Ja sam tebi i drugima prezentirao nesto od te gradje. Za onoga ko hoce normalno da razmislja i to je dosta. Tebi savjetujem da odes u neku od biblioteka u Banja Luci i da potrazis stare knjige na tu temu. Uzmi neke hrvatske, bosnjacke autore, ne moras citati samo srpeke autore, jer njihove teorije znamo, to su nam trubili u skoli. U skoli nam nisu pominjali Letopis matice srpske, a zna se i zasto, nisu su nam pominjali T. Petranovica, i to znamo zasto,nismo puno ucili o Nacertaniju i I. Garasanininu nego tek tako usput, nismo ucili o izgonu muslimana iz Srbiji, nismo ucili o nasilnom pokrstavanju muslimana C.Gore, kada su samo u Plavu i Gusinju pobili 7% stanovnistva, da bi ih prisilili na "dobrovoljno" pokrstavanje, nismo ucili u zlocinima u Sahovicima, iako je samo u jednom danu ubijeno oko 600 ljudi, itd,itd.Mnogi istorijski dogadjaji ostali su tabu tema, pa tako i problematika bogumila, islamizacija u BiH, jer je sve imalo krajnje jednostran pristup, a i to znamo zasto.
Vidis Milutine, kad nesto prezentiram sto je manje poznato ili pak ima jedan drugi pristup, ja se pozivam na hrvatske, srpske i druge autore koji imaju drugi pristup nekom problemu, da mi neko ne prigovori kako koristim samo bosnjacke autore. Kad vi prezentirate nesto, to su iskljucivo srpski autori i teorije koje mi jako dobro poznajemo, teorije o kojima su nam trubili u skoli. Svaki istorijski problem treba osovijetliti sa vise aspekata, a ne samo sa jednog aspekta. Procitaj npr. Boj na kosovu od nekog srpskog autora, pa uporedi to sa onim sto je napisao N. Malcolm, i uvjeri se u tvrdnju koju sam iznio, ili npr.naseljavanje Srba u BiH, ko su Srbi, itd,itd.
|