banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 10:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Nov 2009, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Timotic je napisao:
hercegovac27 je napisao:
Oni o nama baš i nemaju dobro mišljenje a većina vas im se uvlači u zadnjicu. Nije li to ludost?

Kome se ja uvlacim u zadnjicu i kako ti znas kakvo misljenje imaju "oni"?

Imao sam prilike čitati njihovo mišljenje po raznim forumima i citate iz usta njihovih političara i nezavisnih analitičara. Ljudi samo gledaju svoj interes. Ne postoje nikakvi bratski odnosi. To izgleda jedino Srbima nije jasno. Da ne bude zabune u pitanju su američki, evropski i izraelski forumi. Uvlačite se svi odreda kao mi nešto dugujemo Izraelu.

Za vrijeme rata na tlu ex Jugoslavije Izrael je prodavao oružje Srbima ali i Hrvatima. Ljudi gledali da zarade i slijedili svoj interes!

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 17:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
hercegovac27 je napisao:
Imao sam prilike čitati njihovo mišljenje po raznim forumima i citate iz usta njihovih političara i nezavisnih analitičara.

http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=2474202

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 17:21 
Stara kuka
Stara kuka

Timotic je napisao:
hercegovac27 je napisao:
Imao sam prilike čitati njihovo mišljenje po raznim forumima i citate iz usta njihovih političara i nezavisnih analitičara.

Čekaj ti meni prezentuješ šta je tamo neki lik rekao dok su njihovi političari u Knesetu 1992. smatrali da Izrael ne smije naroužavati Srbe. Izrael ima bolje odnose sa Hrvatskom nego sa Srbijom. Ukapirali su da Srbi padaju na ideju bratstva i jedinstva i znaju tačno kako se ponašati prema njima.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 17:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:
Timotic je napisao:
hercegovac27 je napisao:

Čekaj ti meni prezentuješ šta je tamo neki lik rekao dok su njihovi političari u Knesetu 1992. smatrali da Izrael ne smije naroužavati Srbe. Izrael ima bolje odnose sa Hrvatskom nego sa Srbijom. Ukapirali su da Srbi padaju na ideju bratstva i jedinstva i znaju tačno kako se ponašati prema njima.

Izvor?

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 18:22 
Stara kuka
Stara kuka

evo ovdje ima o tome

zanimljivo stajalište

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2009, 12:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
hercegovac27 je napisao:
Oni o nama baš i nemaju dobro mišljenje a većina vas im se uvlači u zadnjicu. Nije li to ludost?

Nemas pojma o cemu govoris. Izrael nije sveta zemlja niti su Izraelci andjeli sa neba. Ljudi imaju svojih problema i vode svoju politiku koja je njima u interesu, ko i svaka normalna drzava.

Niko ne osporava da ne postoji netrpeljivost prema Arapima. Ona je mnogo veca u Sderotu i Ashkelonu nego Tel Avivu. Izraelci u Galileji opet imaju svojih problema koji su drugaciji od onih koji granice sa Gazom. U policiji i armiji imas svakakvih ljudi. Gledao sam jednom kako su nekog Arapa na punktu blizu Jerusalima mrcvarili pola sata, te daj ove papire te daj one papire. Covjek ko budala ide gore dole. Ceka na suncu dva sata da ga ovi puste. I sta sad. Ja sam imao iskustva sa policijom u Srbiji i kod nas u Bosni, ne daj Boze nikome. Problema na granici bezbroj puta. Na granici Madjarske i Srbije nece da mi priznaju zelenu kartu zato sto istice za nedelju dana. Maltretiraju me moja braca SRBI granicari, cekaju da im uvalim svakom po 50 evra pa da me puste. U Bosni me policija zaustavlja i gledaju da li mi rade maglenke. Nisu radile, opa, evo kazne 80 maraka. Rodjo prolazi u Stojadinu BEZ VRATA, kolega milicajac ga pozdravlja, nikom nista. Ja ljude djelim na gadove i ne-gadove, a gadova u Izraelskoj policiji i armiji ima, i sta sad? Jaka stvar!

