banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 13:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 112 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Apr 2010, 20:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
ZBOR je napisao:

1.Изволите- http://www.scribd.com/doc/9694573/NL-de ... og-Korpusa

2.Историски уџбеници се пишу у циљу политичке пропаганде.

1.Jesi našao izvor. :lol:

2. Sreća da nisi bio dobar učenik. :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 20:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Apr 2010, 15:15
Никако да пронађем озбиљан форум на коме се људи не смеју,већ учествују у конструктивној дискусији.
Шта није у реду са извором?Желите ли неки други?

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Zar ti nije bilo dosta? Na ovom forumu nema ama baš niko ko SDK smatra pozitivcima u istoriji. Džaba ti sve, ali ako hoćeš da ih neko hvali, moraćeš zaista da promjeniš forum i nađeš sebi slične, ko god da su. Više sreće na slijedećem forumu!

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 21:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
ZBOR je napisao:
Никако да пронађем озбиљан форум на коме се људи не смеју,већ учествују у конструктивној дискусији.

Dobro je dok se smiju. To je u granici tolerancije. Ali za tvoje dobro bi bilo da se, ako te interesuje naš nacionalni identitet i naš ponos, okreneš likovima kao što su Stefan Nemanjić, Dositej Obradović, Vojvoda Sinđelić, Vuk Karadžić, Nikola Tesla i da ne nabrajam sada. Uglavnom ti ljudi su zadužili naš narod a i cijelu kuglu zemaljsku. Stvarno ne razumijem što tražiti hranu u đubrištu pored rajske poljane pune plodova(u duhovnom i materijalnom smislu).
Nekažem da je grijeh i čaprkati po takvoj prošlosti poput Ljotićeve, u svakom slučaju treba istraživati i proučavati ali kao što bi ljekari rekli, virus izolovati i protiv njega lijek praviti. Tako i nama Ljotić služi kao promašen lik i promašena politika koja je nažalost koštala mnoge.
Sve u svemu, putokaz za srbe u budućnosti kako netreba.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 21:47 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Apr 2010, 21:23
Zozon je napisao:
ZBOR je napisao:

Dobro je dok se smiju. To je u granici tolerancije. Ali za tvoje dobro bi bilo da se, ako te interesuje naš nacionalni identitet i naš ponos, okreneš likovima kao što su Stefan Nemanjić, Dositej Obradović, Vojvoda Sinđelić, Vuk Karadžić, Nikola Tesla i da ne nabrajam sada. Uglavnom ti ljudi su zadužili naš narod a i cijelu kuglu zemaljsku. Stvarno ne razumijem što tražiti hranu u đubrištu pored rajske poljane pune plodova(u duhovnom i materijalnom smislu).
Nekažem da je grijeh i čaprkati po takvoj prošlosti poput Ljotićeve, u svakom slučaju treba istraživati i proučavati ali kao što bi ljekari rekli, virus izolovati i protiv njega lijek praviti. Tako i nama Ljotić služi kao promašen lik i promašena politika koja je nažalost koštala mnoge.
Sve u svemu, putokaz za srbe u budućnosti kako netreba.

Ovo ti je jako "Duhovito" ali to ga nece manuti "Istrazivanja" a ima retkih sajtova o likovima kao sto su Vuk Karadzic,Nikola Tesla,Dositej Obradovic,Stefan Nemanjic i ostali...
Ja sam sam trazio ali ova Wikipedia se sva osiromasila skoro nista nmg da nadjem....
ALi posto gledam preko sr.wikipedia.org i bs.wikipedia.org ali na bs se bira novi Admin tako da je nesto na cekanju ali sam cuo pricu(nevezanu za ovu temu) da je Admin BS Wikije bio neki Musliman koji je nas sve srbe(bar one koji su pisali po BS)zezo,briso postove i vodio diskusije samo o Islamu. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 22:09 
Početnik
Početnik

Да ли сте ви господо прочитали неку књигу од Кракова,Најдановића,Васиљевића,Љотића,Мојића и других чланова ЗБОР-а или сте образовање скупили са комунистичке википедије?

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 22:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
ZBOR je napisao:
1.Изволите- http://www.scribd.com/doc/9694573/NL-de ... og-Korpusa

2.Историски уџбеници се пишу у циљу политичке пропаганде.

