banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jun 2025, 16:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Maj 2025, 09:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Мислим да сви већ знамо о коме се ради, па не бих нешто сад тупио биографију и како то све иде већ.

Био ми је од почетка симпатичан, видјело се да није још један афрички будалаш који ће да потраје до следеће године и преврата, али јуче наиђем на снимак који ме дословце одушевио:

Веома образован, фантастично елоквентан. Овај говор је одржао без припремљеног папира, што б' се рекло сипа само.

Овако сад ми изгледа као потенцијална боља верзија Гадафија.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2025, 12:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Vidi se da je školovan oficir, govori i engleski i francuski. Nadam se da neće "pjevati" samo jedno ljeto. Stao je na žulj mnogima, pogotovo francuzima, i drago mi je što se kurči uz (otvorenu) podršku rusa i (pritajenu) podršku kineza. Živ i zdrav bio kapetane.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2025, 12:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Uobzirivši istoriju progresivnih i po Afriku dobrih vladara predviđam skori državni udar pripremljen od strane CIA-/MI6/GDCE.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2025, 15:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
motozeljo je napisao:
Vidi se da je školovan oficir, govori i engleski i francuski. Nadam se da neće "pjevati" samo jedno ljeto. Stao je na žulj mnogima, pogotovo francuzima, i drago mi je što se kurči uz (otvorenu) podršku rusa i (pritajenu) podršku kineza. Živ i zdrav bio kapetane.

Mladi oficiri ispod cekica nisu kvarni, to su jos ne savijeni ideali, etika meta vidljiva na direktnoj putanji nema proracuna i parabole, cekaj da dodje do pukovnika a tek general ehh...!! :D

Da, nije naklonjen Francuzima ali ne simpatise samo borbu protiv neokolonijalizma, sto je interesanto isto tako ne voli vidjet sta se desava okolo pa i u Gazi!!
Tako da tu nije daleko od Hutija a onda....eee ne moze biti na pravoj strani istorije ....tu gdje smo i mi aksnevaram !! :)

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2025, 16:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
_зока je napisao:
Uobzirivši istoriju progresivnih i po Afriku dobrih vladara predviđam skori državni udar pripremljen od strane CIA-/MI6/GDCE.

Da nije ta imperijalna politika koja je zasnovana na neoliberalizmu u globalnoj i dubokoj krizi složio bih se sa tobom.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2025, 17:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nema osnova jos uvijek takvom tvom optimizmu. Kod mene u selu su govorili stari konj kad odapinje naj jace kopitom se ritne i udari!! :)

Gdje vidis ti to odumiranje...ja vidim sve vecu agresiju , prijetnju i ispoljavanje. Koliki je budzet CIA dobila za ovu godinu, gdje ce ga potrosit? Na pomoci domorodcima u Amazonu...? Dajmo malo ozbiljnosti.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2025, 17:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Čiča iz Rogače je napisao:
_зока je napisao:

Da nije ta imperijalna politika koja je zasnovana na neoliberalizmu u globalnoj i dubokoj krizi složio bih se sa tobom.
Kontam da ovo što on radi veoma šteti francuskim interesima i ekonomiji i da neće žaliti sredstava da ga uklone. Vjerovatno će, kao i do sada, da će neko iz njegove blizine biti dovoljno ambiciozan da rizikuje sve prodajući se strancima.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2025, 21:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ne možeš potkupiti narod na isti način kao što si radio unazad vijek ipo.Možeš pojedinca ali šta ti to vrijedi kad je narodna svijest podignuta do tačke kad se ne mogu više podmetati mooda pod bubrege.U digitalnoj eri konvencionalni mediji su izgubili bitku sa datom ulogom,danas se istina i objektivnost premjestila na internet i potkaste.Mladi i samosvjesni ljudi više nisu osuđeni na uzak izbor informacija...Zato kažem da su stari imperijalni modeli zaluđivanja masa prevaziđeni a nisu izmišljeni novi ,niti su na vidiku.Novcem se to kod porobljavanja naroda ne može riješiti niti agresijom.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2025, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Tip je debil, ozbiljan.
Došao u Moskvu na paradu pobjede i da vidi Putina, i rukuje se u taktičkim rukavicama, ajd uniforma i nekako jer je kao neki oficir.
Prosto se vidi da misli da se svijet okreće oko njega, inače bi se obukao kako dolikuje i skinuo rukavice prije rukovanja (a koji će mu kurac uopšte).
Svakako podržavam što je jebao francuze :D

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2025, 00:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne možeš potkupiti narod na isti način kao što si radio unazad vijek ipo.Možeš pojedinca ali šta ti to vrijedi kad je narodna svijest podignuta do tačke kad se ne mogu više podmetati mooda pod bubrege.U digitalnoj eri konvencionalni mediji su izgubili bitku sa datom ulogom,danas se istina i objektivnost premjestila na internet i potkaste.Mladi i samosvjesni ljudi više nisu osuđeni na uzak izbor informacija...Zato kažem da su stari imperijalni modeli zaluđivanja masa prevaziđeni a nisu izmišljeni novi ,niti su na vidiku.Novcem se to kod porobljavanja naroda ne može riješiti niti agresijom.