O cemu ja tebi govorim, i ostali ovde na forumu, jeste da medju Arapima postoji averzija i mrznja prema JEVREJIMA! Za njih to nisu Izraelci, nego Jevreji koje treba sve potamaniti! Kad sam bio u Jordanu i na Golanu policija nasu grupu (grupa njemackih arheologa sa kojima sa isao) pozdravlja nas sa Hiter-Gruss! Ja se zabezeknuo. "Hitler good man! Hitler good man!" vice meni policajac i smjesi se! Vodja nase grupe nam kaze samo da se klimnemo glavom i palimo dalje. Neugodno im. Pricam sa jednim advokatom u Amanu, pametan, skolovan covjek, kaze mi da bi sve Jevreje pobio, sve do jednoga, i njihov djecu i zene. Sve! Divi se Hitleru. U Izraelu ove godine za vrijeme holocoust praznika, kada sva raja u odredjeno vrijeme stane na mjestu, vozaci stanu sa kolima, prolaznici, turisiti, svi- a grupa izraelskih Arapa studenata se cereka. Ganjaju se okolo. Moj drug pozelenio od bijesa, al cuti. Policije niti security nigdje. I sta bi im. Imaju izraelske pasose, ne mogu im nista. I tako dalje i tako dalje. To nije uvlacenje u bulju nikome, to su cinjenice. Zato ti kazem da nemas blage veze o cemu govoris jer to nikada nisi vidio ni dozivio. U Gevimu sam nekoliko puta bjezo iz kuce i betonsku garazu, samo one sirene kad odjeknu. Ljudi tako zivjeli skoro deset godina. Psuju vladu sto nista ne radi. Psuju ih sto su se povukli iz Gaze. Stoka iz Gaze roka raketama non stop.

Kakav oni zivotni prostor uzimaju Arapima?? Pa to je isto ko kad bi "Kosovari" rekli da smo mi njima uzimali zivotni prostor na Kosovu! Prirodni prirast najveci u Evropi (u Siptara). Na Bliskom Istoku ista stvar- najvise djece imaju palestinski Arapi. Nema veze sto nema uslova, para za skolovanje, nista, bitno je da se narod mnozi. I onda kada za nekoliko decenija nadmasi populaciju Izraela, bice velika kuknjava, ugnjetavanje itd. Isti su ko Siptari. Drug mi jedan prica u Bet Shemeshu da su pratili rat u Bosni i svi podrzavali Srbe! Ne samo simpatizirali sa Srbima nego pratili svaki dan vijesti sta se desava od pocetka do kraja, ko da se njih samih tice. Identifikovali se sa Srbima u Bosni i Hrvatskoj i na Kosovu. Normalna stvar! Naravno da nece sa Hrvatima, znaju kakvi su, a naravno da nece ni sa Muslimanima. Znaju svi o Ustasama i Hanzdar diviziji.

Savjetujem te da procitas nekoliko knjiga u vezi istorije Izraela i da se obrazujes. Shvati da to sto se njima desilo je maltene jedinstveno u ljudskoj istoriji. Od 70 i 135 su proganjani po cijelom svijetu! Zasto? Zato sto su se suprotstavili velikoj Rimskoj imperiji. Zato sto su htjeli da zive na svome, u svojoj zemlji! Dve hiljade godina se potucaju po cijeloj planeti, bivaju ugnjetavani od svih evropskih drzava, posjeti geto u Rimu, u Pragu, u velikim evropskim gradovima gjde su bili tretirani kao gradjani druge klase. U svoju zemlju se ne mogu vratiti zato sto posle Rima na vlast dolaze Arapi pa Otomani i vladaju Bliskim Istokom sve do kraja 19 vijeka. Onda pocinju maltretiranja u Rumuniji, Poljskoj, Rusiji, Francuskoj, Njemackoj, po cijeloj Evropi. Onda na vlast dolazi Hitler. Ljudi vise siti potucanja, zele da imaju svoju zemlju pa makar bio pjesak i kamen! I na to su se i vratili, 1930ih, 1940ih. I kad su dobili ono malo pustinje, da se konacno skrase, i onda opet ne valja zato sto Arapima nije dovoljno da imaju teretoriju povrsinski sto puta vecu od Izraela, nego treba i to malo da se uzme a Jevreji da se uniste! Arapi iz nekoliko drzava ih napadaju nekoliko puta, 1948, 1967, 1973 itd. Rasisticka Nazi-ideologija! Stavi ti sebe u tu situaciju! I zato su i rekli Jevreji, nikada vise, od sada se branimo svom zestinom i svim mogucim sredstvima. Dosta je vise bilo progonstava i gasnih komora! Kada uzmes u obzir istorijske cinjenice, shvatio bi razmisljanje i stav svakog Jevrejina. Al zato treba otvoriti knjigu i citati, a vidim to ti bas ne ide. Lakse je da valjas gluposti i pricas o stvarima o kojima veze nemas.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2009, 18:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
Avinoam1 je napisao:
hercegovac27 je napisao:

