banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Jul 2025, 22:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Sep 2013, 10:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Zvanično, program "proizvodnje arijevaca" započet je 1935. u nacističkoj Nemačkoj. Međutim, nedavno je dr Gunar Broberg, profesor istorije nauke na švedskom Lund univerzitetu, otkrio mnogo dublje korene zla.

- Program kreiranja arijevske nacije započet je 1922. u švedskom gradu Upsali. U njemu je osnovan Institut za rasnu biologiju gde su stvorena prva "lebensborn" deca, čiji su roditelji pažljivo odabrani po "arijevskim" merilima. Nešto kasnije počelo je istraživanje sterilizacije, a žrtve eksperimenata bili su tamnokosi i tamnooki siromašni Šveđani. Do kraja rata u tim eksperimentima stradalo je oko 63.000 ljudi. Danas se o tome ćuti - kaže prof dr Broberg.

Citiraj:
IZBRISAN IDENTITET POSLE pobede 1945. američki vojnici su pronašli stotine hiljada dosijea slovenskih mališana koje su oteli nacisti. Ispostavilo se da je to samo manji deo dosijea "Lebensborna". Amerikanci su saslušavali u nameri da ih vrate kućama, ali mnogi mališani se nisu sećali svoje prošlosti, zaboravili su maternji jezik, osećali su se kao Nemci i bojali se da ih ne odvoje od usvojitelja. Starijoj deci u procesu "germanizacije" mozgovi su bukvalno isprani i samo su tupo ponavljala da je "sreća biti arijevac". Saveznici su ubrzo prekinuli istragu, a svega dva-tri odsto "lebensborn" dece vraćeno je u otadžbinu.

Citiraj:
Jedna od retkih koja je saznala svoj pravi identitet je Marija Doležalova Šupikova iz češkog sela Lidice, koja je imala deset godina kada su nacisti 1942. zbrisali njeno rodno mesto. Sve muškarce su streljali, žene uputili u konc-logor, a nad 105 mališana SS oficiri su na licu mesta obavili "test arijevstva". Odabrali su 23 mališana, a 40 dečaka i 42 devojčice su streljali.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/reportaze/aktuelno.293.html:453029-Stotine-hiljada-Nemaca-su-ustvari-Sloveni

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 18:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Gledao sam film Eichmann, pretpostavljam da je tačan, film govori o samom suđenju tom nacisti i pošto nikada za njega nisam nikada čuo mislio sam da će se na kraju izvući, za sve što je bio optužen pozivao se da mu je neko drugi naredio, mada je retrospektivno prikazivano kako je ubijao. Na kraju kada sam pomislio da će se izvući pao je na grupi Jevreja koju je natjerao da idu pješke od Mađarske do Austrije iako mu to Himler nije naredio.

Jedino što mi nije jasno u tom filmu jeste tužilac kojeg je narod htio da raščereči zato što su mu roditelji stradali u logoru?

Drugi film koji me zanima i koliko ima istine u njemu je Valkira sa Tomom Kruzom, ako se zanemari ono sto je Nemoguća misija, da li je pravi lik stvarno uspio preveslati Hitlera da mu blanko potpiše zakon i da pokrene tu samu akciju i razoruža krem de la krem same nacističke Njemačke? Vjerujem da Tom Kruz nije mogao iznjeti tu ulogu, ali da ga je igrao zbog same prirode akcije.

Hvala. :)

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 05:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Валкиру нисам гледао али имаш о самом том дешавању немачки филм за који сам сигуран да је историјски много ближи истини него Валкира.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 06:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
danijell je napisao:
IZBRISAN IDENTITET POSLE pobede 1945. američki vojnici su pronašli stotine hiljada dosijea slovenskih mališana koje su oteli nacisti. Ispostavilo se da je to samo manji deo dosijea "Lebensborna". Amerikanci su saslušavali u nameri da ih vrate kućama, ali mnogi mališani se nisu sećali svoje prošlosti, zaboravili su maternji jezik, osećali su se kao Nemci i bojali se da ih ne odvoje od usvojitelja. Starijoj deci u procesu "germanizacije" mozgovi su bukvalno isprani i samo su tupo ponavljala da je "sreća biti arijevac". Saveznici su ubrzo prekinuli istragu, a svega dva-tri odsto "lebensborn" dece vraćeno je u otadžbinu.