Pročitao sam sve i slovo sa ovog tvog linka i vidi se da su bili sluge nacistima i fašistima, borili se protiv antifašista.
Netreba ti valjda govoriti da je čitav normalan svijet osudio naciste i fašiste, kao i njihove sluge, i da su svi oni najveće zlo i šljam istorije.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 22:24 
Početnik
Početnik

zmijuga je napisao:

1.Pročitao sam sve i slovo sa ovog tvog linka i vidi se da su bili sluge nacistima i fašistima, borili se protiv antifašista.

2.Netreba ti valjda govoriti da je čitav normalan svijet osudio naciste i fašiste, kao i njihove sluge, i da su svi oni najveće zlo i šljam istorije.

1.Са Немцима су сарађивали и Четници и Партизани,мит о Југословенском антифашизму је бесмислица,ниједна формација у Србији није могла да присмрди Немцима.
2.Комунизам је много већ зло од фашизма и национал-социјализма о чему говоре и цифре жртава.Комунизам је, квантитативно гледано, произвео много више зла него нацизам. Док се резултати нацистичке владавине процењују на око 25 милиона жртава, свеукупни биланс комунистичког терора, репресије и прогона процењује се на преко 120 милиона жртава.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 22:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ZBOR je napisao:
Да ли сте ви господо прочитали неку књигу од Кракова,Најдановића,Васиљевића,Љотића,Мојића и других чланова ЗБОР-а или сте образовање скупили са комунистичке википедије?

Ja konkretno nisam. I ne namjeravam. Ima i čestitijih srba koje nisam stigao čitati. Ništa nemaju čim su zadužili naš narod, čak što više, sramota i izrodi su srpskog naroda. Mogli su oni palamuditi šta su htjeli ali ih zub vremena nikad neće oprati od saranje sa okupatorom i pomaganjem u ubijanju srpskog naroda. Taman da je Bibliju pisao, djelom svojim je usro sve. Nekontam šta je to epohalno napisano, šta je to da je srpskoj literaturi podiglo rejting, šta je to toliko bitno napisano vezano za srpski narod uopšte a isti taj narod je tamanio ili pomagao tamaniti sa njemačkim okupatorom? Tu mlad čovjek nema šta čitati. Jasno mi je da u zadnje vrijeme počinje da se javlja puno pokreta tipa, vi, 1389, Obraz... i na promašenim idejama počinju vrbovati, palamuditi i ubjeđivati naš puk kako njihove spasonosne ideje spašavanja pravoslavno-srpskog samo njima eto posvećena sveta uloga da se srbi konačno trznu(isto tako su nas komunisti palili na svoje furke). Da bogda se više nikad ne trznemo jer kad se mi trznemo odmah pukne i sve ode u tri fine(moja druga furka, srbovanje). Ja stvarno nerazumijem koliko vama treba izučavati istorije pa uzmite kakve got hoćete ali činjenice govore da smo promašili podosta puta i koliko da naša nacija uči na istim greškama? Politika inata, ekstemizma i nesaradnje je na našu radost za nama(Sad me više niko nemože nagovoriti na furku). Ko to skonta biće mu lakše da se prilagodi a ja se stvarno radujem novoj generaciji srba koja će biti mudrija, prosvećenija, naučno-tehnološki podkovana i u svakom smislu svrsishodnija sebi, svom narodu i svojoj državi. A ta država neće biti šanac kako mnogi žele već prostor gdje će znanje odlučivati a tržište biti smijer gdje treba ići.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 22:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ZBOR je napisao:
zmijuga je napisao:

1.Pročitao sam sve i slovo sa ovog tvog linka i vidi se da su bili sluge nacistima i fašistima, borili se protiv antifašista.

2.Netreba ti valjda govoriti da je čitav normalan svijet osudio naciste i fašiste, kao i njihove sluge, i da su svi oni najveće zlo i šljam istorije.

1.Са Немцима су сарађивали и Четници и Партизани,мит о Југословенском антифашизму је бесмислица,ниједна формација у Србији није могла да присмрди Немцима.
2.Комунизам је много већ зло од фашизма и национал-социјализма о чему говоре и цифре жртава.Комунизам је, квантитативно гледано, произвео много више зла него нацизам. Док се резултати нацистичке владавине процењују на око 25 милиона жртава, свеукупни биланс комунистичког терора, репресије и прогона процењује се на преко 120 милиона жртава.

