banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Jul 2025, 03:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Nekoliko pitanja..
PostPoslato: 10 Dec 2011, 20:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Istorija mi nikad nije bila jaca strana tako da nemojte zamjeriti. Inace sam izvan ovih tokova, ali danas sam cuo nesto sto mi je bilo malo cudno..
Dosao drugov brat kod nas, da skratim pricu, dodjosmo mi nekako do Jevreja, momak mi poce pricati ovo..

- Filip IV je naredio prevodjenje Talamuda jer je bio zgrozen onim sta je procitao, navodno se u toj knjizi nasem Gospodu pripisuje sodomija sa magarcem? Kako smo mi stoka i sl.
- Kako car Dusan sigurno nije bez razloga naredio da se zabrani naseljavanje Jevreja na ove prostore.
- Kako su preko komunizma ubili oko 100 miliona Rusa

Ja sam Jevreje obicno posmatrao kao trgovce, bankare, malo me ovo zateklo? Sad, da li ovdje ima istine ili je ovo vise da mi moramo naci dezurnog krivca?

Hvala unaprijed na odogovorima.

EDIT Nasao sam i ovo, rekao mi je da procitam:

http://www.scribd.com/doc/6741969/Milor ... vreja-1941

Citiraj:
“Да јевреја нема на свету, не би ни сунце сјало, ни киша падала, нити би икакваблагослова било на земљи.“(Талмуд, Берах 101б)

Ко Јевреја ошамари толико је учинио греха као да је самог Бога ударио.“(Талмуд, Санхедрин 58б)

“Нејевреји су створани да служе Јевреје. Они морају орати, копати, сејати,косити, вршити. Јевреји су створени да све готово нађу.“ (Талмуд, Берахот 58а)

“Забрањено је бити милостив према Нејеврејима.“ (Талмуд, Рамбан).“Нејевреју не треба милост и помоћ указивати.“ (Талмуд, Јебамот 12а)

“Бог је створио Нејевреје, иако су они равни са животињама, и дао им јечовечји облик, јер не доликује Јевреју да буде служен од стоке. Зато га служеживотиње у човечијем облику.“ (Шулхан арух, Мудраш талпиот 225)

“Нејевреји, чија душа потиче од нечистог духа, називају се свињама.“(Талмуд, Јалкут Рубени 12).

“И зато кад један нејеврејски слуга или слушкиња умре, треба их ожалитионако, као кад један во или магарац цркне.“ (Талмуд, Брохес).

“Између Нејевреја и Јевреја не постоји никаква веза. Јер месо Нејевреја јеживотињско месо, а њихово семе је животињско семе.“ (Талмуд, Јебамот 89а).

“Нејевреј је као једно псето. Што више, записи уче да се псето има вишепоштовати од Нејевреја.“ (Талмуд, Екесегетрашиексод 22).

“Месо Нејевреја је месо магареће, а семе коњско семе.“ (Талмуд, Јебамот98а)

Sad bas nista ne razumijem..

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 21:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Dadoh se u potragu po internetu i na svoje zaprepašćenje naiđoh na potvrdu tvojih gornjih navoda, tekst i video na linku: http://www.stormfront.org/forum/t623666/

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 22:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ma da sve je ovde kao slučajno a postavljaju se krajnje nacionalistički linkovi.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Imaš ovdje i zanimljiv video, naravno posvećen Talamudu i "vječitim žrtvama"..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0qdEszo64Lo[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 22:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
WrDa je napisao:
I
- Kako car Dusan sigurno nije bez razloga naredio da se zabrani naseljavanje Jevreja na ove prostore.
.

Citiraj:
U nauci je zapaženo da se u Krmčiji sv. Save iz 1202. godine Jevreji pominju samo uopšteno, a ni u Dušanovom Zakoniku iz 1349. o njima nema izričitog pomena. To se tumači činjenicom da u grčkim i vizantijskim izvorima iz toga doba, koji su služili kao uzor za srpske pravne spise, o Jevrejima takoće nema mnogo podataka, odnosno da se o njima ponajviše „ćuti".14 Pominju se samo kad se državni porezi, prikupljeni od Jevreja, poklanjaju raznim manastirima.

