banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 15:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 422 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2006, 19:10 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2006, 00:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
"Drugoga dana u 8 sati navece je objavljeno da je na glasanje izaslo51,8%stanovnistva i da su oni glasali za odcjepljenje"

Ova recenica ti je recenica Bole po onoj cuvenoj Cosicevoj "..laz je vid naseg patriotizma.............."Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2006, 13:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Kad sam pogledao naslov teme odmah mi je nešto palo na pamet. Ali ne znam koliko je primjereno da se o tome piše, ovde. Mada sa druge strane, tema nosi naslov "uzroci rata i raspada SFRJ", pa su valjda sve teorije dozvoljene, ionako se ovde već iznose različite teorije o kojima se uvijek nađe neko da se sa njima ne slaže.

A jedna teorija kaže da su uzroci raspada SFRJ dosta dublji, da je taj raspad davno zapisan i opisan u Svetom Psimu (Bibliji), da je to onda protumačeno (postalo znano) još negdje 90. i 91. godine, a isto tako i o samom građanskom ratu, dužini njegovog trajanja, dužini sankcija koje je imala Srbija za vrijeme rata u Bosni, o ratnim događajima a i o došavanjima nakon samog rata, a što se, mogu da potvrdim, sasvim ispunilo i ispunjava se i dalje. A nije ni tako mali broj ljudi koji više ili manje zna za ovo, jer se tokom rata o tome dosta pričalo (nakon rata nije gotovo nimalo, već samo u pojedinim krugovima), pričalo se o tim proročanstvima i na ratištima, pričali su oni koji su znali o tome. Znali su i oficiri, a i najviši državni vrh sukobljenih strana.

Eto toliko. Sad možete nastaviti o drugim teorijama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2006, 13:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Vader je napisao:
Znali su i oficiri, a i najviši državni vrh sukobljenih strana.

Sto ce reci da je najveci otrov jednog naroda u njemu samom, jer valja biti dobro otrovan pa biti upoznat sa svim tim stvarima a ne pokusati ih sprijeciti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2006, 14:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Daljac je napisao:
jer valja biti dobro otrovan pa biti upoznat sa svim tim stvarima a ne pokusati ih sprijeciti

Čuvale su se pozicije, fotelje, ugled. Znalo se da bi sa izlaskom ovih stvari u javnost došlo do velikih i korjenitih promjena u svim strukturama društva, nastao bi pravi *BUM*. Recimo crkvi koja je znala za sve ovo najviše nije odgovaralo da to izađe u javnost, jer bi crkva tada morala da prizna neke stvari, stvari koje najradije ne bi priznala. Svi ovi problemi sa standardom i lošom ekonomskom situacijom ima korijen u ovim stvarima, još je tada rečeno da će poslije rata biti ovako ako se tokom rata ne preduzmu prave stvari. Ovo sada su posljedice toga. A ljudi se danas prepucavaju i loše stanje tumače lošom politikom i lošim političarima, lošim visokim predstavnicima, zapadom koji je protiv nas i sličnim. Sve to stoji, ali sve su to samo instrumenti preko kojih nam je vraćeno ono što smo zabrljali, ne samo vlast već i narod svojim ponašanjem, nacionalnom i vjerskom mržnjom, pomodarskom i izvitoperenom vjerom, nemoralom, neduhovnošću. A sve je to jasno kad se zna (za one koji znaju) da je to zaista sve bilo najavljeno i rečeno prije petnaestak godina. Alternative su postojale, ali se uvijek išlo najlošijim putem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2006, 15:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2003, 00:36
Vaderu pricas gluposti a da su gluposti govori i ova tvoja recenica:
Citiraj:
Sve to stoji, ali sve su to samo instrumenti preko kojih nam je vraćeno ono što smo zabrljali, ne samo vlast već i narod svojim ponašanjem, nacionalnom i vjerskom mržnjom, pomodarskom i izvitoperenom vjerom, nemoralom
Kazes kriv je i narod zbog svoga ponasanja i vjerske mrznje!
Kako objasnjavas crtanje karikatura muhameda,valjda kao vjersku toleranciju :D,a to sto zapadne silerade po recimo Afganistanu,Iraku,Iranu itd. nije iskoriscavanje slabijeg,genocid i mrznja ona vjerska i svakakva druga pa ih bog nije kaznio,idalje su najbogatiji i najsilniji i idalje nemaju ni vjersku ni nacionalnu trpeljivost ali zive dobro,bogati su i nista im nefali.Je li i to zapisano u knjizi koju ti citas?

