banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 21:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Sep 2010, 21:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nek je on stvorio prvi zakon o zaštiti životinja i zabranio testiranje na životinjama....

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 22:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
_zoka je napisao:
Nek je on stvorio prvi zakon o zaštiti životinja i zabranio testiranje na životinjama....

Zbog kršenja tog istog zakona ga je trebalo ubiti (da nije izvršio samoubistvo) jer je lično ubio vlastitog psa.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Unbeliever je napisao:
Halpert je napisao:
Pogledajte samo kakvo mišljenje, tj. sa čime se slažu domaći skinheadi, podatke o (s)Hitleru preuzimam sa jednog nacističkog foruma o kojem se ovdje već raspravlja:

Citiraj:
Imao je viziju jedinstvene nacije, zasnovane na casti, ponosu i odanosti . Rijeci i vrijednosti koje su danas zamijenjene krivicom, pohlepom i moci.

Bio je pravi dzentlmen, zene su ga obozavale, djeca su ga voljela. Imao je cvrst karakter cestitog covjeka, nije psovao niti se ponasao nepristojno. Pretvorio je demilitarizovanu, porazenu, demoralisanu i ekonomski unistenu zemlju u svjetsku silu prvog reda za samo 15 god. od kraja I svjetskog rata.

Bitne cinjenice.

* U periodu izmedju 1933. i 1939. broj sklopljenih brakova je porastao za 9.2%
* Hitler je pokrenuo ekonomiju sa mrtve tacke.
* Hitler je stvorio sistem zdravstvene zastite za sve Nijemce, koji je kostao svega 10 americkih centi (danasnja procjena) dnevno po osobi a koji je mogao da finansira citav zdravstveni sektor . Ljudi su dobijali ono sto su placali, tako da niko nije imao razloga da se buni zbog previsokih dazbina.
* Treci Rajh je bio jedina zemlja koja nije ukidala pravo glasa zenama tokom ratnog stanja.
* Hitler je stvorio prvi zakon o zastiti zivotinja koji je zivotinje stitio od nasilja skoro koliko i ljude. Taj zakon je bio na snazi do kasnih 70-ih, kada je preimenovan tokom ''denacifikacije'' Njemacke.
* Treci Rajh je obezbijedio neogranicena sredstva za razvoj alternativnih goriva, sintetickog benzina i generatora elektricne energije.
* Hitler je takodje investirao u razvoj teorija anti-gravitacije.
* Hitler je investirao u razvoj raketne tehnologije. Raketa A-10 je bila uzeta kao osnova za kasnije lansiranje sovjetskog satelita Sputnjik.
* Medicinski eksperimenti na zivotinjama su zakonom zabranjeni.
* Pokrenuo je rat protiv Komunistickih hordi, kakav niko prije njega nije pokrenuo, ili bar jos uvijek nije.
* Moc njemacke drzave je dao u ruke Nijemaca, a ne u jevrejske ruke.
* Njegova partija je bila jedna od prvih koja je zapocela borbu protiv raka.
* Pod njegovim vodjstvom su zapocele prve provjere vozaca koji voze pod uticajem alkohola.
* NSDAP, pod Hitlerovim vodjstvom, je ohrabrivala porodicne vrijednosti, majcinstvo, ocinstvo, postovanje i cast.
* Hitler je vjerovao u prava zena, i htio je da pomogne obespravljenim i ponizenim zenama. Zbog toga je i zapoceo programe podrske majcinstvu.
* Stvorio je ekoloske zakone, da bi buduce generacije naslijedile cistu zemlju, vodu i vazduh.
* Hrabar i odlikovan ratnik u I svjetskom ratu
* Umjetnik, ljubitelj umjetnosti, klasicne muzike i arhitekture.
* Stvorio je viziju Auto-puteva i legendarni automobil Volkswagen.
* Dao je njemackim radnicima proslavu praznika rada.
* Kroz programe KdF (Kraft durch Freude) radnici u Trecem Rajhu su imali placene odmore.

Ovdje ima istine, a istina boli.

Nije problem u istini, nego što je ona uljepšana izostavljanjem onih ostalih stvari koje se tretiraju kao ratni zločini, gnusno i neljudsko ponašanje, nedostojno civilizacije, sa kojima mogu da poredim jedino kanibalizam.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 23:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Komunisti i nacisti, sjeme vam se zatrlo!

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 10:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
TaškoBL je napisao:

...i onom ko ih poredi.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 10:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
TaškoBL je napisao:

...i onom ko ih poredi.

