banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 20:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 140  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Maj 2015, 20:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Rocker je napisao:
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
nevezano za tvoje psihoze , tamo su Albanci tad bili oko 70 posto stanovnistva, u svakom sistemu bi dobili odredjenu samoupravu ili autonomiju, zbog cega juzni Tirol ima autonomiju u Italiji ? zasto postoje Baskija, Katalonija ?

ti bi to sve protjerao, pobio, preveo u Srbe ? :confused2: :confused2:

Aha, pa kako onda mi Srbi nismo mogli imati neku AP unutar BiH, Hrvatske i Crne Gore ? Bilo je dovoljno "materijala", zar ne ?

jes ti na nekoj drogi ? samo smo imali KONSTITUTIVNOST na CITAVOJ teritoriji , sto je pravno vise od autonomije i nismo bili NACIONALNA manjina u SFRJ kao Albanci. kome ovo nije jasno, onda mu nista nije jasno .

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 20:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Rocker je napisao:
Aha, pa kako onda mi Srbi nismo mogli imati neku AP unutar BiH, Hrvatske i Crne Gore ? Bilo je dovoljno "materijala", zar ne ?

Koliko se sjećam Srbima u HR je to nuđeno i oni su odbili, a kad su to Srbi bili 70% većina u Bosni, a do Mila i demokratije u CG su uvijek se smatrali Srbima.

Na Lovćenu Njegoš spava, najmudrija srpska glava glasi himna :)

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 20:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
kome ovo nije jasno, onda mu nista nije jasno .

upravo si prilicno vijerno opisao cetalje

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 20:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
Kolaboracija je mozda bila nuzno zlo ?

opa, napredujemo, napredujemo!

Pa jeste bila nužno zlo, nestalo džebane a ubiše partizani! A Talijanima to dobro došlo da im čuvaju dupe i prave reda pošto su oni bili jako "sposobni" za te stvari....

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 21:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
jes ti na nekoj drogi ?

Ne hvala, nisam. :lol:
Citiraj:
samo smo imali KONSTITUTIVNOST na CITAVOJ teritoriji , sto je pravno vise od autonomije i nismo bili NACIONALNA manjina u SFRJ kao Albanci. kome ovo nije jasno, onda mu nista nije jasno .

Imali smo, pa smo prije 20 i kusur godina morali opet ratovati da to sto "imamo" i sacuvamo.
Granice koje su komunisti odredili su na kraju ispale najlosije po nas Srbe, pa se doslo do toga da su cak i Srbi u samoj Srbiji na kraju balade ostali i bez Srbije i bez drzave.

Da li si ti uopste u stanju pojmiti sta ovo znaci za neko dijete iz Kosovske Mitrovice, danas ili sutra ?

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 21:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Granice koje su komunisti odredili su na kraju ispale najlosije po nas Srbe,

Što su tek banovine Ace bile dobre...
Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 21:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
A Talijanima to dobro došlo da im čuvaju dupe i prave reda pošto su oni bili jako "sposobni" za te stvari....

to je tek bila saradnja iz snova. talijani cuvaju cetalje ko pudlice, a cetalji im zauzvrat odaju ko su komunisti...a usput se ponesto i zakolje, cisto da ne bude dosadno. ali sve je to bilo "nuzno zlo".

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 21:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Dobro pazi, bilo je slučajeva da su Talijani spasili Srbe od ustaških pokolja i pružili im zaštitu i pomoć, prijetili da će pucati u ustaše. Ali to je bilo iz njihove vlastite koristi, jer su znali da onda narod ide u partizane koji će da napadaju i ustaše i njih usput, a koliko su oni bili željni ratovanja i vojevanja po vukojebinama ovako im je bilo na ruku - vuci siti i ovce na broju.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 21:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Nužno zlo ja kad Jovi,Nepokorenom i ekipi stranu drži Milanko Đerić

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 21:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa šta se onda žališ na kolaboraciju kad se pomene :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
A Talijanima to dobro došlo da im čuvaju dupe i prave reda pošto su oni bili jako "sposobni" za te stvari....

