banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 140  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Apr 2010, 00:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
Može li mi neko reći koji su to grad četnici osvojili od Njemaca ili Talijana u periodu od 43-45.god?

Krusevac 14. oktobra 1944 zajedno sa Crvenom Armijom.

Saradnje sa okupatorom je bilo od strane svih a u nekim delovima Kraljvine Jugoslavije takva saradnja je bila apsolutno neophodno (posebno u tadasnjoj NDH-a)

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 14:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
Zozon je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:
ма кога су продавали?
па колико је четничких војвода избјегло у америку и тамо остало живјет?
да су злочинци били би изручени..

бај д веј, ти си обични провокатор зозон, тебе стављам на игноре јер се не може нормално дискутоват с тобом.
усереш сваку тему.

Nema veze, nek sam na to ignore, nego pričam ti o četnicima, đed u mene je to bio. Zbog njega me u vojnu školi i u policiju nisu htjeli primiti. Nekažem da je on bio loš ili dobar ali sam mi je hiljadu puta priznao kako su se zajebali a dosta njih nije imalo pojma u kojoj su vojsci i zbog čega se makljaju. Isprva su sa komunistima zajedno htjeli tući švabe ali zbog poznatih okolnosti su se razišli. Braću su razdavajali. Ja u to doba se nikad nebi borio za nekoga ko je pobjegao iz zemlje pa nek je on kraj sto puta. Ali on je bio djete poštovanja, pošao je u borbu s njegovim imenom i kompletna porodica je ispaštala, manje više. Sad iz ove perspektive vidim da i nisam nešto izgubio, naučio me jedno a to je da dijelim ljude na dobre i loše. To i dan danas slijedim i nevjerujem da me moj starina zajebo i na loše nagovorio. Šta je tebe tvoj naučio? Pišem ti iz prve ruke. Razumijem ja tebe, osjećaš veliku potrebu da romansiziraš to neko vrijeme koje nije uopšte za romansiranje a kamoli idealizovanje. To je vrijeme bilo kao i u posljednjem ratu(ako si uopšte učestvovao) samo još 100 puta gore. Možeš ti mrziti komuniste, idealizovati četnike, ove, one ali moj srpski narod u ta doba je bio najebo od sviju. Jasno je meni sve što ovi pokušavaju rehabilitovati neke idiote i izrode srpskog roda. Ja ti opet velim onako forumaški ma koliko se ti ljutio na mene, da nijedan rat nije donio dobra našem narodu pa ni ovaj zadnji. Uslijed nedostatka istine i da bi se prikrila švercersko profiterska priroda ovog zadnjeg rata, a pod krinkom neke slobode govora, nikle su gomila nadobudnika ko pečurke tvrdeći kako ovi, oni, vaki, naki su bili antifašisti i pravi borci za slobodu. Vrijeme je pokazalo svoje, mi možemo pisati do besvijesti ali istini treba pogledati u oči. Pa ako treba i pljunuti je. Ali za to treba imati muda. Ono što ja pokušavam reći je da nebudete budale, da nebudete dresirane budale. Ja vam to govorim jer su me nategli dva puta, komunjare a i ovi novokomponovani srbi. Budi ono što jesi, ponosi se ali nemoj brate mili meni srbinu srati kako su četnici bile patriote. U ta doba niko nije bio patriota osim jedine osbiljne snage koja se borila za sve narode, a ubrozo su to i saveznici svatili, komunisti. Nekažem da je najsretnije riješenje ali u to doba najbolje jer su se ovi bavili kao i ovi današnji, lopovlukom, kokošarenjem, ubijanjem nedužnih ljudi...

DUBOKI NAKLON!!!

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 10:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Apr 2010, 15:15
1.Равногорци су укаљали име четништва.
2.Само нереални оспоравају сарадњу равногораца и Немаца
3.Са Немцима су сарађивали и партизани.
4.прочитајте књигу Доктора Најдановића.

Књига јасно раздваја четништво као војни одбрамбени покрет српског народа од равногорског политичког дела.

http://www.scribd.com/doc/20649302/D...-Samounistenje

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 10:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ZBOR je napisao:
1.Равногорци су укаљали име четништва.
2.Само нереални оспоравају сарадњу равногораца и Немаца
3.Са Немцима су сарађивали и партизани.
4.прочитајте књигу Доктора Најдановића.

