banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jul 2025, 12:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Jan 2012, 18:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
http://www.sarajevo-x.com/svijet/region ... /komentari

Evo kad mi Srbi nismo neko se sjetio umjeto nas da optuzi katolicku crkvu za velicanje Pavelica

U jednu ruku za svaku pohvalu u drugu ruku zalosno sto se niko od Srba nije oglasio to govori kakav smo narod :(

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ezan1 je napisao:
Citiraj:
pogledajte im drzave i kakvog je oblika da su vodili pametnu politiku dobar dio BiH je treba pripasti njima ali eto imali su sansu i nisu je iskoristili a sad su na ivici da iz kontitutivnog naroda predju u manjinu u BiH.
Ja mislim da je trebalo teritorij BiH podjeliti izmedju Hrvata i Srba popola jos poslije 1 svjetskog rata danas nebi imali ovolike probleme sad smo taoci te neke politike bratimljenja drzava 3 naroda bla bla

Citiraj:
.... hrvatima dati posle prvog svjetskog rata neku malu drzavicu, italijanima njihov dio a srbiji njihov, bih podijeliti na dva dijela, dati muslimanima da se izjasnjevaju kao srbi ili hrvati islamske vjeroispovjesti i to je to, ne bi bilo potrebe za ovima ratovima, niko nas ne bi mogao gurnuti u sukob

:lol:

O majko mila ....
Ma ko je to trebao DATI nesto Hrvatima i Talijanima ... i jos nesto pride "muslimanima" ?

Srbi, Srbija ... ko ????

Kraljevina Srbija ne Srbija ehm pa da uzeti dio BiH gdje je vecina Srba tad smo mogli i Sarajevo uzeti zasto ne bili smo pobjednici i sve Srbe sto ostanu sa druge strane granice preseliti u Srpski dio BiH ?

Zato sto smo izasli iz rata kao pobjednici a Austo-Ugarska kao gubitnik i Hrvati+muslimani sa njima a mi smo imali na nasoj strani sve bitnije sile tog vremena mogli smo staviti granicu gdje smo htjeli ali neeeeeee hocemo mi Kraljevinu Jugoslaviju drzava svih slavena bla bla imali smo sansu zapecatit granice Srpskog naroda i okrenuti se zapadu i danas bi zivili ko gospoda

nazalost te 1918 smo imali sansu kakvu ja vjerujem necemo vise nikada dobiti........vjerovatno :(

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 19:04 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Igor Vujcic je napisao:
http://www.sarajevo-x.com/svijet/region/efraim-zuroff-zabraniti-sluzenje-mise-anti-pavelicu/120102103/komentari

Evo kad mi Srbi nismo neko se sjetio umjeto nas da optuzi katolicku crkvu za velicanje Pavelica

U jednu ruku za svaku pohvalu u drugu ruku zalosno sto se niko od Srba nije oglasio to govori kakav smo narod :(

rekao sam ti ja da ne ocekujes neke osude...ne uklapa se

Poslednji put menjao Schlager dana 02 Jan 2012, 19:07, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
Igor Vujcic je napisao:
http://www.sarajevo-x.com/svijet/region/efraim-zuroff-zabraniti-sluzenje-mise-anti-pavelicu/120102103/komentari

rekao sam ti ja da ne ocekujes neke osude

I bio si u pravu nazalost :(

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 00:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Pa, možda većina Srba smatra da nema ni potrebe pominjati katoličku crkvu, jer brate to i vrabci na grani znaju.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 00:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dukicas je napisao:
Pa, možda većina Srba smatra da nema ni potrebe pominjati katoličku crkvu, jer brate to i vrabci na grani znaju.

Kad se laz ponovi dovoljno puta ona postaje istina tako je i sa ovim neznaju svi mozda u toj crkvi ima i djece ili mladih osoba koje neznaju istoriju i uzimaju sta je rekao svestenik zdravo za gotovo da smo pametan narod ko sto nismo ovo bi zvonilo na sva zvona od BL do BG ali ne u nas se suti danas je receno u 1 crkvi sutra u 2 prekosutra ce biti receno u 10 crkvi dovoljno puta na dovoljno mjesta i ljudi ce poceti misliti da je to istina....

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 01:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 22:40
dukicas je napisao:

Мислим да не треба генерализовати ствари. Несумњиво је да су католички бискупи и братија починили грозне злочине, али би било ред казати да су постојали и они који су нам се дивили, и који су се бунили против тога. Нису исти католици Хрвати и Њемци, мада су слични, али постоје битне разлике...

