banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 18:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 673 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 34  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Jan 2013, 21:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Tek sam sad vidio ove fotke gore :lol:

OFM, dobio su opasnu konkurenciju medj Makedoncima :P

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2013, 22:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
old fashion men je napisao:
Nisam, ali ja imam sposobnost da preispitujem stvari kojima su me učili i koje su mi nametali.

Grohotom se smijem. U istoriji ovog foruma teško da postoji indoktriranija osoba od tebe. Tu uključujem i Ahmeda i društvo mu.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2013, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
ja ne mogu biti indoktriniran, jer moji stavovi su uglavnom avangardni sa obzirom na sve ostale, dok su tvoji stavovi i razmišljanje potpuno usklađeni sa onima u komunističkim udžbenicima jednopartijske SFRJ. Dakle ko je tu indoktriniran?

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2013, 22:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Ti avangarda u odnosu na ostale? :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2013, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa to je očito na svakoj temi.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2013, 22:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Ti si avangarda samo zdravom razumu, i to svakoga dana sve više.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2013, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gdje to, npr.?

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2013, 01:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
_зока je napisao:
Panzer je napisao:
Ne razumijem ovo za Aleksandra Velikog. Imao je haplogrupu tipičnu za Slovene, a Sloveni bili pola kontineta dalje kad je Aleksandar bio živ.

Grob Aleksandra Makedonskog je nepoznanica. Ne zna se gdje je. Kako su onda izvršili ta genetska ispitivanja? Sad će čovjek da ti citira Deretića i društvo garant.

A cek, zar nisu pronasli grob od njegovog starog, Filipa? Mogu tako izvrsiti ispitivanja. :D

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2013, 08:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Čovjek je napisao "kostiju Aleksandra Makedonskog", a ne Filipa...I postoji teorija gdje je Filipov grob ali sa sigurnošću se to ne može tvrditi....

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2013, 19:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I koji je smisao rasprave ako čovjeku obrišeš ragularan post?
Šta ako te nazvao maloumnikom, mogao si samo to obrisati, a ostatak posta je smislem i u skladu sa temom i raspravom? Eto i ti si njemu se obratio sa "puno se qrčiš", koliko si puta u raspravi sa mnom rečenicu započeo uvredama tipa "glup si" i sl. pa ti niko ne briše postove.
Msm to ti je pederski, ali ono baš :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2013, 19:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Koji je tebi fazon da sam sebi brišeš postove i onda ih ponovo postuješ potpuno iste? A ako on u postu od petstotinjak riječi tri stotine iskoristi za to da mene naziva glupim i vrijeđa me normalno da ću ga obrisati.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2013, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma daj Zoka nazvo te maloumnim i možda još na jednom mjestu nešto sa mozgom je pomenuo, ostalo je bilo OK. Iznio je prilično zanimljivu argumentaciju i stavove, brisanjem cijelog posta si osakatio temu, a vjerovatno i otjerao momka koji ima potencijala da se od njega i koja pametna čuje. Mogao si obrisati uvrede, a njega upozoriti na Pp da nećeš tolerisati taj vid komunikacije, a ne obrisati cijeli post.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2013, 19:41 
Administrator
Korisnikov avatar

O, upozorio sam ja njega i na pp.....Ono što je odgovorio ni pas sa maslom ne bi pokusao....

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2013, 19:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
jbg, i ja sam mišljenja da se post nije trebao obrisati... al dobro

neko podržava jednu opciju, drugi je protiv, treći je nepristrasan, neko će samo pročitati, ali mislim da su oba ova posta u okviru teme.

istina, on te jeste u, čini mi se, dva navrata napao (da se tako izrazim), ali ruku na srce i ti si ga na pocetku dočekao sa previše se kuriš ili kako već

dakle, mislim da se nije trebao obrisati cijeli post

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2013, 20:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
Ja pak mislim da treba ako neko napise ovde tek 15 postova nema pravo da vredja iako je bio uvredjen....prosto ne ulazi se u tudju kucu kaljavih cipela sto je verovatno i bio povod da ga zoran tako nazove!

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2013, 20:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Btw, obrisani post mu nije bio prvi u kojem je vrijeđao sagovornike....Treba to uspjeti u cca 15 postova.....

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2013, 20:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
Moze covek da bude i u pravu ali ako nema kulturu govora onda dzaba mu...na stranu sto trolamo temu :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2013, 03:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Jan 2013, 17:28
Nisi me upozorio na PP, nego si mi samo javio da si obrisao, i nemoj da lazes, prvi uvek pocinjes, ja te uopste nisam dirao, nego si se ti okomio na mene, te Srbi i amebe, te Velika Srbija, te Deretic i ostalo sto nema ama blage veze sa mozgom, ja nit sam rec spomenuo toga, nit sam spomenuo bilo kog pseudonaucnika, cak govorim potpuno suprotno sto on i ostali "romanticari" govore. Drugo, ja na ovom forumu nisam sve ukupno poslao 15 postova, tako da nisam ni imao prilike da te u 15 postova uvredim.
I, uzgred, svojim vulgarnim izrazavanjem kao administrator ovog foruma dajes pravi primer svima ostalima koji ovde hoce i zele nesto pametno da napisu, ali ti i dalje cenzurisi druge za jednu opasku, a redom psuj ovaj narod koji hoce da izlozi nesto pametno na uvid ostalim clanovima koji hoce to da citaju.