to je tek bila saradnja iz snova. talijani cuvaju cetalje ko pudlice, a cetalji im zauzvrat odaju ko su komunisti...a usput se ponesto i zakolje, cisto da ne bude dosadno. ali sve je to bilo "nuzno zlo".

http://www.jadovno.com/en-lat-352/artic ... VZTFPmqpHw

Citiraj:
- Da "pročeščljamo" istoriju za one kojima još nedostaju informacije: ko su Titovi partizani koji su u jame bacali Italijane i odakle potiče tolika mržnja prema Italijanima?
Činjenica je da je prvo etničko čišćenje u Evropi počinjeno 1941. godine nad Srbima u Hrvatskoj, kao prvi čin programiranog genocida koji Nezavisna država Hrvatska nikada nije skrivala, država stvorena po želji Nemačke na prostoru italijanske Dalmacije. Genocid kome se italijanska vojska tu prisutna odlučno suprotstavila, u otvorenom sukobu sa svojim političkim vrhom u Rimu. Takva situacija je, po rečima generala Đakoma Zanusi (generalštabnog oficira 2. armije) zapisanim u njegovim Ratnim sećanjima "proizvela stanje stalnog sukoba i napetosti između nas i Hrvata koji nisu tolerisali naše prisustvo na njihovoj teritoriji, naše mešanje u njihove poslove i posledično, nisu tolerisali naše otvoreno neslaganje sa namerama i programom njihove unutrašnje politike koja je imala za cilj uništenje, do poslednjeg, svih Srba i Jevreja".
- Italijani su na sve načine pokušavali da od ustaša zaštite srpski narod. Ali se nisu na tome zaustavili ...
To što Hrvati Italijanima nikako nisu mogli da oproste i zaborave je baš spasavanje Srba. To dokumentuje general Zanusi dodajući da "im je poremetilo sve planove, a docniji opisi i dokumentovanje tih zločina od strane istaknutih italijanskih funkcionera, donelo im je sramotu koju nijedan savremeni narod nije doživeo".
- Da li ima i drugih svedoka tih događaja?
Svedoka ima mnogo: Ajmone Finestra, poručnik bersaljera bataljona Zara; ili pukovnik Umberto Salvatores, komandant 6. puka divizije Sasari; ili pukovnik Đuzepe Anđelini, komandant 1. puka divizije Re (deklarisani antifašista) koji u svojoj knjizi "Logorske vatre u Hrvatskoj" prijavljuje "neviđeno divljaštvo i nemilosrdnu okrutnost" kojom su Hrvati sprovodili "užasne masakre srpskih žena i dece". Zašto govorim o ovome? Zato što je samo italijanska vojna intervencija i zavođenje italijanske vlasti nad skoro celokupnim prostorom NDH zaustavila Hrvate i vratila mir.

. . .

Koliko god se neko trudio, nemoguce je naci neko svjedocanstvo o zlocinima Italijana nad Srbima. Doduse, moguce je ovomo pripisati eventualne zrtve u Crnoj Gori, no u Crnoj Gori Srbi nisu bili izlozeni genocidu.
U situaciji koja je bila u vrijeme NDH u Dalmaciji, suludo je optuzivati Srbe za kolaboraciju sa Italijanima, jer su Srbi prezivjeli samo zahvaljujuci njima.

Poslednji put menjao Rocker dana 15 Maj 2015, 21:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 21:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Dobro pazi, bilo je slučajeva da su Talijani spasili Srbe od ustaških pokolja i pružili im zaštitu i pomoć, prijetili da će pucati u ustaše.

da, a ponajvise kad su ti srbi bili cetnici. ne da mi se sad da trazim, ali znam da je bio slucaj u dalmaciji kad su ustase ubile nekog cetnika pa onda zavrsile u italijanskom zatvoru zbog toga. mada, pad italije je za cete imao i jednu dobru stranu - mogli su skroz da se okrenu svojim prirodnim saveznicima, nijemcima, pa da ruku pod ruku sa prinz eugen divizijom tamane partizane i komuniste.

