Tarzane, ne mogu da te nađem nigdje na aktuelnim temama, vjerovatno si banovan ili nešto slično:-). Ostaviću ti ovde poruku za koju se nadam da ćeš nekada imati prilike da je pročitaš a tiče se Meše Selimovića.
Kada Srbin citira Mešu, to ti je isto kao kada Duraković, šef tvoga omiljenog Selima Bešlagića, citira Miljkovića, besmisleno, plitko, neshvaćeno i izvađeno iz konteksta. U tom svjetlu sve praštam, pa čak i najveće plagijatorstvo koje je planeta Zemlja održala na svojim plećima.
Ono što ne mogu nikako da oprostim jeste svjetlo u kojem Mešu prikazuje njegov sugrađanin. Ispada da je Meša svoj životni opus posvetio ljudima koji su mu se predstavljali kao prijatelji i sa kojima je dijelio svoj partizanski kruh, a onda mu streljali brata radi usranog drvenog stola. Četnici, koji su po nalazima ovog skupa mozgova, good guys, su naravno bez problema dobili boračke penzije i ostale privilegije sistema koji bi tvoji 'izvorni Bosanci' sada rado oživjeli na ovim prostorima. Nemoj da te ja jajčanin podučavam o čovjeku koji je živio par ulica od tvoje. Kada popričaš sa ljudima, vidjećeš da je njegov život poučan isto kao i knjige koje je napisao.
Bosnu i Bosanstvo prosipaj umjereno i u probranim društvima, iskreno, meni se ne živi u toj tvojoj idili, nisam imao priliku da budem suborac 'finim tuzlanskim Srbima', mene su trali oni Mešini.
I za kraj, bolja je ona istorija od onog Soprana. Goshinny&Uderzzo verzija. Zapetljalo se, više nemaš pojma ko je koga nabijao na kolac?! Ko tebe mi je nekako monotono, ti izbaciš neku megalomaniju, oni te ukinu i to je to

Valjda ćeš naći ovaj post i uspjeti da ga pročitaš. Ako ne završim i ja ukinut i obrisan, kao dio nekog 'velikosrpsko plana'. Dobro sam izvrijeđao, pa je i to zasluženo, priznajem

Srbofob sam, šta drugo da kažem