banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 18:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 140  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Maj 2015, 19:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
nepokoreni je napisao:
Toliko su bili nevažni da su pokrenuli sedam ofanziva na njih....

U isto vrijeme cetnici i ustase su dobijali marendu od Italijana

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2015, 19:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Nemoj tako, pa i oni su učestvovali u njima...ali na strani gostujućeg tima.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2015, 19:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Komunistički mitovi i ofanzive................to su švabe zvale običnim operacijama,odmazdama........a ne herojski podvizi NOB
Edit
operacija švarc je bila uperena protiv JVUO :D

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2015, 19:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Aha...naročito ofanziva na Kozaru. Pa i NATO je zvao peglanje SRJ "Milosrdni anđeo" ala ti je argument :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2015, 19:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
@nepokoreni
Nije. Taj naziv nikad nije upotrebljen od strane NATO snaga.

@spijo
Na Sutjesci su bile četiri njemačke divizije, četiri talijanske, jedna bugarska i jedna ustaška pukovnija. Procjene su da je bilo preko 100k okupatorskih vojnika.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2015, 19:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa nije upotrijebljen, to je kodni naziv operacije. Isto kao i Barbarosa, Tajfun, Market Garden, Overlord, Torč itd.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2015, 19:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Čiča iz Rogače je napisao:
operacija švarc je bila uperena protiv JVUO

Operacija Švarc 3 tačnije, prve dvije su protiv NOVJ sa učešćem četnika na strani napadača.

Na sektoru 98. brdskog lovačkog puka bile su, ne uzimajući u obzir Kolašin, angažovane u planini jake četničke jedinice. One su izdržale jak udar komunista na Kolašin i povukle su se prema istoku pod borbom, usled nadmoćnog pritiska. One su bile prihvaćene od nemačkih četa koje su od Kolašina prodrle u planinu, te su silom prilika, zbog vrlo napregnute situacije i zbog nedostatka naših snaga, bile angažovane kao osiguravajući zastor i u međuprostoru nemačkih jedinica.
Bilo je to rešenje koje je nametnula nužda i samo takvom rešenju možemo zahvaliti što smo uspeli da u teškim borbama zauzmemo i očistimo visove zapadno od Kolašina, visove na kojima se nalazilo 2000—3000 komunista (naše snage su iznosile prvo samo 2, a kasnije 3 lovačke čete).
Borbe na ovom sektoru sada su u tolikoj meri završene da mi ovaj teren čvrsto držimo u svojim rukama. Sada se divizija nalazi praktično u situaciji da ove četnike koji su, boreći se zajedno sa nemačkim trupama, pretrpeli jake gubitke (za 3 dana 60 mrtvih) i koji su se pokazali verni i pouzdani, šalje u zarobljeništvo.[14]
– Apel 1. brdske divizije komandi korpusa protiv hapšenje četnika (od 21. maja 1943)

Dok su im bili od koristi....kad je posrnula Italija Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2015, 20:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Komunistički mitovi i ofanzive................to su švabe zvale običnim operacijama,odmazdama........a ne herojski podvizi NOB
Edit

Ma da, otvori ti šlic, Špijo, pa lagano poškropi po doktoru Mladenu, i svim gore pobrojanim poginulim u 1. polovini 2. Sv.rata, isto kao da si rekao da je VRS koljačka ( a pretpostavljam da si bio u istoj). Ako za tebe jedna Kozara predstavlja mit , nemam dalje komentara...

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2015, 20:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dražu nikad nisam uvrijedio, jer poštujem to što nije nimalo lako bagri biti komandujući u ratu, glava mu je skinuta zbog ideologije. Po meni je tragedija veća 2004. i rehab četnika.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2015, 20:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

munja.alex je napisao:
Ma da, otvori ti šlic, Špijo, pa lagano poškropi po doktoru Mladenu, i svim gore pobrojanim poginulim u 1. polovini 2. Sv.rata, isto kao da si rekao da je VRS koljačka ( a pretpostavljam da si bio u istoj). Ako za tebe jedna Kozara predstavlja mit , nemam dalje komentara...

Pošten narod je sjedio kod kuće a ti imaš pravo na svoje mišljenje.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2015, 20:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pošten narod pod Kozarom koji je sjedio kod kuće su ustaše poklale ko piliće počevši od 1941....samo su budale krenule u zbjegove i partizane :roll: Šta pričaš jbt??? :o

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2015, 20:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

munja.alex je napisao:

Pošten narod je sjedio kod kuće a ti imaš pravo na svoje mišljenje.

