hercegovac27 je napisao:
Valjda ja bolje od vas znam zašto je srušen. Sukob jeste počeo u maju ali Hrvati nisu odmah u maju uspjeli zauzeti sve važnije položaje u gradu i pored dogovora sa JNA još 1992 (nažalost). Šteta što je samo 5 granata ispaljeno na Lišticu! Zaslužili su mnogo više!
VRS je kasnije tim istim Bošnjacima prodavala oružje dok su ratovali protiv Hrvata. Dok su Hrvatima opet dozvoljavali da pređu preko srpske teritorije kada su se sukobili sa Bošnjacima iako je među tim Hrvatima bilo i ratnih zločinaca koji su činili zločine nad Srbima 1992. u dolini Neretve. Stvarno su dobro sarađivali! Jedino što mi je drago što su barem ispraznili Soko pri napuštanju Mostara i što ustašama ništa nisu ostavili.

hrvati su čim su srbi otišli popeli se na hum još 92 i tamo su bili cijelo vrjeme, o borbama hrvata i muslimana u gradu, položajima ,šantićevoj, bulevaru, sjeverni logor o rasporedu jedinica i njihovim nazivima i mjestima s kojih su djelovale možda sam najupućenij da o tome govorim zbog posla koji sam tad obavljao, zato ako si iz mostara nemoj mislit da išta najbolje znaš i zašto bi hrvati iz mostara prelazili preko srpske teritorije, to su radili hrvati sa drugih teritorija ali ne i iz mostara, jedini hrvati iz hercegovine koji su prelazili kroz srpsku teritoriju su oni iz ona 2 konjička sela kojima su srbi pomogli da se održe