banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 23:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jun 2011, 16:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Slomu Vizantije je najviše kumovala korupcija i dinastičke borbe između vlastele u Carigradu.Kad su Turci došli trebali su je samo malo pipnuti i ona se urušila.Imali su Srbi svoj udio u tome ali osnovni faktori urušavanja Carstva su ova dva koja sam naveo.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 17:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
I to je tačno što navodite :evil3:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 17:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Mlad si ti,skontaćeš da je SVE što ja navodim tačno :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 17:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

E za ovo mlad, imaš čašćenje ako sutra budem u Merkatoru u kupovini :D

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
_zoka je napisao:
Modernizacija BiH nije izvedena radi nas,nego radi toga da bi mogli bolje i brže da ekspolatišu zemlju i resurse...

Bilo kako bilo, ona je izvedena.
Turci za 500 godina nisu napravili ni upola toga.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 18:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Turcima nije cilj bio biološko uništenje srpskog naroda i potpuni slom države.Austrijancima jeste.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Unbeliever je napisao:
_zoka je napisao:
Tako što se sukobila sa Turcima.To je bio udarac od koga se Srbija nije oporavila 500 godina.Da su postupili onako kako predlažu kolega da se postupilo sa Hitlerom,vjerovatno bi sve bilo drugačije.

Upravo.
Da su prihvatili papu i pounijatili se danas bi bili jači od Španije i Grčke zajedno, (od Grčke pogotovo :))
Dobili bi vojnu pomoć i Osmanlije bi bile zaustavljene, 500 godina uništavanja kulture, napretka i radne etike se ne bi dogodilo

Ја знам неке који су се поунијатили па нису добили никакву помоћ, тако да су ово пука наглабања.

Грешка 1389 није супростављање Османлијама, већ нејединствено супростављање Османлијама. 1941 Енглези су одрадили своје и то је то.

Велика грешка је учињена 1918 али то је била тада жеља скоро комплетне српске елите (а Бога ми и словеначке и хрватске).

ОФМ је управу, да су коначан ударац Србима задали КПЈ и комунистички пројекат. Погледајте основне потезе КПЈ и Тита и покушајте да нађете само један + за српски народ. Нема га. Али су зато сви остали богато награђени и поред тога што су се у Другом светском рату углавном борили за фашизам.

Зока, јесу дошли под Совјете (не Русе!), али написах дугорочно.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Просто невјероватно каквих све ликова има овдје. :confused2:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 18:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
_zoka je napisao:
Turcima nije cilj bio biološko uništenje srpskog naroda i potpuni slom države.Austrijancima jeste.

Slom drzave i unistenje srpskog naroda se ogleda u totalnoj modernizaciji i ulaganju u infrastrukturu??

Aj dobro...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 18:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Ulaganje u infrastrukturu je vjerovatno učinjeno zbog dobrobiti naroda ovdašnjeg....

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 18:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Ulaganje u infrastrukturu je vjerovatno učinjeno zbog dobrobiti naroda ovdašnjeg....

Улагање у инфраструктуру је рађено да би се лакше извозила шума (и неке друге руде) из Б/Х. Проблем решен.

Аустрија није имала у плану биолошки нестанак Срба, као ни Турци али им је заједничко да су имали у плану израбљивање и тлачење Срба.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 18:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
_zoka je napisao:

Улагање у инфраструктуру је рађено да би се лакше извозила шума (и неке друге руде) из Б/Х. Проблем решен.

А

To sam i ja napisao par postova unatrag.Sa drugim dijelom tvoga posta se ne bi složio.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 19:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
ОФМ је управу, да су коначан ударац Србима задали КПЈ и комунистички пројекат. Погледајте основне потезе КПЈ и Тита и покушајте да нађете само један + за српски народ. Нема га. Али су зато сви остали богато награђени и поред тога што су се у Другом светском рату углавном борили за фашизам.

