banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 16:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 140  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Maj 2010, 04:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Apr 2010, 15:15
Јасно је да су Српске патриоте биле анти-комунистички настројене.Сви знамо на којој су страни Срби били у Другом светском рату.

Активни састави

Југословенска Краљевска Војска у Отаџбини:

1943. 70 000 четника

Српска Жандармерија

1941. 5000 жандарма

Српска Државна Стража

1943: 37 000 стражара

Четници Војводе Пећанца

1942. 10 000 четника

Српски Добровољачки корпус

1945. 10500 добровољаца

Српски Одреди

1941. 3000 војника

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 08:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2010, 10:39
anoniman je napisao:
bila jednom je napisao:
prelisatao sam ja sve, prelistaj ti samo prve stranice pa onda uporedi...
upoznali smo sve tekovine komunistickih zlocina i koje je to zlo bilo, daj sada da vidimo drugu stranu...

Vece zlo su napravili komunisti.
Sta komunisti oni uradili od 45-92 je zlocin.Zlocin u miru.

vreme je da parlamenti osude zlocine komunista.

Komunisti su nama Srbima naneli veliku stetu

Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 11:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
safari je napisao:
anoniman je napisao:
bila jednom je napisao:
prelisatao sam ja sve, prelistaj ti samo prve stranice pa onda uporedi...
upoznali smo sve tekovine komunistickih zlocina i koje je to zlo bilo, daj sada da vidimo drugu stranu...

Vece zlo su napravili komunisti.
Sta komunisti oni uradili od 45-92 je zlocin.Zlocin u miru.

vreme je da parlamenti osude zlocine komunista.

Komunisti su nama Srbima naneli veliku stetu

Sreća pa su nas spasili četnici od okupatora. Sreća što su četnici pobijedili u ratu i što su bili pozitivna snaga pa su Englezi otkazali saradnju sa komunistima. Sreća što je bilo srba izdajnika i za male pare prokazivao svoje sunarodnike. Sreća što su zahvaljujući tome pobili te srbe, ma nisu bili pravi srbi, voljeli su komuniste. Sreća što smo imali sve te silne srpske dike da se i dan danas pronosi ponosni jek četništva svijetom a mi danas ozarena lica sa trićanom idemo slobodno i ponosno svugdje po svijetu. Sreća isto što je Kralj petar zamaglio da da iz daljine vidi bolje širu sliku svog naroda, koji se eto čudo i nerazumljivim razlogom priklonio nevaljalim komunistima koji su nijekali sve što je srpsko i srpskog roda. Toliko su bili zločesti da danas i nema Srba. Sve do jednog su pomlatili a ovo što je ostalo su mješanci, poturice, švabe i komunisti?
Čujete li vi sebe ljudi? Kako će te čuti druge?

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Срећа па и данас имамо комунизам xDDD

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 13:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
Срећа па и данас имамо комунизам xDDD

Ja lično nisam. Nebudi uvjeren da ih nema?

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 17:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2010, 10:39
Citiraj:
Sreća pa su nas spasili četnici od okupatora. Sreća što su četnici pobijedili u ratu i što su bili pozitivna snaga pa su Englezi otkazali saradnju sa komunistima. Sreća što je bilo srba izdajnika i za male pare prokazivao svoje sunarodnike. Sreća što su zahvaljujući tome pobili te srbe, ma nisu bili pravi srbi, voljeli su komuniste. Sreća što smo imali sve te silne srpske dike da se i dan danas pronosi ponosni jek četništva svijetom a mi danas ozarena lica sa trićanom idemo slobodno i ponosno svugdje po svijetu. Sreća isto što je Kralj petar zamaglio da da iz daljine vidi bolje širu sliku svog naroda, koji se eto čudo i nerazumljivim razlogom priklonio nevaljalim komunistima koji su nijekali sve što je srpsko i srpskog roda. Toliko su bili zločesti da danas i nema Srba. Sve do jednog su pomlatili a ovo što je ostalo su mješanci, poturice, švabe i komunisti?
Čujete li vi sebe ljudi? Kako će te čuti druge?

