Nisam ni znao koliko se ovaj covjek razgranao:
Citiraj:
Видовић присвојио 75 дунума грађевинског земљишта
БAЊA ЛУКA - Бизнисмен Јован Видовић, који је власник 54 одсто капитала у предузећу "Бетонски производи" Бања Лука, на превару је од те фирме присвојио 75 дунума грађевинског земљишта у кругу и ван круга овог предузећа у Залужанима, вриједности око четири милиона КМ.
Ово тврди власник 46 одсто акција у "Бетонским производима" Стево Митровић, који је због злоупотребе овлашћења у привреди против Видовића и чланова Надзорног и Управног одбора те фирме прошле године поднио тужбу Окружном тужилаштву Бања Лука.
- Видовић је фактички украо тих 75 дунума од "Бетонских производа". Он је то обавио фиктивном замјеном некретнина преко незаконитих одлука Управног одбора. У замјену за то земљиште дао је станове у улици Васе Пелагића у центру Бање Луке вриједне 500.000 КМ. Ја сам тражио те некретнине и увјерио се да уопште не постоје - каже Митровић.
Тврди и то да пренос земљишта на Видовићево име нигдје јавно није објављен, а да је он "земљиште, осим на себе, превео на своје фирме и неке пријатеље".
- Видовић лаже да је извршио докапитализацију предузећа у износу од 590.000 КМ фиктивно представљајући да је то урадио иако није - додаје Митровић.
Каже да од подношења тужбе Окружном тужилаштву Бања Лука почетком прошле године до данас званично нема никакве реакције нити информације.
- Видовић је именовао Надзорни и Управни одбор у "Бетонским производима", а они раде све што им он каже. Именовао их је јер је добио подршку Фонда ПИО. Представник Фонда Зоран Мастило примио је од њега паре да гласа на Скупштини акционара за Видовићеве приједлоге - истиче Митровић.
Мастило тврди да то није тачно.
- Митровић је преко мог помоћника Младена Милића слао поруке да се са мном види, али ја то нисам прихватио. A с Видовићем нисам никад имао никаквих контаката око тога. Митровић је хтио да се ми сврстамо на његову страну, а ми се нисмо опредијелили ни на чију страну - каже Мастило.
Милић каже да је Митровић тражио да представник Фонда ПИО гласа другачије.
- Ми никад нисмо ни гласали као Видовић. Митровић није никад ништа нудио, али је тражио да се види са Мастилом. Тад ми је изнио низ неправилности на рачун Видовића и рекао да је поднио тужбу против њега - каже Милић.
Видовић, као ни службеник за односе с јавношћу Окружног тужилаштва Бања Лука Мира Милетић, јуче нису одговарали на телефонске позиве.
Инспектори Пореске управе РС и полиције спроводе истрагу против Видовића у Урбанистичком заводу РС у коме он има 48,88 одсто удјела. Видовић Заводу није платио око пет милиона КМ за пројекте које је Завод радио за њега лично и његове фирме. Тиме је буџет оштетио за око милион КМ.
Инспектори врше истрагу и у другим Видовићевим компанијама као што је "Aуто-сервис Центар", те у предмету продаје 60 станова са Пољопривредним институтом.
Видовић је један од највећих грађевинских инвеститора у Бањој Луци у којој је посљедњих година изградио комплексе стамбених зграда, хотела и сервиса. Он је већински власник у око 20 фирми у Републици Српској.
Помоћници
Стево Митровић каже да Видовић и у "Бетонским производима" ради на већ познат начин.
- Он из фирме прво узме паре, затим њима располаже и гради, а онда каже да је лично уложио тај новац. Проблем је што неко моћан стоји иза њега и што има одличне савјетнике који му легализују све незаконитости - каже Митровић.
http://www.glassrpske.com/vijest/3/drustvo/36694/cir/Vidovic-prisvojio-75-dunuma-gradjevinskog-zemljista.html