Pa šta onda? To vam dođe kao neko opravdanje? Daj dijete, nemješaj babe i žabe. Nemoj tu ubrajati Staljinove žrtve. Tip je bio lud a što se tiče mene, ravan Hitleru. Možemo mi ovako do đurđevdana ali ti likovi koje dižeš u nebesa su u istoriji tamo gdje spadaju. To nećeš promjeniti ni ti ni ja.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 22:38 
Početnik
Početnik

Zozon je napisao:

1.Ja konkretno nisam.
2.I ne namjeravam. Ima i čestitijih srba koje nisam stigao čitati.
3.Ništa nemaju čim su zadužili naš narod, čak što više, sramota i izrodi su srpskog naroda. Mogli su oni palamuditi šta su htjeli ali ih zub vremena nikad neće oprati od saranje sa okupatorom i pomaganjem u ubijanju srpskog naroda..

1.Свака вам част на признању али одакле вам право да их онда критикујете?
2.Зашто?
3.Све је то режимска пропаганда,образујте се људи.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 22:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ZBOR je napisao:
Zozon je napisao:

1.Ja konkretno nisam.
2.I ne namjeravam. Ima i čestitijih srba koje nisam stigao čitati.
3.Ništa nemaju čim su zadužili naš narod, čak što više, sramota i izrodi su srpskog naroda. Mogli su oni palamuditi šta su htjeli ali ih zub vremena nikad neće oprati od saranje sa okupatorom i pomaganjem u ubijanju srpskog naroda..

1.Свака вам част на признању али одакле вам право да их онда критикујете?
2.Зашто?
3.Све је то режимска пропаганда,образујте се људи.

Zar trebam čitati izdajicu srpskog naroda da bi bio obrazovan?
Ja lično neželim gubiti vrijeme na zločincu i njegovim pisanijama.
Vrlo dobro znam šta je propaganda, jedno vrijme sam se bavio s njom a ona se bavi nama svaki dan.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 22:50 
Početnik
Početnik

Zozon je napisao:
ZBOR je napisao:

1.Zar trebam čitati izdajicu srpskog naroda da bi bio obrazovan?
2.Ja lično neželim gubiti vrijeme na zločincu i njegovim pisanijama.

1.Први издајица Љотић је стекао докторат права у Београду.Други издајник Најдановић је стекао докторат филозофије у Берлину,трећи издајник Краков је био знаменити књижевник и филмски стваралац.
2.Ко је злочинац?

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 23:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ZBOR je napisao:
zmijuga je napisao:

Koga su to partizani i Njemci zajedno napadali, ne budi smiješan.
Znam ja da su zločini komunističkih režima puno veći od fašističkih, ali u Yugi je bio socijalizam i Tito je 48.god. rekao Staljinu i boljševizmu "NE" i nikako se u isti koš nemogu trpati Tito i ostali komunistički diktatori kao Staljin, Mao Ce Tung, Pol Pot, Crveni kmeri i još mnogi, zato je cifra tako stravična.
Bilo je zločina i od strane partizana i ostalih savezničkih vojski, ali kao pobjednici nad fašističkim zlom oni su pisali pravila i istoriju i odobravali su prijeke sudove za one koji su okrvavili ruke i pomagali fašistima.
Šta misliš šta bi uradili fašisti i njihove sluge da su kojim slučajem pobijedili, pa sigurno bi napravili 100 puta veće zločine.
Sad bi trebali početi sa odmotavanjem klupka od Adama i Eve pa do danas, svako istorijsko vrijeme imalo je neka pravila u tom momentu a znamo da su istrebljivane mnoge civilizacije pod raznim ideologijama, vjerama itd.
Mogu ja biti čovjek sa šest fakulteta i 100 objavljenih knjiga ali ako odaberem pogrešnu ideologiju i još osramotim svoj narod, onda džaba mi sve titule.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Savezni%C4 ... ini_SSSR-a

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 00:27 
Početnik
Početnik

zmijuga je napisao:

Koga su to partizani i Njemci zajedno napadali, ne budi smiješan.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Savezni%C4 ... ini_SSSR-a

1.Немојте ме понижавати,сарадња комуниста и немаца у Априлском рату 1941.На Неретви(Мартовски преговори 1943),на Лијевча Пољу(1945.)да не набрајам даљу колаборацију партизана,дакле са Немцима нису сарађивали само љотићевци.комунисти су Немце дочекали као савезнике и узвикивали живео Хитлер,насупрот томе ЗБОР-аши су пуцали на Немце у априлском рату.
2.Зар вам је википедија извор?Колико имате година?

