TBPTKO je napisao:
Сафете, свако паметан зна да са две стране Дрине живи један народ - Срби. Тако када Карађорђе диже устанак помажу му Срби из Босне, а све буне босанских Срба имају помоћ из Србије, све до 1878.
Овде се Бошњаци и Срби употребљава у смислу места где живе.
Јукић у то доба назива домаће Хрвате Бошњацима, а досељене из Загоре Хрваћанима, лаи су они данас један народ и нико то не негира.
Ovo objasnjenje je nesto tipa: Nismo mi to samo nas tako zovu.

Masala
Nego tema danasnje emisije nije kako su Hrvate ili Srbe braca preko drine i Save zvala,vec nekog treceg,pogodi koga?One nepostojece?Mozda.
Shaolin Drunkard je napisao:
Volio bih da vidim neki dokaz ove tvoje tvrdnje? Muslimanski istoricari su itekako bili aktivnu u bivsoj Jugoslaviji, nisam primjetio da su bili diskriminisani.
Da ne bi pocinjao s nekim copypaste odgovorima i sl.,da ti na prost i jednostavan nacin "docaram":Ja sam kroz srednju i osnovnu skolu naucio puuuuno vise o Obilicu,Marku Kraljevicu,knjazevima i srpskim ustancima nego sto si ti,ako si prije rata imao istoriju u skoli ,naucio o nekom muslimanu iz BiH(da ne kazemBosnjaku),osim o Hasi i Husi. Ok?
ortodox2 je napisao:
sta da pricam sa tobom kad ti je prvo sta znas reci KARADZIC i DODIK, time si sve rekao , mozda su oni bitni za tvoje shvatanje porijekla ali su veoma "sitne ribe" u srpskoj istoriji a takodje znacenje njihovog prezimena upucuje na nesto sasvim drugo
Ma jok,sta se palis odmah,doticna gospoda su savim nebitna u istorijskom kontekstu,ali fazon je sto si TI potegao o poznavanju korijena i porijeklu prezimena,tako da te kao eksperta na tom podrucju pozivam da nam rastabiris njihovo korijenje,porijeklo njihovih prezimena,ako moze. Poenta ce doci sama....