Čiča iz Rogače je napisao:
manitu uci da svira je napisao:
Čiča iz Rogače je napisao:
A druga stvar,četnički pokret je rehabilitovan 2004,Dražina rehabilitacija je logičan slijed stvari.Valjda ti misliš da je po Stepinčevom principu logična rehabilitacija ustaškog pokreta i ostalih osuđenih ustaša?
Ja ne,
Ni skoro čitav demokratski svijet

Kad smo kod demokratsko svijeta.
Za "demokratski svijet" to danas se odnosi na Ameriku i Englesku, ostali tu naravno ne spadaju i ne odredjuju sta je demokratija.
Za taj zapad je odnos prema kolabracionistima u zemljama sa druge strane Cercilove zeljezne zavjese isao kroz vizuru borbe za promjene sistema: pro kapitalizam - pro komunizam pa onda je dolazilo u pitanje saradnja sa okupatorima - borba protiv okupatora.
Ko god je mogao da navuce kaput anti komunizma imao je drugaciji tretman i ulazio je u poseban vagon tj prvu klasu istorijskog voza. Cak nije bilo potrebno da navlaci kaput anti komunizma i rukavica je bila dovoljna za prolaz preko kriterijskog praga.
Za zapad odnos lokalni formacija, marioneta prema Njemcima nije direktno i iskljucivo upucivao i instant odredjivao da li je neko defakto kolabracionista ili ne, osim i iskljucivo u slucajevima ako se nije islo direktno sa Njemcima protiv saveznickih jedinica mislim protiv Engleza i Amera.
I na kraju pitanje kako moze nasa istorija 2 sv. rata i tretiranje ucesnika sada u ovim okolnostima i u ovom vremenu biti drugacija od istorije zapada??!! Od odredjivanja i svrstavanja u semu "Good and bad boys.
Da necemo mozda mi to da odredimo. Ili moze i ovako : Da da necemo mozda mi da pisemo svoju istoriju?
Pazi molim te...jos i to.