Nemas pojma o cemu govoris. Izrael nije sveta zemlja niti su Izraelci andjeli sa neba. Ljudi imaju svojih problema i vode svoju politiku koja je njima u interesu, ko i svaka normalna drzava.

Niko ne osporava da ne postoji netrpeljivost prema Arapima. Ona je mnogo veca u Sderotu i Ashkelonu nego Tel Avivu. Izraelci u Galileji opet imaju svojih problema koji su drugaciji od onih koji granice sa Gazom. U policiji i armiji imas svakakvih ljudi. Gledao sam jednom kako su nekog Arapa na punktu blizu Jerusalima mrcvarili pola sata, te daj ove papire te daj one papire. Covjek ko budala ide gore dole. Ceka na suncu dva sata da ga ovi puste. I sta sad. Ja sam imao iskustva sa policijom u Srbiji i kod nas u Bosni, ne daj Boze nikome. Problema na granici bezbroj puta. Na granici Madjarske i Srbije nece da mi priznaju zelenu kartu zato sto istice za nedelju dana. Maltretiraju me moja braca SRBI granicari, cekaju da im uvalim svakom po 50 evra pa da me puste. U Bosni me policija zaustavlja i gledaju da li mi rade maglenke. Nisu radile, opa, evo kazne 80 maraka. Rodjo prolazi u Stojadinu BEZ VRATA, kolega milicajac ga pozdravlja, nikom nista. Ja ljude djelim na gadove i ne-gadove, a gadova u Izraelskoj policiji i armiji ima, i sta sad? Jaka stvar!

O cemu ja tebi govorim, i ostali ovde na forumu, jeste da medju Arapima postoji averzija i mrznja prema JEVREJIMA! Za njih to nisu Izraelci, nego Jevreji koje treba sve potamaniti! Kad sam bio u Jordanu i na Golanu policija nasu grupu (grupa njemackih arheologa sa kojima sa isao) pozdravlja nas sa Hiter-Gruss! Ja se zabezeknuo. "Hitler good man! Hitler good man!" vice meni policajac i smjesi se! Vodja nase grupe nam kaze samo da se klimnemo glavom i palimo dalje. Neugodno im. Pricam sa jednim advokatom u Amanu, pametan, skolovan covjek, kaze mi da bi sve Jevreje pobio, sve do jednoga, i njihov djecu i zene. Sve! Divi se Hitleru. U Izraelu ove godine za vrijeme holocoust praznika, kada sva raja u odredjeno vrijeme stane na mjestu, vozaci stanu sa kolima, prolaznici, turisiti, svi- a grupa izraelskih Arapa studenata se cereka. Ganjaju se okolo. Moj drug pozelenio od bijesa, al cuti. Policije niti security nigdje. I sta bi im. Imaju izraelske pasose, ne mogu im nista. I tako dalje i tako dalje. To nije uvlacenje u bulju nikome, to su cinjenice. Zato ti kazem da nemas blage veze o cemu govoris jer to nikada nisi vidio ni dozivio. U Gevimu sam nekoliko puta bjezo iz kuce i betonsku garazu, samo one sirene kad odjeknu. Ljudi tako zivjeli skoro deset godina. Psuju vladu sto nista ne radi. Psuju ih sto su se povukli iz Gaze. Stoka iz Gaze roka raketama non stop.

