banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 20:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 140  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Maj 2015, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Et da ne bude da je ovde kod nas na forumu cenzura informacija i drugačijih misli.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 18:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Koliko znam prepiske sa PPa se ne smiju objavljivati.
munja.alex je napisao:
A ne misliš da su slutili da će ih napasti pa makar tim sporazumom da ih probaju odbiti od napada?

Nemam ja šta da mislim kad je istorijski zapisano da je Staljin neizmjerno vjerovao svom kompanjonu Hitleru,čak je dao ubiti jednog svog oficira obavještajca koji ga je upozoravao da se sprema Istočni front.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Čiča iz Rogače je napisao:
Koliko znam prepiske sa PPa se ne smiju objavljivati.
munja.alex je napisao:
A ne misliš da su slutili da će ih napasti pa makar tim sporazumom da ih probaju odbiti od napada?

Nemam ja šta da mislim kad je istorijski zapisano da je Staljin neizmjerno vjerovao svom kompanjonu Hitleru,čak je dao ubiti jednog svog oficira obavještajca koji ga je upozoravao da se sprema Istočni front.

Скоро су пронађене неке депеше које указују да је Стаљин и после напада Хитлера покушавао да успостави контакт са Хитлером и надао се да ће успети да убеди овог да одустане од напада на СССР.

То је пре пар месеци објављено у Русији.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 18:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Logično.........udružena dva totalitarna režima,dvije totalitarne imperije je neko uspio da posvađa. :-?

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

1. Nije prepiska već siže Špijo
2. Zar ćeš pribjeć crvenim metodama pa zabranit da se čuje da su komunistički banditi krivi za dr.Mladena?

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 19:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
munja.alex je napisao:
2. Zar ćeš pribjeć crvenim metodama pa zabranit da se čuje da su komunistički banditi krivi za dr.Mladena?

http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=ba

..
http://www.telegraf.rs/vesti/244594-jed ... ovci-ne-mi

:lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 19:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moguće,nisam ispratio prepisku do kraja.
Ma neam pojma...........nešto je o tome pričao i jedan poznati banjalučki novinar.............raspravljali smo već o tome

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Daj ljudi da ne pretjerujemo.
Licno sam poznavao podosta cetnika, i nikad niko od njih nije rekao da su ga ubili partizani.
Svi su iskljucivo govorili da je bio "dobar covjek" i da se to "nije trebalo napravit' ".
"Rade je bio prijek co'jek".

Treba biti realan i shvatiti da mnogo puta nije bilo moguce sprijeciti ustaske pokolje, posebno u blizoj okolini njihovih jacih uporista.
Takodje, treba imati u vidu da njihovo ponasanje nije nailazilo na puno odobravanja medju njemackim vlastima, a posebno italijanskim.
Postoji dosta dokumentacije koja govori na tu temu, i te sporadicne ustanicke akcije su ustasama samo olaksavale posao.
Sigurno se moze govoriti o neodgovornom ponasanju partizana i akcijama koje su cesto izazivale neproporcionalne gubitke.
Takodje je cinjenica da ustase nisu napravili nijedan zlocin u krajevima gdje su lokalne cetnicke formacije bile jake, a ta mjesta relativno izolovana ili nezanimljiva strateski.
U podrucju planine Borja na primjer. Cetnici nisu dirali njih, oni nisu dirali cetnike, i prakticno su se svi sukobi odigrali izmedju Srba - prvo su '41 komunisti pokusali preuzeti komandu i natjerati lokalce da stave petokrake, sto se nije moglo dogoditi ni u snovima, a kasnije su u nekoliko navrata nailazile kojekakve "divizije" . . .
Zadnje cetnike su zapalili sa sve sumom, jos i sada jedan ogroman prostor izmedju Pribinica i Ocausa je ogoljen . . .
Slicno se desavalo i na Ozrenu, Trebavi, Motajici i ko zna koliko slicnih mikrosredina.

