banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 21:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Dec 2009, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Prije 2 dana sam postavio ovo na CiD , sad samo prebacujem temu ovdje
Citiraj:
Ne bi bilo rata da Alija nije mutio

ONO što su moja porodica, prijatelji i mnogi nedužni ljudi proživeli za vreme mog skrivanja, isto je kao u vreme Gestapoa - ovom rečenicom započinje ekskluzivni intervju za „Novosti“ prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji je godinama bio jedan od najtraženijih haških begunaca. Posle godinu i po dana provedenih u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu, u pauzi priprema za „proces stoleća“, našao je vremena da prvi put, posle više od 13 godina, govori za neki od srpskih medija.
* Kako ste podnosili optužbe da su Srbi bili taoci vašeg skrivanja?
- Jako teško. Nije reč samo o porodici, nego i drugim potpuno nedužnim ljudima, prijateljima, pa čak i nepoznatim, nepravedno optuživanim za pomaganje. Naš paroh Jeremija Starovlah i njegov sin Aleksandar su jedva preživeli, mnogi su propali ekonomski, psihički, porodično. Tim ljudima i mojoj porodici, moji progonitelji i ja dugujemo mnogo, jer su te patnje nezaslužene i nezamislive u civilizovanom svetu. Bin Ladenov brat trguje sa Zapadom, i to je, možda, i normalno, sinovi ratnih vođa drugih strana u našem sukobu bave se politikom i biznisom naveliko, a moja porodica je prošla kroz pakao. Može doći vreme da se Staljinu svi izvinimo - bar nije imao potrebe za hipokrizijom i perfidijom....

ostatak teksta na
http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... 20karadzic

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2009, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
laoce je napisao:
Prije 2 dana sam postavio ovo na CiD , sad samo prebacujem temu ovdje
Citiraj:
Ne bi bilo rata da Alija nije mutio

ONO što su moja porodica, prijatelji i mnogi nedužni ljudi proživeli za vreme mog skrivanja, isto je kao u vreme Gestapoa - ovom rečenicom započinje ekskluzivni intervju za „Novosti“ prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji je godinama bio jedan od najtraženijih haških begunaca. Posle godinu i po dana provedenih u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu, u pauzi priprema za „proces stoleća“, našao je vremena da prvi put, posle više od 13 godina, govori za neki od srpskih medija.
* Kako ste podnosili optužbe da su Srbi bili taoci vašeg skrivanja?
- Jako teško. Nije reč samo o porodici, nego i drugim potpuno nedužnim ljudima, prijateljima, pa čak i nepoznatim, nepravedno optuživanim za pomaganje. Naš paroh Jeremija Starovlah i njegov sin Aleksandar su jedva preživeli, mnogi su propali ekonomski, psihički, porodično. Tim ljudima i mojoj porodici, moji progonitelji i ja dugujemo mnogo, jer su te patnje nezaslužene i nezamislive u civilizovanom svetu. Bin Ladenov brat trguje sa Zapadom, i to je, možda, i normalno, sinovi ratnih vođa drugih strana u našem sukobu bave se politikom i biznisom naveliko, a moja porodica je prošla kroz pakao. Može doći vreme da se Staljinu svi izvinimo - bar nije imao potrebe za hipokrizijom i perfidijom....

ostatak teksta na
http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... 20karadzic

Napokon neko da se sjeti da i to postavi ovdje.
Nek se malo cuje i njegova, dosta su nam sve ove godine mozak ispirali zapadni okupatori.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2009, 19:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
Citiraj:
Može doći vreme da se Staljinu svi izvinimo - bar nije imao potrebe za hipokrizijom i perfidijom....

sta je on htio ovim reci?????

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2009, 19:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Pa da je on u stvari nesto izmedju Gandija,Mandele i Majke Tereze.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2010, 11:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
google lazarević je napisao:
Citiraj:
Može doći vreme da se Staljinu svi izvinimo - bar nije imao potrebe za hipokrizijom i perfidijom....

sta je on htio ovim reci?????

:-? pa valjda bi ti to nama trebala znati reći, isto vam je područje stručnog interesovanja.
ako ti kao znalac skrivenih tajni ljudskog uma to ne znaš, šta očekuješ od nas? :roll:

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 09:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Svi su krivi sem Dabica, a on nevin svira klavir u Hagu, parodija ili neznam sta li je.......

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 20:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://www.mondo.rs/s162158/ex-YU/Karad ... _cilj.html

Јако је добро ово рекао:

Citiraj:
"Srbi su želeli da žive s Muslimanima, ali nisu i nikada neće pristati da žive pod Muslimanima".