Citiraj:

cuj, kad je u pitanju rasprava o fasistima vs. antifasistima, zna se na cijoj sam strani :)

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 21:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Dobro pazi, bilo je slučajeva da su Talijani spasili Srbe od ustaških pokolja i pružili im zaštitu i pomoć, prijetili da će pucati u ustaše.

da, a ponajvise kad su ti srbi bili cetnici. ne da mi se sad da trazim, ali znam da je bio slucaj u dalmaciji kad su ustase ubile nekog cetnika pa onda zavrsile u italijanskom zatvoru zbog toga. mada, pad italije je za cete imao i jednu dobru stranu - mogli su skroz da se okrenu svojim prirodnim saveznicima, nijemcima, pa da ruku pod ruku sa prinz eugen divizijom tamane partizane i komuniste.

Citiraj:

cuj, kad je u pitanju rasprava o fasistima vs. antifasistima, zna se na cijoj sam strani :)

Hoces reci da sajt jadovno.com uredjuju fasisti ?

Citiraj:
- Upad partizana u Šibenik označio je strašni masakr civila. Šta o tome svedoči prikupljena dokumentacija.
Septembar '43. Interesantno je da su se, samo petnaestak minuta pre upada partizana u grad, na kućama i zgradama Šibenika pojavile zastave sa petokrakom zvezdom, istaknute na svim hrvatskim kućama pa čak i po hrvatskim katoličkim crkvama: partizanima je tako bilo jasno gde treba da idu. Vrlo brzo su pobili sve zatečene Srbe i Italijane, ali i srpske i italijanske sveštenike. Po svedočenjima i dokumentima koja tek sada i krajnje sporo izlaze na površinu, izgleda da su jezivi zločin nad italijanskim narodom - o kome knjiga prof. Gabrijeli - počinile, na isti način, iste osobe odgovorne za zločin nad Srbima samo par godina ranije.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 21:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Opet se brkaju babe i žabe. Srbi su sebe u KSHS, K Jugoslaviji i SFRJ sami doveli u politički bezizlaznu situaciju. Zašto? Pa zato što su glupi, bahati, politički i nacionalno nezreli. Gladni Karadjordjevici su zbog slovenske i hrvatske shuge radili prvi etnički inženjering na Balkanu. Zar nisu Skupština KSHS i Oktroisani ustav i ubistvo Radića i Kralja i razvoj ustaskog pokreta i VMRO itd pokazali da ljudi neće da žive sa Srbima i pod Srbima? U MOMENTU KADA SU TO ONI POLITIČKI POKUSAVALI OBJASNITI JEBENIM SRPSKIM MEGALOMANIMA NA TADASNJIM TERITORIJAMA KSHS SRBI SU BILI APSOLUTNA VECINA U BIH I KRAJINAMA. Kada su to ponovo demokratskim promjenama pokušali objasniti na početku devedesetih, Srbi desetkovani u WW2 na pola pomenutih teritorija i sa manjinskih pozicija preko jebenog Miloševića opet megalomanski zinuse na već izgubljenu teritoriju. I šta bi? Umjesto da danas u RH živi 15 - 17 % Srba ima ih 3%, a u BiH su zadnju ofanzivu zaustavili Amerikanci, inače bi pola nas sad kucalo iz Bg. Mene interesuje hoće li srpski narod ikada biti spreman prihvatiti činjenicu da je sam sebe ubio politički na Balkanu zbog razloga navedenih u drugoj, trećoj rečenici?

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 21:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

To sam već pomenuo za Talijane. Bilo je i slučajeva u Srbiji da su Njemci opominjali mislim neke četničke jedinice da ne provociraju partizane i stanovništvo, jer neće da im vojnici ginu ako već nema potrebe, da ih oni ne bi malo "korigovali". Čak su po sjećanjima stanovnika Švabe bile jako korektni i dobri prema stanovništvu samo ako ih se ne dira, jer su bili regularna vojska pa im nije bilo do jurnjave po šumama i dobijanja metka bez potrebe i represalija nad civilima. Daleko od toga da su bili zlatni ali i među Švabama su bili normalni ljudi, radnici i seljaci...
Milanko, Prinz Eugen je bila domaća marva - Folksdojčeri. Oni isti što sad kukaju da su bili žrtve komunizma....

