banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 16:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1020 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 51  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Josip Broz Tito
PostPoslato: 10 Maj 2011, 14:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
To su ti argumenti koji meni trebaju :D

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Никако се не могу сложити са тезом да нам је Тито крив што смо имали Југославију, па та идеја је потекла од Срба у Првом свјетском рату , који су хтјелу Краљевину СХС. За наше сопствене проблеме нам је увијек лако било окривити друге. Па није нико на силу тјерао Србе да уђу ни у Краљевину СХС ни у Југославију. То што су они мислили да могу да на тај начин да се дочепају још више територије и власти, па нису успјели, није нам нико други крив, осим нас самих и погрешне политике која је вођена. Који нам је куВац требао савез са Црном Гором, Македонијом и Хрватском, а поготово Словенијом? И онда нам Тито крив. Ваљда нисмо боље ни заслужили.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 15:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
WinstonWolfe je napisao:
Никако се не могу сложити са тезом да нам је Тито крив што смо имали Југославију, па та идеја је потекла од Срба у Првом свјетском рату , који су хтјелу Краљевину СХС. За наше сопствене проблеме нам је увијек лако било окривити друге. Па није нико на силу тјерао Србе да уђу ни у Краљевину СХС ни у Југославију. То што су они мислили да могу да на тај начин да се дочепају још више територије и власти, па нису успјели, није нам нико други крив, осим нас самих и погрешне политике која је вођена. Који нам је куВац требао савез са Црном Гором, Македонијом и Хрватском, а поготово Словенијом? И онда нам Тито крив. Ваљда нисмо боље ни заслужили.

E ovo vec ima logike! Pogotovo ovaj dio gdje spominjes "za nase sopstvene probleme nam je uvjek bio neko drugi kriv"....ziva istina

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 16:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa dobro to stoji, jednostano su na taj laksi nacin pokusali da dodju do Velike Srbije, sto su i uspeli, samo sto nije dugo trajalo... Taj deo nakon WW1 mi je donekle i jasan, ali mi nikako nije jasan potez nakon WW2, cemu ujedinjenje, kada su nas klali 5 dana pre toga, sumnjam da je Titu bilo do Velike Srbije :)

Raspad je bio neizbezan, to je ormalno, ali mislim da se moglo predvideti da ce doci do rata, jer su jos bile sveze rane ustaskih/cetnickih/muslimanskih zlocina tokom WW2, pa drugi nacin razdvajanja nije ni bio moguc. Najbolji primer u svemu tome je Slovenija, koja je poprilicno mirno izasla iz Jugoslavije, malo se krljali, povukli se i kao idite gde hocete... Jos bolji primer je Makedonija (kasnije Crna Gora), koja je izasla iz Jugoslavije, a da to niko nije ni primetio, niti su se pominjali tokom svih ovih godina... Ali u 100 godina, dva puta napraviti istu gresku i ujediniti Hrvatsku, BiH i Srbiju je vise nego smesno... A sto je najcrnje, jos nije sve gotovo, dok se ne resi status BiH

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 17:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Hertzog je napisao:
Pa dobro to stoji, jednostano su na taj laksi nacin pokusali da dodju do Velike Srbije, sto su i uspeli, samo sto nije dugo trajalo... Taj deo nakon WW1 mi je donekle i jasan, ali mi nikako nije jasan potez nakon WW2, cemu ujedinjenje, kada su nas klali 5 dana pre toga, sumnjam da je Titu bilo do Velike Srbije :)

Raspad je bio neizbezan, to je ormalno, ali mislim da se moglo predvideti da ce doci do rata, jer su jos bile sveze rane ustaskih/cetnickih/muslimanskih zlocina tokom WW2, pa drugi nacin razdvajanja nije ni bio moguc. Najbolji primer u svemu tome je Slovenija, koja je poprilicno mirno izasla iz Jugoslavije, malo se krljali, povukli se i kao idite gde hocete... Jos bolji primer je Makedonija (kasnije Crna Gora), koja je izasla iz Jugoslavije, a da to niko nije ni primetio, niti su se pominjali tokom svih ovih godina... Ali u 100 godina, dva puta napraviti istu gresku i ujediniti Hrvatsku, BiH i Srbiju je vise nego smesno... A sto je najcrnje, jos nije sve gotovo, dok se ne resi status BiH