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 01:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

naravno da nisu isti i da su nas neuporedivo vise pobili i poklali hrvati nego nijemci.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 05:50 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 03 Jan 2012, 05:47
Sa Hrvatima nema prijateljstva i poverenja. Vlast u Srbiji nazalost tako ne razmislja...

http://www.vaseljenska.com/vesti/izbegl ... -hrvatske/

http://www.vaseljenska.com/vesti/vizent ... vestenike/

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 09:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Sep 2010, 15:56
Citiraj:
E sad, sto nam je kralj bio malo pohlepan pa zelio da vlada na sto vise teritorije, ili je bio zaludjen nekim drugim iluzijama je vec druga prica....
A tebi bih porucio majstore, moras se malo informisati o toku prvog svjetskog rata, nemoj da basas u prazno, ovako te niko nece ozbiljno shvatiti

:lol: , samo me vi nemojte uciti istoriju.
Vasa istorija je dobro poznata ... svima, a mitovi i bajke - za to bi trebao biti otvoren poseban podforum.

Zna se ko je odlucivao i kako krojio i granice i istoriju i poslije prvog i poslije drugog svejtskog rata. Tu se mi nismo puno pitali.

Citiraj:
Simpatičan mi je ovaj ezan....Javlja se ili kad treba pišati po Srbima ili opravdati zločine nad Srbima...

A ovo mozes podkrepiti ... cim?
Ja se javljam - kad vi malo vise (nego obicno) "pretjerate" s ulogom i znacenjem nebeskog naroda 8) , a to nije rijedak slucaj :D .

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 10:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sa čim?
search.php?author_id=18840&sr=posts

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 10:17 
Pripravnik
Pripravnik

Ja odlicno znam sta pisem ... a ti potkrijepi tvrdnju (ako mozes).

Ali da ne kvarimo temu (s koje se svakako vec skrenulo .. 8) )

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 23:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ezan1 je napisao:
Ja odlicno znam sta pisem ... a ti potkrijepi tvrdnju (ako mozes).

Ali da ne kvarimo temu (s koje se svakako vec skrenulo .. 8) )

Ne vidim da si negdje iznio misljenje o ovoj temi ?

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2012, 09:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pa .. ako vec hoces nesto da ti napisem o Pavelicu i Jasenovcu - onda samo da na brzinu spomenem da sam ja nekada davno (u onom mom proslom zivotu) bio clan saveza komunista, pa onda malo i clan predsjednistva omladine Banjaluke, pa onda ucesnik mnogobrojnih omladinskih radnih akcija (diljem lijepe i nase i njihove i vase a Boga mi i crnogorske i slovenacke ....).
Ovo bi ti trebalo reci - sta bih ja mogao misliti o multikulturalnosti, o nacijama o religiji o fasizmu - o ustasama o cetnicima (o ovome bolje da se ne izjasnjavam - jer bi bilo jako vulgarno).....
U postovima na ovom forumu odgovaram (ili bolje reci komentarisem) na imbecilne postove tipa MI smo trebali NJIMA ... dozvoliti, zabraniti, ili bla bla bla .... a vrhunac bi bila "NECIJA" dozvola Muslimanima da se izjasnjavaju kao Srbi ili Hrvati islamske vjeroispovijesti (sto je tako i bilo do '74).
Zuta traka i ostala *ranja.
Srbija nikada za nikada nece moci niti je kad mogla pretendovati (istorijski) na bilo koji dio BiH ili hrvatsku obalu ili sta ja znam ....

Fasizam i "NDH politiku" kritikujes potpuno istom idejom i nacinom provodjenja te ideje kao sto je taj kritikovani Pavelic radio.
Tvoj post sam i komentarisao pa znas i na sta sam reagovao.

Uostalom neko tamo naveo 1915 godinu i "pohlepu" srpskog vodjstva - a ne rece da je te iste 1915 rat u stvari bio izgubljen za Srbiju a srpska vojska protjerana zna se vec gdje i kako.
Zna se i kako je rat zavrsen, i naravno ko se pitao oko granica.
Sve se zna - samo sto vi mislite da uvijek znate malo vise i malo bolje nego drugi, naravno uz guslarske i bapske price, mozda nije ni cudo.

