banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 21:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Mar 2010, 18:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
СЕУЛ – Неколико јужнокорејских морнара погинуло је пошто је један војни брод, са више од 100 морнара, вероватно погођен севернокорејским торпедом, јавили су медији Јужне Кореје.

Локални медији јављају да је најмање 59 јужнокорејских морнара преживело напад и да се, за сада не зна колико се утопило или нестало, јер је акција спасавања морнара са брода који је почео да тоне у току, пренела је агенција Ројтерс.

Јужнокорејски брод је касније испалио пројектил у правцу севера, ка неидентификованом пловилом, што указује на могућност да је био нападнут, јавила је јужнокорејска новинска агенција Јонхап, која преноси да је у току ванредни састанак у председничкој палати.

„Изгледа да је брод почео да тоне после експлозије у његовом задњем делу”, саопштила је јужнокорејска морнарица, која је навела да „засад није познат прави узрок инцидента”.

Инцидент се догодио у близини спорне границе између две Кореје у Жутом мору, код западне обале Корејског полуострва.

Морнарица Јужне Кореје почела је да гомила своје бродове у западном делу Жутог мора у близини спорне границе са Северном Корејом, јавила је агенција АП.

Америчка агенција наводи да је брод са, како је наведено 104 морнара, почео да тоне код обале острва Баенгњеонг код контролом Јужне Кореје, у близину морске границе са Северном Корејом око 22.45 сати по локалном времену.

Јужнокорејска телевизија СБС јавила је да се страхује да су се многи јужнокорејски морнари са погођеног брода утопили.

Ovo će biti zanimljivo pratiti u kojem se pravcu odvija.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 19:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
WW III nema tu sta da se prati... Samo dobro je da se krlja daleko od nas, ali kada se stranci prebace na taj front ima da se i mi pomakljamo ponovo

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 19:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Šta će šugava S. koreja, prošle godine su odustali od nekog projekta u zamjenu za 20 tona riže. :lol:
To je najjadnija zemlja koja postoji i ameri bi s njima završili za par sati.
Garant im opet treba koja tona riže, pa dižu tenziju da im daju tu rižu, a za uzvrat će oni opet biti dobri dok tu rižu ne pomumaju :roll: sprdnja od države.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
mary juana je napisao:
Šta će šugava S. koreja, prošle godine su odustali od nekog projekta u zamjenu za 20 tona riže. :lol:
To je najjadnija zemlja koja postoji i ameri bi s njima završili za par sati.
Garant im opet treba koja tona riže, pa dižu tenziju da im daju tu rižu, a za uzvrat će oni opet biti dobri dok tu rižu ne pomumaju :roll: sprdnja od države.

Najjadnija zemlja koja ima 4 najbrojniju armiju na svijetu.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 20:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
E,jbg Elvise....pa zar sumnjaš u mary/kim-a.....svjetski priznatog analitičara i poznavaoca sitacije na dalekom istoku...c,c,c.....

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 20:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/182603/Po ... ke-Arabije
Šta je ovo danas. Prst na obaraču prilično nervozan.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 22:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Elvis Presley je napisao:

Pa oni su svi armija i to gladna.
Najjače su mi ove armije što su četvrte u svijetu poput jna, one se raspadnu bez da ih iko napadne :roll:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 23:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
јаднија је БиХ xD

елем, баба Ванга је прорекла трећи свијетски рат крајем 2010...
тако да, крчка се крчка :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2010, 01:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
Elvis Presley je napisao:

Pa oni su svi armija i to gladna.
Najjače su mi ove armije što su četvrte u svijetu poput jna, one se raspadnu bez da ih iko napadne :roll:

JNA je bila po brojnosti četvrta ili peta odmah nakon WWII. A u slučaju rata nije bitna samo brojnost i snaga vojske SK, nego onoga ko je i u korejskom ratu 1950-1953 stao na stranu Sjeverne Koreje. I vojska SK je po broju aktivnog sastava vojske četvrta, a po ukupnom broju treća sa skoro 6 miliona. Nije ni čudno njihovo siromaštvo ako je skoro 5% stanovnika u aktivnom sastavu vojske.
A meni ovo liči na to da je brod "pokupio" minu. Da je neka ozbiljna namjera vojske SK davno bi se primjetila sumnjiva kretanja i grupisanja. Osim ako nije greška vojske Južne Koreje, biće interesantno gledati reakciju na pogibiju ne malog broja vojnika. Mislim i najvećeg od kraja rata.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2010, 15:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Nesto sam gledao na wikipedii (sad naravno pitanje je koliko su informacije pouzdane) ali pise da je Sj. Koreja 5 po brojnosti vojnika iza Amerike, Kine, Indije i Rusije.
Zanimljivo je to sto oni imaju najveci postotak clanova vojske u odnosu na ukupan broj stanovnika (i to daleko vec postotak od ostalih drzava) i jos sta je zanimljivo da Srbija u principu ima najbrojniju vojsku u okruzenju, a na Balkanu samo Grci imaju brojniju.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... _of_troops

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2010, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Cini mi se da je JNA najbolje bila pozicionirana kao 11-sta ili 12-sta u Evropi 1978. godine... Sve ostalo je propaganda :)

