banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Jul 2025, 19:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Holokaust
PostPoslato: 08 Feb 2013, 22:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Brale001 koje si ti godište

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2013, 00:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Godiste,jel to zbog teme ili ce past neko upoznavanje ,nemoj Spijo hvala ti imam lose iskustvo, mogu sam.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2013, 11:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Svašta se može naći na internetu o pomenutoj braći Dals. :D
Od dovođenja Hitlera na vlast do svesrdne pomoći i garancije Titu za istorijsko NE Sovjetima.
Takođe je interesantno kako su ta dva američka obavještajca ukazivala Titu na Đilasovo nacionalno "skretanje". :D
http://www.yurope.com/nasa-borba/arhiva ... 502_18.HTM

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2013, 17:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
spijo je napisao:
Opet lutate i niste mi odgovorili na suštinsko pitanje"ko je finansirao Hitlera".

Jedna od najvecih finansijskih potpora mu je bila http://www.thyssenkrupp.com/de/ Bez njih ne bi mogao nista poceti a ni nastaviti.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta: Holokaust-2
PostPoslato: 10 Feb 2013, 11:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Istina,kao što je i istina da su najzastupljenije tenkove i oklopna vozila koji su u njemačkim rukama harali Balkanom, proizvodile dvije čuvene kompanije čiji su automobili danas medju najpopularnijim u ovom djelu svjeta: Reno i Fijat.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 11:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pa oni su samo iskoristili pogon za proizvodnju, da ne prave nove fabrike namenjene za to...
Nisu oni jedini iz autoindustrije koji su radili za hitlera

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 13:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Hertzog je napisao:
Nisu oni jedini iz autoindustrije koji su radili za hitlera

Mercedes (sva vozila, za sve namjene), Opel (kamioni), Deutz (kamioni), Volkswagen (originalna "buba" je samo malo prerađena i pretvorena u onaj mali terenac), Ferdinand Porsche je konstruisao Tigar-tenk...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 13:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Folksvagen je i osnovao Hitler.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 13:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da ali ne od svojih ili državnih para, već je pokupio pare (unaprijed) za "narodna kola" koja nikad nisu isporučena vlasnicima, već su otišla direktno za vojne potrebe.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 13:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa zato sto je krenuo rat pa su sva sredstva preusmerena na vojsku. VW je zamisljen kao jeftino auto dostupno svima, zato i ima takav naziv, buba i golf su medju najpridavanijim modelima u svetu

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 13:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Buba je čak najduže proizvedeni model na svijetu (mislim da se original još uvijek radi u Meksiku, većina taxi vozila u M.Sitiju su baš bube).

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 13:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ne, u tom obliku se odavno ne proizvodi.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 13:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prestali su sa proizvodnjom oko 2005., ako se dobro secam

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Malo odosmo sa teme.
Našao sam interesantan članak o tome šta se dešava sa Hitlerovim autorskim pravima (pogotovo ko ih naplaćuje) danas:

http://www.celebritynetworth.com/articl ... ch-hitler/

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 13:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako već nisu od nikoga spolja zavisili pogoni za naoružavanje i tehniku(tenkovi,podmornice,avioni)onda su sigurno zavisili kad je u pitanju nafta i njeni derivati.O tome govore mnogi stručnjaci, prije svega zapadni, koji se bave globalnom istorijom i politikom.
Zauzvrat Hitler je morao praviti mnoge ustupke i nove planove od već pomenute situacije u Dankirku i obustave pripreme za operaciju "Morski lav"(okupacije Britanije) do organizacije na planu "Barbarosa"

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 15:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa sta mislis zasto je Hitler prosirio frontove na severnu afriku... Upravo zbog potrebe za naftom... Potesko je bilo osvojiti Rusiju i zauzeti njihove naftne izvore, pa se okrenuo africkim zemljama

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 15:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Herzo ja se nikako ne mogu pomiriti sa zvaničnom istorijom,pogotovo ne sa onim što se trenutno daje na raznim tv Historijima.Najviše zbog toga što ima toliko kontradikcija vezano za 2 WW.
Eto ti tvrdiš da se Hitler okrenuo africkim zemljama zbog nafte što je i istina.Ali priznaj da je taj dio svijeta već bio u kolonijalnom ropstvu većinom Britanskom.
Neki istoričari ukazuju na činjenicu da su rat izgubili Britanci a ne Njemci a evo i zašto.
Navest ću ti uslove Ruzvelta kojke je Čerčil morao da ispuni u zamjenu za zaštitu i vojnu pomoć SAD.
– Da prepusti Amerikancima naftni „biser“ Britanske imperije – Saudijsku Arabiju (koju je za krunu bukvalno „preorala“ britanska obaveštajna služba i lično T. J. Lorens Arabijski, upravo u tom cilju ostvarujući dugogodišnju specijalnu operaciju potkopavanja Otomanske imperije);

– Da sav britanski kapital iznese iz SAD i da Amerikancima proda svu imovinu koju Englezi poseduju u SAD;

– Da po završetku rata raspusti Britansku imperiju dajući kolonijama nezavisnost ( počelo je od Indije – 1947; poslije Britanske kolonijalne imperije do 1960. rasule su i ostale komponente Imperije – francuska, holandska i belgijska).

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 15:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da smo u četvrtom rajhu danas govori i onaj link koji je postavio Tns a u prilog tome ide činjenica da nisu slučajno još prije inauguracije Putina predstavnici Exon-Mobil u njegovom prisustvu potpisali s kompanijom Rosnjeft sporazum o eksploataciji nafte na podmorju Crnog i Karskog mora. U sporazum su uključeni korporacija Objedinjeno brodogradilište i Rostehnologije. To znači da savez Rosnjeft-Exon-Mobil ni izdaleka nije ograničen pitanjima nafte.
Drugim riječima Britanci su aut ,oni i njihov British Petroleum.
Šta hoću da ti kažem,po svim dešavanjima u oba svjetska rata i neposredno nakon njih mogu se izvući zaključci i ko za koga ratuje.
Otišli smo daleko od teme JBG :D

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 16:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja uopste ne vidim veliki gubitak Nemaca u WW2... Dugorocno gledano, naravno... I slazem se da je najveci gubitak pretrpila VB koja je izgubila mnogo kolonijalnih zemalja... Izgubili su jeftine siroveni, USA i Rusija podelile ono sto im je trebalo, Rusi uzeli sve naftne izvore u sklopu SSSR, a ameri po africi i bliskom istoku... Nemci nakon ujedinjenja dobili staru teritoriju i zadrzali svo bogatstvo oteto/steceno tokom ww2... To ih i danas cini jednom od najjacih ekonomskih zemalja sveta, sto je poprilicno tesko u doba ove recesije i u doba kada Nemacka i nema neke preterano jake resurse, za razliku od Rusije, Kine, Indije... itd

Vrh

Tema posta: holokaust 2
PostPoslato: 10 Feb 2013, 17:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Šta će im resursi kad imaju Šredera :lol: :lol: .Šala naravno.
U svakom slučaju novi raspored Ruzvelt je 1944. godine lično izdiktirao ambasadoru Britanije u Americi lordu Halifaksu ( kolovođi „minhenskog sporazuma“, koji se još u novembru 1937. uspješno dogovorio sa Hitlerom): Saudijsku Arabiju – Americi, Iran – Britaniji, a Irak i Kuvajt zajedno ćemo musti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]