Slovenija se nije otcijepila sama dobro su je pogurali sa strane....i sad kad smo se krvavo razišli opet se radi na pomirenju i povezivanju u jednu homogenu cjelinu zvanu EU pa ti sad vidi što smo se klali i razilazili...sigurno je Tito kriv i za to.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 17:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

EU je drugi par opanaka, tu "placas" da udjes i apsolutno je nebitna cinjenica, a donekle nase zemlje teze da udju u EU da bi skrenuli paznju sa sebe na temama zemlje treceg sveta, rat, genocid, hag i ostalo... To sada i nije toliko bitno jer jos uvek nije deo istorije... Tito, svetski ratovi, ujedinjenja i raspadi balkasnkih zemalja jesu... Ne vidim sta je poenta te ironije, niti sam ja okrivio tita za sve zivo, niti sam od ovih koji bez argumenata dodju i napisu da je komunjara... Jeste komunjara i...
Samo iznosim svoje misljenje po pitanju ucesca Tita u istoriji...

Edit: Ko je gurao Sloveniju nije ni bitno, bitno je da su dosta mirnije izasli iz Jugoslavije nego sto su to uradile Srbija, Hrvatska i BiH

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 18:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Silvio Dante je napisao:
Ја знам људе, који су данас, директори извесних компанија у БЛ и имају већу плату од 5.000 КМ месечно + стан и ауто.

Толико нам је економија данас лоша.

Sta ti poredis? Kakav je bio minimalac tada, zdravstveno socijalno i kakva je bila platezna moc prosjecnog radnika u privredi? Izvlacis povrsne zakljucke iz povrsnih ubjedjenja ...
Silvio Dante je napisao:
Citiraj:
Silvio, takvi ljudi "direktori" imaju platu od para koje MMF pozajmljuje Bosni..

Тачно.
Али је и госпођа мајка нашег колеге форумаша имала плату 5.000 долара од пара које су долазиле из ММФ-а и Светске банке.
... a povlacenje ove paralele smatram izrazito uvredljivom ..... Finansijski direktor kompanije koja je imala 60 organizacionih jedinica i pokrivala (kontrolisala) trgovinu centralne Bosne, bila ekonomista godine u Jugi i zivjela u stanu od 32 kvadrata se ne moze porediti sa direktorima koji su politickim putem dosli do fotelje placene budzetskim novcem, fotelje u administraciji niti kompanije nastale na ratnim osnovama .... Nekad je to bio izuzetak, danas je pravilo zato, nemoj lupati napamet. I novac od MMF-a je tada ulagan u privredu i infrastrukturu neophodnu kao podrska toj istoj privredi a danas se trosi na kupovinu socijalnog mira servisirajuci penzije, boracke dodatke, izmisljanje nepostojecih mjesta u administraciji i servisirajuci troskove iste tim sredstvima i ostale budzetske izdatke koji ne omogucavaju zaposljavanje nove radne snage ali omogucavaju sve ostalo sadasnjim oligarsima.......
Josip321 je napisao:
Drug Tito je bio ništa doli jedan obični diktator i tiranin. Istina lajt verzija prema nekim istočnijim diktatorima ali opet diktator. Nije dozvoljavao slobodu čovjeka a ni gospodarstvo nije vodio kako spada.
Ovo su nepotkrepljene tvrdnje. Mogu i ja napisati da je Tito bio mongol ili peder ili najbolji sahista ili najzgoniji muskarac na planeti i nosice istu tezinu. Pojasnjenje? Na osnovu cega si dosao do ovih zakljucaka?
old fashion men je napisao:
Tako je, tito je bio običan diktator, tiranin i ubica, a njegova tvorevina je uz Albaniju, bugarsku, rumuniju i još neke tvorevine slične njegovoj bila najzaostalija zemlja u Evropi.
Uostalom i danas su ostaci te titine tvorevine najzaostalij u evropi, jer nije se lako oporaviti od te pedesetgodišnje kataklizme.
Ovo je cak i besmislenije jer "jos neke tvorevine" su vise od pola Evrope .... A da ne pricamo o "demokratskim" poput Grcke, Portugala, Islanda, Irske ..... koje su sedamdesetih i pocetkom osamdesetih gutale nasu prasinu na stazi ekonomskog razvoja.

Ja debatujem iskljucivo o ekonomiji. O pitanjima nedostatka (nepostojanja?) slobode govora, neadekvatnog kaznjavanja odredjenih grupa (Goli Otok je mala maca sta bih ja uradio) ili o upitnom vodjenju spoljne politike, njenim kratkorocno dobrim efektima ali dugorocno posmatrano totalnom promasaju neki drugi put ....

