banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 16 Jun 2026, 23:15 Danas je 16 Jun 2026, 23:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 1203 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 61  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Dec 2015, 17:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Za nju sam prvi put čuo 1996. kad je novinar Večernjeg lista pitao šta misli o ideji ili inicijativi da se Kuća cvjeća premjesti u ZG. Tako da sam tada mislio da je ona dobro zbrinuta od tadašnjih vlasti.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2016, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
sad gledam Latinicu (Cirilicu) i istoricar kaze.....Stepinac je prvi hrvat zagrebacki nadbiskup ,sve do tada bili stranci koje je postavljao Vatikan....a Stepinca postavio srpski kralj jer je Stepinac bio dobrovoljac za solunski front.....nevjerovatno

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2016, 14:39 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Cika krol gdje nadje da je Stepinac dragovoljac za solunski front......

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2016, 14:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Pa kaže, bilo na ćirilici.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2016, 14:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Da, to je poznata činjenica, a prije tog je bio u zarobljeništvu u Italiji kao vojnik AU.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2016, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
shakal je napisao:
Da, to je poznata činjenica, a prije tog je bio u zarobljeništvu u Italiji kao vojnik AU.

pa je mobilisan u dobrovoljce :D

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2016, 14:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
:lol: Tako nekako

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2016, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Vidi vidi kako ovi iz Glamoca znaju kako se mobilise u dobrovoljce.....pa ih jos besplatno osisaju.....navodno se Stepinac prijavio ali ga odbila ljekarska komisija ili tako nesto.....ali front je vec bio probijen

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2016, 15:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
To ko da si 30. Aprila 45.otišao u partizane, hehe.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2016, 00:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
BEOGRAD - Predsjednik Saveza jevrejskih opština u Srbiji dr Ruben Fuks izjavio je da podržava odluku predstavnika Јevreja u Hrvatskoj da „zbog relativizacije ustaštva” bojkotuju centralnu komemoraciju u Јasenovcu, navodeći da bi taj bojkot mogao da skrene pažnju i da pokaže da postoji „granica trpljenja” predstavnika jevrejske zajednice. On je istakao i da predstavnici jevrejske zajednice u Srbiji ove godine neće ići u Јasenovac, iako su ranijih godina išli. „Mi zvanično nećemo ići u Јasenovac, moramo da podržimo naše prijatelje iz Hrtvatske”, rekao je Fuks, komentarišući bojkot zvanične komemoracije žrtvama u Јasenovcu. Bojkot, prema njegovom mišljenju, može da skrene pažnju i da upozori na to da postoji određena granica trpljenja i strpljenja. „Hrvatske vlasti su reagovale, kao i i upravnica Spomen područja Јasenovaca, ali za sada smatram da je to neadekvatno”, istakao je Fuks. Predstavnici Јevreja u Hrvatskoj odlučili su da „zbog relativizacije ustaštva” bojkotuju centralnu komemoraciju u Јasenovcu, te će komemoraciju u skladu sa jevrejskom tradicijom organizovati sami. Fuks smatra da na takvu odluku ne utiče samo relativizacija ustaštva, već odgovor i reakcija hrvatskih vlasti, koji su uvijek iznuđeni i uvek dolaze sa zakašnjenjem. „Nije riječ samo o relativizaciji ustaštva, već o nizu pojava, u Hrvatskoj, ali i drugim zemljama, koje su razlog za brigu. Riječ je o potpunom skretanju osnovnog političkog toka udesno, sa pojavom ekstremno desnih političih struja, koje su u nizu zemalja vrlo glasne”, rekao je Fuks. Kako dodaje, ekstremno desne političke struje jačaju i u zemljama u okruženju, što brine i predstavnike jevrejske zajednice u Srbiji, iako on ocenjuje da je u Srbiji desnica trenutno marginalna i marginalizovana. Predstavnici Јevreja u Hrvatskoj saopštili su juče da su odlučili da bojkotuju centralnu komemoraciju u Јasenovcu, u znak nezadovoljstva lošom saradnjom sa Spomen područjem Јasenovac te kao znak protesta protiv „relativizacije i revitalizacije ustaštva” u Hrvatskoj, prenijeli su hrvatski mediji. U obrazloženju Koordinacije koja okuplja deset jevrejskih opština koje djeluju u Hrvatskoj, navodi se da je odluka o neučestvovanju na komemoraciji, koju svake godine organizuje Јavna ustanova Spomen područje Јasenovac, donesena zbog neslaganja s politikom nečinjenja u odnosu na izmjene postavke muzeja, odlaganje imenovanja Savjeta ЈUSP Јasenovac, te dnevno-politička događanja vezana uz relativizaciju i revitalizaciju ustaštva. Koordinacija je najavila da će „komemoraciju organizovati sami, u skladu sa jevrejskom tradicijom”. (NN/RTRS)

