banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 18 Jun 2026, 13:26 Danas je 18 Jun 2026, 13:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 272 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Dec 2013, 17:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
apokalipto je napisao:
upoznao sam jos jednog taj je jos uvijek ziv i on je iz vidjenije ustaske porodice...kako je prezivio ne znam...

Pa nisu sve ustaše ubijene. Neki su odslužili zatvorsku kaznu, a neki su, kao i nakon svakog rata, za svoje zločine iz ovog ili onoga razloga prošli nekažnjeno....

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 17:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
apokalipto je napisao:
Ne znam za ovu Nemonovu tvrdnju masovni prelasci i to...ali sam licno upoznao jednog bivseg ustasu,koji je kada su ga partizani uhvatili samo promjenio kapu i presao u partizane....upoznao sam jos jednog taj je jos uvijek ziv i on je iz vidjenije ustaske porodice...kako je prezivio ne znam...

Znas u cemu je stvar , ako cemo se bacati statistikom ili licnim utiscima, onda mozemo od svega napraviti perverziju, narocito ako se hvatamo za mogucih teoretski 1 % slucajeva u odnosu na 99 % drugih.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Zoka@
Tacno,da su ih kod mene sve pobili tesko da bilo uoste vise Hrvata...

Jovo@

Upravo, ja mogu govoriti o licnom utisku a upoznao sam par ustasa...ali i dosta njihovih sinova ili unuka...jedan mi je rekao da ga nisu htjeli ubiti jer je imao neku visu skolu i znao vise jezika...jbg pismen covjek a takvih je valjda poslije rata falilo...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 20:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2012, 09:20
apokalipto je napisao:
Zoka@
Tacno,da su ih kod mene sve pobili tesko da bilo uoste vise Hrvata...

Jovo@

Upravo, ja mogu govoriti o licnom utisku a upoznao sam par ustasa...ali i dosta njihovih sinova ili unuka...jedan mi je rekao da ga nisu htjeli ubiti jer je imao neku visu skolu i znao vise jezika...jbg pismen covjek a takvih je valjda poslije rata falilo...

Pa oni sitni vojnici koji se nisu teretili za zločine su bili pošteđeni ali uz prigodu da ne propagiraju uštasku ideologiju niti išta slično.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
_зока je napisao:
Silvio Dante je napisao:
_зока je napisao:
Mogao je preći samo dobar dio domobrana. Pošto su partizani mahom bili Srbi zašto misliš da bi dočekali ustaše raširenih ruku?

С тим што морамо додати да у то доба Срби нису баш правили разлику између домобрана и усташа. За већину су то све биле усташе.
Znala se dobro razlika između jednih i drugih.

Па ти узми сведочанства савременика па погледај јесу ли Срби цивили разликовали домобране и усташе. Врло мали број, јер потпуно им је свеједно било. Једни су их клали а други су звиждали и чували стражу док су ови први клали.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2013, 23:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ymLe1_YSd6c[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2013, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/424113 ... rhiva-Ozne

Živan Vasiljević, član predsedništva Saveza komunista Jugoslavije i predsednik Skupštine SR Srbije, naredio je ubistvo 19 žitelja iz svog rodnog sela Planinica kod Zaječara na kraju Drugog svetskog rata, otkrili su svedoci, ali i potvrdile sada otkrivene arhive Ozne, saznaje “Blic”.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2014, 17:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RGEQmqRRD9I[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2014, 10:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Jul 2014, 17:48
Silvio Dante je napisao:
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/424113/Naredio-streljanje-19-zemljaka-Zlocin-otkrili-svedoci-potvrdila-arhiva-Ozne

Živan Vasiljević, član predsedništva Saveza komunista Jugoslavije i predsednik Skupštine SR Srbije, naredio je ubistvo 19 žitelja iz svog rodnog sela Planinica kod Zaječara na kraju Drugog svetskog rata, otkrili su svedoci, ali i potvrdile sada otkrivene arhive Ozne, saznaje “Blic”.

Blic je sve a najmanje relevantan izvor medija... toliko.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2014, 10:24 
Početnik
Početnik

NemoN je napisao:
Nedavno je izašao dokument u kojem su partizani sklopili tajno partnerstvo sa ustašama. A još zaboravih da napomenem da je dobar dio ustaša prešao u partizane kada su vidjeli da dolazi kraj rata...

kao i posle I rata da izbegnu odgovornost i teret poražene strane... tito im je to omogućio a njihove zločine abolirao nekom simetrijom ustaše - četnici je jednako što i jasenovac - foča... opasna je ta simetrija!