Nema tu mnogo filozofije, da su komunisti radili u Srpskom interesu, danas bi opstali, bar kao partija ili pokret, slicno onima u Rusiji, ovako ostace zapamceni kao teroristi, antisrbi i vatikanski pioni u politici slabljenja i razbijanja srpskog korpusa, naseljevanja siptara na kosovo koje je aminovao Tito, ustavu iz 1974, koji je de facto bio podela i razgradnja Srbije.Komunisti su amnestirali i prikrili zlocine ustasa u NDH i Jasenovcu.... Daleko im lepa kuca.

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 15:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
safari je napisao:
Nema tu mnogo filozofije, da su komunisti radili u Srpskom interesu, danas bi opstali, bar kao partija ili pokret, slicno onima u Rusiji, ovako ostace zapamceni kao teroristi, antisrbi i vatikanski pioni u politici slabljenja i razbijanja srpskog korpusa, naseljevanja siptara na kosovo koje je aminovao Tito, ustavu iz 1974, koji je de facto bio podela i razgradnja Srbije.Komunisti su amnestirali i prikrili zlocine ustasa u NDH i Jasenovcu.... Daleko im lepa kuca.

u jesi ga napisao...daj jos malo...
Ne moze opstati partija kada ne postoji drzava u cijem interesu su radili, iako kod nas u BiH je to mozda i jedini spas, ali stranci to nikada ne bi dopustili...
komunista je bilo i ima ih i dan danas, komunisti u to vrijeme nisu radili u srpskom (pise se malim u ovom slucaju) interesu vec u jugoslovenskom interesu...Siptari su vec bili na Kosovu...
Jasenovac se i dan danas obiljezava, po tvojoj logici je i svijet prikrio zlocine fasista...

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 15:51 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2010, 11:21
bila jednom je napisao:
safari je napisao:

u jesi ga napisao...daj jos malo...
Ne moze opstati partija kada ne postoji drzava u cijem interesu su radili, iako kod nas u BiH je to mozda i jedini spas, ali stranci to nikada ne bi dopustili...
komunista je bilo i ima ih i dan danas, komunisti u to vrijeme nisu radili u srpskom (pise se malim u ovom slucaju) interesu vec u jugoslovenskom interesu...Siptari su vec bili na Kosovu...
Jasenovac se i dan danas obiljezava, po tvojoj logici je i svijet prikrio zlocine fasista...

Slazem se, konumisti su radili u jugoslovenskom interesu, a na stetu Srba

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2010, 16:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
scojan je napisao:

Slazem se, konumisti su radili u jugoslovenskom interesu, a na stetu Srba

Kao sto su i Srbi radili (rade) u srpskom interesu na stetu Srba.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 21:57 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 20:55
safari je napisao:

Naše mržnje škode nama, više nego našem protivniku.
Govorite rđavo o nekom čoveku pola sata - i vi ste posle toga nesrećni i otrovni; a govorite pola sata o njemu dobro, pa čak i kad to ne zaslužuje, i bićete mirni i blaženi, čak i ponosni na lepotu svojih osećanja, ili bar na lepotu svojih reči.

Jovan Dučić

kako je to fino jovo sastavio, jovan ducic (1871–1943)... kamo srece da njegove misli bar na tren zavejaju obroncima bosne koju dere najokorjeli nacionalizam i fasizam, evo vec 20 godina...

za one neupucene ili bolje receno za one koji ne zele biti upuceni. jasenovac je bio pod tim istim komunistima, koje ti tako olako i bez trunke svijesti i znanja, svrstavas na jednu stranu koju zasluzuju samo kvislinske grupacije poput ustasa, cetnika, handzaraca, VMRO-a i ostalih, bio i ostao pojam stradanja... koliko ekskurzija osnovaca, srednjoskolaca, fakultetlija, koliko tribina je vidio jasenovac, na kojima su za 50-tak tih komunistickih godina prodefilovali svi krupniji i sitniji politicari i sve sa jednim ciljem. ukazati na zlocine ustaskog rezima nad svim onim koji su se usprotivili ideologiji pavelica i Co.: hrvati dezerteri, hrvati komunisti, bosanci koji su se digli protiv NDH, italijani komunisti itd.. itd... i u najvecem broju, sto je uvijek pisano debelim slovima, srbi, jevreji i romi...

cesto na ovim nasim podnebljima cujemo: bilo je ovako jedan kaze, ne bilo je ovako, kaze drugi.... nema bolan 5 istina... nego samo jedna. istinu prihvatiti, sukobiti se s njom, razvaliti joj par samara i pomiriti se sa cinjenicama mogu samo veliki narodi... oni mali, oni se koprcaju u svoj svojoj agoniji trazeci bilo koju slamku spasa, koja ce im otvoriti neke druge vidike i pokazati neke druge pute i begleme, pa makar i imaginarni bili...