Kakav oni zivotni prostor uzimaju Arapima?? Pa to je isto ko kad bi "Kosovari" rekli da smo mi njima uzimali zivotni prostor na Kosovu! Prirodni prirast najveci u Evropi (u Siptara). Na Bliskom Istoku ista stvar- najvise djece imaju palestinski Arapi. Nema veze sto nema uslova, para za skolovanje, nista, bitno je da se narod mnozi. I onda kada za nekoliko decenija nadmasi populaciju Izraela, bice velika kuknjava, ugnjetavanje itd. Isti su ko Siptari. Drug mi jedan prica u Bet Shemeshu da su pratili rat u Bosni i svi podrzavali Srbe! Ne samo simpatizirali sa Srbima nego pratili svaki dan vijesti sta se desava od pocetka do kraja, ko da se njih samih tice. Identifikovali se sa Srbima u Bosni i Hrvatskoj i na Kosovu. Normalna stvar! Naravno da nece sa Hrvatima, znaju kakvi su, a naravno da nece ni sa Muslimanima. Znaju svi o Ustasama i Hanzdar diviziji.

Savjetujem te da procitas nekoliko knjiga u vezi istorije Izraela i da se obrazujes. Shvati da to sto se njima desilo je maltene jedinstveno u ljudskoj istoriji. Od 70 i 135 su proganjani po cijelom svijetu! Zasto? Zato sto su se suprotstavili velikoj Rimskoj imperiji. Zato sto su htjeli da zive na svome, u svojoj zemlji! Dve hiljade godina se potucaju po cijeloj planeti, bivaju ugnjetavani od svih evropskih drzava, posjeti geto u Rimu, u Pragu, u velikim evropskim gradovima gjde su bili tretirani kao gradjani druge klase. U svoju zemlju se ne mogu vratiti zato sto posle Rima na vlast dolaze Arapi pa Otomani i vladaju Bliskim Istokom sve do kraja 19 vijeka. Onda pocinju maltretiranja u Rumuniji, Poljskoj, Rusiji, Francuskoj, Njemackoj, po cijeloj Evropi. Onda na vlast dolazi Hitler. Ljudi vise siti potucanja, zele da imaju svoju zemlju pa makar bio pjesak i kamen! I na to su se i vratili, 1930ih, 1940ih. I kad su dobili ono malo pustinje, da se konacno skrase, i onda opet ne valja zato sto Arapima nije dovoljno da imaju teretoriju povrsinski sto puta vecu od Izraela, nego treba i to malo da se uzme a Jevreji da se uniste! Arapi iz nekoliko drzava ih napadaju nekoliko puta, 1948, 1967, 1973 itd. Rasisticka Nazi-ideologija! Stavi ti sebe u tu situaciju! I zato su i rekli Jevreji, nikada vise, od sada se branimo svom zestinom i svim mogucim sredstvima. Dosta je vise bilo progonstava i gasnih komora! Kada uzmes u obzir istorijske cinjenice, shvatio bi razmisljanje i stav svakog Jevrejina. Al zato treba otvoriti knjigu i citati, a vidim to ti bas ne ide. Lakse je da valjas gluposti i pricas o stvarima o kojima veze nemas.

ahahaha, dečko, ekspertu, ajde prvo utvrdi sve RELEVANTNE činjenice, posloži ih hronološki jer ovo što si ti ispisao je čista manipulacija! nastavljaš sa nihilisanjem žrtava drugih naroda koji su nastradali u WWII, potom pričaš o nekoj empatiji jevreja prema srbima a nećeš da kažeš u čijem centru se kreira loša slika o srbima i ko tu sliku plasira svijetu...

što se tiče tvoje priče o "vječnoj jevrejskoj žrtvi" zašto ne kažeš istinu zašto je petar veliki protjerao jevreje, zašto je luj 14 takodje, potom španci su ih protjerali...

a što ima izrael jaku istoriju 61 godinu staru, wow, ekspert si :lol: ... pominješ kosovare, zaista pitam se kakva je razlika između šiptara i jevreja oteli su zemlju drugima, zapravo istina je da je se na kosovu kompezira nastanak države izrael, koju je prvi priznao staljin, a kako je ime te države nastalo piše ti na wiki, i to je preambula u ustavu države izrael ali ajde citiraću ti:

Citiraj:
Izrael je osobno ime, koje u jednoj neobičnoj priči u Knjizi postanka 32:25-31 dobiva patrijarh Jakov (sin Izakov, unuk Abrahamov).