Sličan običaj zabeležen je i u staroj srpskoj državi. Poznat je podatak da je car Dušan 1337. godine neko imanje u Prilepu kod „jevrejskog dola" i „jevrejskog rečišta", nedaleko od tamošnje crkve sv. Dimitrija, poklonio manastiru Treskavcu. Njegov sin Stefan Uroš 1361. godine poklonio je manastiru sv. Atanasija u Strezištu „jevrejske livade", vinograd i kmetove Jevreje koji su na tome imanju živeli i plaćali porez kao i svi drugi stanovnici.15 U vreme raspada srednjovekovne srpske države, pod vlašću kneza Lazara i njegovih naslednika, Jevreji iz Srbije su, prema sačuvanim podacima, održavali stalne veze sa Jevrejima u Dubrovniku.

Prema pouzdanim tvrćenjima, posle izgona iz Španije krajem XV veka, Jevreji su u Dubrovniku bili dobro zaštićeni i vrlo korisni kao posrednici pri useljavanju jevrejskih prognanika u Otomansko carstvo. Dubrovački Jevreji, koji su od 1540. godine u gradu imali svoj geto, bili su prvo i najsigurnije prihvatilište svojih sunarodnika iz Španije, Portugala i Navare, pa su ih otuda kiricijskim karavanima, velikim i po pedeset konja, prebacivali u kopnene krajeve Turske. Na sličan način, Jevrejima iz nemačkih zemalja, srednje Evrope i Ugarske Beograd je pružao gostoprimstvo još pre progona iz Španije,

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Da i ja nešto napišem...
-O Filipu IV (Philippe IV, Philippe le Bel - Filip lijepi):
Da bi dokazao svoju vjernost crkvi i obogatio Francusku koja je bila osiromašena od krstaških ratova, Filip IV je započeo sa progonom Jevreja i vitezova templara (zaštitnika Jerusalima). Godine 1306. je naredio protjerivanje svih Jevreja iz Francuske i plijenjenje njihove cjelokupne imovine. Godinu dana kasnije je naredio hapšenje svih vitezova nezavisnog i neizmjerno bogatog reda templara, spaljivanje na lomači njihovih vođa i konfiskaciju njihove imovine. (izvor: Encyclopædia Britannica).
Toliko o šupku Filipu.
-O caru Dušanu:
Njegov zakonik, urađen po uzoru na Justinijanov zakonik je vrlo precizno objasnio šta i kako treba raditi u pojedinim prilikama. Jevreje ne pominje nigdje, ali tumačeći sam zakonik nije teško izracunati da nisu bili baš u povlašćenom položaju, kao ni katolici (tzv. latinska jeres) ili bogumili (jeretici). Vjerovatno je postojala recipročnost u tome (inkvizicija).
-O komunizmu i Rusima:
Ne vidim kako bi se Jevrejima natovarila smrt 100 miliona Rusa. U kom periodu? Da bi umrlo 100 miliona Rusa, potrebno je, osim dva svjetska rata i jedno 70-80 godina prirodnih razloga (bolest, neimaština, alkoholizam, starost...)
Ono, Karl Marx je bio Jevrej, ali nije Lenjin, Staljin, Hruščov...
Dosta Jevreja je bilo medju boljsevicima, ali je vecina bila ruska (i pravoslavna). Isto tako i medju nacionalnim komunističkim pokretima je uvijek bilo i Jevreja, ali nikad nisu bili na samom vrhu.
-O talmudu ne znam ništa. Zaista. Znam samo da sve monoteističke religije (hriscanstvo/krscanstvo/islam) vuku porijeklo iz jevrejskih spisa i dogme u njima objavljene, i samo su "varijacija na temu."

U jednom se slažem, uvijek je lakše krivicu za sva zla u svijetu prebaciti na jednu stranu, nekad je to bio narod, nekad pokret, nekad organizacija.
Istina je uvijek malo komplikovanija.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 22:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Не бих се превише правио паметан,ал руку на срце,многе свакодневне поруке дифузиране преко средстава масовног информисања пате од недостатка конкретности. Оптерећене су парафразирањем, паролама,давно изреченим тезама. Бјежи се од суштине ствари.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 22:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Ja стварно немам снаге да по стоти пут исто пишем...Чекам да дође Avinoam1...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 22:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako ne vidiš kako bi se Jevrejima natovarila smrt 100 miliona Rusa onda moraš znati da je pored Marxa jevrej
bio i Lenjin doduše polutan,sa majčine strane,Hitlre je dijete jevrejskog kopileta i imao je u svojoj vojsci veliki
broj jevreja itd,itd....

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 22:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Ja стварно немам снаге да по стоти пут исто пишем...Чекам да дође Avinoam1...

I ja. I ne mogu da vjerujem da sam to rekao.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 22:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Ako ne vidiš kako bi se Jevrejima natovarila smrt 100 miliona Rusa onda moraš znati da je pored Marxa jevrej
bio i Lenjin doduše polutan,sa majčine strane,Hitlre je dijete jevrejskog kopileta i imao je u svojoj vojsci veliki
broj jevreja itd,itd....

