Silvio Dante je napisao:
Brale001 je napisao:
Silvio Dante je napisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Jb5elT_Oj2Q[/youtube]
Kaze borili se za kralja i otadzbinu.
Kraj u Londonu na sigurnom zasticen i zbrinut, ne razumijem sta se tu imalo vise za njega ucinit,borit???
Па да си се мало озбиљније позабавио историјском литературом можда би и разумео. Овако ти је аргумент на нивоу закључка "краљ Петар Први заштићен и збринут у Грчкој, не знам што се отварао Солунски фронт.".
Silvio ne mislim polemisat al eto ipak....mislim ti je poredjenje totalno bez osnova i smisla.
Srpska vojska u prvom svjetskom ratu kad vec spominjes Solun i Solunski front se okomila svom zestinom na onog ko je protjerao Kralja iz otadzine i u herojskoj neravnopravnoj borbi iako desetkovana i stradala ta vosjka i taj Kralj su se oslobodili kroz borbe sto su slijedile po proboju tog okupatora.
Naravno nisu bili bez pomoci ali to ne mjenja bit i sustinsku ulogu Kralja i Srpske vojske u borbi protiv okupatora.
Vidimo isto iz ove price da je to isto ovdje slucaj….
Iako mi se monarhije njihovo pljackanje okolo po svijetu kroz istoriju nacelno ne svidjaju moram ipak napravit izuzetak.
Moram reci da porediti Prvi svetski rat sudbinu i herojsku borbu
Srpske Vojske koja se izucava i spominje u svijetu , ulogu Kralja njegovo stradanje,djeljenje sudbine i povlacenje sa vojskom i cjelokupnu sudbinu Srbije sve to poredit sa KJ je van zdravog razuma.
Porediti Solunsku epopeju sa surovanjem Pavala sa Hitlerom da “spasi zemlju i narod” i cijelu situacija sa raspadom vojske KJ, ponosanje kraljevske porodice i kralja Petra , to poredit sa herojima iz prvog svr. je ipak najblaze receno bez smisla.
A o ovima kao on i ekipi iz njegove price kako su bili slicni Soluncima to posebno ne stoji...
Naravno to je samo jedno misljenje koje nema plombu na istinu.