Stvarno kako smo mi Srbi preživjeli mrak u SFRJ i tlačenje u tamnici naroda, toliko su nas gazili i zatirali dasmo nostalgični za tim vremenima. Što li je BG bio glavni grad, većina vojnika i većina stanovnika bila iz reda Srpskog naroda, a Tito sahranjen u BG po svojoj želji (u zemlji koju je iz dna duše mrzio i satirao)
I ko je bogato nagrađen? Kako su knojevci jurili četnike jurili su i ustaše poslije 2RS, među kojima i mog predjeda sa majčine strane koji je bio četnik, za njih su svi bili banda, a borili se do smrti čak i poslije 1946?
Komšija mojih rođaka u K.Dubici je navodno mobilisan u ustaše u ratu, bio je u zatvoru, a poslije nije smio da pisne čak mu je i potomstvo i rodbina do 90te nosilo taj biljeg srama, niko sa njim nije od komšija htio piti kafu a kamo li nešto više, i to komšije muslimani kao i srbi.
Sovjeti ne Rusi - nije govno pas se posr'o!

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
nepokoreni je napisao:
Stvarno kako smo mi Srbi preživjeli mrak u SFRJ i tlačenje u tamnici naroda

Ko kaže da smo preživjeli?
Kao narod smo totalno uništeni, ostali smo bez države, protjerani sa većine teritorija koje su bile naše i na kojima smo živjeli, a prijeti nam i dalje protjerivanje, sama Srbija još nema definisan status, nije isključeno novo komadanje i novi progon, nekad smo bili država na tri mora, a sad nam prijete i oduzimanjem izlaza na Dunav.
Ekonomski smo sravnjeni sa zemljom, to tvoje da smo preživjeli komunizam je ekvivalentno kao reći da su Jevreji preživjeli nacizam, jesu ali..., ustvari jevreji su bolje prošli u nacizmu nego mi u komunizmu, oni su nakon toga dobili državu dok smo je mi izgubili.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 21:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

To su ti blagodeti demoNkratije, tržišne ekonomije, EU i ustavnih prava i slobode sve što si naveo i nastalo je POSLIJE 90te . Ako je to prosvjetljenje i sloboda je bi ipak nazad u mrak bilo mi je nekako ljepše.
A kad su to Srbi imali izlaz na tri mora? Jedino za cara Dušana i to nekoliko godina.
Prijatelju dragi, de ti nama lijepo reci šta tebe žulji? Ne valja ti komunizam, ni demokratija, ni diktatura, ni Srbija, ni RS, ni BIH, ni EU, ni NATO... šta tebi uopšte paše??? Za tebe bi najbolje bilo da odeš u Australiju, al među aboridžine da živiš u skladu sa prirodom, daleko od civilizacije i hvataš klokane bumerangom i vrane strijelama....
Ukratko ne laprdaj.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
nepokoreni je napisao:
sve što si naveo i nastalo je POSLIJE 90te

Da ti komunjare nisu sjebale mozak shvatio bi da je sve što je kako ti kažeš "nastalo POSLIJE 90te", a ja kažem postalo jasno vidljivo 90 -te, dakle ovo danas je posljedica svega onoga što se radilo i pripremalo od 45'.
Ukratko, sjebale su nas komunjare za sva vremena i tu nema oporavka.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 22:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
old fashion men je napisao:
nepokoreni je napisao:
sve što si naveo i nastalo je POSLIJE 90te

Da ti komunjare nisu sjebale mozak shvatio bi da je sve što je kako ti kažeš "nastalo POSLIJE 90te", a ja kažem postalo jasno vidljivo 90 -te, dakle ovo danas je posljedica svega onoga što se radilo i pripremalo od 45'.
Ukratko, sjebale su nas komunjare za sva vremena i tu nema oporavka.

Ne vjerujem u konačni slom.
Vjerujem da se ovom narodu drži glava pod vodom i povremeno se pušta da uhvati zraka.
Ne daju da se razvije da krene, a i narod svojom letargijom tome doprinosi.
Zemlja svake godine rađa, sunce izlazi svakog jutra na istoku, i kada se dođe do dna može se ići samo gore.
Zemlja i narod nikada ne mogu nestati. Međutim vladaju sveopšta pasiva i deprimiranost, ogorčenje, razočaranje i strah.

