wolfsburg_rapsodija je napisao:
Kada vec citiras navedi puno ime "srpskog" pisca. Zaboravio si napisati veliki srpski pisac.
Mehmed Mesa Selimovic se zove pisac. Rijec je o jednom od najvecih bosansko-hercegovackih pisaca. Toliko ga vole u Srbiji da su mu cak i ime izbacili iz upotrebe. Skratili na Mesa.
Srbi imaju 10 tak pisaca u rangu Mehmedovom. Bosnjaci jednog i njega zele da im otmu.
Ne moze sve biti srpsko covjece. Ali ti to znas, pa malo provociras. Bilo bi zanimljivo vidjeti sta bi rahmetli pisac rekao da je docekao raspad bivse nam drzave. Mislim da bi ljubav prema rahmetli Mehmedu Selimovic prerasla u mrznju.
Pa sam se potpisivao kao Meša, ovo je njegov potpis.

Ne lupaj o otimanju, jer on je postavši članom Srpske akademije nauka i umjetnosti postao srpski pisac.
A za tu istu akademuju piše:
Citiraj:
Тrеćeg novembra 1976. godine, Selimović, u pismu Srpskoj akademiji nauka i umjetnosti, kaže:
"Potičem iz muslimanske porodice iz Bosne, a po nacionalnoj pripadnosti sam Srbin. Pripadam srpskoj literaturi, dok književno stvaralaštvo u Bosni i Hercegovini, kome takođe pripadam, smatram samo zavičajnim književnim centrom, a ne posebnom književnošću srpskohrvatskog jezika. Jednako poštujem svoje porijeklo i svoje opredeljenje, jer sam vezan za sve ono što je odredilo moju ličnost i moj rad. Svaki pokušaj da se to razdvaja, u bilo kakve svrhe, smatrao bih zloupotrebom svog osnovnog prava zagarantovanog Ustavom. Pripadam, dakle, naciji i književnosti Vuka, Matavulja, Stevana Sremca, Borisava Stankovića, Petra Kočića, Ive Andrića, a svoje najdublje srodstvo sa njima nemam potrebe da dokazujem. Znali su to, uostalom, oni članovi Uređivačkog odbora edicije „Srpska književnost u sto knjiga“, koji su takođe članovi Srpske akademije nauka i umetnosti i sa mnom su zajedno u Odeljenju jezika i književnosti: Mladen Leskovac, Dušan Matić, Vojislav Đurić, Boško Petrović. Nije, zato, slučajno što ovo pismo upućujem Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, sa izričitim zahtjevom da se ono smatra punovažnim autobiografskim podatkom."
Pisao je i ekavski i ijekavski.
Selimović je IME koje ne treba da se poteže i blati.