Po redu
Citiraj:
kome je bilo u interesu da destabilizuje jugoslaviju da bi mogao napraviti ustavne promjene
Hrvatskoj,koja je izbacila Srbe iz Ustava kao NAROD i pretvorila ih u nacionalnu manjinu, da bi na taj nacin mogla da odrzi referendum o neovisnosti.Slicno je napravljeno i u BiH,samo sto su Srbi ostali narod,pa je tim jos vise povrijedjen Ustav,ne samo SFRJ,nego i tadasnje BiH.
Citiraj:
kome je bilo u interesu da ratuje pred referendum
Ko je ratovao pred referendum?
Citiraj:
ko je bio naoruzan
Niko nije bio nenaoruzan.
Citiraj:
iza koga je bila "narodna" vojska
Iza onoga ko je nije napustio.
Citiraj:
sta je vojska radila u medjunarodno priznatoj zemlji nakon zahtjeva za napustanje zemlje
A kako je ta zemlja postala medjunarodno priznata na teritoriji medjunarodno vec priznate zemlje?A i pored toga,JNA je prema sporazumu, napustila BiH krajem maja 1992. , a zna se kako je prosla prilikom tog sporazumnog povlacenja (Sarajevo ,Tuzla).
Citiraj:
ko se branio a ko je napadao
Ja znam da su na pocetku rata paravojne formacije napadale zvanicnu vojsku u kasarnama, a dalje je bilo sta je bilo.
Citiraj:
ko ima vise zlocinaca u haagu
Nije dio teme,ima ova tema i na drugom mjestu,a i Haag je daleko od pravde.
Citiraj:
evo jos jedna koja suverena zemlja dopusta organiziranje paravojnih formacija na svojoj teritoriji to se u medjunarodnom pravu smatra teroristickim aktom pa mislim da je bilo u interesu da rat pocne prije nego sto se drzava mogla naoruzati da se sama brani....
Ovdje se slazem sa tobom.JNA nije smjela dopustiti stvaranje paravojnih formacija,ali bila je premekana po tom pitanju.
Ima li jos koje pitanje?