Књига јасно раздваја четништво као војни одбрамбени покрет српског народа од равногорског политичког дела.

http://www.scribd.com/doc/20649302/D...-Samounistenje

slusaj, stavljati u isti kos saradnju partizana i njemaca sa saradnjom cetnika i njemaca moze samo manipulator.

ovako da ti objasnim, mozda laske razumijes...zadnji rat, svako se bori za sebe, ali povremeno svako ulazi u savez sa svakim, ali da li se moze reci da su Srbi i Muslimani zajedno ratovali protiv Hrvata? NE MOZE!
Ali zato su Muslimani i Hrvati ratovali zajedno protiv Srba, i za njih mozes reci da su bili u savezu. Ali to ne znaci da u nekim dijelovima rata Muslimani i Srbi nisu sklapali primjerje ili Srbi i Hrvati...u ratu je to tako, ali strane su jasno postavljane ko je sa kim...

Ravnogorci su jos i najmanje od svih cetnickih frakcija saradjivali sa okupatorom, tako da mi bas i nisi jasan...

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 12:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Срби и муслимани су ратовали заједон и у последњем рату.
Причам о Бабиној војсци, и Западној Босни.
Чак шта више нудили су Манојловићу да им буде заповједник.
Слушао сам приче Срба који су били на бихаћком ратишту..
Каже кад они нападну једни на друге то је крв до кољена..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Па ето ако погледате ситуацију у последњем рату, онда вам је јасно како је тек било у другом светском рату на овим просторима.

Последњи рат:
Срби против муслимана и Хрвата
па онда Абдићеви муслимани против муслимана а сарађују са Србима (и Хрватима)
па Срби и Хрвати против муслимана (АБиХ),а истовремено Хрвати против Срба у РСК.

Опште лудило. Е сад то помножите са пута 10 и добијете ситуацију из грађанског рата 1941-1945.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
ti u cijeloj prici zaboravio i svabe i talijane i domobrane...

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 14:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
АЛЕКСАНДАР je napisao:

Kažu? Bio tamo. Čudo šta je novac radio u ta doba.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
ti u cijeloj prici zaboravio i svabe i talijane i domobrane...

Па написах, последњи рат, значи 91-95.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 11:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

АЛЕКСАНДАР je napisao:

Srbi i Muslimani nisu zajedno ratovali, vec su im se u odredjenom trenutku interesi poklopili...Dante ti je napisao gore sve opcije, a Babini su ratovali protiv Alijinih, a Srbi nisu bili ni za Babu ni za Aliju, ali Babo je svijetsko cudo, ne zovu ga dzaba Babo...

objasnio sam ti, jedno je sklopiti trenutno primjerje i dogovor o trenutnom nenapadanja, a drugo je savez, uskladjivanje ciljeva, zajednicko ratovanje itd...

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 11:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pričaj mi o tome, bio sam tamo. Opet velim, pare su odradile čudo. Tad je Rašo najviše profitiro, prodavo oružje i jednim i drugim. Formalno savez je bio sa Babinima a posao nije šteko ni sa Dudakovićevima. Samo je pitanje ko je koliko imao love. Dok su momci sa svih strana ginuli ko rasoda.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Zašto ne prodati budali metak koji košta 10pf za 10 maraka, nije nekoga cilj samo vojno poraziti već i ekonomski iskoristiti. Ako je potencijalno veća korist prodajom metka onom koji ga prodaje, od koristi koju ima onaj koji ga kupuje i treba prodavati, to jest ako tom transakcijom imamo veću korist nego štetu, naravno da u taj aranžman ne bi uvlačio oružje koje može napraviti neku prevagu u odnosima snaga, što prema mojim saznanjima i nije rađeno. Šta mislite kako su se RS i RSK finansirali u doba rata kad ništa nije radilo, niti je bilo prikupljano bilo kakvih poreza, niti je bilo naplata, padalo s neba? Ne kažem da nije bilo odliva u privatne džepove, ali trgovina sa neprijateljem koji je imao ogroman priliv sredstava je bila neophodna da bi se opstalo. U svemu tome pogrešno je jedino što je novac neko uzimao sebi

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 11:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
Zozon je napisao:
Pričaj mi o tome, bio sam tamo. Opet velim, pare su odradile čudo. Tad je Rašo najviše profitiro, prodavo oružje i jednim i drugim. Formalno savez je bio sa Babinima a posao nije šteko ni sa Dudakovićevima. Samo je pitanje ko je koliko imao love. Dok su momci sa svih strana ginuli ko rasoda.

