Piro je napisao:
Definitivno bi za Ps5 preporucio ovaj TCL jer je panel dobar, imas VRR i ostale gluposti te za gaming, jedino sto mi je zamjerka u nekim igricama se vidi malo "bloom" zbog local dimming-a, ali tu mozes ugasiti. Ako ti treba preporuka kupio sam od lika sa olx iz cazina jer ovdje nisam nigdje nasao, ima ovlastenu garanciju iz comtrade-a i jeftiniji je za oko 200KM nego na ekupi.
Da, ja i jesam uzeo od čovjeka iz cazina isto taj 65c805. Sinoc sam išao kombijem po njega.
Prvi utisak - nije me očarao!
Krenimo redom:
1. Raspakivanje, sva kuća smrdi na kinesku plastiku!
2. Postolje je baš ono smeće zadnje.
3. Veličina super, ali nekako blijeda slika.
Drugi utisak - Dajem mu šansu!
1. Štimam prikaz po Darkovom uputstvu (nisam zadovoljan ni malo) ne želim real look i blijedilo želim jake boje i detalje.
Nalazim nekog britanca, štimam po njegovom i skoro pa savršeno, ali fali mi da bude to to.
2. Prelazim na HDR štimamje i tu ostajem očaran kvalitetom prikaza, puštam još nekih snimaka u HDR u i dolazim da ne baš onog što sam očekivao ali skoro.
3. Prelazim na Game Mode, - Fantazija! Samo još nisam doživio taj puni potencijal 144hz alil ima vremena, što se tiče gaminga odlično je, sa game prikazom, vivid i RPG mode sve ima, boje, punoća svjetlina, odziv.
4. Zvuk korektan- mogao bi biti i bolji, jedno se mora žrtvovati bas za razumjevanje ili glas za punoću prostorije.
NEPRIJATNO IZNENADJENJEPojavljuje se probijanje pozadinskog osvjetljenja po vertikali na poziciji sredina -> malo desno -> malo ispod sredine.
Kontaktiram cazin, sutra zovemo servis da vidimo šta kažu, ako nema pomoći šalju novi, jer smo utvrdili da ljudi prijavljuju na yt komentarima, izgleda da je to fabricka greska.
PRIJATNO IZNENADJENJESnimak na YT LG Oled test 2020 prikazuje koliko je ustvari ovaj televizor dobar!