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 19:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Hertzog je napisao:
Pa dobro to stoji, jednostano su na taj laksi nacin pokusali da dodju do Velike Srbije,

Ne,Srbi su do Velike Srbije mogli doći nakon prvog rata vrlo lako.Samo nam je zinula guzica na Još Veću Srbiju...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Није Србима зинула гузица за Великом Србијом. Имате ли представу колико су Хрвати молили и кумили Србе да их се ослободи.
Опет, панславенски покрет је тих година био много ЈАК. Нису ни сви Хрвати били против Југославије тад.
Гледао сам негдје дочек краљевог тијела кад је убијен. Нисам сигуран је л` дошао у Ријеку или у Сплит.. углавном, на улицама гро људи који лију сузе итд.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 20:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
A kralj je od čiste dobrote i merhameta poletio da oslobodi Hrvate?Ili su ga podlegao savjetima pohlepnih političara?

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Да. Јер да је послушао оца не би ишао са Хрватима у савез.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hPH5S7jvYiE[/youtube]

http://www.svetskirat.net/2010/01/%D1%8 ... %9A%D0%B5/

као што се види, краљ је озбиљно разматрао да хрватима да самосталност.. и да га нису убили, сигурно би је добили.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
. a povlacenje ove paralele smatram izrazito uvredljivom ..... Finansijski direktor kompanije koja je imala 60 organizacionih jedinica i pokrivala (kontrolisala) trgovinu centralne Bosne, bila ekonomista godine u Jugi i zivjela u stanu od 32 kvadrata se ne moze porediti sa direktorima koji su politickim putem dosli do fotelje placene budzetskim novcem, fotelje u administraciji niti kompanije nastale na ratnim osnovama ....

Да се разумемо, не доводим ја уопште у питање способност и умеће твоје мајке нити да ли је она требала да има ту плату. Ја само указујем да је и тада та плата долазила из кредита ММФ-а. Неко је споменуо да су радници у Југославији имали плате од 1.500 ДМ. Зар ви мислите да је то нормално? Па добар део земље није имао асфалт нити изграђену саобраћајну инфраструктуру а радници су имали плате 1.500 ДМ. Нешто се ту једноставно не уклапа.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 21:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2009, 20:04
NiZ je napisao:
Josip321 je napisao:
Drug Tito je bio ništa doli jedan obični diktator i tiranin. Istina lajt verzija prema nekim istočnijim diktatorima ali opet diktator. Nije dozvoljavao slobodu čovjeka a ni gospodarstvo nije vodio kako spada.

Ovo su nepotkrepljene tvrdnje. Mogu i ja napisati da je Tito bio mongol ili peder ili najbolji sahista ili najzgoniji muskarac na planeti i nosice istu tezinu. Pojasnjenje? Na osnovu cega si dosao do ovih zakljucaka?

Ma nije Tito ni živio poslije WWII jer pravi Tito nije imao malog prsta i toga su njemci ubili prilikom desanta na Drvar. Ovo je bio dvojnik!!

:D

Gospodarstvo je bilo katastrofalno i neodrživo. Krajem osamdesetih je bilo na izdisaju, rat je prekinuo tu agoniju. .... ili smo bar tako mislili, a sada vidimo da i nije baš.
Yugoslavia je ovisila o kreditima poslije 2. S. R. Dobro, i veliki dio Europe. Ali zapadna Europa je to iskoristila da se razvije a ovamo zbog centraliziranog gospodarstva se to nije dogodilo.
Poljoprivredne reforme su uništile selo.
U svakoj republici ruralna područija su gotovo opustjela ma koji narod da je u njima živio. Razvijali lsu se samo urbani centri regija i glavni gradovi. Zašto je ovoliko iseljeništva svih jugo naroda?? Nije baš da su se od bjesa iseljavali ko Šveđani.

A što se političkih i osobnih sloboda, slobode govora i sl. tiče, pa zar ima smisla braniti jednostranački režim u kome nije bila dozvoljena opozicija. Zemlja u kojoj se govorilo samo o fašističkim zločinima i njihovim žrtvama (svaka čast za to što je pobjedio fašiste) a nije se smijelo pričati o žrtvama partizana nije zemlja slobode. A i partizani su činili zločine. Tko je u većoj mjeri, to nikako nema smisla voditi raspravu, jer biti je da li su palanirani i poticani od sustava. A oba su sustava poticala zločine.