»Jakov ostane sam. I neki se čovjek rvao s njim dok nije zora svanula. (26) Videći da ga ne može svladati, ugane mu bedro pri zglobu, tako da se Jakovu kuk iščašio dok su se rvali. (27) Potom reče: "Pusti me jer zora sviće!" Ali on odgovori: "Neću te pustiti dok me ne blagosloviš." (28) Nato ga onaj zapita: "Kako ti je ime?" Odgovori: "Jakov." (29) Onaj reče. "Više se nećeš zvati Jakov nego Izrael, jer si se hrabro borio i s Bogom i s ljudima i nadvladao si." (30) Onda zapita Jakov: "Reci mi svoje ime!" Odgovori onaj: "Za moje me ime ne smiješ pitati!" I tu ga blagoslovi. (31) Onom mjestu Jakov nadjene ime Penuel jer - reče - "Vidjeh Boga licem u lice, i na životu ostadoh."«

Erec Izrael, zemlja Izraelova, jest zemlja na koju Židovi kao narod polažu pravo, na temelju obećanja koje je Bog dao Abrahamu, Izaku i Jakovu. Granice ove zemlje nisu čvrsto određene.

kod nas kad se neko hrve sa Gospodom, ili priča sa njim, dodju one čikice u bijelim mantilima pa hospitalizuju čovjeka, bolest po imenu SHIZOFRENIJA, koju dijagnostikuju ljekari, koji su u većini slučajeva jevreji po nacionalnosti, e ja se divim tim jevrejima jer oni su čestiti i časni ljudi, svoj posao obavljaju jako dobro i kvalitetno, skidam im kapu, nije lako završiti medicinu, specjalizirati neku oblast a tek raditi sa ljudima koji imaju psihičke probleme...

prodji me se te žvakatorske politike, priče o vječnim žrtvama, stradanju... ujedno da te pitam da li znaš da USA kao još uvijek vodeća svjetska sila, isplaćuje mjesečno, državi izrael 67$ po glavi stanovnika?!

ne vjerujem da ću više polemisati sa tobom ovdje, jer još uvijek nisi izrazio javno izvinjenje i/ili sažaljenje za ubijanje nevine djece!!! ja djecu obožavam, ma čije nacionalnosti bila, a ti kao neki kvazi intelektualac, naučnik, ne dopuštaš da iko ima drugačije mišljenje, a to je osnovno načelo nauke - sučeljavanje mišljenja... samo TI polažeš ekskluzivno pravo na TVOJU istinu, bez sagledavanja STVARNIH činjenica, koje su iznosili pojedini diskutanti...

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2009, 22:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:

Ti uopste nisi procitao sta tu pise?

Citiraj:

Dobro, i to je jedan stav. Potrazi na Internetu i vidjeces da ima i onih koji kazu nesto kao "Kosovo je srpski Jerusalim". Znaci, dokazali smo da ne misle svi Jevreji isto?

Avinoam1 je napisao:
"Hitler good man! Hitler good man!" vice meni policajac i smjesi se! Vodja nase grupe nam kaze samo da se klimnemo glavom i palimo dalje.

Nesto slicno sam ja dozivio u Egiptu. U mom slucaju Tito je bio dobar covjek, jer je dao Egiptu oruzje da se bore protiv Jevreja. Klimas glavom i odsmjehujes mu se, jebiga... :)

budjav_lebac je napisao:
pominješ kosovare, zaista pitam se kakva je razlika između šiptara i jevreja oteli su zemlju drugima, zapravo istina je da je se na kosovu kompezira nastanak države izrael, koju je prvi priznao staljin,

Luuudo!

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 14:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
ahahaha, dečko, ekspertu, ajde prvo utvrdi sve RELEVANTNE činjenice, posloži ih hronološki jer ovo što si ti ispisao je čista manipulacija! nastavljaš sa nihilisanjem žrtava drugih naroda koji su nastradali u WWII,

Ja sam svoju poziciju ovde obrazlozio vec nekoliko puta. A ti ovoj diskusiji nisi doprinjeo nista osim stormfrontskog urlanja. Pokazi mi gdje sam manipulisao cinjenicama? Isti poziv vazi i za tebe, preporuci mi knjigu koju smatras da bi trebao da procitam, pa cemo nastaviti.

Druge, ne-jevrejske zrtve WWII nisam ni spominjao posto ovde govorimo o Izraelu. Ako smatras da treba i o tome da se diskutira, otvori posebnu temu.