Claro ce si.

Nacisti pa jedno 50 mjesta prazno, pa onda komunisti.
Sinoc sam gledao neki film pa me malo potreslo :)
Pobise 1000 oficira u Rusiji...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
TaškoBL je napisao:
laoce je napisao:
TaškoBL je napisao:

...i onom ko ih poredi.

Claro ce si.

Nacisti pa jedno 50 mjesta prazno, pa onda komunisti.
Sinoc sam gledao neki film pa me malo potreslo :)
Pobise 1000 oficira u Rusiji...

I najmanje 20.000 pobijenih oficira u Poljskoj, što je jednim dijelom i razlog zbog čega se Poljaci i Rusi međusobno mrze dandanas (premda Poljaci, kao sloveni katolici i prozapadnjaci ipak ne zaslužuju biti tretirani u istoriji poput Hrvata, a.k.a. Srba katolika). Komunizam je drugo ultimativno zlo prošlih vremena nakon fašizma, Staljin je najveći krivac za propast i zastranjivanje istočnog dijela Evrope, samo jadno je što (s)Hitler po dimenziji zlodjela uvijek mora biti između njega, Maoa, Pol Pota i ostalih.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 13:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Sve je to dobro i pošteno, samo nemojte mrziti ni osuđivati nikoga "po službenoj dužnosti" ili "po inerciji", uvjerite se sami.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 15:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Halpert je napisao:
I najmanje 20.000 pobijenih oficira u Poljskoj, što je jednim dijelom i razlog zbog čega se Poljaci i Rusi međusobno mrze dandanas

Rusi i Poljaci ratuju od kad je svijeta i vijeka.Prvo su pobjeđivali Poljaci,pa onda Rusi..... :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 16:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I kad tu ulete oni mrtvi Finci, onda gori sveta zemlja. Ej, Finska?! Boze!
Da se osvrnem na ovo sto je Halpert pronasao... Ima tu dosta istine. Ali nista mu to ne znaci, kad je pobio onoliko Jevreja i pripadnika, kako ih on zvase, nize rase... Iako mislim da je cifra poginulih Jew-a malo nategnuta, al' 'ajd... Da ih satr'o, satr'o ih je. Jbg... Tako da nista ne znaci ovaj njegov zakon o zabrani testiranja cega god na zivotinjama. To jeste humano, ali otjerao je on sebe u veliki minus ostalim postupcima... Tako da je svaki pokusaj prikazati Hitlera kao humanog, besmislen i smjesan.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 20:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Žrtve su žrtve bez obzira koliko ih je bilo i kojih su sve nacionalnosti, možemo mi šta hoćemo misliti o Jevrejskim političarima, advokatima, bankarima i vlasnicima dobara koji su na sličan način funkcionisali kao i danas u kapitalističkoj hijerarhiji ali je teror nad nevinim ženama i djecom neoprostiv - dakle, nacisti su ubice nevinih ljudi, a nevini ljudi bile su i jasenovačke žrtve.
Licitiranje je nepošteno u svakom slučaju.

Srpski skinheadi, jadni ne bili, u (s)Hitleru vide idola kojeg su njihovi pradjedovi i djedovi trebali slušati ''za svačiju dobrobit'', obzirom da mrze komunizam drže da je nacistički vođa otprije upozoravao na Staljinove osvajačke planove, proširivanje SSSR-a prema zapadu s Njemačkom kao prvim zalogajem, a i navode neke ''ohrabrujuće'' teze kako je Treći Rajh TEK PRI KRAJU RATA uvidio destruktivnost ustaškog zla i njihove proždrljivosti.
Kako bi tek nacistički vođa izlazio s Balkanom na kraj...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 23:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Halpert je napisao:
Žrtve su žrtve bez obzira koliko ih je bilo i kojih su sve nacionalnosti, možemo mi šta hoćemo misliti o Jevrejskim političarima, advokatima, bankarima i vlasnicima dobara koji su na sličan način funkcionisali kao i danas u kapitalističkoj hijerarhiji ali je teror nad nevinim ženama i djecom neoprostiv - dakle, nacisti su ubice nevinih ljudi, a nevini ljudi bile su i jasenovačke žrtve.
Licitiranje je nepošteno u svakom slučaju.

