banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 18:42 Danas je 15 Jun 2026, 18:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Apr 2009, 19:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
bosanac100% je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
A od koje grane su Bosi i da li su bosi došli na ove prosotre ili su imali neku obuću na nogama?

Bosanac ako si ti Tuzlak i ako je Tuzlak Bosanac, dokazao si da si veoma iskompleksiran.

po čemu si to zaključio TITA TI ???
malo pojasni pa da ja onda tebi RAZJASNIM neke stvari

Koliko čovjek treba biti udaren u glavu da koristi paralelno dva profila i da u diskusiji kaže sam sebi da je u pravu?
:roll:

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009, 22:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Dec 2007, 17:57
Ljudi nemojte biti tako grubi prema muslimanima,zar ne vidite da imaju krizu identiteta i da se hvataju za najrazlicitije slamke spasa ali im slabo ide.
Mislim da bi najpravednije bilo naziv Bosnjak izbaciti iz ustava i zamjeniti nazivom Turcin,jer se i oni tako izjasnjavaju na utakmicama masuci turskim zastavama,a posto Turci imaju maticnu drzavu proglasiti ih nakon toga nacionalnom manjinom koja je prijetnja kulturnom identitetu autohtonog stanovnistva.
Ovo se naravno ne odnosi na sve Bosnjake,vec samo samo na najextremnije,kojih je btw. bar oko 80% .

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009, 23:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2006, 17:24
bosanac100% je napisao:
dakle, koliko me sjećanje služi u "svim sukobima" s tobom, izvukao si DEBLJI KRAJ i povukao se kao kukavica, bez ikakvih protivargumenata

Sjećanje ti je kao debelom Kartmenu u epizodi "Fishsticks."

Ti si očigledno dobro isfrustriran dok rasprave shvataš kao "sukobe," u kojima se, štaviše, koristiš tuđim argumentima koje ni sam nisi dobro shvatio. Povukao sam se zato što si nadobudan, glupavo neprijatan i užasno iskompleksiran. Uostaom, zašto si ušao na ovu temu? Ako tvrdiš da ovdašnje stanovništvo potiče isključivo od "milionske mase Slovena" koji kurac te onda interesuje da se protiviš osporavanju teorije o "ilirskom genu"?

Ovaj "filozof," sa druge strane, je naprosto idiot. Jednostavno ne treba komentarisati: vidi se iz priloženog.

Da bude jasno, ja uopšte ne osporavam da je predslavenskog stanovništva bilo dosta (ne bih se iznenadio na tvrdnju da je bilo čak pola-pola), i da se ono asimilovalo vremenom u dolazeće Slavene. Ali osporavam gore opisano tumačenje istraživanja IGNEA-e.

Moderator, mislim da je najbolje da se tema zatvori.

Провери обим злонамере непријатеља
и његову снагу о кремени брид своје.
— Oskar Davičo

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009, 23:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Wikipedia moćna stvar, može svakog da pretvori u tzv. stručnjaka. :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2009, 15:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2008, 18:07
DJ-TC je napisao:

Ti si očigledno dobro isfrustriran dok rasprave shvataš kao "sukobe," u kojima se, štaviše, koristiš tuđim argumentima koje ni sam nisi dobro shvatio. Povukao sam se zato što si nadobudan, glupavo neprijatan i užasno iskompleksiran. Uostaom, zašto si ušao na ovu temu? Ako tvrdiš da ovdašnje stanovništvo potiče isključivo od "milionske mase Slovena" koji kurac te onda interesuje da se protiviš osporavanju teorije o "ilirskom genu"?

Ovaj "filozof," sa druge strane, je naprosto idiot. Jednostavno ne treba komentarisati: vidi se iz priloženog.

Da bude jasno, ja uopšte ne osporavam da je predslavenskog stanovništva bilo dosta (ne bih se iznenadio na tvrdnju da je bilo čak pola-pola), i da se ono asimilovalo vremenom u dolazeće Slavene. Ali osporavam gore opisano tumačenje istraživanja IGNEA-e.

Moderator, mislim da je najbolje da se tema zatvori.

