Ja sam iskreno prespavao citavu ovu polemiku koja se vodi u javnosti oko ove sudske odluke, a i na ovom forumu.. I sad nabasah na nekoliko (drugih i) uporednih izjava, kao ova od one HDZ-milfare od prije par dana:
Mislim da sam vec procitao ovde onako ovlas i na brzinu neciji odgovor, u kome taj kaze da nas sad ovo vodi u vrzino kolo "rehabilitovanja" svih i svakakvih.. Sve u svemu, gadno je ovo sve sto se desava opet u ovakvom akutnom trenutku na balkanu poslije serije ovih teror. napada ("albanskih cetnika") u MKD i drugog u RS.
Nikako nece na dobro izdurati.. Ne bih da ulazim u sve peripetije ovoga, ali mislim da nije bilo potrebno ovo da se desi u vezi oko Draze (makar ne u ovom trenutku).. Da dodam, meni licno od bliskih predaka niko nije stradao od zlocina cetnika (ili partizana), ako izuzmem one koji su u "redovnim" vatrenim okrsajima poginuli. A imao sam ih na obe strane..
Sama ova odluka upucuje najvise na dokonost vladajuce strukture u Srbiji koja je kadra jedino i iskljucivo da proizvodi afere skrecuci permanentno paznju stanovnistva sa bitnijih, gorucih egzistencijalnih problema. Dakle, iz te perspektive mislim da je odluka idiotska i slutim da ce nam se opet i vrlo brzo obiti o glavu zestoko.. moguce i od strane zapada, ali i od Rusije..
U svemu tome jos jednom samo i nepobitno dokazujemo da smo lud.., preciznije sizofren narod!
A jos mi bizarno, nebulozno i nadasve licemjerno zvuci ona izjava onog Antica o citiram:
Majko moja!

Eto Kolinda je odma iskazala "zahvalnost" u onoj gornjoj izjavi.. A nije mi jasno ni ko je bjezao '43 i otkud 10.000 hrvata u cetnicima?? (sic!)
kolektivno balkansko ludilo zapeto da pokulja, bice da smo opet otvorili pandorinu kutiju prvi..