kaw_liga je napisao:
Ozbiljni ljudi su se bavili tim istraživanjima da bi sad ja i ti palamudili,ima i popis imena ako si ikad bio u Jasenovcu ? Ako odeš možes pitati u Parohiji Pakračko Slav šta misle prvo popovi o tome. Drugo je organizacija tomsona gdje fanatici lete a drugo je organizacija prevoza,hapšenja i smaknuća toliko broja ljudi.
Odakle je ta brojka od 600hiljada ljudi na kraju iz Like,Knina, Vrginmosta, Dubice ? Na koji se izvor pozivaš da je istoriski obrađen ? Ja sam sluašao o 2sv ratu od živih sudionika čitao o zločinima ndh tako da sam ponešto naučio.Po ovom ispada da su svi Srbi stradali u Jasenovcu a gdje su onda ostala stratišta ?
Po meni je brojka od 600 iljada štetna kao i ona od 30 iljada. Jednostavno čemu preuveličavanje ionako teškog broja ?
I ovdje je problem što dok nešto kritikuješ prozovu te da branis ustaše zato dosta ozbiljnih ljudi i ne želi na tu temu govoriti pa tako i prvi Porfirije.
Svi ce javno reći da nisu bitni brojevi ali nitko ozbiljan nece rece broj od 600.000
Prvo malo respekta. Riječ palamuđenje i tema Jasenovačkih žrtava ne ide jedno sa drugim. Moraš imati malo više poštovanja!
Zašto tebe "žulja" taj broj žrtava? Daj objasni. I podržavaš li što se državni vrh hrvatske ide poklanjati ustašama na Blejburgu? Zašto to rade? Da li je izmišljeno da su ustaše bili koljači ili treba revizija i za to nakon 80 godina? Ustaše je pobio goloruk narod iz Jasenovca na Blejburgu i oni su prave žrtve? Da li je to cilj da se piše nakon 100 godina? Zašto hrvati misle da se oni smiju baviti revizijom ili na to imaju pravo? To je događaj od prije 80 godina. Prije ovog rata je bio taj broj u Jasenovcu. To je iz vremena SFRJ, kontas? Zašto bi se sada bavili sa tim. Ustanovljeno je toliko na osnovu više stvari. Niko tu ne može biti precizan, jer je ogroman broj žrtava. I nisu to moderna vremena gdje je većina ljudi upisana u knjige rođenja i gdje vecina ima FB ili Instagram, ima sim kartice i mobilne telefone, pa da se odradi neka brzinska analiza. Čemu u opšte polemišemo o tome... Nema mjenjanja tog broja. 700.000 je i tačka. Sada bi neko da mjenja i prekraja... neće da može.