I OPET SI "NEUROZAN" i vrijeđaš/bulazniš i pozivaš na zaključavanje teme...a ŠTO ?
jer si tanak, bojiš se otvorene polemike i razotkrivanja u kakvim zabludama živiš u stavri, koje si godinama njegovao i koje ti se sada ruše kao kule od karata i hvata te panika...šta je sad ovo..? za kakve nacionalističke teorije sad da se uhvatiš ???

pa zar sa ovom svojom rečenicom ne demantuješ sebe za sve što si dosad pričao o srpskom porijeklu bosanaca, a ne POVRĐUJEŠ MOJE TEORIJE o mixovanom SLOVENSKO-ILIRSKOM PORIJEKLU
Citiraj:
Da bude jasno, ja uopšte ne osporavam da je predslavenskog stanovništva bilo dosta (ne bih se iznenadio na tvrdnju da je bilo čak pola-pola), i da se ono asimilovalo vremenom u dolazeće Slavene

pa i ja ti cijelo vrijeme govorim o SLAVENIMA u bosni koji NISU NI o hrvati i NI srbi a kako trube hrvatsko/srpske nacionalističke istorije

i u čemu se onda ogleda moja iskompleksiranost, ŠTO TVRDIM DA BOSANCI nisu porijklom ni srbi niti hrvati, nego SLAVENI koji su se prije i jednih i drugih doselili najmanje 50 godina RANIJE od save do jadrana i predstavljaju etničku osnovu budućih neretljana, zahumljana, dubrovčana, slavonaca i BOSANACA

NAJJAČA država Balkana pre dolazak turaka

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2009, 16:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

WhoMadeWho je napisao:
Ljudi nemojte biti tako grubi prema muslimanima,zar ne vidite da imaju krizu identiteta i da se hvataju za najrazlicitije slamke spasa ali im slabo ide.
Mislim da bi najpravednije bilo naziv Bosnjak izbaciti iz ustava i zamjeniti nazivom Turcin,jer se i oni tako izjasnjavaju na utakmicama masuci turskim zastavama,a posto Turci imaju maticnu drzavu proglasiti ih nakon toga nacionalnom manjinom koja je prijetnja kulturnom identitetu autohtonog stanovnistva.
Ovo se naravno ne odnosi na sve Bosnjake,vec samo samo na najextremnije,kojih je btw. bar oko 80% .

ZAMISLI, SLAŽEM SE S TOBOM
svi koji se osjećaju turcima neka se tako izjašnjavaju, a na žalost takvih BUDALA IMA
međutim, ISTINA je da bosanci muslimani VEZE NEMAJU SA TURCIMA oni su SLAVENI koji su primili SAMO RELIGIJU od turaka, kao i albanci...jesu li albanci postali turci U NACIONALNOM smislu zato što su primili islamsku religiju ili su ostali ALBANCI islamske religije,
zašto onda bosance "PRETVARAŠ" u turke

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2009, 16:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
A šta je sa pola Albanaca koji su katolici?

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2009, 16:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

bosanac100% je napisao:
A od koje grane su Bosi i da li su bosi došli na ove prosotre ili su imali neku obuću na nogama?

Bosanac ako si ti Tuzlak i ako je Tuzlak Bosanac, dokazao si da si veoma iskompleksiran.

po čemu si to zaključio TITA TI ???
malo pojasni pa da ja onda tebi RAZJASNIM neke stvari

Koliko čovjek treba biti udaren u glavu da koristi paralelno dva profila i da u diskusiji kaže sam sebi da je u pravu?
:roll:

je li to tvoj JEDINI ODGOVOR, vrlo "dubokouman" nema šta i konkretan-argumentovan :oops:

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2009, 16:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
A šta je sa pola Albanaca koji su katolici?

kao prvo nije ih pola, nego je 90 % muslimana a ostalo su katolici/pravoslavci
pa ovo ti i govori o besmislenosti nazivanja BOSANACA turcima ili muslimanima

oni su BOSANCI ISLAMSKE RELIGIJE I KATOLIČKE (ovo se odnosi na bosankse hrvate koji do 19 vijeka bijehu Bošnjani katolici, ali pod uticajem nacionalističkih pokreta u HR "pređoše" u hrvate)
isto bi se moglo reći i za srbe koji su bili Bošnjaci pravoslavne vjere, a pod uticajem garašanina/mlade bosne/gavrila "obukoše" srpski dres

pa MATICA SRPSKA je vidjela SAMO BOŠNJAKE koji se ispovjedaju ili iSlam, ili rimokatolici ili pravoslavni, NEMA NI SRBA NITI HRVATA SAMO BOŠNJACI
Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2009, 16:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

WhoMadeWho je napisao:
.......zar ne vidite da imaju krizu identiteta i da se hvataju za najrazlicitije slamke spasa ali im slabo ide.