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 10:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
И још један додатак за сјеверне кореанце, они имају исту технологију наоружања као што су ималиу и прије 30 година када их је снадбјевао СССР али исто тако вјероватно су једина нација на свијету која је спремна да ратује до уништења. Шта мислите зашто их американци и јужни кореанци нису до сада напали? Не зато што их не могу побједити већ што знају да ће ови ратовати до задњег човјека, а да на поричам да би могла пасти нуклеарка ко добар дан.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 11:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Saopsteno je da u blizini potopljenog broda nije bio nikakav drugi brod, tako da eksplozija od koje je potonuo brod (izgleda) nije od topeda sa SK broda

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 10:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
ЈУЖНА КОРЕЈА ПОЧИЊЕ ПРОПАГАНДНИ РАТ ПРОТИВ СЕВЕРА

СЕУЛ - Јужна Кореја је поново, после шестогодишњег прекида, отпочела пропагандни рат са Северном Корејом у оквиру мера против Пјонгјанга због торпедо напада на њен ратни брод у марту у коме је погинуло 46 морнара.
Јужнокорејски ратни брод Чеонан потонуо је 26. марта. Резултати међународне истраге, објављене крајем прошле недеље, показали су да је јужнокорејски брод био погођен торпедом са севернокорејске подморнице.
Северна Кореја одбацује наводе истраге као „ измишљене”.
Међу другим мерама Јужна Кореја је најавила прекид трговинских веза са Севером и покретање тог питања пред Саветом безбедности УН.
Јужнокорејска војска саопштила је да од синоћ поново пушта западну музику преко радио станица, емитује вести и емисије у којима се пореде политичка и економска ситуација у Јужној и у Северној Кореји.
Војска такође планира да од данас дели пропагандне летке у којима ће упознати грађане Северне Кореје о потапању брода.
Током наредних недеља Јужна Кореја ће поставити десетине звучника и велике билборде дуж копнене границе између две Кореје преко којих ће позивати војнике из Северне Кореје да пребегну у Јужну Кореју.
Очекује се да ће ове мере изазвати љутиту реакцију у Северној Кореји. Севернокорејска војска јуче је већ упозорила да ће пуцати на све инсталиране пропагандне материјале у Демилитаризованој зони.
Председник Јужне Кореје Ли Мијунг-бак јуче је рекао да ће због инцидента Сеул прекинути све трговинске везе са осиромашеним Пјонгјангом. Он је такође рекао да ће Јужна Кореја тражити да тај инцидент буде кажњен у Савету безбедности УН.
Генерални секретар УН Бан Ки Мун јуче се придружио оштрој осуди напада и изјавио да постоје „дубоко узнемирујући” подаци који указују на то да је Северна Кореја одговорна за напад торпедом на јужнокорејски брод.

Ovi njima potope brod, a oni će da puštaju "zapadnu muziku". A šta je njima zapadna muzika? Kineska muzika? :)

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 11:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Резултати међународне истраге, објављене крајем прошле недеље, показали су да је јужнокорејски брод био погођен торпедом са севернокорејске подморнице.

Međunarodna istraga??? Tim sačinjen od amerikanaca, južnokoreanaca, japanaca i engleza....Baš transparentno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 12:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Антиамеричка пропаганда Сјеверне Кореје: http://acidcow.com/pics/7866-anti-ameri ... -pics.html

Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 13:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://visboo.com/a-day-in-the-life-of- ... ldier.html

Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 15:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
DELLBOY je napisao:
Citiraj:
Резултати међународне истраге, објављене крајем прошле недеље, показали су да је јужнокорејски брод био погођен торпедом са севернокорејске подморнице.

Međunarodna istraga??? Tim sačinjen od amerikanaca, južnokoreanaca, japanaca i engleza....Baš transparentno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

То је и мени запало за око.

Уопште ме не би изненадила чињеница да Амери лажирају резултате истраге не би започели опет неку сукоб негде на свету. Не би им било први пут.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A isti ti je djavo, jer jedni drugim ne veruju pa je pokrenuta medjunarodna istraga kako bi se doslo do "pravih" rezultata

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 06:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
Gocias je napisao:
И још један додатак за сјеверне кореанце, они имају исту технологију наоружања као што су ималиу и прије 30 година када их је снадбјевао СССР али исто тако вјероватно су једина нација на свијету која је спремна да ратује до уништења. Шта мислите зашто их американци и јужни кореанци нису до сада напали? Не зато што их не могу побједити већ што знају да ће ови ратовати до задњег човјека, а да на поричам да би могла пасти нуклеарка ко добар дан.

je li ti stvarno vjerujes da se neko boji da ce oni ratovati do zadnjeg covjeka?

Covjece kakvi ljudi, nuklearno oruzje, to je jedini strah koji poznaje svijet...sta mislis sto su siromasni, trecina svih prihoda ide samo na naoruzanje...svijet ih upozori da ce snositi poslijedice, a oni sutradan testiraju nuklearnu raketu kojom mogu napasti Amere...

Jedini razlog sto ih Ameri nisu napali, je sto znaju da imaju nuklearno oruzje da mogu Ameriku napasti, a ove demokrate bi sravnili sa zemljom da nema Amera...

Evo utvrdili su da je navodno raketa doslo sa njhove strane, da vidimo sta ce napraviti...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]