Rece mi covek u inboxu, napisi ponovo samo bez tih reci... Prvo, sto ti prvi to ne bi uradio kao administator odgovoran za ugled ovog foruma, sto ti ne bi uklonio te izraze? Drugo, ja se vise i ne secam sta sam napisao, tako da ako uopste zelis da ovaj forum ima sto vise clanova (a mogu da ovde dovedem ljude profesore fakulteta koji ce ovde da iznose cinjenice i otvaraju jako interesantne teme i izlagati neke stvari za koje ti blage veze nemas, kao i 99% ljudi na Balkanu) pridrzavaj se pravila koja si sam postavio i ne kaljaj ugled sopstvenog foruma. Ali, jasno je, ti si ovde apsolutista, cenzor kome je samo stalo da se napravi najpametnijim i najpodesnijim za svaku temu koja se otvori... Pa priznaj da nesto ne znas, ja se brate ne razumem u arhitekturu i sigurno da postoji milion ljudi pametnijih od mene u toj oblasti, ali u svojim oblastima zasigurno bolje stojim od 99,9% ljudi, ali nema veze, ti se nameci svuda i za sve teme, kao da si naucen rodjen, ko da si popio svu pamet ovoga sveta.

Nadam se da ces da prestanes sa tim ako uopste zelis da vise ne gubis clanova na forumu. A ja cu da vidim tvoj odgovor, pa cu se nahoditi na osnovu toga, ali cu najverovatnije napustiti ovaj forum koji ocigledno nema bilo kakvu slobodu govora, sto mu je i osnovni cilj. Ne bi me zacudilo da mi i ovaj post obrises, ali, svakako, to ne govori nista o meni, vec o tebi i tvom profilu licnosti. Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2013, 08:50 
Administrator
Korisnikov avatar

hanibaal je napisao:

Rece mi covek u inboxu, napisi ponovo samo bez tih reci...

Ovo sam ti i ja predložio u poruci koju sam ti poslao...
hanibaal je napisao:
Drugo, ja na ovom forumu nisam sve ukupno poslao 15 postova, tako da nisam ni imao prilike da te u 15 postova uvredim.
Tačno, sveukupno ni 15 postova, a već si one koji ti kontriraju na temi o Vuku i reformi nazvao polupismenim....Što reče no_pasaran, u tuđu kuću se ne ulazi kaljavih cipela. O tome da li sam ja apsolutista i cenzor tek ti ostaje da prosudiš jer nisi dovoljno dugo na forumu da bi mogao to procijeniti...

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2013, 16:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Jan 2013, 17:28
И поред свега онога (неко је авангарда здравом разуму, неко се курчи, а неки су као много паметни) ја нећу да се спуштам толико ниско као неки други, због жеље форумаша написаћу још једаред, мало детаљније:

_зока je napisao:
Čovjek je napisao "kostiju Aleksandra Makedonskog", a ne Filipa...I postoji teorija gdje je Filipov grob ali sa sigurnošću se to ne može tvrditi....

Прво, тачно је, не зна се са потпуном сигурношћу где је Александров гроб. Постоји много теорија и археолошких ископина (Вавилон, Тасос, ...) али је највероватније ова. ДакеМ, реконструкцијом једног граничног прелаза (заборавио му тачно назив) копањем темеља за изградњу помоћних објеката, радници су наишли на велики камени блок (пре тога су наишли на флашу коњака са Солунског фронта :lol: , али то сад није битно). Покушавали су хилтијем и свакавим другим машинама да га пробију, тек кад су довезли машинерију успели су некако да направе рупу и пред очима им се указао тунел у коме су на самом почетку били лешеви макеоднских елитних војника (највероватније Александрова лична стража). Тај тунел, дугачак између 340 и 350 метара води у велику одају испод једног брда са разноликим фрескописом старих македонских богова, украсима итд, а на средини се налази ковчег на чијем поклопцу се налази велики симбол Сунца (знате да су Македонци, као и Словени, Јапанци, у данашњем времену и будисти (Буда, будити, рађање сунца), па прикривено и хришћани (Исус као Сунце са ореолом) неговали култ Сунца као симбол божанског) и утврђивањем хаплогрупе Y-хромозома је установљено да тај скелет има хаплогрупу R-M420, односно R1a. Пошто вам није вероватно јасно, хаплогрупа је део генетског кода Y-хромозома (23., последњи хромозомски пар) који се наслеђује по мушкој линији, тј. свако га наслеђује од оца. Свакако, нама битно, та хаплогрупа се у науци неканонизовано зове и словенска хаплогрупа и типична је за Словене, као и поједине народе који су добрим делом били Словени (Немци, Швеђани, Норвежани и Лапонци посебно (они чак имају већи проценат удела словенске хаплогрупе од нас Срба), као и неки кавкаски народи, народи у средњој Азији и Индији (наравно, јер је то словенска колевка)). Елем, да скратим причу, значи тај је био крвним пореклом засигурно Словен. Да ли је то Александар или не то се наравно никад неће знати, али је очигледно био барем његов изузетно близак род, тј. члан династије Каран (по нашки Карановић, грчки Каранидес), па ако је он био Словен и по мушкој линији близак род са Александром (можда највероватније рођени или брат од стрица), онда и Александар има исту хаплогрупу. Предпоставља се да су ти војници некако изгурали тај камени блок из средишње одаје и затворили тунел и потом умрли услед недостатка кисеоника (изузетно могуће, јер лична стража сваког великог владара тог доба му је била заклета на смрт).
Ево о словенској хаплогрупи:
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0% ... D0%B0_R1a1
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_R1 ... population