Što smo dobili nakon raspada Juge. Dobili smo loše države sa lošim gospodarstvima. Ali nismo ni zaslužili bolje jer nismo ni promjenili mentalitet. A kakvi ljudi takva i država, političari, ... ali danas barem možemo reći što želimo, ako imamo muda. Možemo i zahtjevati nešto, pa ako nas bude dovoljno možda to ostvarimo. A u Titovoj Jugi to nismo mogli ni smjeli. Nije nam ni danas dobro ali barem imamo temelje da nam bude bolje ako se promjenimo.

Da li je bolje ispasti glup ili iz auta??

Ako umrete izgubili ste važan dio svoga života.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 21:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Citiraj:
. a povlacenje ove paralele smatram izrazito uvredljivom ..... Finansijski direktor kompanije koja je imala 60 organizacionih jedinica i pokrivala (kontrolisala) trgovinu centralne Bosne, bila ekonomista godine u Jugi i zivjela u stanu od 32 kvadrata se ne moze porediti sa direktorima koji su politickim putem dosli do fotelje placene budzetskim novcem, fotelje u administraciji niti kompanije nastale na ratnim osnovama ....

Да се разумемо, не доводим ја уопште у питање способност и умеће твоје мајке нити да ли је она требала да има ту плату. Ја само указујем да је и тада та плата долазила из кредита ММФ-а. Неко је споменуо да су радници у Југославији имали плате од 1.500 ДМ. Зар ви мислите да је то нормално? Па добар део земље није имао асфалт нити изграђену саобраћајну инфраструктуру а радници су имали плате 1.500 ДМ. Нешто се ту једноставно не уклапа.

Silvio, tu se nisu uklapali politicari eto sta se nije "uklapalo"...i vidi para ima za svakoga!
Nije toliko bitno ni ta plata sto je bila nego citava privredna situacija! Pa pogledaj sta se sve pravilo u bivsoj YU. Pogledaj sa kim su se sklapali ugovori i za koga se sve i sta proizvodilo!! To je vazno, proizvoditi nesto! Sta mi danas proizvodimo? Kakvo je stanje radnicke klase?

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 22:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Opet plate iz MMF-a i opet netacno. U ovom konkretnom primjeru, ta kompanija u tom periodu nijednu godinu nije poslovala sa gubitkom pa da je trebalo novca iz budzeta da krpi rupe. Bilo je i takvih, poput smederevske zeljezare, ali i ti gubitci su bili zbog dirigovane cijene zeljeza, koje je kasnije islo za Irak (npr.) pa je, kroz dobitke gradjevinskih i drugih firmi na kraju drzava bila na dobiti. I to je dobro funkcionisalo dok nije doslo do zasicenja trzista. Tada .... e ne da mi se ponovo, vec sam to spomenuo ovdje ->>>http://banjalukaforum.com/viewtopic.php?p=1290520#p1290520
Jos krace: Privreda je funkcionisala, pa vise nije moglo tako, pa umjesto da ostave prostora Anti Markovicu da popravi i napravi puno bolje, desilo se sto se desilo.

I da se razumijemo, nisu radnici imali 1 500DM tada plate ali su imali kupovnu moc kao da danas imaju 1 500KM, a to je omogucila takva, falicna (ovo nije ironicno, stvarno mislim da je bila falicna) ekonomija koja je u tom prelaznom momentu bila potrebna takva. Ispocetka cudljiva, kasnije funkcionalna i napredna, na kraju kad je to kulminiralo je plakala za reformama. Ali nije bilo raspada sistema ni priblizno kako to predstavljate.
A ceste su se gradile po potrebama i u skladu sa mogucnostima. Uporedi stanje '45, '65 i '75, broj motornih vozila po glavi stanovnika i ucesce motornog transportnog saobracaja za prevoz robe (u poredjenju sa zeljeznickim i drugim alternativama). A gradile su se, ne kao danas, kilometar po kilometar svake druge godine pred izbore. Ako bar nesto, tad su postojali nekakvi planovi koji su se postovali ..........

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 22:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Josip321 je napisao:
A što se političkih i osobnih sloboda, slobode govora i sl. tiče, pa zar ima smisla braniti jednostranački režim u kome nije bila dozvoljena opozicija. Zemlja u kojoj se govorilo samo o fašističkim zločinima i njihovim žrtvama (svaka čast za to što je pobjedio fašiste) a nije se smijelo pričati o žrtvama partizana nije zemlja slobode. A i partizani su činili zločine. Tko je u većoj mjeri, to nikako nema smisla voditi raspravu, jer biti je da li su palanirani i poticani od sustava. A oba su sustava poticala zločine.

