banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 15:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 673 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 34  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Jan 2013, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
hanibaal je napisao:
Pa kako ti nije jasno, Srbi su ziveli ovde, onda pobegli pod rimskim osvajanjem (mada su se neka plemena zadrzala, kao npr. Pastrovici u Crnoj Gori i Jezeriti), pa se nakon toga vracali, prvo sa Hunima, pa sa Gotima, pa onda velikom najezdom krajem 6. veka) i to je cela prica.

E, ово сам чекао! :lol: :lol:

Староставно Сербље је протјерано из Илирскијех странах у којима су израсли из земље (вјероватно након неког митског сексуалног чина између бога А и богиње Б, при чему је кап божанског сјемена канула на родну груду балканску) ка хиперборејским странах Полонскијем, па се онда вратили баш као Јевреји из ропства вавилонског (само што Сербљи пјеваху - На водама Полонскијем сјеђасмо и плакасмо опомињући се Илирије)... или тако нешто. :)

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2013, 21:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
hanibaal je napisao:
STRATOKASTEL je napisao:
@hanibal
Malo sam sada izgubio nit u ovim tvojim postovima, ispravi me ako griješim:
Srbi su se doselili iz Poljske a istovremeno su starosjedioci Balkana, a Muslimani su cvijeće Srpskog naroda, kao i Dalmatinci...
Ne kontam baš.
Previše je ovo za mene.

Pa kako ti nije jasno, Srbi su ziveli ovde, onda pobegli pod rimskim osvajanjem (mada su se neka plemena zadrzala, kao npr. Pastrovici u Crnoj Gori i Jezeriti), pa se nakon toga vracali, prvo sa Hunima, pa sa Gotima, pa onda velikom najezdom krajem 6. veka) i to je cela prica.
Drugo, Dalmatinci, Muslimani i Srbi iz zapadnih krajeva i po planinama nisu toliko bili podlozni genetskom uticaju drugih naroda, te naravno da su mogli da se ocuvaju u tom smislu.
U kom periodu su Srbi napustili Balkan pred rimskim osvajanjima?

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2013, 21:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
old fashion men je napisao:
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
to ti je nešto kao pljeva , kamenčina, krompir ili bolje rečeno panj i to onaj šuplji.

Ustvari, to je nešto ko glupa bosančina u sred Beograda, pa djeluje još gluplje nego što to doista jeste u svom zavičaju. Jovo to odlično zna.

što to prđe Petroviću Mišo ? A što prđe nego se utiš'o ?

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2013, 21:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
hanibaal je napisao:
STRATOKASTEL je napisao:
@hanibal
Malo sam sada izgubio nit u ovim tvojim postovima, ispravi me ako griješim:
Srbi su se doselili iz Poljske a istovremeno su starosjedioci Balkana, a Muslimani su cvijeće Srpskog naroda, kao i Dalmatinci...
Ne kontam baš.
Previše je ovo za mene.

Drugo, Dalmatinci, Muslimani i Srbi iz zapadnih krajeva i po planinama nisu toliko bili podlozni genetskom uticaju drugih naroda, te naravno da su mogli da se ocuvaju u tom smislu.

Šta kaže Ptolomej ?

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2013, 21:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Da odgovorim sam na svoje pitanje....Rimsko osvajanje Balkana, tj Ilirikuma, je počelo negdje u trećem vijeku p.n.e., a završeno je krajem prvog vijeka n.e.
Srbi su znači u tome periodu pred Rimskim carstvom povukli gdje? Na teritoriju današnje Poljske? Ili na teritoriju Azije? Usput, za tih par stotina godina koje su proveli tamo (u Aziji) ostavili su ogroman uticaj na indijski potkontinent da je i sanskrit počeo ličiti na srpski jezik, a i Budi smo dali ime. Btw, Buda je živjeo u šestom vijeku p.n.e.
Jesam li nešto preskočio?

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2013, 21:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Sunce ti šta sve ne pročitah :confused2:

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2013, 21:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
_зока je napisao:

To bi bilo to.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2013, 21:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Jan 2013, 17:28
_зока je napisao:
Da odgovorim sam na svoje pitanje....Rimsko osvajanje Balkana, tj Ilirikuma, je počelo negdje u trećem vijeku p.n.e., a završeno je krajem prvog vijeka n.e.
Srbi su znači u tome periodu pred Rimskim carstvom povukli gdje? Na teritoriju današnje Poljske? Ili na teritoriju Azije? Usput, za tih par stotina godina koje su proveli tamo (u Aziji) ostavili su ogroman uticaj na indijski potkontinent da je i sanskrit počeo ličiti na srpski jezik, a i Budi smo dali ime. Btw, Buda je živjeo u šestom vijeku p.n.e.