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 21:34 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Rocker je napisao:
Imali smo, pa smo prije 20 i kusur godina morali opet ratovati da to sto "imamo" i sacuvamo.
Granice koje su komunisti odredili su na kraju ispale najlosije po nas Srbe, pa se doslo do toga da su cak i Srbi u samoj Srbiji na kraju balade ostali i bez Srbije i bez drzave.

nema to veze sa Titom ni komunizmom...

Kako tumačiti rat koji su SAD vodile protiv Srba?

To je bio rat protiv onih koji su kršili pravila Novog svetskog poretka. Prema oceni SAD u BiH Srbi su bili dominanti, a to nije bilo dobro. SAD su težile da nivelišu, uravnaju stanje. Drugim rečima, Srbija se morala pokoriti globalnom mišljenju.

Dobro, a šta ako neka država i njena vlada ne prihvataju plan SAD o ujedinjenju sveta?

Za to se sprema vojska da ono što smeta ukloni. Jedan svet se mora ostvariti. Kad dođe vreme uradiće se ono što se mora uraditi i svet će biti jedan.

izvor - DANILO LAZIĆ U misiji Novog svetskog poretka

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Saradnja sa Italijanima je Srbima spasavala goli zivot, i umjesto da ih Ustase pokolju i pobacaju u jame, bar su docekali da ih dobar dio izbjegne u Italiju i dalje u USA i AU. Uzimati to kao dokaz da su cetnici bili fasisti je u najmanju ruku bezobrazno.
Kao i u proslom ratu, manje zlo je uvijek bolje od veceg. Dosta Srba se recimo u travnickom kraju spasilo tako sto su pristupali u HVO, pa su zajedno sa njima '93. presli preko Vlasica i dosli na slobodnu teritoriju.

Ovdje ne govorimo o sporadicnim slucajevima, i nesposobnim Italijanima ovjekovecenim u "Kapelskim Kresovima" - prema nekim podacima koje nije moguce provjeriti, Italijani su prakticno spasili zivote oko 200.000 Srba koji su u to vrijeme zivjeli na podrucju Dalmacije. Da nisu okupirali taj dio NDH vrlo je vjerovatno da bi ta kompletna populacija bila pometena.

I sta su Djujicevi cetnici trebali uraditi u toj situaciji ? Napadati istovremeno i Italijane i Ustase ?

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 21:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Čovjek ti nacrta situaciju al džaba vidim..... :roll:

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 22:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
E ovo je moj čoek,ljudina...............veličina....usamljen glas razuma............ne pripada ni jednom plemenu,valjda ga je zbog toga policija opkolila
http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/foto- ... ak-1782641

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 22:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
talijani su prakticno spasili zivote oko 200.000 Srba koji su u to vrijeme zivjeli na podrucju Dalmacije

zivota ti, gdje nadje tu cifru kad je kompletna dalmacija 1941 imala nekih 380 000 stanovnika?

Citiraj:
E ovo je moj čoek,ljudina...............veličina....usamljen glas razuma............ne pripada ni jednom plemenu,valjda ga je zbog toga policija opkolila

ma nemoj? e pa o tome se moralo misliti prije kompletnog procesa rehabilitacije. nego ovako, ajmo da rehabilitujemo krvoloke i da se poseremo na sve srbe ubijene u borbi protiv fasizma, pa kad nam to prodje onda cemo da kazemo "braco, ko nas zavadi?!". e pa ne moze! sa prekrajacima istorije, fasistickim poslusnicima i onima koji su osramotili srpski narod nema mirenja, pa makar 50 puta pripadali istom narodu

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 140  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]