banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 05:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Nov 2008, 18:59 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:10
Citiraj:
Могу ја да будем зао,лош, добар или нешто четврто али чињеница је да сви људи нису исти. То је ралност.

Нисам ни рекао да јесу. Како ће бити исти кад:
1. Имају гене друкчије
2. Развијају се у друкчијим друштвима (иако глобализација прави од нас исте будале)
Људи требају бити исти само у погледу људских слобода, не у другим стварима, рецимо укусима. ;) Причаш о нечему што нема везе са оним што ја говорим.
Citiraj:
Главни проблем није сукоб идологија (национализам версус анархизам) већ сукоб полотичких парадигми реализам версус идеализам. Ово што ти заступаш спада у идеализам а ово што ја заступам спада у реализам. Зато ово моје звучи много реалније и нама ближе него твоје тезе.

Опет, ја нисам анархиста, већ анархо-синдикалиста. Надам се да ти је то након квадрилионитог објашњења јасно. Анархизам кад кажеш, као да кажеш: постојеће. А постојеће може бити било шта. Тј. тако уопштавати не можеш. Ја чак не волим анархисте других опредјељења.
Citiraj:
Ја мислим другачије и добро.

Ок, будисто/муслимане, вјеруј ти у судбину.
Citiraj:
Иначе ни Шведска ни Банту племена не могу да буду узор јер ниси анархисти. Поготово не Шведска која је оличење либералног капитализма.

Јесам рекао држава? Не. Тоћан одговор за тисућу куна. Идемо даље...друштво би било тоћан одговор.
Citiraj:
Где има пара има и корупције. То је одувек тако од појаве новца. Како стара народна изрека каже: "С медом радит' а прсте не лизат' не иде."

Па треба укинут' те паре, ал и док није било пара било је корупције. А ако фино одгојиш дијете, неће оно бити корумпирано.
Citiraj:
Поента је у томе што мене турска крв не интересује већ искључиво само српска и за њу се бринем а за турску нека се брину Турци.

Поента је у томе да си покварен и неправедан. Узео би туђе, а не би вратио ономе коме си дужан. Па стварно су те фино одгојили.
Citiraj:
Демократија је омогућила да на власти буду људи изабрани вољом већине (додуше на уштрб мањине). Ако народ бира добро бићему добро и обрнуто.

Јесу ови кретени што су гласали за јебеног имбецилног пса додика били сретни што ћемо имати најскупљи аутопут на свијету у историји човјечанства? Тешко. Ко је на власти, тај може да ради шта год хоће, ако то није било у њиховом програму, они могу да се залажу за корупцију а не против ње, рецимо, јер народ је гласао за њих, тј. за остале тачке програма. Тј. све би то тако било фино да народ не гласа за по киле меса и част да постану додиков хемороид. Представничка демократија (да напоменем, као и за оно римокатолици) је илузија.

Citiraj:
Пучанство? :lol: Гамад су јер су најобичнији паразити.Покварени у корену. Народ на најнижој интелектуалној степеници способни само за криминал и затуцан начин живота. И ти би таквима да мењаш начин размишљања?

Мржња говори из тебе. Немам шта више коментаристи.
Citiraj:
За сличности/разлике либерализма и анархизма се слажемо тако да нема потребе да дискутујемо даље на ту тему ја сам ти навео сличности само као одговор на твоју констатацију да их нема.

И нема. Твоје сличнпости су нетачне. Говориш о нацији, а то сам ти фино објаснио да ниси у праву. И говориш о држави, е сад ту је питање класичног либерализма и неолиберализма. И да је класични либерализам у питању, опет ниси у праву, јер на укидање државе позива либертаријанизам, а класични либерализам наравно да не може без државе, само је њен утицај ту мањи.
Citiraj:
Национализам - љубав према својој нацији.

Двије дефиниције постоје, појам је још дискутабилан:
1. национализам се идентификује са националном свијешћу, патриотизмом и осјећањем националне повезаности (гдје њихови припадници имају позитиван од нос према својој националној држави и националној групи)
2. национализам - национал-патриотизам, етноцентрички национализам, и национални шовинизам. Особине су ми национална искључивост, убјеђење о супериорности сопствене нације и тежња да се учврсти и прошири моћ своје државе.
Ето, и ја и ти можемо бити у праву, ништа још није доказано. Можемо само аргументовано да расправљамо а не одмах да закључујемо: 'вако је, ма јок, 'вако је.
Citiraj:
Шовинизам - мржња према другим нацијам

Само дјелимично тачно, не нацијама, него групама.
Citiraj:
Има. Ти покушаваш да прикажеш анархизам као решење свих проблема а ја ти кажем да ми анархизам већ имамо на интернационалном нивоу и да од њега углавном није изашло ништа добро.

