ezan1 je napisao:
Pa .. ako vec hoces nesto da ti napisem o Pavelicu i Jasenovcu - onda samo da na brzinu spomenem da sam ja nekada davno (u onom mom proslom zivotu) bio clan saveza komunista, pa onda malo i clan predsjednistva omladine Banjaluke, pa onda ucesnik mnogobrojnih omladinskih radnih akcija (diljem lijepe i nase i njihove i vase a Boga mi i crnogorske i slovenacke ....).
Ovo bi ti trebalo reci - sta bih ja mogao misliti o multikulturalnosti, o nacijama o religiji o fasizmu - o ustasama o cetnicima (o ovome bolje da se ne izjasnjavam - jer bi bilo jako vulgarno).....
U postovima na ovom forumu odgovaram (ili bolje reci komentarisem) na imbecilne postove tipa MI smo trebali NJIMA ... dozvoliti, zabraniti, ili bla bla bla .... a vrhunac bi bila "NECIJA" dozvola Muslimanima da se izjasnjavaju kao Srbi ili Hrvati islamske vjeroispovijesti (sto je tako i bilo do '74).
Zuta traka i ostala *ranja.
Srbija nikada za nikada nece moci niti je kad mogla pretendovati (istorijski) na bilo koji dio BiH ili hrvatsku obalu ili sta ja znam ....
Fasizam i "NDH politiku" kritikujes potpuno istom idejom i nacinom provodjenja te ideje kao sto je taj kritikovani Pavelic radio.
Tvoj post sam i komentarisao pa znas i na sta sam reagovao.
Uostalom neko tamo naveo 1915 godinu i "pohlepu" srpskog vodjstva - a ne rece da je te iste 1915 rat u stvari bio izgubljen za Srbiju a srpska vojska protjerana zna se vec gdje i kako.
Zna se i kako je rat zavrsen, i naravno ko se pitao oko granica.
Sve se zna - samo sto vi mislite da uvijek znate malo vise i malo bolje nego drugi, naravno uz guslarske i bapske price, mozda nije ni cudo.
Eto tako ... kad vec pitas.
1. pa šta? pa šta? pa šta?
ne, to ništa ne govori.
mnoge komunjare su jedno govorile, a drugo radile. pogotovo zadnjim decenijama vijeka.
primjeri su mnogobrojni, kad su upitanju clanovi partije, a onda su kasnije drugo radili i govorili
šta god ti mislio o svemu tome, na osnovu ovih par postova, trebalo bi biti pogrešno. nisi informisan, ostrašćen, i neracionalan
2. koliko sam shvatio, ti se gnušaš na ideju da se muslimani izjasnjavaju i kao srbi islamske vjeroispovjesti/ hrvati islamske vjeroispovjesti.
šta je tu čudno, objasni mi molim te.
dobar broj takvog stanovništva postoji. nisu svi "bošnjani"

ja se zbog toga prepirem sa svima koji kazu da su srbi samo pravoslavci i nista vise. to je neviđena glupost. srba ima i pravoslavaca, i katolika i muslimana. kamo srece da ih ima više.
kad to albanci mogu prihvatiti i promovisati, šta se koji kurac naše "srbende" bune.
3. rečenica nije bas postavljena kako treba, međutim znam na šta mislis. i nemas pojma koliko si u krivu.
ne moras ti citati nase knjige istorije, uzmi npr. samo strane izvore pa procitaj.
4. nisam vidio taj post u kojem se to objasnjava. ali aj kad se sve zna objasni onda meni tu pricu oko zavrsetka prvog svjetskog rata. živo me zanima...
pozdrav