АЛЕКСАНДАР je napisao:
ма кога су продавали?
па колико је четничких војвода избјегло у америку и тамо остало живјет?
да су злочинци били би изручени..
бај д веј, ти си обични провокатор зозон, тебе стављам на игноре јер се не може нормално дискутоват с тобом.
усереш сваку тему.
Nema veze, nek sam na to ignore, nego pričam ti o četnicima, đed u mene je to bio. Zbog njega me u vojnu školi i u policiju nisu htjeli primiti. Nekažem da je on bio loš ili dobar ali sam mi je hiljadu puta priznao kako su se zajebali a dosta njih nije imalo pojma u kojoj su vojsci i zbog čega se makljaju. Isprva su sa komunistima zajedno htjeli tući švabe ali zbog poznatih okolnosti su se razišli. Braću su razdavajali. Ja u to doba se nikad nebi borio za nekoga ko je pobjegao iz zemlje pa nek je on kraj sto puta. Ali on je bio djete poštovanja, pošao je u borbu s njegovim imenom i kompletna porodica je ispaštala, manje više. Sad iz ove perspektive vidim da i nisam nešto izgubio, naučio me jedno a to je da dijelim ljude na dobre i loše. To i dan danas slijedim i nevjerujem da me moj starina zajebo i na loše nagovorio. Šta je tebe tvoj naučio? Pišem ti iz prve ruke. Razumijem ja tebe, osjećaš veliku potrebu da romansiziraš to neko vrijeme koje nije uopšte za romansiranje a kamoli idealizovanje. To je vrijeme bilo kao i u posljednjem ratu(ako si uopšte učestvovao) samo još 100 puta gore. Možeš ti mrziti komuniste, idealizovati četnike, ove, one ali moj srpski narod u ta doba je bio najebo od sviju. Jasno je meni sve što ovi pokušavaju rehabilitovati neke idiote i izrode srpskog roda. Ja ti opet velim onako forumaški ma koliko se ti ljutio na mene, da nijedan rat nije donio dobra našem narodu pa ni ovaj zadnji. Uslijed nedostatka istine i da bi se prikrila švercersko profiterska priroda ovog zadnjeg rata, a pod krinkom neke slobode govora, nikle su gomila nadobudnika ko pečurke tvrdeći kako ovi, oni, vaki, naki su bili antifašisti i pravi borci za slobodu. Vrijeme je pokazalo svoje, mi možemo pisati do besvijesti ali istini treba pogledati u oči. Pa ako treba i pljunuti je. Ali za to treba imati muda. Ono što ja pokušavam reći je da nebudete budale, da nebudete dresirane budale. Ja vam to govorim jer su me nategli dva puta, komunjare a i ovi novokomponovani srbi. Budi ono što jesi, ponosi se ali nemoj brate mili meni srbinu srati kako su četnici bile patriote. U ta doba niko nije bio patriota osim jedine osbiljne snage koja se borila za sve narode, a ubrozo su to i saveznici svatili, komunisti. Nekažem da je najsretnije riješenje ali u to doba najbolje jer su se ovi bavili kao i ovi današnji, lopovlukom, kokošarenjem, ubijanjem nedužnih ljudi...