a znaš ko ima NAJVEĆU KRIZU identiteta i ko se busa da je VELIKI MUSLIMAN ili čak TURČIN(a velike gluposti) upravo TVOJA ISLAMIZIRANA BRAĆA-SRBI poput Izetbegovića, ganića, cerića....koji kao SRBI -U SRBIJI PRIMIŠE OD TURAKA islam i koje ste onda poslije srpskih ustanaka NAMA BOSANCIMA OVAMO U BOSNU PROTJERALI (jebali vas oni) pa do dana današnjeg TAČNO KAŽEŠ bježe od svog NACIONALNOG identiteta u VJERSKI pa hoće da budu VELIKI MUSLIMANI jer kad bi čaprkali po svom etničkom porijeku našli bi da su SRBI koji su prihvatili islam, i zato i "glume" velike MUSLIMANE i jebu nas BOSANCE (jebali vas oni kad ih protjeraste nama u bosnu)

Poslednji put menjao bosanac100% dana 28 Apr 2009, 16:35, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2009, 16:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa pogledaj šta piše na tom Letopisu, velikim naslovom Slaveno-serbsko koleno, znači svi potičemo od Srba.

Neko više neko manje, ali u suštini svi smo Srbi.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2009, 16:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pa pogledaj šta piše na tom Letopisu, velikim naslovom Slaveno-serbsko koleno, znači svi potičemo od Srba.

još jedan dokaz tvog jednoumnog shvatanja stvari
naslov slavensko-serbsko nije u smislu poistovjećivanja nego u smislu SLAVENSKO kao prvo u okviru koga je i srpsko koljeno
da si samo malo razmislio, ne bi se provalio jer po tvojoj logici u srbe spadaju i bugari pod rednim brojem JEDAN :roll: :roll: I ZAŠTO BI ONDA opet bili pod rednim brojem DVA -IZDVOJENI ako su već u naslovu...ne kontaš dobro, na tvoju žalost

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2009, 16:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Ono......bošljaci,cernogorci,dalmatinci..........to su samo regionalne odrednice.
bosanac100% je napisao:
.......TVOJA ISLAMIZIRANA BRAĆA-SRBI poput Izetbegovića, ganića, cerića....koji kao SRBI -U SRBIJI PRIMIŠE OD TURAKA islam i koje ste onda poslije srpskih ustanaka NAMA BOSANCIMA OVAMO U BOSNU PROTJERALI (jebali vas oni) pa do dana današnjeg TAČNO KAŽEŠ bježe od svog NACIONALNOG identiteta u VJERSKI pa hoće da budu VELIKI MUSLIMANI jer kad bi čaprkali po svom etničkom porijeku našli bi da su SRBI koji su prihvatili islam, i zato i "glume" velike MUSLIMANE i jebu nas BOSANCE (jebali vas oni kad ih protjeraste nama u bosnu)

Haj, sada ti meni reci kako ti znaš da ti ne potičeš iz Srbije?Kako znaš da tvoji preci nisu jedni od onih "protjeranih" poslije srpskih ustanaka?Jer,ko kaže da može pratiti svoje porijeklo duže od.......recimo,200 godina,sere kao foka.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2009, 16:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

bosanac100% je napisao:

naslov slavensko-serbsko nije u smislu poistovjećivanja nego u smislu SLAVENSKO kao prvo u okviru koga je i srpsko koljeno
da si samo malo razmislio, ne bi se provalio jer po tvojoj logici u srbe spadaju i bugari pod rednim brojem JEDAN :roll: :roll: I ZAŠTO BI ONDA opet bili pod rednim brojem DVA -IZDVOJENI ako su već u naslovu...ne kontaš dobro, na tvoju žalost

Ista kriza identiteta drma Bošnjake, Crnogorce, tzv. Makedonce, a izgleda Bugare kada ne znaju da su iz srpskih jaja izdrkani.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2009, 17:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Ono......bošljaci,cernogorci,dalmatinci..........to su samo regionalne odrednice.
bosanac100% je napisao:
.......TVOJA ISLAMIZIRANA BRAĆA-SRBI poput Izetbegovića, ganića, cerića....koji kao SRBI -U SRBIJI PRIMIŠE OD TURAKA islam i koje ste onda poslije srpskih ustanaka NAMA BOSANCIMA OVAMO U BOSNU PROTJERALI (jebali vas oni) pa do dana današnjeg TAČNO KAŽEŠ bježe od svog NACIONALNOG identiteta u VJERSKI pa hoće da budu VELIKI MUSLIMANI jer kad bi čaprkali po svom etničkom porijeku našli bi da su SRBI koji su prihvatili islam, i zato i "glume" velike MUSLIMANE i jebu nas BOSANCE (jebali vas oni kad ih protjeraste nama u bosnu)

