel dobar, imas VRR i ostale gluposti te za gaming, jedino sto mi je zamjerka u nekim igricama se vidi malo "bloom" zbog local dimming-a, ali tu mozes ugasiti. Ako ti treba preporuka kupio sam od lika sa olx iz cazina jer ovdje nisam nigdje nasao, ima ovlastenu garanciju iz comtrade-a i jeftiniji je za oko 200KM nego na ekupi.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2025, 21:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Piro je napisao:
Definitivno bi za Ps5 preporucio ovaj TCL jer je panel dobar, imas VRR i ostale gluposti te za gaming, jedino sto mi je zamjerka u nekim igricama se vidi malo "bloom" zbog local dimming-a, ali tu mozes ugasiti. Ako ti treba preporuka kupio sam od lika sa olx iz cazina jer ovdje nisam nigdje nasao, ima ovlastenu garanciju iz comtrade-a i jeftiniji je za oko 200KM nego na ekupi.

Da, ja i jesam uzeo od čovjeka iz cazina isto taj 65c805. Sinoc sam išao kombijem po njega.

Prvi utisak - nije me očarao!

Krenimo redom:

1. Raspakivanje, sva kuća smrdi na kinesku plastiku!

2. Postolje je baš ono smeće zadnje.

3. Veličina super, ali nekako blijeda slika.

Drugi utisak - Dajem mu šansu!

1. Štimam prikaz po Darkovom uputstvu (nisam zadovoljan ni malo) ne želim real look i blijedilo želim jake boje i detalje.

Nalazim nekog britanca, štimam po njegovom i skoro pa savršeno, ali fali mi da bude to to.

2. Prelazim na HDR štimamje i tu ostajem očaran kvalitetom prikaza, puštam još nekih snimaka u HDR u i dolazim da ne baš onog što sam očekivao ali skoro.

3. Prelazim na Game Mode, - Fantazija! Samo još nisam doživio taj puni potencijal 144hz alil ima vremena, što se tiče gaminga odlično je, sa game prikazom, vivid i RPG mode sve ima, boje, punoća svjetlina, odziv.

4. Zvuk korektan- mogao bi biti i bolji, jedno se mora žrtvovati bas za razumjevanje ili glas za punoću prostorije.

NEPRIJATNO IZNENADJENJE

Pojavljuje se probijanje pozadinskog osvjetljenja po vertikali na poziciji sredina -> malo desno -> malo ispod sredine.

Kontaktiram cazin, sutra zovemo servis da vidimo šta kažu, ako nema pomoći šalju novi, jer smo utvrdili da ljudi prijavljuju na yt komentarima, izgleda da je to fabricka greska.

PRIJATNO IZNENADJENJE

Snimak na YT LG Oled test 2020 prikazuje koliko je ustvari ovaj televizor dobar!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]