Cica znas da postujem, ali stvarno me nekad zacudis sa tim svojim optimizmom i vjerom u "narodnu" pamet.
Znate da nedam generalno na obican plebes da se urnise.

Ali ili medjutim.

Pamet naroda ne postoji kao kategorija ili objektivni nezavisni apriori faktor, "svijest" - (zovimo to vise reakcija naroda) se povinuje pod prilikama i uticajima uvijek koje dolaze iz vana.
Istorija svejdoci tome nikava pamet ili svijest ne lezi izvorno u masi. Uvijek mu se namece put djelovanja kroz ideologiju odozgo, kroz vodju kroz sektu ili partiju.

Zivis u vremenu kad ne postoji tacna i pouzdana istinita informacija o realnom svijetu o prilikama u kojima zivis ili neposrednom okruzenju pa i tu u tvojoj neposrednoj zoni informativne percepcije.

Kroz koju formu i kroz koja sredstva su usadili u Evropski plebes 90% tu svijest i ta osjecanja mrznje prema Rusiji tu histeriju koja podrzava jedan nacisiticki rezime, tu ekstazu koja nije vidjena od Rozenberga a plebes je tamo visoko informativno sofisticiran i pontentan? Kako je to muguce?

Digitalna era jos veca dzambolaja za plebes, to je cista era misinformacija i odlicno sredstvo, savrseni alat za manipulacije koje su dostigle nivo da se Orvel stidi i crveni kao amater.
I ti govoris o slobodnom formiranu svijesti kod plebesa.

btw, volio bi da ovaj lik dobaci par do pola puta jednog istinskog heroja Tomas Sankara koji je pokusao nesto u Burkini Faso prijasnjoj cini mi se Gornjoj Volti kojoj je promjenio on ime u Burkina Faso -Zemlja uspravnih ljudi.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2025, 08:27 
Stara kuka
Stara kuka

Rocker je napisao:
Tip je debil, ozbiljan.
Došao u Moskvu na paradu pobjede i da vidi Putina, i rukuje se u taktičkim rukavicama, ajd uniforma i nekako jer je kao neki oficir.
Prosto se vidi da misli da se svijet okreće oko njega, inače bi se obukao kako dolikuje i skinuo rukavice prije rukovanja (a koji će mu kurac uopšte).
Svakako podržavam što je jebao francuze :D

Debil nije sigurno ...... na paradu se ide po unaprijed određenom protokolu. Vjerujem da ako po tebe neko pošalje avion da te preveze na paradu i vrati te sa iste, da ste se prije toga konsultovali i dogovorili oko protokola, šta može a šta ne. Dozvoljeno mu je i da dođe naoružan pištoljem i da kao takav se iskrca na rusko tlo (što je u svijetu diplomatije nezamislivo). Stoga siguran sam da je sve bilo unaprijed dogovoreno, pa i te rukavice.
Ako rukovanje u rukavicama nije bilo dogovoreno onda to jeste njegov propust, ali mizeran(u odnosu na pištolj).

On jeste bitan na tlu Afrike koja se generalno budi, a da li će on kao državnik i buntovnik da ne kažem diktator izdržati i koliko to zavisi od njega i njegove zaleđine. On je za ruse a pogotovo kineze zlatna koka o kojoj se treba brinuti i ne sumnjam da će to i rusi i kinezi braniti do zadnjeg. Na njemu je da bude samo pametan i da se okruži ljudima koji će učiniti sve da ga sačuvaju (u šta ne sumnjam nimalo).

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2025, 08:34 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
_зока je napisao:

Kontam da ovo što on radi veoma šteti francuskim interesima i ekonomiji i da neće žaliti sredstava da ga uklone. Vjerovatno će, kao i do sada, da će neko iz njegove blizine biti dovoljno ambiciozan da rizikuje sve prodajući se strancima.

Ako se vratiš u istoriju mnogo je bilo takvih prevrata, ali ovaj je dovoljno pametan i školovan da će se sigurno okružiti ljudima koji će poginuti za njega (pored toga što se okrenuo i rusima i kinezima, koji će da mu čuvaju leđa). Da se razumijemo apsolutna sigurnost za Ibrin život ne postoji ali postoji nada da će običan puk Burkine Faso ljepše da živi. Koliko vidim zadao se u izgradnju puteva, bolnica i škola i vjerujem da će i nastaviti tako. Drugačija su vremena, u odnosu na francuze, i rusi i kinezi u Africi nastupaju malo "poštenije" a to je prepoznato kod crne nam braće.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2025, 10:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zeljo ne slazem se oko uniforme i rukavica, prosto to nema smisla. Zasto bi neko nosio takticke rukavice u Moskvu? Hajde uniformu ok, neku svecanu mozda, ali rukavice, takticke?
Zelenog su pljuvali (opravdano) jer se kod Trumpa pojavio u dzemperu a ovaj se rukuje u rukavicama?