Haj, sada ti meni reci kako ti znaš da ti ne potičeš iz Srbije?Kako znaš da tvoji preci nisu jedni od onih "protjeranih" poslije srpskih ustanaka?Jer,ko kaže da može pratiti svoje porijeklo duže od.......recimo,200 godina,sere kao foka.

znam za moje porijeklo
a i da ne znam, negirao bi to čak i da je tako, za razliku od ove tvoje ISLAMIZIRANE BRAĆE koji su najveće vehabije, muđahedini...jer bježe u taj VJERSKI IDENTITET je rse "boje" pronaći svoj srpski identitet...za izetbegoviće se zna da su došli "preko drine" (valjda si ti to znao) za to nas BOSANCE i jeste jebavao jer ONI NIKAD NEĆE MOĆI BITI BOSANCI niti se tako osjećaju, baš kao i SANĐAKLIJE , jebali vas i jedni i drugi ...vaša BRAĆA ISLAMIZIRANA

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2009, 17:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

bosanac100% je napisao:

Ista kriza identiteta drma Bošnjake, Crnogorce, tzv. Makedonce, a izgleda Bugare kada ne znaju da su iz srpskih jaja izdrkani.

JA, klasika od tebe, kad si vidio kako si se provalio, onda SAM IZVALJUJEŠ GLUPOSTI I UVREDE....što nije ništa čudno...začudilo bi me suprotna tvoja reakcija

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2009, 17:12 
Administrator
Korisnikov avatar

bosanac100% je napisao:
znam za moje porijeklo
a i da ne znam, negirao bi to čak i da je tako, za razliku od ove tvoje ISLAMIZIRANE BRAĆE koji su najveće vehabije, muđahedini...jer bježe u taj VJERSKI IDENTITET je rse "boje" pronaći svoj srpski identitet...

Nisam te skontao........negirao bih da si iz Srbije da znaš da je tako ili...........U čemu je razlika između tebe i njih onda?

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2009, 17:14 
Administrator
Korisnikov avatar

bosanac100% je napisao:
znam za moje porijeklo

Znam i ja.Odnosno znam da mi je djeda sa Manjače a i njegov djeda isto..........Ali za dalje,ko može tvrditi.Nije ovo o 200 godina moja teorija.To kažu ljudi koji se bave pručavanjem ti stvari.Nije baš da je postojao nekakvo vođenje evidencije rođenih,umrlih,doseljenih u Bosni.Nije ovo Austrija.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2009, 17:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Slika

Poslednji put menjao bosanac100% dana 28 Apr 2009, 17:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2009, 17:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Nisam te skontao........negirao bih da si iz Srbije da znaš da je tako ili...........U čemu je razlika između tebe i njih onda?

vidiš da si dobro skonato, upravo tako negirao bi da sam islamizirani srbin, jer bi se osjećao kao BOSANAC jer ovdje živim i pripadam ovoj ZEMLJI

_zoka je napisao:
Znam i ja.Odnosno znam da mi je djeda sa Manjače a i njegov djeda isto..........Ali za dalje,ko može tvrditi.Nije ovo o 200 godina moja teorija.To kažu ljudi koji se bave pručavanjem ti stvari.Nije baš da je postojao nekakvo vođenje evidencije rođenih,umrlih,doseljenih u Bosni.Nije ovo Austrija.

očigledno se nisi trudio da doznaš porijeklo, jer se može "duboko unazad" ići (ne za sve familije slažem se) eto ponavljam ti za Izetbegoviće govnare se zna da su porijklom iz srbije i da su protjerani poslije srpskih ustanaka, i uglavnom te familije ZNAJU koje su tada došle (sa područja šapca, užica...) jer su naselila posavinu uglavnom i "pamte" to porijeklo (zar misliš da je onako RUŽAN Alija mogao biti BOSANAC....ha, ha.....)
i Meša Selimović je istražujući porijeklo došao do toga da su njegovi bili prije srbi, sad ne znam da li iz istočne hercegovine ili gornjeg podrinja, dakle koga interesuje VJEROVATNO može doznati etničko porijeklo[/quote]

Vrh

[ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]