Dosta te je vise, druze "zah"! Ti, covjece, ne znas sta pises! Pogledaj samo sta si napisao na prethodnoj strani:
zah je napisao:
Ne moze izgvoriti glas "H" ako je u sredini rijeci nego samo na pocetku. A zasto to ne moze izgovoriti, zakljucite sami.
da bi
ovdje napisao:
zah je napisao:
Ne zapetljava se Zah tako lahko kako mislite, bez obzira, sto vi nastojite da me isporvocirate, kako bi se ja zapetlja
Otkud to tvoje "H" sada odjednom u sredini rijeci kada si rekao da ne moze nikako biti na tom mjestu?
Na istoj toj temi pise i ovo:
zah je napisao:
Ali nema fajde, vi meni nikada ne mozete dohakati cinjenicama, nego samo lazima i zivrtanjima cinjenica po onoj cuvenoj Cosicevoj izreci.
Sto izvrnu ovu prvu rijec? Kaze se, cak i u izmisljenom bosanskom jeziku - vajde... Ali, ajde... Reci mi, onda, otkud ta zamjena glasa "V" glasom "F"? Hajde, druze "zah", odgovori na ovo pitanje. Neces? Evo ti odgovora: sve ove promjene su posljedica gubljenja slabih i jakih poluglasnika u srpskom jeziku, poslije cijih nestanaka je doslo do velikih promjena u fonetici srpskog jezika. E, sad, kako je u bosanskom jeziku moglo doci do ovih promjena kada bosancica, takozvano bosansko pismo, nema poluglasnike?
zah je napisao:
Spoznat ces nesto o jeziku u sledecim nastavcima. Ipak, preporucujem vam, procitajte to nekoliko puta, sobzirom na vaznost podataka.
Prvo napisa "spoznat ces", pa "sledecim"...
Kojim ti jezikom uopste govoris, covjece?
Kakva je to mjesavina zagrebacke varijante srpskog jezika i ekavice? E, to bi mogao biti taj izmisljeni bosanski jezik...