Pitam se samo koliku bi vojsku her Schickelgruber imao da nije pobio 6 miliona potencijalnih vojnika...Možda bi onda uspio da dostigne score, mada ni tovariš Visarionovič nije bio naivan, i on je koristio Jevreje kao vojnike.
Po tebi ispade da su se Jevreji međusobno poubijali noseći uniforme, što Wehrmachta, što Crvene armije. I da su još pri tome uspjeli da pobiju 100 miliona Rusa.
Nijemci su genocid pretvorili u industriju, ali su izgleda male mace za Jevreje...
Naravno, ako koristiš isključivo internet kao sredstvo edukacije.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ne čudim se ovim budalama koji se pale na ovakve gluposti, ali se čudim vama koji im nešto objašnjavate.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Samo za vrijeme Staljinove vladavine je UBIJENO 20-50 miliona ljudi, oni koji su umrli od gladi, bolesti itd ne ulaze u ovu brojku, to je činjenica i istorijski podatak. Za vrijeme Lenjina a i Staljina 90% ljudi u vrhu partije je bilo jevrejskog porijekla, aa Lenjin je bio Jevrej, doduše prema majci ali kod Jevreja se tako i računa, ispravite me ako griješim..

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 23:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pitam se samo koliko bi Sarajevo imalo više stanovnika da nisu sami sebe bombardovali na Markalama.
Postoje ljudi koji vjeruju u zvaničnu istoriju ali takođe postoje i oni sa kritičkom mišlju.Ako mi neke stvari nisu jasne onda moram izraziti sumnju .I reci na kraju meni budali šta fali internetu kao sredstvu edukacije.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2011, 00:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
Danny ^_^ je napisao:
Samo za vrijeme Staljinove vladavine je UBIJENO 20-50 miliona ljudi, oni koji su umrli od gladi, bolesti itd ne ulaze u ovu brojku, to je činjenica i istorijski podatak. Za vrijeme Lenjina a i Staljina 90% ljudi u vrhu partije je bilo jevrejskog porijekla, aa Lenjin je bio Jevrej, doduše prema majci ali kod Jevreja se tako i računa, ispravite me ako griješim..

Prica o bilo kojem broju preko 20 miliona ubijenih od strane Staljina je cista laz, naduvana brojka od strane zapada i stvarno bi volio da vidim taj istorijski dokaz, studiju, istrazivanje ili sta god koja je dosla do te brojke. Obicno se provlaci kroz americke dokumentarce pa se kaze: "U Staljinovim cistkama pobijeno je ili se vodi kao nestalo 8-10 miliona ljudi, a neki kazu i nevjerovatnih 20 miliona" i onda se naravno ne navodi ni jedan izvor ili cinjenica koja bi potvrdila tu tezu, ponovi tako par puta i ljudima udje u usi, a evo vidim i ti ides to krajnjih granica sa cifrom od 50 miliona.....a varijacija ti nije velika, samo 30 miliona....

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2011, 08:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Danny ^_^ je napisao:
ali kod Jevreja se tako i računa, ispravite me ako griješim..

Onda je i tvoj idol bio Jevrej.... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2011, 14:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pa šta da je to i istina?

Svaka vjerska knjiga nudi izbavljenje svojih sljedbenika i ništa loše u tome nema.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2011, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Spacedwarf je napisao:
Danny ^_^ je napisao:

Prica o bilo kojem broju preko 20 miliona ubijenih od strane Staljina je cista laz, naduvana brojka od strane zapada i stvarno bi volio da vidim taj istorijski dokaz, studiju, istrazivanje ili sta god koja je dosla do te brojke. Obicno se provlaci kroz americke dokumentarce pa se kaze: "U Staljinovim cistkama pobijeno je ili se vodi kao nestalo 8-10 miliona ljudi, a neki kazu i nevjerovatnih 20 miliona" i onda se naravno ne navodi ni jedan izvor ili cinjenica koja bi potvrdila tu tezu, ponovi tako par puta i ljudima udje u usi, a evo vidim i ti ides to krajnjih granica sa cifrom od 50 miliona.....a varijacija ti nije velika, samo 30 miliona....

Volio bih da jednog dana prebrojimo žrtve demokratije.To bi bilo interesantno.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 03:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Једина забрана за коју ја знам је забрана насељавања Јевреја у Србију под управом вожда Карађорђа.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]