Ovo me podsjeti na dječiju knjigu "Tajno društvo PGC" Antona Ignoliča...glavni lik je siroče koji navodi da je proveo više od godinu dana nakon oslobođenja u nekom zavodu u Njemačkoj - Lebensborn :) Ovo ima smisla što si naveo.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2013, 09:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2012, 09:20
@danijell,

U SS jedinicama je bilo da su dovodili čistokrvne germanke da se pare sa čistokrvnim germanima (jer su ss jedinice bile elitne postrojbe sačinjene od čistokrvni germana) sa željom da stvore još više "arijevaca."

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2014, 03:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Objavljuju pisma Hajnriha Himlera

Objavljuju pisma Hajnriha Himlera
AGENCIJE - 24.01.2014 21:07
BERLIN - Njemački list "Velt" najavio je da će objaviti pisma njemačkog komandanta S S trupa i Gestapa, Hajnriha Himlera, s kojima javnost dosad nije bila upoznata.
Kako prenosi AP, list je saopštio da sarađuje sa izraelskom rediteljkom Vanesom Lapom čija porodica posjeduje navedena dokumenta.
Velt planira da pisma objavi u osam dijelova, počev od subote, dok će Lapa idućeg mjeseca na Berlinalu predstaviti svoj dokumentarac, snimljen na osnovu privatnih pisama, bilješki i fotografija zloglasnog nacističkog zapovjednika.
List ističe da ljubavna pisma koje je Himler slao svojoj supruzi i druga dokumenta neće promjeniti generalnu sliku o nacističkoj eri, već će pružiti veći uvid u to ko je bio vođa Šucštafela (SS), Hitlerove lične tjelesne straže.
List navodi da je autentičnost dokumenta potvđena, ali ne otkriva kako su ona dospjela u vlasništvo porodice Lapa.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2014, 07:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Gdje su forumske Bečlije da nam objasne ovu "tradiciju".Odakle ovolike karakondžule na ulicama . :D

http://revolution-news.com/nowkr/

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 16:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Elizabet Kalamer, Austrijanka koja je radila kao služavka u Hitlerovoj kući u Bavarskoj, prekinula je ćutanje posle 71 godine i opisala kako je izgledao život na imanju Berghof kada je nacistički diktator bio u kući.

Hitler je na alpskom imanju živeo s Evom Braun
Ova žena, koja danas ima 89 godina, otkriva da je Hitlerova ljubavnica Eva Braun, koju je osoblje pozdravljalo sa “Hajl, moja damo”, vodila domaćinstvo i da je posluga znala da Hitler ima problema sa slezinom, zbog čega je morao da se pridržava stroge dijete.

Hitlera su, međutim, često mučili ponoćni napadi gladi. Posle razgovora s gostima, koji su trajali do duboko u noć, odlazio je u kuhinju da se sladi “firerovim kolačem”, napravljenim specijalno za njega, kao i raznim drugim poslasticama, i retko je ustajao pre dva po podne.

Dobila posao, a nije znala ko će joj biti šef

Elizabet Kalamer je počela da radi u Hitlerovoj kući kod Berhtesgadena 1943. godine, nakon što se javila na oglas u lokalnom listu: “Traži se sluškinja. Lokacija: Berghof na Oberzalcbergu.”

Tada nije znala da će joj poslodavac biti Hitler. Majka ju je molila da ne ide, ali je tinejdžerki nešto govorilo da ne sme da odbije ponudu.

“Kuća je bila puna gostiju i odjednom se pojavio firer”, ispričala je ona. Ubrzo je shvatila da “u njegovom prisustvu ne sme ni da misli, a kamoli da govori”. Osoblju je bilo zabranjeno da priča o njemu iza njegovih leđa, ali njih to nije sprečavalo da to ipak čine.

Slika
Elizabet Kalamer danas
Od početka je upozorena da bi otkrivanje bilo kakvih detalja o Berghofu za sobom povuklo stroge posledice. Elizabet je bila jedna od 22 devojke u službi i često je bila u Hitlerovoj blizini, mada nikada s njim nije razgovarala. Samo su dugogodišnji članovi osoblja smeli da mu priđu i uđu u njegove privatne prostorije.

Elizabet je radila u vešernici, šila, čistila i kuvala čaj, koji je Hitler voleo da pije iz šoljica proizvedenih u fabrici porcelana “Nimfenburg”. Kada je jednom prilikom razbila šoljicu, kažnjena je uskraćivanjem slobodnih dana.