Eto tako ... kad vec pitas.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2012, 13:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ne brukaj se.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2012, 14:10 
Pripravnik
Pripravnik

Spusti se na zemlju

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2012, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
ezan1 je napisao:
Srbija nikada za nikada nece moci niti je kad mogla pretendovati (istorijski) na bilo koji dio BiH ili hrvatsku obalu ili sta ja znam

A mogla je 18' ta ista Srbija oslobađati Bosnu i tu istu Hrvatsku od Austrije, ustvari Srbija je 18' trebala satrati i Hrvatsku i Bosnu, satrati ih do temelja jer tu austrijsku vojsku koja je činila zločine nad Srbima su činili Hrvati i muslimani, znači nije vas trebalo oslobađati već okupirati i izvršiti odmazdu, ali ne brini se biti će ponovo neka druga osamnaesta, a tada Srbi sigurno neće biti budale da drugima prave državu i da vjeruju u nekakvo južnoslavensko bratstvo, tada će Srbi da jebu kevu za sve što je do tada bilo, čekali su Srbi 500 godina da sjebu turke pa su ih sjebali, sjebaćemo i vas kad tad ne sekiraj se.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2012, 15:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
ezan1 je napisao:
Pa .. ako vec hoces nesto da ti napisem o Pavelicu i Jasenovcu - onda samo da na brzinu spomenem da sam ja nekada davno (u onom mom proslom zivotu) bio clan saveza komunista, pa onda malo i clan predsjednistva omladine Banjaluke, pa onda ucesnik mnogobrojnih omladinskih radnih akcija (diljem lijepe i nase i njihove i vase a Boga mi i crnogorske i slovenacke ....).
Ovo bi ti trebalo reci - sta bih ja mogao misliti o multikulturalnosti, o nacijama o religiji o fasizmu - o ustasama o cetnicima (o ovome bolje da se ne izjasnjavam - jer bi bilo jako vulgarno)
.....
U postovima na ovom forumu odgovaram (ili bolje reci komentarisem) na imbecilne postove tipa MI smo trebali NJIMA ... dozvoliti, zabraniti, ili bla bla bla .... a vrhunac bi bila "NECIJA" dozvola Muslimanima da se izjasnjavaju kao Srbi ili Hrvati islamske vjeroispovijesti (sto je tako i bilo do '74).
Zuta traka i ostala *ranja.
Srbija nikada za nikada nece moci niti je kad mogla pretendovati (istorijski) na bilo koji dio BiH ili hrvatsku obalu ili sta ja znam ....

Fasizam i "NDH politiku" kritikujes potpuno istom idejom i nacinom provodjenja te ideje kao sto je taj kritikovani Pavelic radio.
Tvoj post sam i komentarisao pa znas i na sta sam reagovao.

Uostalom neko tamo naveo 1915 godinu i "pohlepu" srpskog vodjstva - a ne rece da je te iste 1915 rat u stvari bio izgubljen za Srbiju a srpska vojska protjerana zna se vec gdje i kako.
Zna se i kako je rat zavrsen, i naravno ko se pitao oko granica.
Sve se zna
- samo sto vi mislite da uvijek znate malo vise i malo bolje nego drugi, naravno uz guslarske i bapske price, mozda nije ni cudo.

Eto tako ... kad vec pitas.

1. pa šta? pa šta? pa šta?
ne, to ništa ne govori.
mnoge komunjare su jedno govorile, a drugo radile. pogotovo zadnjim decenijama vijeka.
primjeri su mnogobrojni, kad su upitanju clanovi partije, a onda su kasnije drugo radili i govorili
šta god ti mislio o svemu tome, na osnovu ovih par postova, trebalo bi biti pogrešno. nisi informisan, ostrašćen, i neracionalan

2. koliko sam shvatio, ti se gnušaš na ideju da se muslimani izjasnjavaju i kao srbi islamske vjeroispovjesti/ hrvati islamske vjeroispovjesti.
šta je tu čudno, objasni mi molim te.
dobar broj takvog stanovništva postoji. nisu svi "bošnjani" :D
ja se zbog toga prepirem sa svima koji kazu da su srbi samo pravoslavci i nista vise. to je neviđena glupost. srba ima i pravoslavaca, i katolika i muslimana. kamo srece da ih ima više.
kad to albanci mogu prihvatiti i promovisati, šta se koji kurac naše "srbende" bune.

3. rečenica nije bas postavljena kako treba, međutim znam na šta mislis. i nemas pojma koliko si u krivu.
ne moras ti citati nase knjige istorije, uzmi npr. samo strane izvore pa procitaj.