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2014, 10:28 
Početnik
Početnik

NemoN je napisao:
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
onda si procitao nesto na forumu krstarici, doduse tamo je ekipa psihopata slicna kao na forumu hr.

Tito sa partizanima nije htio napasti jasenovac, a šta misliš, zašto ? Jasno je ko dan da su imali sklopljeno tajno partnerstvo, a za tvoju informaciju jedan je Italijan je svjedočio ubijanju srpske djece od strane Ustaša i Partizana negdje u Hercegovini, slao je pismo svojoj ženi u Italiji gdje je naveo ovaj događaj. A dobar dio ustaša je pred sam kraj rata je prešao u partizane i niko nije reagovao.

i budali je jasno da je tito prohrvatski orijentisan. promene ustava iz 1974 su njegovo delo da se hrvatska legalno otcepi a te promene naravno na štetu srbije...

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 03:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

drugrankovic je napisao:
Silvio Dante je napisao:
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/424113/Naredio-streljanje-19-zemljaka-Zlocin-otkrili-svedoci-potvrdila-arhiva-Ozne

Blic je sve a najmanje relevantan izvor medija... toliko.

Ова информације је објављена у више медија. Не само у Блицу.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 07:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drugrankovic je napisao:
NemoN je napisao:
onda si procitao nesto na forumu krstarici, doduse tamo je ekipa psihopata slicna kao na forumu hr.

Tito sa partizanima nije htio napasti jasenovac, a šta misliš, zašto ? Jasno je ko dan da su imali sklopljeno tajno partnerstvo, a za tvoju informaciju jedan je Italijan je svjedočio ubijanju srpske djece od strane Ustaša i Partizana negdje u Hercegovini, slao je pismo svojoj ženi u Italiji gdje je naveo ovaj događaj. A dobar dio ustaša je pred sam kraj rata je prešao u partizane i niko nije reagovao.

i budali je jasno .

da pogadjamo ko je ovdje budala ?

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 07:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drugrankovic je napisao:
NemoN je napisao:

i budali je jasno .

da pogadjamo ko je ovdje budala ?

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 08:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Pitam se koja to veća partizanska akcija nije smišljena i diktirana iz Londona ili Moskve?

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 08:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

napad na Kupres 1942. os jos ? btw, a ko je odredjivao akcije JVO, da li vlada iz Londona ili iz Papue Nove Gvineje ?

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 09:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Jedino ako Žujović nije ima nikakve kontakte sa kominternom ali to je već naučna fantastika.
Citiraj:
a ko je odredjivao akcije JVO, da li vlada iz Londona ili iz Papue Nove Gvineje ?

To je već istorijski fakt.Da je kojim slučajem JVO odnijela pobjedu u 2ww njihovo pisanje istorije bilo bi krcato dokazima stranog uticaja na vrhovni štab.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 10:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

znas Spijo u cemu je problem ? problem je sto je JVO zajedno sa usrasama dozivjela takav poraz 1945 od kojeg se ni njihovi potomci( kao da oni sa tim imaju veze ?) ne mogu otresti dan danas, zato vise od 20 godina jos od devedesetih pokusavaju lakirati istoriju u svoju korist ,samo im nesto tesko ide.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2014, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

znas Spijo u cemu je problem ? problem je sto je JVO zajedno sa usrasama dozivjela takav poraz 1945 od kojeg se ni njihovi potomci( kao da oni sa tim imaju veze ?) ne mogu otresti dan danas, zato vise od 20 godina jos od devedesetih pokusavaju lakirati istoriju u svoju korist ,samo im nesto tesko ide.

ЈВуО је доживела свој пораз али никад није доживела пораз заједно за усташама. Лепо си то овде покушао да провучеш али ту причу можеш да испричаш неком необразованом физикалцу на пилани, али питање је да ли ће и код њега да прође.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2014, 17:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nisam ja nista provlacio, ako i mozemo imati nekog obzira prema djelovima JVO u odredjenim fazama rata, na kraju su oni porazena strana koja se u nekim bitnim bitkama bori zajedno sa usrasama protiv NOVJ. ko u decembru 1944 zajedno sa usrasama i Nijemcima u cuvenoj kninskoj bitci brani Knin i okolinu nasuprot nadirucim snagama NOVJ ? zalim slucaj, ali sve je jasno.

Vrh

[ 272 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]