banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 21:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Dec 2014, 09:07 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7JrvRsf7Mcc[/youtube]

Академик Коста Чавошки је говорио и о судбини Републике Српске и рекао да сматра да је главни проблем у томе да ли данашње вође Срба треба да пристану на унитаризацију БиХ, зарад стварања такозване „самоодрживе државе која би једино као таква могла да уђе у ЕУ“.
„То значи, да се поред оних отетих надлежности Републике Српске, а то је учинио високи представник, треба и даље да се смањују те надлежности а повећавају надлежности централне власти у Сарајеву, Парламентарне скупштине, Председништва и Савета министара. По мом суду, сви они српски политичари који пристају да сарађују са тим несрећним странкама које смерају смањење надлежности Републике Српске – такође треба да буду квалификовани као ИЗДАЈНИЦИ!“

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 09:11 
Majstor
Majstor

Akademik K.Cavoski od 6 minuta na ovom snimku govori o stanju u RS i optuzuje Ivanica,Cavica i Bosica za veleizdaju i da ce jednog dana morati da odgovaraju za velizdaju i da ce im biti sudjeno

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 09:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Zna li akademik Cavoski neki nacin da poveca plate, zaposlenost i standard stanovnistva? Ako ne zna nek ne dosadjuje, pun mi je kurac i unitarizacije i nezavisne RS.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 10:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
:thumbright:

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 10:02 
Majstor
Majstor

Nema boljeg zivota i ekonomije bez politickog rijesenja,jasno je ko dan.

BIH je bure baruta,najbolje je opisao situaciju u BIH Ivo Andric u svojim djelima,zemlja mrznje i straha

jedan od glavnih uslova za ekonomski napredak je politicka stabilnost jer niko nece da donosi svoj novac i ulaze u ovako nestabilnu zemlju koja svaki cas moze da eksplodira ponovo

Nezavisnost Republike Srpske je pravo rijesenje,i samim tim stvorice se bolji uslovi za ekonomiju,i svi ce se okrenuti povecanju plata,zaposlenosti,standardu...

Ovako pricati o ekonomiji je kao graditi kucu na livadi bez temelja,sve se ljulja i niko od majstora (investitora)ne zeli da udje unutra jer svaki cas moze da se srusi.
Prvo cvrst temelj,pa onda kuca.A temlje je Nezavisna Republika Srpska.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 10:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Ako misliš da će se Bošnjaci biti srećni sa svojih 24% Bosne i dozvoliti Nezavisnost Republike Srpske mirnim putem,onda si u gadnoj zabludi.
A ako si za borbu,pitanje je koliko bi ti ih se još pridružilo. Dovoljno je izaći na ovih -10 i vidjeti koliko je ljepše u toplom nego u rovu.
Ko je od vas spreman da da svoje dijete za Nezavisnost RS?

I kakve su uopšte šanse da bi oružjem pobjedili i omogućili nezavisnost,ako nismo 1993 kad smo bili jaki kao crna zemlja,sa najmanje 500 tenkova i avijacijom,borbenim moralom?

Stavi na jedan teg spremnost na žrtvu sebe i svoje djece,a na drugi da nam stvarno nije tijesno,da nas niko ne proganja ako zapjevamo srpsku pjesmu ili nosimo srpski barjak,da imamo svoju Vladu,svoje institucije...Srbi zapadno od Drine ovakav stepen državnosti nisu imali NIKAD,i zato nemoj tražiti hljeba preko pogače..jako ružnih iskustava imamo iz RSK.

Sasvim je dovoljno očuvati ovo što imamo,a to garantuju potpisi svih pet najvećih svjetskih sila,kao i Hrvatska,Srbija.