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2010, 00:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
За твој инфо и Дучућ је био квислинг.

И написао си сада постова на подфоруму а ниси успео да кажеш ништа нормално.
Не спамуј.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2010, 12:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2010, 13:28
Istinu o četnicima svi znaju. Nema se tu šta puno novog reći.
Bili su na strani fašista i tako su bacili mrlju na istoriju srpskog naroda.
Žalosno je danas vidjeti nekog mladog da se fura na četništvo!

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2010, 18:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2009, 23:57
sunchica je napisao:

Ja bih prije rekao da se oni danas slave u inat muslimanima i hrvatima. Da nema četničkih pjesama pola omladine nebi znalo nabrojati 10 četnika.
Iako nisam njihov simpatizer mislim da si debelo pretjerala sa ovom izjavom o bacanju mrlje na srpski narod.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2010, 19:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
sunchica je napisao:

Kakvu istinu, ko je pisao tu istinu :roll: nemoj lupati gluposti

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2010, 21:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
sunchica je napisao:

Kakvu istinu, ko je pisao tu istinu :roll: nemoj lupati gluposti

Četnike je zadesila sudbina kakva je i trebala. To nemože niko promjeniti i svaki normalan srbin bi trebao da raskrsti za sva vremena što se tiče njemačkih saradnika. Naravno ako misli na budućnost svojih potomaka. Pošto smo mi poznati da i nemamo zdravog razuma onda očekujem od tebe da ljudima govoriš da ne lupetaju gluposti. OK mi lupetamo gluposti a oni su popušili u ratu. I to kao veliko rodoljubi. Jeka ili ti eho četništva će za vijekove vijekova smrditi na fašizam ma koliko ti htjeo da bude suprotno ali to je činjenica.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2010, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Па ето, вучина и ја (и још највећи део српског народа) мислимо другачије и шта ћемо сад?
Јел можеш ти ту нешто да измениш?
Ја мислим да не можеш.
Није никаква провокације са моје стране или неко нападање већ чиста констатација.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2010, 21:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Па ето, вучина и ја (и још највећи део српског народа) мислимо другачије и шта ћемо сад?
Јел можеш ти ту нешто да измениш?
Ја мислим да не можеш.
Није никаква провокације са моје стране или неко нападање већ чиста констатација.

Pa iskreno govoreći i ne želim da utičem na vas. Ne želim a i ne mogu. Samo ja stvar posmatram kroz prizmu iskustva a svoje sam vam pisao i o mom djedu četniku. Nije zlato sve što sija pa ni partizani nisu bili zlato ali je ipak istina da su čete bili njemački saradnici ma koliko ti i tvoj vučina drugačije mislili. Nego, meni je milo što ste ti i vučina dio većinskog korpusa koji misli da su čete pozitivci. Niste ni prvi ni posljednji koji su u zabludi ali psihologija veli da ako čovjeku nešto pravi zadovoljstvo ne treba ga dirati. Zato brate srbine uživaj u bradonjama i veličaj njihove likove i (ne)djela i samo mi se dobro osjećaj. To što ta priča nema veze sa životom i što je dio isto tako projecirane istine koju su bivši komunisti projecirali vama podanicima neznate ni vi čega, to je vaš problem. Samo se pitam koji je to procenat? To je teško dokazati.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2010, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Само нека си ти нама прав, добар и изведен на најбољи пут. А ми ћемо се већ некако снаћи, па како нам буде :-)

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2010, 22:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Само нека си ти нама прав, добар и изведен на најбољи пут. А ми ћемо се већ некако снаћи, па како нам буде :-)