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 08:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
ZBOR je napisao:

Posto zivim u jednoj desetoj zemlji, koja nit je imala sta s nacistima, nit s komunistima, te ima prilicno neutralne i realne stavove u poimanju istorije, zlocina i zlocinaca, prava pravde i svega, kako onda to da:

1. Mit ili ne, partizani u ex Yu za vrijeme WWII su navedeni i oznaceni kao ti koji su se suprotstavili i borili protiv svaba, iako komunisti, znaci anti-zapadnjaci, u svim istorijskim navodima, oznaceni kao pozitivci, pokret otpora, jedan od rijetkih u Evropi....???
2. Ovdje se takodje komunisticki (Staljinisticki) zlocin posmatra realno, bez emocija, sa svim faktima i ogromnim zlocinima na stolu... i ono sto cinjenice govore je to da licno NASI komunisti s tim nemaju ama bas nikakve veze, te se tadasnja Yu uopste ne posmatra po ovom pitanju, jer nema osnova za to. Naravno, smatra se da je bila politicka diktatura, ali "light" tipa i kao takva , veoma prihvatljiva za zapadni svijet u odnosu na "prave" na istoku....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 14:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
"Наши" комунисти немају никакве везе са стаљинистичким злочинима (а какве би и имали?) али имају везе са својим злочинима а за које су користили тзв. стаљинистичке методе (учитељ је ипак учитељ).

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 18:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Silvio Dante je napisao:
"Наши" комунисти немају никакве везе са стаљинистичким злочинима (а какве би и имали?) али имају везе са својим злочинима а за које су користили тзв. стаљинистичке методе (учитељ је ипак учитељ).

Naravno. Medjutim , kako ovaj gore obilno koristi cifre i navode, poredeci zla (komunizam i nacizam/fasizam), na nasim prostorima je komunizam ipak ispao, statisticki gledano po broju zrtava, puno manje zlo od drugih...

Ili?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 20:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:

Prvo za @ZBOR, imam 40+ god. i još uvijek čitam a puno sam pročitao u životu.
Problem u komunikaciji su naša subjektivna viđenja a ono što je EROR napisao je objektivan pogled na tematiku (nekih neutralnih zemalja i pisaca).
Sve se svodi na ovo, čovjek napiše nešto i onda krenu obračuni (vidi link)
http://slavkoperovic.wordpress.com/2009 ... obra-2009/
Danas svako i svašta piše, tako da sve što pročitam ne uzimam za istinito i objektivno.

@Dante, "naši" komunisti su bili male mace u odnosu na sve ostale i mislim da nisu radili zločine po uzoru na Staljina i njegove metode već na osnovu zločina (koji se tako tad nisu zvali zločini) savezničkih sila. Saveznici su osudili i pobili pristaše nacizma i fašizma u Italiji i Njemačkoj, Francuzi su pobili svoje sunarodnike koji su sarađivali sa fašistima, isto tako Norveška i druge zemlje.
Tito je to isto uradio sa svim onim koji su bili saradnici fašizma u Yugi, problem je što ih je bilo puno i raznih nacionalnosti, a sve to je uradio uz odobrenje saveznika jer dokaz za to su svi oni koje su saveznici izručili partizanima (znali su šta će biti sa njima).

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 20:41 
Početnik
Početnik

ERROR je napisao:

Naravno. Medjutim , kako ovaj gore obilno koristi cifre i navode, poredeci zla (komunizam i nacizam/fasizam), na nasim prostorima je komunizam ipak ispao, statisticki gledano po broju zrtava, puno manje zlo od drugih...

Ili?

Ау,па баш на нашим просторима црвени терор је однео више жртава од НС/фашизма,зато што се усташе не могу посматрати као нацисти или фашисти већ као шовинисти.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 112 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]