Što smo dobili nakon raspada Juge. Dobili smo loše države sa lošim gospodarstvima. Ali nismo ni zaslužili bolje jer nismo ni promjenili mentalitet. A kakvi ljudi takva i država, političari, ... ali danas barem možemo reći što želimo, ako imamo muda. Možemo i zahtjevati nešto, pa ako nas bude dovoljno možda to ostvarimo. A u Titovoj Jugi to nismo mogli ni smjeli. Nije nam ni danas dobro ali barem imamo temelje da nam bude bolje ako se promjenimo.

Sta reci!
1.- Ima smisla braniti jednostranacki sistem! Eto danas imas opoziciju koja kontrira vecini na vlasti, ali posto ih nema dovoljno mogu oni da kontriraju koliko god hoce ali nemaju brojeve da bilo sta promjene tako da svakako imas u svim "demokratijama" jednostranacki REZIM! U nasem je SNSD! I jos jedna stvar jel ti vidis kolega da se kod nas dresovi mjenjaju samo tako...pa kod nas je jos uvjek jednostranacki rezim...samo ljudi prelaze, odlaze, kupuju se, prodaju, sve za lovu!
2.- Da danas u RS-u ili FBiH se ne govori uopste o fasistickim zlocinima (naravno svako o "svojim" fasistima), ne znam ali meni se jos nije desilo da upalim TV i da ne vidim kako se odaje pocast ubijenim ovim onim iz 1941 od strane ovih ili onih fasista
3.-Mozes ti kolega pricati danas koliko hoces, nije problem, al nema od toga kru'a!!! Niko te ne jebe ni 1% pa ti pricaj! Eno ti proteste RVI koji ne smiju ni prici zgradi vlade i reci svoje! Kad si ti vidio u BL ili SA nekakav veliki protest?!? Nikada!!! Mozes ti pricati ali niko narod ne *ebe....osim pred izbore! Eto tada imamo samo demokratiju, malo pred glasanje imamo ko fol demokratiju i onda Jovo na novo!

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
NiZ je napisao:
Opet plate iz MMF-a i opet netacno. U ovom konkretnom primjeru, ta kompanija u tom periodu nijednu godinu nije poslovala sa gubitkom pa da je trebalo novca iz budzeta da krpi rupe. Bilo je i takvih, poput smederevske zeljezare, ali i ti gubitci su bili zbog dirigovane cijene zeljeza, koje je kasnije islo za Irak (npr.) pa je, kroz dobitke gradjevinskih i drugih firmi na kraju drzava bila na dobiti. I to je dobro funkcionisalo dok nije doslo do zasicenja trzista. Tada .... e ne da mi se ponovo, vec sam to spomenuo ovdje ->>>http://banjalukaforum.com/viewtopic.php?p=1290520#p1290520
Jos krace: Privreda je funkcionisala, pa vise nije moglo tako, pa umjesto da ostave prostora Anti Markovicu da popravi i napravi puno bolje, desilo se sto se desilo.

I da se razumijemo, nisu radnici imali 1 500DM tada plate ali su imali kupovnu moc kao da danas imaju 1 500KM, a to je omogucila takva, falicna (ovo nije ironicno, stvarno mislim da je bila falicna) ekonomija koja je u tom prelaznom momentu bila potrebna takva. Ispocetka cudljiva, kasnije funkcionalna i napredna, na kraju kad je to kulminiralo je plakala za reformama. Ali nije bilo raspada sistema ni priblizno kako to predstavljate.
A ceste su se gradile po potrebama i u skladu sa mogucnostima. Uporedi stanje '45, '65 i '75, broj motornih vozila po glavi stanovnika i ucesce motornog transportnog saobracaja za prevoz robe (u poredjenju sa zeljeznickim i drugim alternativama). A gradile su se, ne kao danas, kilometar po kilometar svake druge godine pred izbore. Ako bar nesto, tad su postojali nekakvi planovi koji su se postovali ..........