Partizani, odnosno komunisti, su prakticno cijelo vrijeme bili u "povlacenju" i te slobodne teritorije kako su ih oni nazivali nisu donijele apsolutno nista dobro lokalnom stanovnistvu.

Treba shvatiti da je 95% partizana bilo postenih i patriotski raspolozenih, a tih 5% komunista i komesara su izvsavali, veoma surovo, naredjenja i zamisli JBT-a i Mosa Pijade. A njima je osnovni cilj bila revolucija i svrgavanje Kralja, te naravno slabljenje "velikosrpske burzoazije".

U mom kraju je poznat slucaj dvojice partizana iz neke "divizije" koji su strijeljani jer su ukrali jednu repu iz intendature.
Grobovi im se jos i sad nalaze u partizanskom groblju u Blatnici.
A repu su ukrali jer su bili gladni.
"Nadljudski napori" . . .
Platise glavom jer nisu shvatali sta to znaci.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Sad ja shvatam sto je bio ziv sverc oko Blatnice.....cetnicki kraj ☺....pa ja morao ici u neke Trivunovice ili tako nekako ganjati svercere

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_Krol_ je napisao:
Sad ja shvatam sto je bio ziv sverc oko Blatnice.....cetnicki kraj ☺....pa ja morao ici u neke Trivunovice ili tako nekako ganjati svercere

Jeste, al su komunisti svercovali. :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 20:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E moj Krole,uradio si posao za nekoga drugog.............ne vjerujem da je šverc time stao..........................a kad smo već kod šverca ,četnika i partizana......nije li heroj Sava prije rata bio švercer duvana :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 20:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E moj Krole,uradio si posao za nekoga drugog.............ne vjerujem da je šverc time stao..........................a kad smo već kod šverca ,četnika i partizana......nije li heroj Sava prije rata bio švercer duvana :lol:

Ja sam tako najebao jos na pocetku '93, moji momci nasli u kamionu crvenog krsta cigare u sanducima (trebala biti razmjena poginulih).
Naravno, oduzeli HB a ja isao na raport i umalo dobio premjestaj u Brcko, sef CK dobio potvrdu da je cigare poklonio . . . :angry4: :angry4: :angry4:
Vrlo brzo posle toga je krenuo prakticno otvoren sverc i sa hrvatima i muslimanima.
Iz BL su pod pratnjom dolazili sleperi cigara i kafe, prolazili nocu . . .

A krol i ekipa su ganjali sirotinju i ponekog lokalca.

Ja sam cak dobio pismo od bivseg bubnjara, preko tih svercerskih kanala. A dao mi ga vojni policajac, jer su tog lika uhapsili sa 500K DEM robe.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Eto ga, ti zločinci partizani pobise i popalise cetnike koji su se srcano borili protiv Vermahta, i koji su mnogo dobroga učinili na sprečavanju zločina i međuetničkih sukoba, naročito u Podrinju, Hercegovini, Posavini, Krajini, dalmatinskom zaleđu. Da partizani nisu mučki ubijali nevine cetnike rat bi na području Kraljevine okončao već 1942, eventualno 43, toliko su već cetnici bili preuzeli inicijativu nad njemackom armijom. Treba napomenuti i to da su cetnici glavni razlog sloma Italije i njene kapitulacije. Naime, pojeli su im za pola godine sve makarone koje su inače bile planirane za tri italijanske armijske grupe do 1945. Od tog antiintendantskog iznenadjenja Duce i njegova Sila osovine se nisu uspijeli oporaviti.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 20:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Interesantna je činjenica da se potomci komunista hvale komunističkim antifašizmom a istorijski fakti kažu da je Hitler bio u čvrstom savezu sa komunističkim Sovjetima (pa tako i sa pomenutim djedovima). :D
I komunisti (sovjetski i ovi naši) nisu prvi napali naciste i fašiste već upravo obrnuto.Komunisti su uzvratili jer su bili juti zbog raspada braka . :lol:
E sad ko je koga oslobodio,manje je važno jer su u pobjedi veliku ulogu igrale nove ljubavi. :wink:

Ja nikada nisam tvrdio da je partizanski pokret bio komunistički. Vodili ga jesu komunisti ali gro boraca je tu bilo zbog borbe protiv okupatora i spašavanja glave ispred ustaškog noža. Sto puta sam napisao do sada da je moj stav da bi četnički pokret bio znatno brojniji od partizanskog da su se borili protiv Njemaca i ustaša.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jebaji ga . . .

