*Sisiban* je napisao:
Pa pokreni ih. Jel' ti brani ko?
Ako bih ja pokrenuo tu temu,kakva bi reakcija bila od strane Bosnjaka???Bilo bi nesto tipa "ko si ti da pises o nama" ili "sta ste vi radili" i slicne stvari.Upravo po onoj recenici "pocistiti ispred svoje kuce" ne bi bilo u redu da ja kao pripadnik "druge strane" otvaram takvu temu.
*Sisiban* je napisao:
Ovo ću reći (tj. iskuckati) samo jednom, i nikad više: Sisijevim venama teče krv svih, ama baš svih naroda koji su tvorili eks-Jugu (narodnosti ne računam),
Drago mi je zbog toga.To samo moze biti dobra stvar.U mojoj familiji (siroj) je slicna situacija tako da ne mislis da si jedini.
*Sisiban* je napisao:
...tako da nemoj da ti ikad više padne na pamet da me svrstavaš u ovaj ili onaj nacionalni tor, posebno ne uz neke pogrdne izraze kao što je to ovdje običaj. To je bezobrazno i nekulturno.
Ja prije svega ne dijelim ljude u torove,pa tako ni tebe Sisiban.Sta je meni palo na pamet,napisao sam u postu koji si procitao.I mislim da nisam bio ni bezobrazan niti nekulturan i da nisam koristio pogrdne izraze.
*Sisiban* je napisao:
Ti se sad kao praviš blesav pa ne znaš? To su isti oni koji su zajedno sa Zlobom krojili nesreće ovih naroda. Neke si i sam pomenuo.
Znam ja to.Znas i ti...ali mnogi se prave da ne znaju.
*Sisiban* je napisao:
Zemlja je zemlja, tek skup hemijskih elemenata i flore i faune koja obitava na njoj i pod njom. Reći da je ona samo moja ili tvoja, u najmanju ruku je svetogrđe (da malo krenem Micijevim stopama

), jer ona je dana svima nama...
Tu se ne slazem sa tobom.Nije svetogrdje reci da je neka zemlja srpska (hrvatska,muslimanska/bosnjacka),Svetogrdje je ne dati ziveti ljudima na njoj koji nisu "prikladni".
TO DIE for!!!