Ne, nego je srpski iznikao iz sanskrita, buditi je slovenska rec iz sanskrita. A mi smo pre jos pre poslednjeg glacijalnog maksimuma (a to je bilo jos u paleolitu od pre oko 26.000-19.000) dosli u ove krajeve, to i genetika kaze. Ali je jedan deo Srba Slovena ostao u Indiji kao i svi ostali Arijevci, te se posle doseljavao kod svoje brace. Zato je mutacijom I2 haplogrupe nastala R1a haplogrupa i ti koji su nosili haplogrupu R1a su se kasnije u neolitu raselili u tri pravaca koje sam gore napomenuo, i odatle mala razlika izmedju Ilira (I2), Kelta (R1b) Slovena i Anta (R1a), a dokaz tome da su se deo Ilira povukao na sever, a kasnije ponovo vratili je i to da je haplogrupa I2 izuzetno rasprostranjena u Luzickoj Srbiji i nekim delovima Ceske i Poljske, sto potvrdjuje sve ovo.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2013, 21:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Jedino što je tu možda tačno je to da sve nabrojane grupe imaju zajedničke pretke, što i nije nemoguće budući da svi ljudi danas vuku korijene iz male grupe homo sapiensa koji su se pojavili u Africi, a onda se proširili širom svijeta. Ti komotno te zajedničke pretke možeš zvati Srbi ali ja još nisam vidio ni jedan validan dokaz da su se oni stvarno tako zvali.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2013, 22:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Dajte jos jedared popa. Zlo mi od Arijevaca danas :P

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2013, 22:07 
Početnik
Početnik

Hahaha, sad ispadoh neki srboman :D
Pa brate uzmi ilirski jezik, videces da je zapravo prepun slovenskih reci, istina romanizovanih:
http://illyrianlanguage.blogspot.com/
procitaj i vidi koje reci imas, ovaj naucnik dokazuje slicnost Balto-Slovenske grupe jezika (on se skoncentrisao na slicnost ilirskog i sadasnjeg litvanskog), al ti samo gledaj reci i videces da ti je barem 70% reci poznato, a da nisu niti romanske niti grcke. Tu imas knjigu

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2013, 22:07 
Početnik
Početnik

The_new_Statesman je napisao:
Dajte jos jedared popa. Zlo mi od Arijevaca danas :P

Brate, Arijevci nemaju veze sa Hitlerom, to je jedan uopsteni pojam za pretke Indoevropljana

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2013, 22:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vide, nisam znao...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2013, 22:13 
Početnik
Početnik

http://en.wikipedia.org/wiki/Proto-Indo ... s#Genetics
Eto ti pa citaj, tu se bas preko R1a haplogrupe tipicne za Slovene pokazuje da su Sloveni bili nosioci Arijevaca iz Indije

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2013, 22:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne mogu to sad da citam, pop samo sto nije...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2013, 22:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 10:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
Šta kaže Ptolomej ?

Citiraj:
Птоломеј бележи на својој карти на обалама југоисточног Црног мора град Србицу (Серрбанисса) с тим што је, у немогућности да напише глас – ц , којег у грчком нема, употребио као еквивалент два – сс.
Да не постоји ни једна друга сачувана мапа осим Птоломејеве опет би се отворила бројна питања у вези са наведеним топонимима. Јер топоними који упућују на Венде налазе се широм данас познатог света и увек су директно повезани са Србима. Клаудије Птоломеј је под Вендима подразумевао Словене које бележи уз западне обале Балтичког мора док је за Германе уобичајено да Србе називају Вендима, Виндима баш као што ће Германи, само за Србе, постати Немци – они које Срби не могу разумети. Те исте Венде Полибије смешта у приобални појас Јадранског мора, записујући следеће:
''Област уз Адрију населило је друго, веома старо племе, зову се Венети и по обичајима и одећи се мало разликују од Келта али говоре, другим језиком.'' 19

Spoiler:
На Појтингеровој мапи још је видљиво насеље Венденис на данашњем Косову и Метохији који, заједно са Понс Сервили, данас сведочи о раном постојању Срба тамо где их данас има све мање.

Slika

http://www.svevlad.org.rs/knjige_files/ ... _mape.html

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 13:13 
Početnik
Početnik

Takodje postoji jos jedan anticki grad sa srpskim imenom - grad Serbinum na obali Save, ispod Kozare (malo uzvodnije od Bosanske Gradiske), evo linka ka wikipediji gde je obelezen na Ptolomejevoj karti ekumene:
http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A1%D0%B5 ... 1%83%D0%BC

Takodje, Ptolomej belezi jos jedan Serbinum zapadno od danasnje Budimpeste:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... e_1578.jpg

Ovo nema veze sa Dereticem, ovo su merodavni i objektivni istorijski materijali i izvori ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013, 20:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Apr 2008, 22:28
Makedonija Makedoncima!

https://www.youtube.com/watch?v=rmBmfNUrreA

Da zivee Aleksandar Makedonski! :D

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013, 21:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2011, 21:09
Ala ste ga zamrsili bracjo, tek sad nista ne razumem? Ko smo mi Srbi?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 673 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 34  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]