Zato,mir :D

Treba samo malo da se uljudimo i da sve vlasti RS budu malo manje proklete i nezasite.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 10:36 
Majstor
Majstor

Schlager ko govori o ratu
ja sam ucesnik rata tako da meni ne treba pricas o blagodatima mira

a i okrenuo si pricu,koliko bi muslimana na ovih minus 10 izaslo da brani BIH i koliko bi zrtvovalo svoje djete za BIH ,ko je ovde u boljem polozaju

Ja govorim o mirnom razdruzivanju po cehoslovackom modelu.Muslimani ondnosno zapadne sile nece da odustanu jer vide da je BIH moguca ali onda kad se suoce sa realnoscu i oni ce dignuti ruke.Da je nastavljena ona politika onog starog SDS ,da Dodik nije 1998 uzeo vlast i odveo nas stranputicom ..BIH danas siguran sam nebi postojala,shvatas moraju da se sudare sa realnoscu da je BIH nemoguca ali takvom pricom kao tvoja i trcanjem u sarajevo,zauzmanjem fotelja i radnih mjesta u svakoj novovormiranoj instituciji na nivou BIH sami sebi o glavi radimo i sjecemo granu na kojoj sjedimo

Da su se siptari na Kosovu ponasali kao Srbi U BIH nikad nebi dobili ovo sto danas imaju.Ali siptari su bojkotovali sve institucije Srbije,nisu ni djecu u skole srbijanske slali,cak ni ljekarima nisu isli itd..
Mora se pokazati volja i odlucnost kod naroda,u kataloniji svake sedmice milionil judi marasiraju i traze nezavisnost a kod nas imas ljude kao ti koji sire defetizam ..ako zelite bolji zivot potrebna je promjena svijesti

Slika

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 10:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
skeva je napisao:
Zna li akademik Cavoski neki nacin da poveca plate, zaposlenost i standard stanovnistva? Ako ne zna nek ne dosadjuje, pun mi je kurac i unitarizacije i nezavisne RS.

Ma koji standard, kad stomak zakruli od gladi samo priviješ na njega neku knjigu ovih akademika ili fotokopiju Jevanđelja i odmah pun stomak.....ove bi ja akademike da malo grade nasipe na ovom minusu, kad eto imaju viška energije za laprdanje :angry4:

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 10:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
ozna je napisao:
Da su se siptari na Kosovu ponasali kao Srbi U BIH nikad nebi dobili ovo sto danas imaju.Ali siptari su bojkotovali sve institucije Srbije,nisu ni djecu u skole srbijanske slali,cak ni ljekarima nisu isli itd..
a jes, šiptari se sami izborili za nezavisno Kosovo... malo sutra...jes ti prespavao 99´

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 10:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Schlager je napisao:

I kakve su uopšte šanse da bi oružjem pobjedili i omogućili nezavisnost,ako nismo 1993 kad smo bili jaki kao crna zemlja,sa najmanje 500 tenkova i avijacijom,borbenim moralom?

Nikad vise od 300 i to 1/3 borbeno sposobnih tenkova bez goriva i municije kako je bog rekao.....3 ispravna helikoptera i par aviona kojima su ispadali dijelovi dok su letjeli....sjecas se ono kad smo sadejstvovali hrvatima avio podrskom pa ispala neka stangla umalo ubila covjeka na njivi....valjda onaj ludi Vuk jedini letio tim raspalim kantama

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 10:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 10:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
ozna je napisao:

Dobili bi da nije gore okupatorske baze

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
pa tako bilo...i on jos jadnik napusti kupljenje sijena i uprti tu stanglu i nosi u neku jedinicu....kao ispalo vam iz aviona mozda je skupo da majstori ponovo prisarafe to....a svlacio sijeno pa pala izmedju njega i konja

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
:lol: :lol: :lol:

Dobro smo mi jos i prosli. :D

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:02 
Majstor
Majstor

Siptari jesu bojkotovali institucije Srbije i organizovali vlastite paralelne institucije,djeca nisu isla u drzavne skole vec su ih slali u privatne kuce gde su organizovali nastavu,nisu isli u srbijanske bolnice i ambulante vec su se ljecili po privatnim kucama kod njihovih ljekara itd a bilo je manji broj onih koji su bili lojalni ,radili u MUPu,skolama,bolnicama oni su smatrani za gubavce i veleizdajnike,vecinu ih je OVK pogubila 1998 i 1999 ili su pobjegli sa Kosova