Citiraj:
potom pričaš o nekoj empatiji jevreja prema srbima a nećeš da kažeš u čijem centru se kreira loša slika o srbima i ko tu sliku plasira svijetu...

Evo sad cu da ti objasnim zasto smatram da si neobrazovan: ako u americkoj vladi, u americkim medijima i PR agencijama postoje ljudi koji nastoje u kreiranju 'lose slike o Srbima', a znamo da ih ima, i ako kojim slucajem ti ljudi nose jevrejsko ime i imaju jevrejsko porijeklo, kakve to veze ima sa 'Jevrejstvom' (ako je to implikacija)? Objasni mi istorijsku i politicku pozadinu te tvoje teorije o zavjeri Jevreja cije smo mi zrtve!

Sve to o cemu ti lupetas prvenstveno ima veze sa karakterom ljudi, a znamo da postoje ljudi loseg karaktera medju Srbima, Jevrejima, Englezima, Amerikancima, itd. Isto tako postoje i ljudi dobrog karaktera koji su Srbi, Jevreji, Ameri, itd. Biti Jevrej sam po sebi ne znaci automatski 'mrziti Srbe'. Jel shvatas ti to? Prema tome, ljudi koji namjerno kreiraju losu sliku o Srbima su prvenstveno ljudi loseg karaktera, ljudi bez moralne i eticke odgovornosti. Ljudi kojima je u cilju odrzavanje kontrole i sirenje moci. Medju tim ljudima mozda ima Jevreja, mozda Amerikanaca, mozda ateista, mozda agnostika, mozda onih koje voze auto, mozda onih koje koriste gradski prevoz, mozda ljubitelja sporta i razonode, mozda ljudi kojima je omiljena boja narandzasta, itd. Sve ovo sto sam nabrojao nema nikakve relevantnosti sa njihovim prljavim poslom.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 20:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

nemam namjeru da polemišem sa tobom, koje god knjige bih ti pomenuo ti ćeš me nazvati tako kako nazivaš, tipično jevrejski, ali to vam je izgleda karakterna crta, da svakog ko postavi zdravorazumsko pitanje okarakterišete antisemitom i nazivate pogrdnim imenima (o ovo je lako provjerljivo u knjizi vjerozakonsko učenje o talmudu, što je preveo vasa pelagić) iako to nema veze sa mojim ljudskim shvatanjima, niti sa mojim navodnim antisemitizmom!
a šta ako se prosječno inteligentan čitalac ovog foruma zapita jeste li ti, kim i flaster savremni fašisti, ne mogu da kažem moderni, nego baš savremni jer fašizam je uvijek u modi!!! žao mi je što ne čitamo istu literaturu,tako da neću ti preporučivati knjige koje ja čitam, za tebe kao eksperta su validne jednio knjige koje pišu o superlativu "nadnacije" tj. JEVREJSKOJ istini...
ono što bih ti od sveg srca preporučio, istraži malo aktivnosti agencije ruder i fin, čiji vlasnici su zamisli dva jevreja, odgovorna za kreiranje gnusne slike o srbima - koljačima, fašistima (svaki nacionalizam, ljubav prema svojoj domovini, u svijetu je zdrav, samo je srpski jako opasan!)... pri tom nemoj zaboraviti da su se ruder i fin debelo pokožili na toj priči!!! dakle, zemlja u kojoj pravde imaš koliko ti je široka lobi grupa, tačnije amerika, nikada nije zvanično osudila učesnike hitlerovih ss divizija, pa gdje da i to uradi kad je djed od dik čejnija bio jedan od glavnih egzekutora hitlerove vojske u WWII?! e sad, naravno, logično valja izvesti iz ovih postojećih premisa zaključak, ali žao mi je, to je za tebe već velika mudrost, koju ti nažalost nikada u životu nećeš moći da shvatiš a to je samo jedna jedina istina da su oni siromašni jevreji ostavljeni od svoje bogate braće koja emigrira u USA, da ih hitler potamani?!

u ostalom, da se ja i ti ne bi nadmudrivali toplo ti preporučujuem da pronadješ dnevnik od dostojevskog pa da pročitaš šta je on pisao o jevrejima...