Да су постојали некакви планови нисам сигуран. Више се градило, као и данас, само да се гради а како и да ли то има неку сврху о томе се баш и није водило рачуна. Пример за то је да данас кроз главни град Србије пролази ауто-пут. Не познајем ни један главни град у Европи где директно кроз град пролази ауто-пут. Слично је и сад градњом фабрика. Бања Лука је рецимо имала две фабрике које су производиле сокове. Где ту логичност, када се узме у обзир величина града пре 1992 и потребе тог града, па и регије уопште? Ишло се више, као и данас, на фору около гладац - унутра јадац и на крају је превладао јадац.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 22:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
U svakoj republici ruralna područija su gotovo opustjela ma koji narod da je u njima živio. Razvijali lsu se samo urbani centri regija i glavni gradovi. Zašto je ovoliko iseljeništva svih jugo naroda?? Nije baš da su se od bjesa iseljavali ko Šveđani.

Ajde! De malo po južnoj Srbiji prođi izumiru sela masovno a Juge nema već 20 i kusur godina. Razvijalo se i selo jer su radila za grad a živjeli smo od svoje ekonomije. Koliko u hercegovini imaš fabrika? Svi dole samo uvoze i trguju.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 22:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2009, 20:04
crni_bl je napisao:
Sta reci!
1.- Ima smisla braniti jednostranacki sistem! Eto danas imas opoziciju koja kontrira vecini na vlasti, ali posto ih nema dovoljno mogu oni da kontriraju koliko god hoce ali nemaju brojeve da bilo sta promjene tako da svakako imas u svim "demokratijama" jednostranacki REZIM! U nasem je SNSD! I jos jedna stvar jel ti vidis kolega da se kod nas dresovi mjenjaju samo tako...pa kod nas je jos uvjek jednostranacki rezim...samo ljudi prelaze, odlaze, kupuju se, prodaju, sve za lovu!
2.- Da danas u RS-u ili FBiH se ne govori uopste o fasistickim zlocinima (naravno svako o "svojim" fasistima), ne znam ali meni se jos nije desilo da upalim TV i da ne vidim kako se odaje pocast ubijenim ovim onim iz 1941 od strane ovih ili onih fasista
3.-Mozes ti kolega pricati danas koliko hoces, nije problem, al nema od toga kru'a!!! Niko te ne jebe ni 1% pa ti pricaj! Eno ti proteste RVI koji ne smiju ni prici zgradi vlade i reci svoje! Kad si ti vidio u BL ili SA nekakav veliki protest?!? Nikada!!! Mozes ti pricati ali niko narod ne *ebe....osim pred izbore! Eto tada imamo samo demokratiju, malo pred glasanje imamo ko fol demokratiju i onda Jovo na novo!

Zar na silu ima smisla nekome nametati ono što mislimo da je dobro. Evo, većina nas je na ovome forumu kršćana (vjerojatno). Zar Bog ne bi mogao svakoga čovjeka učiniti po svojoj volji i da taj čovjek bude odan Bogu i da voli Boga? Moga bi. Ali to onda nije volja čovjeka nego Boga. Bog nam ostavlja slobodu, govori nam što je najbolje ali nas ne sili na to. Moramo sami to prihvatiti.
Tako je i sa narodom.
Ja osobno mislim, u biti i znam na osnovu činjenica, da nas Hrvate HDZ vodi u propast kako gospodarsku tako i etničku. Mislim da je njegov izbor na izborima loša stvar za Hrvate u BH. Ali narod je tako odlučio, neka mu bude. Je ne može se ništa na silu, treba se narod mjenjati i da mu iz guzice dođe u glavu. Ne može narodu biti bolje dok se ne promjeni, dok se ne promjeni način razmišljanja gdje političar javno može reći, odnosno odgovoriti na pitanje, kako daje proračunski novac sinu samo zato da ne bi bio drogeraš, jer bolje da ima nego da bude klošar. I narod tome daje kasnije najveću podršku.
U Švedskoj ministrica koristila službenu karticu da bebi kupi pelene. I na kraju mjeseca vraćala to. I kada je se to saznalo gotova politička karijera. E sada taj primjer usporedi sa prethodnim prijerom. I usporedi dva načina razmišljanja ljudi. Kada i mi počnemo razmišljati kao Švedi moći će mo prosperirati. A na silu se to ne može postići, ni jednostranački režim nas na silu ne bi mogao naučiti da razmišljamo kao Švedi. U tome je bit.

Da li je bolje ispasti glup ili iz auta??

Ako umrete izgubili ste važan dio svoga života.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ваистину.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1020 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 51  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]