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ozna je napisao:
Siptari jesu bojkotovali institucije Srbije i organizovali vlastite paralelne institucije,djeca nisu isla u drzavne skole vec su ih slali u privatne kuce gde su organizovali nastavu,nisu isli u srbijanske bolnice i ambulante vec su se ljecili po privatnim kucama kod njihovih ljekara itd a bilo je manji broj onih koji su bili lojalni ,radili u MUPu,skolama,bolnicama oni su smatrani za gubavce i veleizdajnike,vecinu ih je OVK pogubila 1998 i 1999 ili su pobjegli sa Kosova

I Slobo se sav prestravio pošto su ga sa tim potezima stjerali u ćošak i morao je povući vojsku i policiju sa Kosova, pa su ovi kasnije mogli proglasiti nezavisnost?!

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
ozna je napisao:
Nema boljeg zivota i ekonomije bez politickog rijesenja,jasno je ko dan.

BIH je bure baruta,najbolje je opisao situaciju u BIH Ivo Andric u svojim djelima,zemlja mrznje i straha

jedan od glavnih uslova za ekonomski napredak je politicka stabilnost jer niko nece da donosi svoj novac i ulaze u ovako nestabilnu zemlju koja svaki cas moze da eksplodira ponovo

Nezavisnost Republike Srpske je pravo rijesenje,i samim tim stvorice se bolji uslovi za ekonomiju,i svi ce se okrenuti povecanju plata,zaposlenosti,standardu...

Ovako pricati o ekonomiji je kao graditi kucu na livadi bez temelja,sve se ljulja i niko od majstora (investitora)ne zeli da udje unutra jer svaki cas moze da se srusi.
Prvo cvrst temelj,pa onda kuca.A temlje je Nezavisna Republika Srpska.

Glavni uslov za ekonomski a i svaki drugi napredak jednog društva ne leži u zakonodavnoj vlasti ni u njihovim političarima već u nezavisnom sudstvu i tužilaštvu.Sudija mora biti alfa i omega,moraju se tresti gaće svakom političaru u susretu sa njim.Sudija mora biti biran od nezavisnog sudskog savjeta i samo njemu odgovoran,materijalno, lično i porodično debelo obezbjeđen.
Van ovakvog pravnog ustroja svejedno da li je nekakav entitet nezavisan jer on rezultira stanjem kakvo jest.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa u neku ruku ove današnje sudije i jesu alfa i omega, sve što im dođe na sto završi u ladici tog stola...

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
To je zato što nemaju sigurnosti koje sam naveo

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:15 
Majstor
Majstor

Čiča iz Rogače je napisao:
Glavni uslov za ekonomski a i svaki drugi napredak jednog društva ne leži u zakonodavnoj vlasti ni u njihovim političarima već u nezavisnom sudstvu i tužilaštvu.Sudija mora biti alfa i omega,moraju se tresti gaće svakom političaru u susretu sa njim.Sudija mora biti biran od nezavisnog sudskog savjeta i samo njemu odgovoran,materijalno, lično i porodično debelo obezbjeđen.
Van ovakvog pravnog ustroja svejedno da li je nekakav entitet nezavisan jer on rezultira stanjem kakvo jest.

Mozemo poredati glavne stubove potrebne za ekonomski napredak
1,broj jedan jeste svakako politicka stabilnost koju dobijamo disolucijom BIH i nezavisnom drzavom RS dobijamo mir i stabilnost na duze staze
2.broj dva jeste o ovo o cemu ti govoris,pravna drzava gde smo svi jednaki pred zakonom,a ne da neko ukrade 100 miliona i niko mu nista ne moze,on je ugledan a neko ukrade 5 kg suvog meso iz susare i dobije 2 godine
3.saobracajna infrastruktura,izgradjeni autoputevi bez ovog isto nema ekonomije

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]