Овде опет напомињем оно што сам написао о анархизму и анархо-синдикализму у овом посту.
Citiraj:
И иначе Јакшић није био анархиста. :wink:

БРАВО, ГЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕНИЈЕ!
То сам извукао из контекста и држим у потпису јер је кул и смијешно, и јер по овоме може бити да јесте, иако знам да није. Ето нек си ти мени реко. лол

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 13:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
Нисам ни рекао да јесу. Како ће бити исти кад:
1. Имају гене друкчије
2. Развијају се у друкчијим друштвима (иако глобализација прави од нас исте будале)
Људи требају бити исти само у погледу људских слобода, не у другим стварима, рецимо укусима. Причаш о нечему што нема везе са оним што ја говорим.

Требају бити али нису. То је чињеница. Ти и ја немамо слободе које има један држављанин Америке. И то ће увек бити тако.

Citiraj:
Јесам рекао држава? Не. Тоћан одговор за тисућу куна. Идемо даље...друштво би било тоћан одговор.

Не може ни друштво јер је и шведско друштво либерално-капиталистичко а Банту племена су ораганизована племенски са јасном племенском структуром значи ни тамо нису сви исти већ су неки на вишем степену.

Citiraj:
Па треба укинут' те паре, ал и док није било пара било је корупције. А ако фино одгојиш дијете, неће оно бити корумпирано.

Како мислиш да укинеш паре? Па како ћемо рачун у кафани плаћати? У дрвима? :lol:

Citiraj:
А ако фино одгојиш дијете, неће оно бити корумпирано.

Између добра и зла танка је граница.

Citiraj:
Поента је у томе да си покварен и неправедан. Узео би туђе, а не би вратио ономе коме си дужан. Па стварно су те фино одгојили.

То што бих ја узео није туђе већ мог народа а никоме ништа не дугујемо.

Citiraj:
Мржња говори из тебе. Немам шта више коментаристи.

Можда је и мржња,можда и није али остаје чињеница да су шиптари најнижи облик људске интелигенције, неспособни да се прилагоде било ком облику европске културе.Народ који од самог постанка паразитира и чији су корени толико затровани да рођењем постају паразити неспособни за другачији начин живота и културе од њихове дивљачке.
Кад ти неко каже шиптар, шта ти пров прође кроз главу? Стока. Јел можеш да се сетиш неког њиховог интелектуалаца (осим Ругове)? Наравно да не. Кажеш Србин па знаш Тесла, Мокрањац, Шантић... Кажеш Аустријанац па се сетиш Моцарта, Кеплера... Кажеш Францус па се сетиш Робеспијера, Де Гола... Код њих не можеш да се сетиш никога. То су чињенице.

Citiraj:
БРАВО, ГЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕНИЈЕ!
То сам извукао из контекста и држим у потпису јер је кул и смијешно, и јер по овоме може бити да јесте, иако знам да није. Ето нек си ти мени реко. лол

Ја сам ти то споменуо из чистог разлога да ти скренем пажњу да није фино качити мртвима разне ствари са којима немају везе. Ипак неко поштовање мора да постоји.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2009, 00:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:10
У јеботе, напокон се наканих.
Citiraj:
Требају бити али нису. То је чињеница. Ти и ја немамо слободе које има један држављанин Америке. И то ће увек бити тако.

Ако гледаш из перспективе друге, слобода је супротна првом погледу. За експлоатисаног је слобода постављена у комунистичком идеалу, за експлоататора у неолибералном. У Америци имаш слободу да експлоатишеш ако си довољно способан, овамо не. Значи, релативна категорија.
Док у САД можеш промовисати нацизам отворено, у социјалдемократским системима не можеш. Да ли је то слобода кад можеш? Јесте. Али да ли је правична? Не. ;)
А те глупости "то ће увијек бити тако" је ирационално. Ја не могу рећи ни да хоће ни да неће, јер је то немогуће сазнати, не вјерујем у пророчанства, и да вјерујем, не вјерујем да си ти пророк. Ваљда се слажеш са овим.

