Istorija mi nikad nije bila jaca strana tako da nemojte zamjeriti. Inace sam izvan ovih tokova, ali danas sam cuo nesto sto mi je bilo malo cudno..
Dosao drugov brat kod nas, da skratim pricu, dodjosmo mi nekako do Jevreja, momak mi poce pricati ovo..
- Filip IV je naredio prevodjenje Talamuda jer je bio zgrozen onim sta je procitao, navodno se u toj knjizi nasem Gospodu pripisuje sodomija sa magarcem? Kako smo mi stoka i sl.
- Kako car Dusan sigurno nije bez razloga naredio da se zabrani naseljavanje Jevreja na ove prostore.
- Kako su preko komunizma ubili oko 100 miliona Rusa
Ja sam Jevreje obicno posmatrao kao trgovce, bankare, malo me ovo zateklo? Sad, da li ovdje ima istine ili je ovo vise da mi moramo naci dezurnog krivca?
Hvala unaprijed na odogovorima.
EDIT Nasao sam i ovo, rekao mi je da procitam:
http://www.scribd.com/doc/6741969/Milor ... vreja-1941Citiraj:
“Да јевреја нема на свету, не би ни сунце сјало, ни киша падала, нити би икакваблагослова било на земљи.“(Талмуд, Берах 101б)
Ко Јевреја ошамари толико је учинио греха као да је самог Бога ударио.“(Талмуд, Санхедрин 58б)
“Нејевреји су створани да служе Јевреје. Они морају орати, копати, сејати,косити, вршити. Јевреји су створени да све готово нађу.“ (Талмуд, Берахот 58а)
“Забрањено је бити милостив према Нејеврејима.“ (Талмуд, Рамбан).“Нејевреју не треба милост и помоћ указивати.“ (Талмуд, Јебамот 12а)
“Бог је створио Нејевреје, иако су они равни са животињама, и дао им јечовечји облик, јер не доликује Јевреју да буде служен од стоке. Зато га служеживотиње у човечијем облику.“ (Шулхан арух, Мудраш талпиот 225)
“Нејевреји, чија душа потиче од нечистог духа, називају се свињама.“(Талмуд, Јалкут Рубени 12).
“И зато кад један нејеврејски слуга или слушкиња умре, треба их ожалитионако, као кад један во или магарац цркне.“ (Талмуд, Брохес).
“Између Нејевреја и Јевреја не постоји никаква веза. Јер месо Нејевреја јеживотињско месо, а њихово семе је животињско семе.“ (Талмуд, Јебамот 89а).
“Нејевреј је као једно псето. Што више, записи уче да се псето има вишепоштовати од Нејевреја.“ (Талмуд, Екесегетрашиексод 22).
“Месо Нејевреја је месо магареће, а семе коњско семе.“ (Талмуд, Јебамот98а)
Sad bas nista ne razumijem..