Tvoj sarkazam, ironija i zadrtost je tvoj problem. Isto tako moje razmišljanje je moj problem. No činjenica je da četništvo kao pokret je uprljano još 1941 godine. To nije moje mišljenje, to je činjenica. Čtetništvo u balkanskim ratovima i u 1 svjetskom ratu je sasvim nešto drugo za razliku od 2 svjetskom ratu. Tu je problem i mi srbi bi trebali poraditi na činjenici da je neko stvarno usrao motku i ljekarskim jezikom rečeno to treba izolovati i odstraniti.
Isto postoji činjenica da postoji podosta nas srba koji smo se nagledali četnika u posljednjem ratu i ja kao jedninka se nemogu odati utisku da je to sve relativno i da su sve te priče proistekle iz manipulacije. Samo što je problem tih manipulacija što kod nas svakih 20-50 godina strada gomila stanonovništva, kako si ti rekao u jednom postu, ne učimo na svojim greškama. Dokle tako? Ja nemam odgovor na to kao ni ti ali je činjenica da se treba nešto mjenjati i da se čovjek danas ne možezakleti u bilo šta. Sve je to manipulacija i nama srbima smo mi sami najveći sebi neprijatelji. Ne što mi imamo različita mišljenja nego što se na tom polju ništa ne mjenja. Ti izvoli utabanim stazama nacinalističkog pogleda a ja ću stazom onog hrišćanskog, dobrog i lošeg.
Naravno da neočekujem od tebe razborito mišljenje jer si još uvijek u paranoji od nekog Arona pa sebi nedozvoljavaš da ti se obraća jedan srbin kao i ti samo što mene nezanimaju aveti prošlosti ma koliko me smatrao izdajnikom ili izopštenikom koji u ovom trenutku može da ide u bilo koji kraj zemaljske kugle i da i dalje imam istu priču za razliku od tebe kad bi se našao u situaciji kao i ja onda bi svoju priču pakovao u nešto drugo. U to sam ubijeđen, srećem vas svaki dan.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2010, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zozon je napisao:
Silvio Dante je napisao:

Tvoj sarkazam, ironija i zadrtost je tvoj problem. Isto tako moje razmišljanje je moj problem. No činjenica je da četništvo kao pokret je uprljano još 1941 godine. To nije moje mišljenje, to je činjenica. Čtetništvo u balkanskim ratovima i u 1 svjetskom ratu je sasvim nešto drugo za razliku od 2 svjetskom ratu. Tu je problem i mi srbi bi trebali poraditi na činjenici da je neko stvarno usrao motku i ljekarskim jezikom rečeno to treba izolovati i odstraniti.
Isto postoji činjenica da postoji podosta nas srba koji smo se nagledali četnika u posljednjem ratu i ja kao jedninka se nemogu odati utisku da je to sve relativno i da su sve te priče proistekle iz manipulacije. Samo što je problem tih manipulacija što kod nas svakih 20-50 godina strada gomila stanonovništva, kako si ti rekao u jednom postu, ne učimo na svojim greškama. Dokle tako? Ja nemam odgovor na to kao ni ti ali je činjenica da se treba nešto mjenjati i da se čovjek danas ne možezakleti u bilo šta. Sve je to manipulacija i nama srbima smo mi sami najveći sebi neprijatelji. Ne što mi imamo različita mišljenja nego što se na tom polju ništa ne mjenja. Ti izvoli utabanim stazama nacinalističkog pogleda a ja ću stazom onog hrišćanskog, dobrog i lošeg.
Naravno da neočekujem od tebe razborito mišljenje jer si još uvijek u paranoji od nekog Arona pa sebi nedozvoljavaš da ti se obraća jedan srbin kao i ti samo što mene nezanimaju aveti prošlosti ma koliko me smatrao izdajnikom ili izopštenikom koji u ovom trenutku može da ide u bilo koji kraj zemaljske kugle i da i dalje imam istu priču za razliku od tebe kad bi se našao u situaciji kao i ja onda bi svoju priču pakovao u nešto drugo. U to sam ubijeđen, srećem vas svaki dan.

Разлика између мене и тебе нису четници ни партизани. већ то што са Србин пишем великим слобом а ти србине малим. То је линија која стоји између нас двојице и искрено да ти искуцам нека је ту.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 140  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]