Руководећи се генетиком, јасно пише да су Словени имали три колевке одакле су се ширили даље, а то су Индија, Пољска и Балкан. И онда се сеоба Словена на Балкан потпуно разуме, то је заправо само враћање на старе територије које су, под притиском пре свега Римљана, постепено напустиштали у у периоду између 3. и 1. века пре Христа и склањали се у Панонију и Карпате којима Римљани нису владали.
Ако се мало разумете у генетику, прочитајте и о хаплогрупи I2, која је пореклом из Лужичке Србије и најраспрострањенија је у Хрватској, Босни и Херцеговини и Србији, а историја каже да су се Илири крајем 2. миленијума пре Христа доселили на Балкан управо из Лужичке Србије. Од хаплогрупе I мутацијама су настале готово све хаплогрупе у Европи:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... europe.png
а то се лако тумачи с обзиром да је у ледено доба граница леда била линија Монако-Торино-Горица-Љубљана-Загреб-Вуковар-Врбас-Темшвар-Карпати-Јаши-Одеса, те су прото-Аријевци јужно од те снежне границе а северно од Грчке која је била у то време била део Сахарске пустиње (Грчка и Апенинско полуострво су били копнено везани са Африком). Као што знамо, Лепенски Вир (8. миленијум пре Христа) је прва позната примитивна цивилизација, а Винча (6. и 5. миленијум п.н.е.) се већ може називати правом цивилизацијом, где су људи имали развијено рударство (рудници Рудна Глава и Мајданпек су најстарији на свету и то можете у свакој књизи која се тиме бави да нађете, затим рудник вулканског стакла (!!!) на Авали (технологија тешко обрадивог вулканског стакла је "пронађена" поново тек пре век-два), писмо (које се не признаје, а идентично је етрурском). Опет, отишао сам ја предалеко...

Друго, недалеко од Вавилона тј. Багдада (не памтим никад те називе археолошких налазишта) нађене су таблице са натписом на три језика (грчки, хебрејски и један непознати језик (!!!)). Тумачећи те записе установили су да је писмо идентично етрурском и винчанском, а данас најсличније данашњој руској и македонској ћирилици (тако научници кажу). Опет, то не би ништа указивало да није многих речи које се скоро подударају са појединим словенским речима. Још једаред да напоменем, не волим Дерету јер пренатрпава глупостима, али да постоје неке ствари које се крију у словенској историји пре 6. века то и слепац види, ми ништа о Словенима пре 6. века не знамо (тако пише у званичној историји).
Гледајући на први поглед, ништа не делује повезано, али зато мораш да прочиташ и профилтрираш милион књига и онда се добија права и јасна слика о континуитету Винчанаца, Илира, Македонаца и данас са нама.

А, што се тиче Бугара, већ рекох, Бугари су народ који је живео у данашњој Московији (Русија), народ сродни Хазарима, Турцима и Татарима и живели су у Хазарији (неки су чак мишљења да су једно од хазарских племена). Свакако, као и сви остали народи турског, татарског и угро-финског порекла, и Бугари потичу из Срење Азије. Предвођени каном Аспарухом дошли су у Добруџу и Слистрију и асимиловали 7 српских племена.
А опет, користећи се генетком и анторполошким расним изгедом људи, јасно се долази до тога да правих Бугара и нема, али према истраживањима француског антрополога Деникера с краја 19. и почетка 20. века, као и код нас Малеша и још једног (оно што сам ја прочитао) у западној Бугарској настањеној Шопима преовлађују динариди (припадници динарског расног подтипа), што се, опет, поклапа и са ЈАТ границом између екавског и јакавског бугарског, тј граница је иста (Река Искар и планина Рила, то је била и источна граница Србије у доба краља Милутина, као и граница Душанове Србије по старим средњовековним картама). У источном делу Бугарске преовлађују туркменоидни расни подтипови са великим примесама динарског, што се огледа у ниском расту и пропорцијама и облицима костију главе.

Јако дугачка тема, да не дужим даље, ово је и више него довољно за онога ко жели даље да истражује...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 673 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 34  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]