Sve sto god obuhvatim zasvetli
Sve sto iza sebe ostavim ugljenisano je
Plamen sam bio i ostao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2006, 15:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

zah je napisao:
"Drugoga dana u 8 sati navece je objavljeno da je na glasanje izaslo51,8%stanovnistva i da su oni glasali za odcjepljenje"

Ova recenica ti je recenica Bole po onoj cuvenoj Cosicevoj "..laz je vid naseg patriotizma.............."Pozdrav Zah

Potpuno si u pravu zah,samo sto je tu recenicu izgovorio Alija Izetbegovic :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !

Plamen sam bio i ostao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2006, 23:00 
Veteran
Veteran

Mozda je tako Bole, ali to nigdje nisam procitao. Sto se tice bogatstva Zapada i njegove moci, dovoljno je vratiti se malo u proslost. Kakva je bila moc Spanaca i Portugalaca, Persijanaca i Grka, Rimljana, Vizantijaca, Mlecana, Arapa, Turaka, Engleza i Francuza.

Neki su danas sirotinja, Spanci, Portugalci, Turci, Arapi imaju bogastva koji drugi raubaju i tako odrzavaju svoj sadasnji standard, a za Engleze i Francuse komotno mozemo kazati da vise nisu ono sto su nekad bili.

Dakle, kolo srece se okrece, ko je sada na redu da bostane bogat ostaje da vide nasi potomci, ali ja mislim, da se svaki narod, stavlja na kusnju. Svako treba da se iskaze u dobru, to jest u svojoj snazi i bogastvu, a onda od toga zavisi kako ce prolaziti kasnije. Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2006, 23:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

zah je napisao:
kolo srece se okrece, ko je sada na redu da bostane bogat ostaje da vide nasi potomci, ali ja mislim, da se svaki narod, stavlja na kusnju. Svako treba da se iskaze u dobru, to jest u svojoj snazi i bogastvu, a onda od toga zavisi kako ce prolaziti kasnije. Pozdrav Zah

Odlično rečeno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2006, 01:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Vaderu ostao si mi duzan jedan odgovor!
Zah,zar je bitno sto to nisi ti procitao ili nevjerujes svom predsjedniku vlade i Aliji?
Za koji dan dat cu ti jos malo materijala kako su se muslimani spremali za rat,momentalno nemam vremena za to!

Plamen sam bio i ostao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2006, 01:57 
Veteran
Veteran

Naravno da nije bitno sto to nisam procitao, ali ja sam ljubitelj novina i sve redom citam, pa se cudim kako mi je to promaklo. Zato sam i napisao ono sto sam napisao, jer u tu konsttacioju ne vjerujem.

Da li vjerujem Aliji Izetbegovicu , Sulejmanu Tihicu, Dr. Zlatku Lagumdziji, itd, to je vec druga stvar. Istorija ce odrediti ko je sta dobro uradio za svoj narod, za druge narde u Bosni, ali i ko je radio na stetu svoga naroda i drugih naroda u Bosni. Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2006, 09:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

bole je napisao:
Vaderu ostao si mi duzan jedan odgovor!

Tvoj pristup mi se čini takvim da ne vjerujem da bi bilo svrhe da ti bilo šta pišem i odgovaram. Uostalom, zah ti je odlično odgovorio.
Nisam ovde došao da se nadmudrujem i forsiram teoriju koju sam iznio, samo sam je iznio kao što i ostali iznose neke svoje teorije. A vrijeme i Bog će pokazati kako su stvari stajale i kako stoje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2006, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Dodacu samo da se raspad Yugoslavie nije mogao zaustaviti 91 i 92 on se morao i mogao zaustaviti mnogo ranije kada su strane sile pocele da svoje prste uplicu tamo gdje ne treba ...
a sve ostalo je nas greska... moglo je mirnim putem ... a ovako ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2006, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
moglo je mirnim putem ... a ovako ...

Kod nas,na zalost , nikad nista nije moglo da se rijesi mirnim putem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2006, 00:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
"Ovo je ovde Balkan
.........
Svakih 50 leta
izbije rat"

nesto mi se ovo svidja pa reko da ubacim. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2006, 00:04 
Veteran
Veteran

Mi smo imali jednu nesrecu, da su se u odrdjenom trenutku, a to je bio jako tezak trenutak za jednu zemlju, na pogresnom mjestu naslo puno pogresnih ljudi, koji su povukli puno pogresnih poteza.