4. nisam vidio taj post u kojem se to objasnjava. ali aj kad se sve zna objasni onda meni tu pricu oko zavrsetka prvog svjetskog rata. živo me zanima...
pozdrav

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2012, 15:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
Schlager je napisao:
Cetnicima je osnovna misija bila spasiti narod u teskim vremenima. Svabo dodje i kaze "Ja sam gazda,ne diram vas,ali za jednog ubijenog njemackog vojnika,strijeljam 100 srpskih civila!"....I naravno partizani ladno ubijaju nijemce iz zasjede,zbrisu u sumu,nakon cega slijede stotine odmazda od kojih je najpoznatija ona u Kragujevcu. Cetnici onda naravno ubijaju partizane,da ne rade to samo gdje su Srbi. Naravno da nijednom partizanima nije nesto slicno palo na pamet u Varazdinu ili "gradu heroju Zagrebu"(u kojem nije prozor razbijen za vrijeme 2.svjetskog rata),pa da se tamo vrse odmazde,vec iskljucivo po Srbiji. I cije je ponasanje sad tu patriotskije?

A[b] antifasizam su cetnici pokazivali na mnoge druge nacine,posebno u spasavanju 700 saveznickih pilota. Rusi bi i bez partizana oslobodili Jugoslaviju i Srbiju,kao sto i jesu,a milion Srba ne bi stradalo.

AUUUUU kakvo istorijsko izvrtanje cinjenica...pa izlgeda da idemo iz jedne krajnosti u drugu...
Cetnici su postojali i prije drugog svijetskog rata, dok su partizani osnovani u drugom svijetskom ratu....
O misijama cetnika smijesno je pricati, jedna je misija bila sigurna a to je da zadrze dominicaju i svoje ideje...spasavanja naroda zvuci veoma cedno za njihovu misiju...

Svabo dodje NEPOZVAN na tvoju teritoriju i kaze ja sam gazda, a ti mislis da ce svi mirno sjediti kucama? Mozes li ti shvatiti uopste vremensku distancu, to vrijeme pa onda krenuti o floskulama eto cetnici bili pametni a partizani glupi i krivi za sve...uostalem ti tvoji cetnici nisi ni sami bili ujedinjeni oko toga da li se Svabi suprostaviti ili ne... a izmedju ostalog vole se cetnici i pohvaliti kako su prvi pruzili otpor Svabi i kako su osnovani prije partizana...

Odmazde su radjene prije svega zbog straha od pobune i osvete iz prvog svijetskog rata, gdje su Austrijanci dobili po usima...

A ovo podebljano ti je najsmjesnija izjava, bas su cetnici spasavali Amere da bi dokazali svoj antifasizam, bas si me nasmijao...inace im nije bilo u interesu da pridobiju Amere na svoju strane i dokazu se...

Oko Banjalucke regije cerecemo se mi jos, nemam vremena sada...da vidimo ko kosi a ko vodu nosi 8)

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2012, 15:45 
Pripravnik
Pripravnik

old fashion men je napisao:
..... znači nije vas trebalo oslobađati već okupirati i izvršiti odmazdu, ali ne brini se biti će ponovo neka druga osamnaesta, a tada Srbi sigurno neće biti budale da drugima prave državu i da vjeruju u nekakvo južnoslavensko bratstvo, tada će Srbi da jebu kevu za sve što je do tada bilo, čekali su Srbi 500 godina da sjebu turke pa su ih sjebali, sjebaćemo i vas kad tad ne sekiraj se.

:lol: , ne sikiram se ni najmanje.
Vidim i da niste naucili nista iz istorije - pa me ni ne cudi sto kontate (takvi kao ti) ponavljati lekcije.
Kad malo bolje razmislim ti bi trebao biti taj koji ce se sikirati.
Stubborn je napisao:
koliko sam shvatio, ti se gnušaš na ideju da se muslimani izjasnjavaju i kao srbi islamske vjeroispovjesti/ hrvati islamske vjeroispovjesti.

Eeeee pa nisi shvatio - nisi ni blizu.
Puca meni ko ce se kako izjasnjavati. To je tvoje pravo ali je i moje.
Neces mi TI (naravno ne mislim na tebe) govoriti sta sam i ko sam ja.
Ko si to sad pa ti da mi das DOZVOLU da se izjasnjavam ovako ili onako.
Ti mozes a ne moras da prihvatis da se ja izjasnjavam tako ili ovako, ali nisi taj koji o tome odlucuje.
Toga se gnusam, ali ti prebrzo mislis pa si naravno u krivu.

Sto se tice zavrsetka prvog, drugog a za nas i treceg svjetskog rata - ma nemam ja namjeru nikome nista tu objasnjavati niti koga ubijedjivati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]