Zozon - citam tvoje postove po razlicitim temama i djelujes mi kao jako realan i pribran covjek. Kad vidim ljude poput tebe pomislim da mozda i ima nade da budemo normalni jednog dana...svi redom. Sve to znajuci da si bio na ratistu u krajini - sto samo potvrdjuje svu nebulozu generalizacije...Ni sam ne pjenim u nacionalizmu (a mogao bih, jer sam rat proveo u jednoj od 3 enklave u istocnoj Bosni, nazalost, i znam ono sto znam), mozda dijelom i zbog toga sto sam veci dio zivota nakon rata proveo u sredini gdje se vjera ili porijeklo nalaze veoma nisko na ljestvici vrijednosti prilikom procjene COVJEKA...Vratih se u ovu zatucanu zemlju, i nije mi zao, ali jedino sto me konstantno izbacuje iz takta je koliko su nam vrijednosti jebeno iskrivljene. Pozdrav zato tebi i svim ljudima dobre volje. Nabijem balije, ustase, i cetnike (anti-fasisti ili ne :D ).

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 11:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

eugene of savoy je napisao:
Zašto ne prodati budali metak koji košta 10pf za 10 maraka, nije nekoga cilj samo vojno poraziti već i ekonomski iskoristiti. Ako je potencijalno veća korist prodajom metka onom koji ga prodaje, od koristi koju ima onaj koji ga kupuje i treba prodavati, to jest ako tom transakcijom imamo veću korist nego štetu, naravno da u taj aranžman ne bi uvlačio oružje koje može napraviti neku prevagu u odnosima snaga, što prema mojim saznanjima i nije rađeno. Šta mislite kako su se RS i RSK finansirali u doba rata kad ništa nije radilo, niti je bilo prikupljano bilo kakvih poreza, niti je bilo naplata, padalo s neba? Ne kažem da nije bilo odliva u privatne džepove, ali trgovina sa neprijateljem koji je imao ogroman priliv sredstava je bila neophodna da bi se opstalo. U svemu tome pogrešno je jedino što je novac neko uzimao sebi

E vidiš isti ti "srpski" metci su pobili pola moje raje od strane bošnjaka. Ista ta lova da bude izgovor da se može opstati/rat voditi? Ti si lud! Opravdavaš lopovluk. Nije ni čudo što smo zadnja rupa na svirali a i moralno/religijska korumpirana vertikala odavno u qrcu.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 11:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51

Znači definitivni nisi normalan!!!Koliko srpskih momaka je poginulo od tih metaka?

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 11:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 09:34
Lokacija: BL dok me nisu izgurali kundacima, bajonetima, opancima...
NFL fanatik je napisao:
Zozon je napisao:

Zozon - citam tvoje postove po razlicitim temama i djelujes mi kao jako realan i pribran covjek. Kad vidim ljude poput tebe pomislim da mozda i ima nade da budemo normalni jednog dana...svi redom. Sve to znajuci da si bio na ratistu u krajini - sto samo potvrdjuje svu nebulozu generalizacije...Ni sam ne pjenim u nacionalizmu (a mogao bih, jer sam rat proveo u jednoj od 3 enklave u istocnoj Bosni, nazalost, i znam ono sto znam), mozda dijelom i zbog toga sto sam veci dio zivota nakon rata proveo u sredini gdje se vjera ili porijeklo nalaze veoma nisko na ljestvici vrijednosti prilikom procjene COVJEKA...Vratih se u ovu zatucanu zemlju, i nije mi zao, ali jedino sto me konstantno izbacuje iz takta je koliko su nam vrijednosti jebeno iskrivljene. Pozdrav zato tebi i svim ljudima dobre volje. Nabijem balije, ustase, i cetnike (anti-fasisti ili ne :D ).

Pozdrav vama dvojici.
I jos ponekom. (Hvala Bogu ima jos 2 -3 normalna lika)

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 11:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
BrozTvrtko je napisao:
NFL fanatik je napisao:
Zozon je napisao:

Pozdrav vama dvojici.
I jos ponekom. (Hvala Bogu ima jos 2 -3 normalna lika)

Otpozdrav druze. Ovdje se moze formirati mala, ali vrijedna ekipica :-)

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 11:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sad udrite u šargiju i zaigrajte jedno kolo

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 11:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sad udrite u šargiju i zaigrajte jedno kolo

Nije loša ideja. Treba nam neko za diple, gusle, saz, frulu...

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 12:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
!Koliko srpskih momaka je poginulo od tih metaka?

Oni bi te metke svakako nabavili, a ovako smo im uzeli pare i kontrolisali njihova borbena sredstva, ponavljam oni s tim mecima nisu mogli napraviti neku veću štetu, ustvari nisu mogli uraditi ništa, a novac je Srbima bio neophodan, ali za nekog ko na rat gleda iz ugla malog jovice to je već viša matematika, nešto što nikad neće shvatiti.
Da samo dodam, ovo dolazi do izražaja pogotovo u kontekstu sankcija prema RS i RSK od strane međ. zajednice i Režima komunističkog diktatora Miloševića kad je i Srbija prema nama uvela sankcije, bilo je ili se snađi ili nestani.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 140  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]