Srpski skinheadi, jadni ne bili, u (s)Hitleru vide idola kojeg su njihovi pradjedovi i djedovi trebali slušati ''za svačiju dobrobit'', obzirom da mrze komunizam drže da je nacistički vođa otprije upozoravao na Staljinove osvajačke planove, proširivanje SSSR-a prema zapadu s Njemačkom kao prvim zalogajem, a i navode neke ''ohrabrujuće'' teze kako je Treći Rajh TEK PRI KRAJU RATA uvidio destruktivnost ustaškog zla i njihove proždrljivosti.
Kako bi tek nacistički vođa izlazio s Balkanom na kraj...

To bih i ja sve napisao da nisam lijen smisljati normalne recenice.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2010, 15:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Citiraj:
KONTROVERZNI britanski povjesničar koji negira postojanje holokausta, David Irving, pao je na prikrivenu akciju talijanskog novinara lista Corriere della Serra.

Novinar je glumio turista koji je uplatio Irvingovu turneju po povijesnim mjestima iz Drugog svjetskog rata. Irving negira da osporava postojanje holokausta, no 2006. godine je završio u zatvoru u Austriji, gdje se negiranje holokausta kažnjava. U zatvoru je bio zbog govora iz 1989. godine u kojem je kazao da nacisti u koncentracijskim logorima nisu imali plinske komore.

Za Irvingovu turneju turisti platili oko 8500 kuna

Ove godine je organizirao "ekskluzivnu" turneju po povijesnim mjestima iz 2. svjetskog rata za 11 ljudi koji su mu to htjeli platiti. Među tim "turistima" je bio i novinar talijanskog lista. Turisti su za tjednu turneju platili oko 8500 kuna, a Irving ih je vodio u Hitlerov poljski stožer Vučju jazbinu te u logor Treblinka.

Značenje mjesta iz Drugog svjetskog rata objašnjavao im je sam Irving, koji slovi za najpoznatijeg svjetskog revizionista povijesti. Taj turistički posjet je privukao pozornost medija kada Irving nije mogao dobiti dozvolu za prolazak kroz logor u Auschwitzu zato što nije službeni turistički vodič. "Hitler je mogao biti vrlo okrutan, ali nije bio nemoralan. On je samo bio okružen sitnim dušama", kazao je turistima Irving te dodao kako je nacistički vođa bio jedan od najvećih Europljana svih vremena.

Hanibalovu veličinu nitko nikada nije doveo u pitanje

"Bio je kao Hanibal. On je vojne snage cijelog svijeta uspio zadržati šest godina, baš kao i Hanibal. A nitko nije nikada stavio u pitanje veličinu Hanibalovu", kazao je Irving. Kontroverzni povjesničar je imao samo riječi hvale i za nacističku tajnu policiju Gestapo. "Pripadnici Gestapa bili su izvanredni. Oni su 300 tisuća poslali u Auschwitz i 800 tisuća u Treblinku", kazao je turistima Irving te dodao kako je Wernahtov časnik Claus von Stauffenberg, koji je pokušao atentat na Hitlera, bio obični izdajnik.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Па фон Штауфенберг и јесте био издајник и тада су његов потез у Немачкој сви скоро сматрали као издају. У том моменту национални понос Немаца је још био јако велик и били су прилично уверени да ће се дешавања на фронту окренити у њихову корист.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2010, 12:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Hitler u veselom izdanju.
http://visboo.com/adolf-hitler-unpublished-photos.html/2

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2010, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
laoce je napisao:
TaškoBL je napisao:

...i onom ko ih poredi.

U pravu si Hitler je mogao biti još 50 godina na vlasti u cijeloj Evropi ali ne bi po zlu koje je počinio dostigao komunistu Staljina, a gdje su još zla koja su počinili ostali komunistički režimi uključujući i onaj Titin.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2010, 18:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

eugene of savoy je napisao:
laoce je napisao:
TaškoBL je napisao:

...i onom ko ih poredi.

U pravu si Hitler je mogao biti još 50 godina na vlasti u cijeloj Evropi ali ne bi po zlu koje je počinio dostigao komunistu Staljina, a gdje su još zla koja su počinili ostali komunistički režimi uključujući i onaj Titin.

U njihovom pravom osvetljavanju danas odmažu prerušeni komunisti - demokrati :D

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2010, 11:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Izlozba u Berlinu:
http://refreshingnews9.blogspot.com/201 ... rmany.html

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2010, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
http://www.youtube.com/watch?v=dfzYLM-hCTQ

Iz danasnje perspektive za njega bi se, nakon sto se pogleda video, reklo da je neuravnotezeni psihopata.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2010, 19:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sumnjam da je bilo veceg i boljeg govornika od njega... Jednostavno je znao hipnotisati masu i baciti je u trans

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]