NFL fanatik je napisao:
Veliko-srpska ideja (namjerno naglasak na "ideja") u Slobodanovoj reziji, izvrsena od strane tvojih heroja poput Seselja je direktan uzrok SMRTI stotina hiljada ljudi [b]svih nacionalnosti na ovim prostorima. [/b]
Dok ideja spajanja srpskog naroda konceptualno ne predstavlja nista lose, problem je sto je u BIH npr. zbog nekadasnje pomijesanosti naroda na ovim prostorima direktno rezultirala etnickim ciscenjem.
Problem te ideje dakle je prakticna izvedba na mjesovitim prostorima. Ne mozes otjerati nekog iz njegove kuce zbog toga sto zelis zivjeti sa bracom. Ustvari mozes - ali vidjeli smo gdje nas je to dovelo.
IMO pokretac ove teme i istomisljenici su pametni kao cekic - kao ALAT ste u tudjim rukama...
sjajan post, ovo zaslužuje aplauz, posebno prvi pasus. kao da je pisao stjepan radić, ili slavka kučer...
pa kako vam ne dosadi...
ako vecina ljudi na jednom prostoru zeli da zivi u istoj državi, ne moze onda manjina da uslovljava ili ucjenjuje tu većinu. meni ne smeta da u srpkoj državi zivi muslimanska manjina, koja bi da se je pitam imala sva prava.
da, vidjeli smo sta se desavalo u bosni i hercegovini, kad su poceli sa preglasavanjem i slicnim sranjima....
skovacevic je napisao:
Da uskoro, krv do koljena, balkanski rat, svak sa svakim..... ako ne budemo NORMALNI
Scenario: Sandžak, Kosovo, Albanija, dio BiH, dio Makedonije, dio Crne Gore, Turska naspram
Srbija, dio BiH, Grčka, dio Crne Gore. Poslije u sukob ulaze i ostali zavisno od interesa:
Bugarska, Madjarska itd....
Ali zaboravih SAD i Ruse koji dirigiraju i nose štopericu....

koliko sam zapazio samo vi, bosanski muslimani, pričate o ratu...
mi zelimo odvajanje, ali ne i rat.
Mišo je napisao:
Veliko-Srpska ideja je propagandni naziv neprijateljske strane za nastojanje Srba da se održe na svom etničkom prostoru.
da se održe, i združe.
bravo momčino
Badinerie je napisao:
Hercegovac je napisao:
Podržavam velikosrpsku ideju u smislu rješenja srpskog nacionalnog pitanja. Sasvim je normalno da pripadnici jednog naroda žele da se spoje sa svojom maticom.. Po meni je opravdano i što hrvati u bih žele da žive sa svojom matico (mada je tu problem što se mnogi malo zaborave pa odmah skrenu u laprdanja o hrvatskoj Banjaluci i endehaziji)..
Ts,ts,ts... Kakav naopak pristup. Nasuprot matici stoji dijaspora. Bosna, Hercegovina, Bosna i Hercegovina, odnosno danas RS nisu nikakva srpska dijaspora, nego matica, podjednako kao Srbija ili Crna Gora.
Dakle, ako je riječ o objedinjavanju, riječ je o objedinjavanju srpskih zemalja, a ne matice i dijaspore.
tako je, bravo! već sam nešto pisao o ovome.