Citiraj:
Не може ни друштво јер је и шведско друштво либерално-капиталистичко а Банту племена су ораганизована племенски са јасном племенском структуром значи ни тамо нису сви исти већ су неки на вишем степену.

Ја искрено вјерујем да ти само биваш саркастичан, а не ретардиран да не видиш шта желим рећи? Или не? Мука ми је да опет морам објашњавати.

Citiraj:
То што бих ја узео није туђе већ мог народа а никоме ништа не дугујемо.

Не, није. Размишљаш ирационално, неметодично и некритички - опет. Нема смисла, ваљда увиђаш.

Citiraj:
Можда је и мржња,можда и није али остаје чињеница да су шиптари најнижи облик људске интелигенције, неспособни да се прилагоде било ком облику европске културе.Народ који од самог постанка паразитира и чији су корени толико затровани да рођењем постају паразити неспособни за другачији начин живота и културе од њихове дивљачке.
Кад ти неко каже шиптар, шта ти пров прође кроз главу? Стока. Јел можеш да се сетиш неког њиховог интелектуалаца (осим Ругове)? Наравно да не. Кажеш Србин па знаш Тесла, Мокрањац, Шантић... Кажеш Аустријанац па се сетиш Моцарта, Кеплера... Кажеш Францус па се сетиш Робеспијера, Де Гола... Код њих не можеш да се сетиш никога. То су чињенице.

Ирационалност, генерализација.
(Имају "Мајку" Терезу, Џима Белушија, Елизу Душку :Р)
Citiraj:
Ја сам ти то споменуо из чистог разлога да ти скренем пажњу да није фино качити мртвима разне ствари са којима немају везе. Ипак неко поштовање мора да постоји.

И ти кад умреш, реће људи: "Био је добар човјек, паметан, разуман, сви смо га вољели..блабла" што ће рећи да ти каче ствари са којима немаш везе. ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2009, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Потрудих се да прочитам ово што си написао али џаба протраћих време.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2009, 01:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2006, 17:24
urbana_extravaganca je napisao:

Nek' ste ti i De Gol intelektualci.

Albanija ima oko 3 miliona stanovnika i prirodno je najsiromašnija zemlja u Evropi (ne računamo Lihtenštajn i sl.). Koliko intelektualaca znaš iz Moldavije, Konga, Litvanije, Paname, Urugvaja i Jermenije? Tu su negdje po broju stanovnika ali su svakako razvijenije od Albanije.

Koliko? Mislim, kad već tako nabrajaš "intelektualce" - De Gol, Šantić (Haha!) - pa da te pitam...

Провери обим злонамере непријатеља
и његову снагу о кремени брид своје.
— Oskar Davičo

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2009, 09:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

DJ-TC je napisao:
urbana_extravaganca je napisao:

Nek' ste ti i De Gol intelektualci.

Albanija ima oko 3 miliona stanovnika i prirodno je najsiromašnija zemlja u Evropi (ne računamo Lihtenštajn i sl.). Koliko intelektualaca znaš iz Moldavije, Konga, Litvanije, Paname, Urugvaja i Jermenije? Tu su negdje po broju stanovnika ali su svakako razvijenije od Albanije.

Koliko? Mislim, kad već tako nabrajaš "intelektualce" - De Gol, Šantić (Haha!) - pa da te pitam...

За твоју информацију генерал Де Гол је био најспособнији европски политичар 20. века. Уколико не верујеш мени, консултуј историју и политичке науке.
Видим ни Шантић ти не одговара... Јбг погрешио човек у животу, није био анархиста него родољуб што је неопростив грех...
Што се наведених земаља тиче, не знам ни једног, нису ме претерано интересовале(изузев Јерменије чијом историјом сам се мало бавио, као јерменске интелектуалце могао бих да поменем чланове групе SOAD, живе у Америци, иначе потомци јерменских досељеника. Занимљиво за нас, организовали протесте подршке Југославији 1999. године, може и Гари Каспаров.) јер се свака од њих налази удаљена неколико хиљада километара а та коју браниш је ту "поред мене" па опет не знам.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Sva vremena su u UTC [ DST ]