MI smo ipak Balkanci, kod kojih se svaki spor razrersava tucom. U ocima naroda najbolji je onaj politicar koji ima sve karakteristike balkanskog barabe, kabadahije, pa ako se na jednom mjestu nadje vise kabadahija, baraba, obavezno krv potece, a na sudu se tesko utvrdi ko je prvi poceo, ko je prvi kome noz zabio u stomak. Tako je bilo i kod nas u ovom poslednjem ratu. Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2006, 00:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2006, 09:36
Lokacija: zemlja piramida, oskara, medvjeda, olimpijade,nobelovaca
dobro rece i bik i zah svaka cast

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2006, 17:14 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2006, 22:17 
Veteran
Veteran

E moj Micelius, na ovaj tvoj komentar covjek se moze samo nasmijati. Svi smo bili prvo: Slovenaci, Hrvati, Bosanaci, Srbi, Crnogoraci, Makedonaci, Albanaci pa onda Jugosloveni.

Otisli su Slovenci, odlazili su Hrvati, vas danjasnji ministar vanjskih poslova seta sa kombijem po Bosni, Sandzaku, Crnoj Gori, pusta cetnicke pjesme, drzi govore, o odsijecanju ruku, o putokazima za Tursku i Teheran, Brdjanin prica slicne price, samo pominje irvase u Svedskoj, uz napomenu da oni koji ostanu mogu biti cistaci ulica narednih 600 godina, vojnici spartaju uzduz i poprijeko po Bosne u kamionima za kojima vuku topove, a prolazeci kroz muslimanssdka naselja pokazuju prstom ispod vrata.

Svaki normalan covjek znao je sta to znaci, posebno nakon iskustava iz Drugog svjetskog rata. U knjizi V. Dedijera, Genocid nad muslimanima u Drugom svjestkom ratu naveden je jedan ovakav primjer, prilikom pokolja muslimana u Cajnicu. Pisem po sjecanju.

Cetnici kolju zarobljene muslimanske civile. Na red dolazi jedan musliman i obraca se koljacu, "... molim vas postedite mene, ja sam stari radikal, uvijek sam glasao za radikale, evo imam i knjizicu, pogledajte". Koljac uzima knjizicu, pogleda je, a onda kaze, "..dobro bit ces postedjen klanja, necmo te zaklati, ali samo zato sto si radikal, i sto si kako kazes uvijek glasao za radikale, ali ces zato bit strijeljan". Receno ucinjeno.

Da li ti nesto Miscelius govori to sto svi bjeze od vas, cak i "drugo oko u glavi" kako svojevremeno rece jedan vas visoki politicar, koji vas je puno, puno "usrecio", a vi mu toliko pjevali, nosili njegove slike, hrlili na mitinge, da bi ga na kraju strpali u stari kombi i sporucili Hagu, kao najobicnijeg niku neznanovica, i to isti onaj kombi u koje je on trpao svoje polituicke protivnike i slao ih na Frusku goru, odakle se nikad nisu vratili.

Sjeti se malo dodgadjanja u Skupstini Stare YU, i likvidiranja politickih protivnika, sjeti se malo ubistva Dr. Spahe, pa zagonetne smrti Dz. Bijedica, H. Pozderca. Sve su to bili losi znaci. Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2006, 23:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2004, 20:09
Reporter Joan Phillips: krivci za krvoprolice u jugoslaviji nisu srbi, hrvati ili muslimani, vec zapadne sile, koje su se glumile spasioce.

U hrvatskoj, osoba koga je podrzavao zapad, franjo tudjman je 1989 u svojoj knjizi napisao "nastanak hitlerove novog evropskog poretka se moze opravdati potrebom da se rijesimo zidova"

1987 u New York Times clanku pise "Albanci u vladi manipulisu drzavnim fondovima i zakonima da dobiju zemlju koja pripada Srbima... Srpske Pravoslavne crkve se unistavaju. Bunari su zatrovani i zitarice zapaljene. Srpski djecaci su izbodeni nozevima, a albanskim djecacima je receno od strane starijih albanaca da siluju srpske djevojcice.... Dok srbi bjeze od nasilja, Kosovo postaje ono za sta se albanski nacionalisti bore vec godinama, etnicki cista albanska teritorija.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 422 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]