1945. su postojale radne akcije što silom, što milom.
1995. nije bilo ništa slično u duhu zajedništva, a zemlja je bila manje uništena.

Danas ljude ne možeš okupiti da zajedno idu jesti.

Matrix.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2011, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Citiraj:

Stvarno kako smo mi Srbi preživjeli mrak u SFRJ i tlačenje u tamnici naroda, toliko su nas gazili i zatirali dasmo nostalgični za tim vremenima. Što li je BG bio glavni grad, većina vojnika i većina stanovnika bila iz reda Srpskog naroda, a Tito sahranjen u BG po svojoj želji (u zemlji koju je iz dna duše mrzio i satirao)
I ko je bogato nagrađen? Kako su knojevci jurili četnike jurili su i ustaše poslije 2RS, među kojima i mog predjeda sa majčine strane koji je bio četnik, za njih su svi bili banda, a borili se do smrti čak i poslije 1946?
Komšija mojih rođaka u K.Dubici je navodno mobilisan u ustaše u ratu, bio je u zatvoru, a poslije nije smio da pisne čak mu je i potomstvo i rodbina do 90te nosilo taj biljeg srama, niko sa njim nije od komšija htio piti kafu a kamo li nešto više, i to komšije muslimani kao i srbi.
Sovjeti ne Rusi - nije govno pas se posr'o!

Чиме су Срби богато награђени?

Оно што ми сви знамо то је следеће:

1. Забрањен је повратак прогнаним Србима на Косово и Метохију.
2. Зарад некаквог братства и јединства заташкан је геноцид над српским народом у НДХ-а
3. Уништен је дух српског народа кроз тзв. "колективизацију". Уништено је српско село јер је народу потурена идеја индустрије, пролејатиријата и некаквог квази урбанизма.
4. Србија је распарчана на некакве покрајине (које никада нису ни постојале до тада) док је Хрватска проширена (никоме није пало да направи неку АП у Западној Славонији, Барањи, Лици, Кордуну) и данас све ово што нам се дешава је последица тога. Земља никако да се стабилизује јер је заслугом комуниста распарчана на делове и све је учињено да се утицај Србије у Војводини или у Метохији смањи до максимума
5. Сваки покушај да се постави питање српског народа у СФРЈ је сломљен у старту (случај Ранковић нпр.)
6. Створена је "нација" муслимана који до тада нису ни знали да су нација али ето постадоше
7. Створена је нација Македонаца и Црногораца и на тај начин разбијен српски национални корпус (што данас показује катастрофалне последице)
8. Начињене су велике неправде према СПЦ а српски народ је храњен најцрњим лажима о религији као опијуму за народ, о четницима кољачима и сарадницима фашиста и нациста и на тај начин је анти-фашистичка борба српског народа умањена дебело
9. НОП је представљен као покрет народа и народности иако се јако добро зна ко је био носилац тог НОП-а. Србима је одузета епитет антифашистички народ јер су стављени у исту раван са Хратим,за које знамо на чијој су страни били.

Ето, ово је само девет ствари које сам се сетио у року од 2 минута а свих девет заједно су довољни да нас униште заувек (што се сада и дешава).

КПЈ (не комунизам, то баш и није прикладан израз) је сломила крила српском народу и нанела му дубоке ране од којих се ни данас нисмо опоравили а питање је да ли ћемо се некада и опоравити.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 08:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Ja bi samo da se osvrnem na ovo sa pokrajinama...Tvoj argument stoji,ali samo u kontekstu Kosova i Metohije.Naime,do 1918. godine Vojvodina nije NIKADA bila dio Srbije,niti bilo kakve srpske države (osim ako izuzmemo "državu" cara Jovana Nenada i koja je potrajala bezmalo dvije godine) ali je zato imala dugogodišnju tradiciju autonomne regije,srpskog vojvodstva...Korijen autonomije u Vojvodini je malo dublji od 1974. godine ja bih rekao.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2011, 09:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sa Silviom i OFM se raspravljati na ovu temu je kao je8ati se za nevinost - nema smisla. Stalno isto pričaju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]