XentoniX je napisao:
фриски, коју верзију те књиге имаш?
ја имам неку која није комплет преведена, и на почетку се налази предговор људи који су је тражили (као што је и сам тражим) и објашњавају како у принципу оно што је битно по нас није преведено и изостављено је ..
давно сам то нашао, сјећам се да је било нешто у том фазону ..
па ако имаш цијелу књигу да ли би ми могао пребацити?

I ja sam cuo da su neki djelovi knjige cenzurisani tj. neprevedeni i to je koliko znam jedino srpsko izdanje. Imas kod Slavnica u antikvarnici, a na netu mozes naci sa dodatnim komentarima. (ja sam je davno uzimao iz biblioteke)
carmelo_Ze@ migracije su normalna stvar a posebno su ucestale na balkanu, ali cak i nasilne migracije ne daju rezultate.
Recimo, muslimane su Austrougari planski naseljavali uz Drinu, da bi bili tzv. zivi stit prema Srbiji...cinjenica da njih danas vise tamo nema govori da se u tome nije uspjelo.
Vjerovatno znas, ali nakon pada Otomanske Imperije svi evropski narodi koji su bili okupirani, su protjerali svoje muslimane (Bugari, Grci, Rumuni) jedino smo vas mi zadrzali na nasem etnickom prostoru.
Stjepan Radic je 1920 predlozio zakon "Turke u Tursku" ,tako su vas tada zvali, koji je predvidjao da se kompletno islamsko stanovnistvo posalje u Tursku...
Srbi na celu sa Pasicem su bili protiv jer su vas smatrali slovenskom bracom
Ja nisam nacionalista, ali iz ove perspektive mislim da bi i nama i vama bilo mnogo bolje da ste otisli...
pozdrav.