Smijesno.

Ne zelim da predvidjam bilo sta, samo cu reci da bi mi bilo drago da cijela Afrika najuri zapadne pijavice i da oslobode kontinent od tih pljackasa…

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2025, 10:52 
Stara kuka
Stara kuka

Ja Ibru nikad nisam vidio sem u uniformi i bez pištolja, a napisao sam već, stvar je dogovora između dve strane kako će ko izgledati na paradi. Vjerujem da su rusi i popustili jer u ovom trenutku im tako odgovara, apsurdno je da predsjednik neke države stupa na tlo druge države opasan sa pištoljem. Vjerovatno je tako dogovoreno, sviđalo/nesviđalo se to tebi ili meni.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2025, 15:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naravno da je dogovoreno i provjereno ima to PR efekat sobzirom da dolazi iz okruznenja gdje je prije 7 dana pokusan prevrat i isti osujecen!!

btw, Putinu niko ne moze prici sa metkom u cijevi, nema teorije...osim Kolje i njegove ekipe koja ga prati!!

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2025, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pa naravno, vjerujem da su okviri sa municijom ostavljeni u avionu i zamjenjeni praznima, ako je i bilo potrebe za njima, a onog momenta kad je Ibro stupio na tlo Rusije za njegovu bezbjednost i bezbjednost njegove pratnje odgovaraju domaćini. Oružeje napunjeno ako je ko i nosio ono nije bilo na vidnom mjestu.
Mislim da je dozvola koja je data Ibri da se pojavi u uniformi određeni znak pažnje i respekta domaćina, koji htjeli mi to priznati ili ne, godi Ibri a godi i običnom puku u cijeloj Africi, jer je Ibro dočekan kako dolikuje jednom predsjedniku države. Usput pokazuje i određenu vrstu časti koju domaćin pridaje dolasku jednom crnom bratu iz Afrike.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2025, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka

Rocker je napisao:
Zeljo ne slazem se oko uniforme i rukavica, prosto to nema smisla. Zasto bi neko nosio takticke rukavice u Moskvu? Hajde uniformu ok, neku svecanu mozda, ali rukavice, takticke?
Zelenog su pljuvali (opravdano) jer se kod Trumpa pojavio u dzemperu a ovaj se rukuje u rukavicama?

Smijesno.

Ne zelim da predvidjam bilo sta, samo cu reci da bi mi bilo drago da cijela Afrika najuri zapadne pijavice i da oslobode kontinent od tih pljackasa…

Jel ti znaš kako je izgledalo kad je "pustinjska lisica" pukovnik Gadafi boravio prvi put u Beogradu. I gdje je spavao???? U hotelu sigurno nije već u parku gdje su bili postavljeni čadori isto kao u Libiji, znaš li da mu umalo brodovima nisu dovezli pijesak iz Libije? Znaš li kakav je to bio zajeban zadatak obezbjeđenja takvog čadorskog naselja u parku??? Znaš li koliko je naših i libijskih specijalaca i koliko prstena obezbjeđenja je bilo oko čadorskog naselja???
Znaš li kako su G4 i Orlovi doletjeli iz SFRJ u Libiju? Poletjeli iz Mostara, sletjeli u NATO bazu na Siciliji radi nadopune gorivom i odletjeli za Libiju. I još kad su ušli u italijanski vazdušni prostor sav civilni i vojni saobraćaj je zamro, naši i libijski piloti su imali čisto i otvoreno nebo na trasi leta. Sve je stvar dogovora.

Ibro je mila majka za pukovnika i njegove zahtjeve.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2025, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Joj pa ne pricam o tome. Gadafi je bio pozer i kurcevit, i znamo kako je na kraju zavrsio.
Ovaj momak sa druge strane ima odlicnu priliku uciti na greskama. Ako se onaj koljac iz Sirije uspio presvuci i potsisati bradu, sta fali i Ibri?

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2025, 08:11 
Stara kuka
Stara kuka

Nemoj mi na pukovnika. Kakav god da je bio, bio je bolji od 95%svih predsjednika svijeta. Nažalost kad je posudio pare civiliziranim vođama zapadne Jevrope presudio je sam sebi.

Ibro ima dobru šansu da bude bolji od pukovnika, i nadam se da će tu šansu iskoristiti.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2025, 14:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gaso je bio ok, sjetimo ga se samo sa govornice UN i ostre kritike bombardovaja ex Juge, jedan od rijetkih u to vrijeme!!

Ko da je slutio da ce ga ti isti koji su bombardovali tada nas (nasi danasnji veliki prijatelji) razvlacit po prasini te sjeci dio po dio tijela i bacati psima...!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]