Zah, ne bi zelio da mi prezentiras, ali bi volio da mi prezentujes

! Salim se naravno, ali na nekoj drugoj temi si pisao o tome kako smatras da je nekulturno i da
na neki nacin vrijedja neciju sredinu postupci drugih (ucitelja ili profesora) koji "pokusavaju" da nametnu neki svoj kulturni obrazac... heh
Ovde, ipak, jedna digresija:-jer nismo vise u skoli vec na jednom obicnom forumu!
Meni ne smeta, naravno, tvoj nacin izrazavanja, ali mislim da nema razloga da prezentujes kompletne intervjue vec mozes postupiti onako kako je vec Micelijus napisao ili, posto vidim da su svi navedeni intervjui vodjeni od strane novonara radija "Slobodna Evropa", bar da navedes datum kad su vodjeni kako bi mogli da ih nadjemo u arhivi! Uostalom i nemam bas sad vremena da citam to sve, ali uspio sam da procitam ovaj prvi sa dr. Borisavom Jovicem, i potpuno se slazem sa onim sto je rekao.
@laoce,
kad sam naveo za gospodju, da je bila vise od 40 godina profesor na pravnom fakultetu u BG, zelio sam da kazem kako su godine velikog iskustva iza nje i poznavanja prilika, prvenstveno, u tadasnjoj SFRJ, zatim
i u svijetu i odnosa medjunarodne zajednice prema YU.
Stoga, pojedinosti o Titu koje sam naveo nisu moja zapazanja

, vec doticne gospodje, a vjerovatno ima razloga zasto je tako pisala. Ja sam samo iznio par tih, njenih, zanimljivih detalja i pokusao sam na preskok da ih manje-vise hronoloski povezem. Jest, i svi znamo, da se istorija ne uci na preskok i da ovaj nacin prezentovanja vise moze liciti na neki propagandni pamflet (kako je to vec fino rekao Zah

), ali samo sam htio
da probudim interesovanje "vise-mislecih", a ne da utvrdim ideoloska uvjerenja "manje-znajucih"!
Ipak, moram da priznam da ni ja nisam procitao cijelu njenu knjigu, vec samo par odlomaka koji su mi se ucinili interesantnim...
Ova studentarija ima neke druge obaveze!