Dve zaraćene strane raspravljaju o istoriji ... Besmisleno... Nikad ovaj ludi Hrvat neće reći da nešto u vezi Hrvatske postoji a da nije "sveto i Bogu i narodu" niti će ovaj još luđi Srbin prihvatiti njegovu priču da je on član "monstruoznog" naroda ili šta već. Jedini način da se pronađe "istina" jeste da jedan od vas dvojice na
fizički način ubijedi ovog drugog da nije upravu. Jedino tako je moguće postići "dogovor" između dve "zaraćene" strane. Neki danas pričaju da treba preferirati "konverzaciju" međutim ko imalo mozga ima zna da je ta priča samo za bud*le. Potrebno je biti prijatelj!
Između prijatelja, stvar ide drugačije. Cilj rasprave je da se "argumentovanjem" (ko misli da više "zna" tj. ko je više zanimljivih i uvjerljivijih informacija čuo po televiziji ili po knjigama) odredi koja priča "drži vodu". Evo recimo ja i moj profesor smo prijatelji i mi zajedno raspravljamo o kvalitetima određenih operativnih sistema i dolazimo do zaključaka koji će nam obojici dobro doći i oko kojih se slažemo u potpunosti. Međutim, izvjesni gospodin sa fakulteta nije mi prijatelj jer je obični M$ fundamentalista i džaba ja njemu šta god da pričam, očigledno je da on neće uvidjeti da je Linux dobar sistem sve dok mu jednom ne razmrskam nosinu pesnicom, jel
Pozdrav istoričari moji
Izvinite na offtopicu, ja se recimo često isfuram kad mi neko podmetne ovakvu poruku, ali nije loše nekad i kad me podsjete ako se pretjerano "ufuram" u mogućnost iznalaženja "istine" u diskusiji sa ljutim protivnikom. Samo vi nastavite i ne obraćajte pažnju na čovjeka iza zavjese.