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2009, 00:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
nemam namjeru da polemišem sa tobom, koje god knjige bih ti pomenuo ti ćeš me nazvati tako kako nazivaš, tipično jevrejski, ali to vam je izgleda karakterna crta, da svakog ko postavi zdravorazumsko pitanje okarakterišete antisemitom i nazivate pogrdnim imenima (o ovo je lako provjerljivo u knjizi vjerozakonsko učenje o talmudu, što je preveo vasa pelagić) iako to nema veze sa mojim ljudskim shvatanjima, niti sa mojim navodnim antisemitizmom!

Uopste nemam nista protiv kritikovanja Izraela. Nisam ja ovde neki advokat koji je zaduzen da brani Izrael i Jevreje. Ja jedino pokusava da ukazem na istorijski i politicki kontekst preko kojega se cesto prelazi. I sam sam kritikovao pojedine elemente izraelskog drustva nekoliko puta. Jedino sto smatram jeste da bi svaka kritika trebala biti konstruktivna. Tvoje kritike to nisu.

Citiraj:
a šta ako se prosječno inteligentan čitalac ovog foruma zapita jeste li ti, kim i flaster savremni fašisti, ne mogu da kažem moderni, nego baš savremni jer fašizam je uvijek u modi!!! žao mi je što ne čitamo istu literaturu,tako da neću ti preporučivati knjige koje ja čitam, za tebe kao eksperta su validne jednio knjige koje pišu o superlativu "nadnacije" tj. JEVREJSKOJ istini...

Tvoja prva recenica za mene nema nikakvog smisla.

Sto se tice literature, nije da ne citamo istu nego meni se cini da ti ne citas nikakvu. Ja nisam nikada tvrdio da sam eksperta ali ono sto kazem mogu da potvrdim na osnovu internacionalne, akademske literature. To sto ti tu vrstu literature ne zelis da priznas samo svjedoci u kakvoj se intelektualnoj izolaciji nalazis. Priznati akademski radovi se nikada ne zasnivaju na argumentima koji vuku na jednu stranu. Obavezno se moraju uzeti u obzir sve moguce strane, obrazloziti zasto svaka strana zastupa stav koji zastupa, odmjeriti u kojoj relaciji stavovi stoje jedan prema drugom, odmjeriti da li stavovi odgovaraju opstepriznatim istorijskim/politickim/drustvenim/itd faktorima, i na kraju se donese zakljucak. Sa time licnim zakljuckom strana koja provjerava akademski rad ne mora da se slozi niti da ga podrzava, jedino sto iz samoga rada moraju biti evidetni struktura misli i nacin na koji se doslo do toga zakljucka.

Uostalom dao sam vec jedan kratak izbor knjiga od kojih velika vecina zauzima pretezno pro-palestinski stav (bez da ikada idu u bilo kakvu krajnost). Ali izgleda da je to tebi omaklo.

Slobodno mi preporuci knjige koje citas, zanimaju me. Nesto u smislu Mein Kampf i The Protocols of the Elders of Zion?
Citiraj:
ono što bih ti od sveg srca preporučio, istraži malo aktivnosti agencije ruder i fin, čiji vlasnici su zamisli dva jevreja, odgovorna za kreiranje gnusne slike o srbima - koljačima, fašistima (svaki nacionalizam, ljubav prema svojoj domovini, u svijetu je zdrav, samo je srpski jako opasan!)... pri tom nemoj zaboraviti da su se ruder i fin debelo pokožili na toj priči!!! dakle, zemlja u kojoj pravde imaš koliko ti je široka lobi grupa, tačnije amerika, nikada nije zvanično osudila učesnike hitlerovih ss divizija, pa gdje da i to uradi kad je djed od dik čejnija bio jedan od glavnih egzekutora hitlerove vojske u WWII?! e sad, naravno, logično valja izvesti iz ovih postojećih premisa zaključak, ali žao mi je, to je za tebe već velika mudrost, koju ti nažalost nikada u životu nećeš moći da shvatiš a to je samo jedna jedina istina da su oni siromašni jevreji ostavljeni od svoje bogate braće koja emigrira u USA, da ih hitler potamani?!

Sto se tice Rudder Finna, kontroverze su poznate i to nije prvi put da im se tako nesto desi.