Pola tog naroda je završilo u kolonama za Jasenovac, a moj deda koji je baš to što kažeš htio provesti na imanju kući, proveo je lijep period u Kastelu gdje su ga ustaše maltretirale, pa je poslije promjene mišljenja bio da je trebao u rat. I opet 45 šarenicu na sebe pa nije pola godine došao kući , izvlačio kompozicije iz kanjona Une. I poslije znao reći za SFRJ lopovska država ali opet bolja od kraljevine!
Imaš i ti na svoje mišljenje pravo.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2015, 20:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Pošten narod pod Kozarom koji je sjedio kod kuće su ustaše poklale ko piliće počevši od 1941....samo su budale krenule u zbjegove i partizane :roll: Šta pričaš jbt??? :o

Gubljenje kompasa, ali ima pravo na svoje mišljenje :D jbg demokratija

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2015, 20:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Edit

dobro je Spijo , miran , miran, ako je tebi ucesce 127 000 okupatrskih vojnika protiv 21 000 partizana ' obična' operacija koja traje skoro mjesec dana, onda je ovdje neko ozbiljno zabrazdio u bizarno glup istorijski revizionizam,a to nisam ja.ma i Kajmakčalan , i Kumanovo i Solun , sve je to štela i namještaljka i u stvari nam se priviđa, u jbg, možda i nije, jer su to kralj i ekipa , a na Sutjesci su oni drugi , danas ' nepodobni'.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2015, 21:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:

Ne znam za Kozaru (znam ali me mrsko pisati) ali za već pomenutu raciju koja se desila u Lijevču direktno je odgovorna grupa komunista koji su kao napravili diverziju negdje kod Topole.Junaci su ispresjecali telegrafske kablove i pobjegli.Zbog tog junačkog djela za samo jedan dan ustaše su otjerale u logor par stotina mirnih civila,poštenih seljaka.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2015, 21:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Хајд сад да се не зајебавамо. Да није било тог "јуначења" било би нешто друго. Или не би било ништа, само би дошли по њих. Усташама макар није требао неки разлог за клање/срање.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2015, 21:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ili,ako hoćete ravnotežu u svemiru.Četnici su u selu Kukulje ubili ustašku patrolu nakon čega su oni iz odmazde vršili strijeljanja po selima.U mom selu pobili su čitave porodice u mjesnom groblju.Spomenik i dan danas svjedoči o tome.Samo je jedan ostao živ.Dobre Kelečević.Metak mu je prošao kroz usta i ostao zatrpan leševima.Blizu osamdeset života djece žena i odraslih ljudi dali su život zbog junačkog četničkog djela.
sinip je napisao:
Хајд сад да се не зајебавамо. Да није било тог "јуначења" било би нешто друго. Или не би било ништа, само би дошли по њих. Усташама макар није требао неки разлог за клање/срање.

Bilo bi ali daleko manje.

Poslednji put menjao Čiča iz Rogače dana 23 Maj 2015, 21:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2015, 21:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Na što su četnici odgovorili žestoko! Pokrenuli su svoje grupe divizija da im se na*ebu mame. Šalu na stranu, ali moraš priznati da ti koljači bi došli prije ili kasnije nevezano za razlog.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2015, 21:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

One normalne ljude u Drakuliću, Šargovcu i Motikama što su ustaše pobile, po čemu su su oni provocirali dobre i fine ustaše? Držali krmad pa smrdila? Čuj obrazloženja, presjekli kablove :lol: šta bi bilo da su pucali u ustaše mogu misliti....

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2015, 21:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
nepokoreni je napisao:

Ne znam za Kozaru (znam ali me mrsko pisati) ali za već pomenutu raciju koja se desila u Lijevču direktno je odgovorna grupa komunista koji su kao napravili diverziju negdje kod Topole.Junaci su ispresjecali telegrafske kablove i pobjegli.Zbog tog junačkog djela za samo jedan dan ustaše su otjerale u logor par stotina mirnih civila,poštenih seljaka.

Jesu li i Drakulić isprovocirali komunisti? Koliko bi trebalo ustašama da raciju naprave u Ljevču da nije bilo komunista?

nepokoreni je napisao:
Pa nije upotrijebljen, to je kodni naziv operacije. Isto kao i Barbarosa, Tajfun, Market Garden, Overlord, Torč itd.
Citiraj:
Milosrdni anđeo je izmišljeni termin kojim je Miloševićeva propaganda nazivala NATO bombardovanje SRJ.[1] NATO nikada nije koristio ovaj naziv, a vojna intervencija zapadnog saveza protiv SR Jugoslavije iz 1999. se zvanično nazivala Operacija Saveznička sila (en. Operation Allied Force), dok se u oružanim snagama SAD koristio izraz "Operation Noble Anvil" (Operacija Plemeniti nakovanj).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 140  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]