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2016, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Срби у Хрватској треба да следе Јевреје у овој причи тј. да се са њима договоре и направе заједничку комеморацију.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2016, 22:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:599790-Tito-je-sakrio-istinu-o-Jasenovcu

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2016, 22:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Највеће стратиште у историји нашег народа, а видите какви се баве њиме. "Академик" Србољуб Живановић.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2016, 23:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pa ni tada, a ni sada...

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2016, 10:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/43 ... ebookshare

Lijepo im je čovjek objasnio.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2016, 08:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Mr Jack Lumber je napisao:
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/430912/Britanski-strucnjak-za-NDH-objasnjava-zasto-ne-vjeruje-u-hrvatsku-pomirbu.html?utm_source=facebooktportal&utm_medium=fanpagetportal&utm_campaign=facebookshare

Lijepo im je čovjek objasnio.

Odličan tekst, nepristrasan.

Citiraj:
Namjera revizionista je jasna: kako preživjeli umiru i sjećanja blijede, oni žele stvoriti novu verziju povijesti i žrtve NDH - koje su već marginalizirane u historiografiji o NDH - izbaciti iz povijesti NDH. Osobno, ne volim izraz ‘revizionisti’ jer povezuje ozbiljne povjesničare koji reinterpretiraju ustanovljene činjenice s onima koji umanjuju holokaust i bave se apologijom ustaštva. Svi povjesničari se bave revidiranjem povijesti. Ali poricati prošlost je nešto posve drugo.

Citiraj:
Problem suočavanja s prošlošću je problem s kojim se suočavaju sve zemlje, uključujući i moju. Svi imamo tendenciju romantiziranja prošlosti, uključujući i one najgore dijelove, kakav je za Britaniju period kolonijalizma. Držimo se mita da smo uvijek bili pristojno i civilizirano liberalno društvo. A to sigurno nije način na koji su oni koji su bili kolonizirani doživjeli britansku vladavinu. Kod nas i dalje ima amaterskih povjesničara i novinara koji pišu knjige o imperijalnim good old days kao da se zločini i rasizam imperijalizma može nekako odvojiti od pozitivnih kulturnih, ekonomskih, transportnih, zdravstvenih i obrazovnih politika, koje su većinom bile osmišljene da olakšaju život imperijalnoj administraciji i stvaranju kadra lojalnih imperijalnih sluga.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2016, 01:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
http://www.yugopapir.com/2016/06/simo-v ... -1941.html
http://www.yugopapir.com/2016/05/halid- ... vacki.html

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2016, 19:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2015, 07:30
NDH
MNOGO SRBA ZABORAVLjA NA ZLOČINE OVIH IZRODA...
BITNIJA IM JE FARMA...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2016, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
"Hrvatski narod dao značajan doprinos pobedi nad fašizmom"
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1146462

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2016, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Зар ово није за "Смијешна страна вијести"?

Vrh

[ 1203 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 61  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]