Izobilje dok zemlja gladuje

Uslovi života u Berghofu drastično su se razlikovali od uslova života nemačkog i austrijskog naroda. Dok je Elizabetina porodica jedva uspevala da se prehrani, devojke u Berghofu uživale su u sveže ceđenom soku od jabuke i najkvalitetnijoj hrani.

Elizabet tvrdi da je “Eva Braun je uvek bila dobra prema meni. Ponašala se kao gospodarica kuće, iako nisu bili venčani. Osmislila je naše uniforme, a za Božić mi je poklonila vunu da ištrikam čarape za vojnike na frontu.”

Hitler je navodno bio opsednut filmom i imao je privatni bioskop u Berghofu. Sluškinje su mogle da gledaju nacističke propagandne filmove u kojima je igrala glumica i pevačica Marika Rek. “Braunova je bila opčinjena Marikom Rek”, tvdi Elizabet.

Raspoloženje u Berghofu se promenilo jula 1944. nakon neuspelog atentata na Hitlera. Elizabet je tu radila skoro do kraja rata, kada su kuću bombardovali saveznici.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/461292/Hi ... va-popodne

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 16:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Babi mala peMzija, pa se kao posle 100 godina setila da progovori :roll:

Joj ovih sto u 100-oj odluce da podele istinu sa svetom

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2014, 13:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Prodavnica pića negdje u Italiji.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2014, 14:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Ništa neobično. Može se naći i Duče, Staljin, Franko, Pinoče dosta rijetko (slaba mu potražnja), a u Kumrovcu sam vidio i "vino iz Titovog vinograda". Sve za profit. Prodavci suvenira uvijek dobro zarađuju, a kupaca nikad ne fali.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2014, 15:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
U intereksu je bila neka rakija sa Titinom slikom, tako da nema razloga da se ne prodaje i ova sa Adolfom. Sve za pare, naspi brlju i uplusaj se duplo. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2014, 15:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Kako mozes porediti Titu i Adolfa?
Totija ne volim, malo je reci, ali porediti njih dvojicu je... Smislicu rijec, pa doci ponovo.

Da se mene pita, to b sve palijom polupao. I uzeo zvake na kasi.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2014, 15:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kad je zarada u pitanju nema razlike. Kod nas su ljudi malo osjetljivi na to, ali manje više sve je u pet deka.
Podjednako dobro se prodaju i maršal i poglavnik, samo ne baš u istim mjestima. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2014, 15:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To drzava treba zabraniti.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2014, 15:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Država uzima 17% pdv + razne akcize. Neka narod kupuje ono što voli, sve je dobro dok se puni kasa.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2014, 15:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nema veze sto je taj sa slike kriv za smrt stotine i stotine hiljada ovdasnjih ljudi.

Ne mozes tako gledati. Onda nek drzava dozvoli prodaju oruzja za staro i mlado, trave, droge, djece, kurvi... 17% je 17%.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2014, 15:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Stoji ovo sto rece Phillby, para vrti gdje burgija nece. Najjaci utisak iz Berlina mi je bio: Jereji su im preuzeli urbanisticko uredjenje grada. Naravno da istoriju ne treba zaboraviti ali od tolikog natrljavanje nosa u gradu prestonici ti prosto dodje neprijatno. Sve u svemu, ova firer brlja je dio svega toga, te koliko nam je narusen sistem vrijednosti maltene neopazeno prolazi.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2014, 16:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Nema veze sto je taj sa slike kriv za smrt stotine i stotine hiljada ovdasnjih ljudi.

Ne mozes tako gledati. Onda nek drzava dozvoli prodaju oruzja za staro i mlado, trave, droge, djece, kurvi... 17% je 17%.

Jebiga, na neke od njih se ovde još gleda kao na oslobodioce i božanstvo.
Što se tiče drugog dijela poruke sve sem trgovine djecom bi trebalo legalizovati i za sve da se izdaje fiskalni račun.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2014, 18:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Samo para. Operimo Hitlera i naciste. Nek se zaboravi da su ljude koristili kao potpalu. Neka se u gomili laži utopi istina o tome da je ove prostore trebalo očistiti od naših djedova da bi se arijevska rasa razbaškarila po njima. Ko zna, možda sledeći put ne budu na nas gledali kao na tegleću marvu. Možda i za nas bude mjesta u nekom novom lebensraum-u.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]