ti covjece il' se pravis lud il neznas da pises.
Citiraj:
Ali kad su nacionalisti poceli mitingovati, u njemu se probudise stara osjecanja, pa iako bolestan, tesko dise, a jos teze hoda, kola ne moze da vozi, ali eto moze nekako da ide, on ide da slusa nacionalistu, sovena, potomka jednog zlocinca . Zasto, pa zato sto su mu te ideje bile bliske.
Citiraj:
Nisam znao da je nacional-sovinizam tako duboko ukorijenjen u svijest mojih dojucerqasnjih komsija, i prijatelja.
Citiraj:
Ne izvrci cinjenci Kapo. Ko je rekao da se covjek ne mijenja.
iz gore navedenog vidi se da si napisao da se u tvom komsiji nosiocu spomenice probudio nacionalizam, koji je uvjek gorio u njemu.
ako sam ja izvrnuo cinjenice i ako ti mislis da se covjek mjenja, zasto si napisao da tvoj komsija se nije promjenio, vec da se pravio jugosloven zbog privilegija, a da je u dusi uvjek bio velikosrpski orjentisan? ili mozda za srbe imas drugacije kriterije nego za ostale ljude?
Citiraj:
Ja Srbe ne mrzim, ja ih samo zalim, sto stu tako dugo zavedeni nacionalistickom propagandom, sto im je sve predstavljeno tako uljepsano, da narod jednostavno misli, da im niko nije ravan ni u cemu. Bas zalosno.
nema potrebe da nas zalis, ako neko treba sazaljenje onda si ti i tebi slicni. ne znam gdje samo da pocnem od kradje porijekla mehmed pase sokolovica, do negiranja i falsifikovanja fotografija (muslimani u cetnicima), sta je sljedece ispast ce da je car dusan bio bosnjak. naravno islamska deklaracija je poziv na suzivot a nacertanije, ideja o slovenskom jedinstvu je velikosrpska ideja.