Pitanje: kakve veze ima nacionalitet Davida Finna i Bill Ruddera sa tom pricom?
Siromasni Jevreji ostavljeni od svoje bogate brace da ih Hitler potamani? Izvor?

Citiraj:
u ostalom, da se ja i ti ne bi nadmudrivali toplo ti preporučujuem da pronadješ dnevnik od dostojevskog pa da pročitaš šta je on pisao o jevrejima...

Sto se tice Dostojevskog: da li je njegov 'problem' sa Jevrejima bio religiozne (teoloske) prirode ili politicke/nacionalne/drustvene? Kako je Dostojevski shvatao prirodu Boga i njegovo utjelovljenje (Bog uzima oblik ljudskog bica-Jevrejina)? Dalje, po Dostojevskom, u kakvoj dilemi se nalazi covjek koji zeli da u potpunosti bude kao Hristos i kako se to odnosi na Jevreje? Da li Jevreji, po Dostojevskom, predstavljaju 'kamen spoticanja' ili 'Bozju svjetlost'?

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 15:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
TBPTKO je napisao:
Ynate li da par milona Jevreja zeza 100 miliona Arapa :lol:

Kako ?

Pitanje je kompleksno, ali odgovor leži u prostoj činjenici da Izrael ima razne lobije po SAD-u, jake firme koje posluju takođe u SAD, te na taj način dobijaju podršku još uvjek najveće vojne sile na svijetu.
Treba istaći da Izrael ima atomsku bombu, da ima svoj satelit u svemiru i da je vojno najjača na Bliskom Istoku. Dakle, to nisu marginalne stvari to su vrlo važne stvari ukoliko se želi sagledati realno stanje.
Iran, Sirija mogu sutra napasti Izrael ali oni su itekako svjesni poslijedica, jer Izrael ne štedi svoje vojne resurse pa tako sigurno neće štedjeti ni atomsku bombu, koju ako baci, ode i Izrael, Iran i Sirija zajedno. Naravno, ne bukvalno i teritorijalno, već ljudski i zagađenosti prostora od hemijskih supstanci. To je problem.
Nije problem u ljudstvu, tu je Arapski svijet nadmoćan u odnosu na Izrael, već u vojnom potencijalu gdje je Izrael jači. Uostalom, Izrael je članica NATO saveza čiji glavni član propisuje "branjenje napadnute članice NATO od strane svih NATO država" što se ne bi svidjelo Arapima.

Zato je dole potrebna vrlo odgovorna, pametna i u krajnjem slučaju liberalna politika jer se svi moraju odreći nečega svoga što nije jednostavno u tamošnjim uslovima.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 23:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
Khm... Izrael nije članica NATOa...

http://www.nato.int/cps/en/natolive/nato_countries.htm

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2010, 12:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

sad mi nesto pade napamet, da li postoji negdje ukupan broj palestinskih zrtava od stvaranja drzave izrael pa do danas?!

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 17:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

budjav_lebac je napisao:
sad mi nesto pade napamet, da li postoji negdje ukupan broj palestinskih zrtava od stvaranja drzave izrael pa do danas?!

Potrazi na stormfrontu odakle dobijas i sve ostale informacije.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 17:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

sto ti ne napises?! ti ono bi ekspert za "me"?! :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 18:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

budjav_lebac je napisao:
sto ti ne napises?! ti ono bi ekspert za "me"?! :lol:

Moje znanje je nista u usporedbi sa tvojim. Ja gubim vrijeme citajuci strucnu literaturu i pohadjajuci fakultete a u stvari
bi trebao da se ugledam na tebe, da se striktno protivim citanju knjiga i umjesto toga sve informacije, koje su potrebne
za jednu inteligentnu diskusiju, vadim iz stormfronta i 'protokola'.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 18:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 18:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

budjav_lebac je napisao:
:lol: :lol: :lol:

Znas koja mi je najbolja tvoja fora:

Citiraj:
ahahaha, dečko, ekspertu, ajde prvo utvrdi sve RELEVANTNE činjenice, posloži ih hronološki jer ovo što si ti ispisao je čista manipulacija!

Nenadmasivo.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 18:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
Naucno je dokazano da su Jevreji ljepsi i imaju vece kite. Zavist jebiga, kome je mali, pa se jos ne dize...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]