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Interesantna je činjenica da se potomci komunista hvale komunističkim antifašizmom a istorijski fakti kažu da je Hitler bio u čvrstom savezu sa komunističkim Sovjetima (pa tako i sa pomenutim djedovima). :D
I komunisti (sovjetski i ovi naši) nisu prvi napali naciste i fašiste već upravo obrnuto.Komunisti su uzvratili jer su bili juti zbog raspada braka . :lol:
E sad ko je koga oslobodio,manje je važno jer su u pobjedi veliku ulogu igrale nove ljubavi. :wink:

Ja nikada nisam tvrdio da je partizanski pokret bio komunistički. Vodili ga jesu komunisti ali gro boraca je tu bilo zbog borbe protiv okupatora i spašavanja glave ispred ustaškog noža. Sto puta sam napisao do sada da je moj stav da bi četnički pokret bio znatno brojniji od partizanskog da su se borili protiv Njemaca i ustaša.

Naravno, i mnogo lošeg je učinjeno pod tim rukovodstvom na štetu Srba, od relativizacije zločina nazivajući npr likvidirane Srbe u Jasenovcu "pobijeni jugoslavenski antifasisti" a u stvari ubijani su samo zato što su Srbi, pa do ne kaznjavanja kolaboracionista i popustljivosti prema Katoličkoj crkvi koja je evidentno bila pokrovitelj pogroma, učesnik u pokrštavanju itd.
No to nikakve veze nema sa tim šta su cetnici radili u ratu, i uzalud se upinju oprati svoju saradnju sa okupatorom i zločincima preko gore navedenih činjenica.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U stvari, glavni problem cetnika je što svoju malu i beznačajnu kolaboracionisticku rolu u ww2, u svijetlu Teherana, Jalte, Potsdama..i podijele interesnih sfera između velikih sila, žele pretvoriti u put patnje u kojem su ih navedene sile izdale i od antifasista pretvorile u zločince. Pri tome zaboravljaju da su imali milionsku armiju (kao partizanska NOVJ) iza sebe da bi podijela zona izgledala drugačije. Iz njihovih teza proizilazi da je srpski narod bio retardiran i da nije prepoznao njihovu "antifasisticku" borbu. A ybt, cirkus revizionizma

Poslednji put menjao manitu uci da svira dana 24 Maj 2015, 21:18, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 21:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
manitu uci da svira je napisao:
popustljivosti prema Katoličkoj crkvi koja je evidentno bila pokrovitelj pogroma, učesnik u pokrštavanju itd.

Igralo se na to da se stvoji autokefalna hrvatska katolička crkva, odvojena od Vatikana. To je Tito nudio Stepincu i da je ovaj to prihvatio prošao bi glat....

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
manitu uci da svira je napisao:
popustljivosti prema Katoličkoj crkvi koja je evidentno bila pokrovitelj pogroma, učesnik u pokrštavanju itd.

Igralo se na to da se stvoji autokefalna hrvatska katolička crkva, odvojena od Vatikana. To je Tito nudio Stepincu i da je ovaj to prihvatio prošao bi glat....

Ma znam, generalno su jako malo kažnjeni, nevezano za KP igrice

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 21:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ček, ako su se borili protiv Wermacht-a otkud u povlačenju sa njima i ustašama oni crnogorski četnici, sa "zakletim" neprijateljima?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 140  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]