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
http://www.mondo.rs/s162158/ex-YU/Karadzic-_Branicu_nas_narod_i_pravedni_cilj.html

Јако је добро ово рекао:

Citiraj:
"Srbi su želeli da žive s Muslimanima, ali nisu i nikada neće pristati da žive pod Muslimanima".

Da. Al sta cemo sada kad Muslimana vise nema, a pojavila se neka nova nacija. Sta cemo s njima?
I ja sam za zivot s Muslimanima. Bas smo dobro zivjeli zajedno. Kako se pojavise Bosnjaci, pojavi se i rat i sve sto je islo s tim.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 23:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Banjalucki_Behar je napisao:
Svi su krivi sem Dabica, a on nevin svira klavir u Hagu, parodija ili neznam sta li je.......

...steta sto i alija nije tamo...al sa'ce ganic u beograd...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2010, 00:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
Citiraj:
* Kako su izgledali vaši pregovori sa Holbrukom? Jeste li mu, zaista, verovali?
- On je veoma ozbiljno mislio o svemu što je radio sa nama, razgovarao uz puno uvažavanje, vidi se to iz nekih dnevničkih zapisa o našim susretima. Ne razumem zašto je njegova retorika bila drugačija, mada nam je on rekao da će retorika ostati neko vreme oštra. Uveren sam da bi ispunio svoju obavezu, da je mogao, ali on to neće da prizna, a to nije lepo. On je, pre svega, bio pragmatičan, uporan i nasilan, ali je bio svestan prave prirode konflikta. Bio je potpuno svestan da mi nismo „ratni zločinci“, inače, ne bi ni pregovarao sa nama.

Baš je ovo zanimljivo. Vjeruje se jednom Amerikancu na riječ koji bez "kofera para nigdje ne ide". To da li je Holbruk bio ozbiljan u namjeri da progura imunitet i nevinost Karadžića kada je riječ o ratnom zločinu je prava šarena laža na koju je Karadžić i nasjeo. Tražiti od UN zaštitu i neumješanost u ratni zločin, a da kasnije organ koji je u službi UN - MSP pokrene postupak protiv Karadžića, je ono što ni sam Holbruk i da je htio nije mogao zaustaviti.
Dosta je u našem narodu i društvu naivnih ljudi, pa čak i onih na vlasti..

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2010, 11:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
Sinny je napisao:
Silvio Dante je napisao:
http://www.mondo.rs/s162158/ex-YU/Karadzic-_Branicu_nas_narod_i_pravedni_cilj.html

Јако је добро ово рекао:

Citiraj:

Da. Al sta cemo sada kad Muslimana vise nema, a pojavila se neka nova nacija. Sta cemo s njima?
I ja sam za zivot s Muslimanima. Bas smo dobro zivjeli zajedno. Kako se pojavise Bosnjaci, pojavi se i rat i sve sto je islo s tim.

sto ti jedes govedinu starac, to je za pricu... :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 08:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Pa dobro Dr Dabic se drzi svojih fasistickih lazi u koje jos samo on vjeruje. Vidi se da mu je sviranje klavira tesko palo, trenira covjek u rijetkim trenutcima kada je pri sebi :lol:

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 10:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mamma:) je napisao:
Sinny je napisao:

Да?
Можеш ми објаснити зашто?

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 13:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:
Да?

To je Sinny zato što ti imaš neko svoje lično mišljenje o nečemu i zato što imaš nekakve svoje poglede na sve to. Obično se za nas takve kaže da smo "budale, neobrazovani, da smo skrenuli s uma i sl".

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 16:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Neka i Raso kaze sta ima. Mi bi njemu sami trebali suditi za ratno profiterstvo i prodaju teritorije. To mu nikako oprostiti ne mogu.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 11:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:
Sinny je napisao:

Да?

quotala sam ti tvoj pos, misleci da je to dovoljno.. jednostavno mislim da pretjerujes sa globalizacijom.. a i pljuvanjem po citavoj naciji.. jel dovoljno?
Blackwood, jel' ti Milan Tarot sta u rodu?

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 11:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

quotala sam ti tvoj pos, misleci da je to dovoljno.. jednostavno mislim da pretjerujes sa globalizacijom.. a i pljuvanjem po citavoj naciji.. jel dovoljno?

Гдје сам ја то пљунуо по неком?????
Или рекао нешто нетачно?
Нација Муслиман као једна од три конститутивне нације СРБиХ.
Декретом наметнута нација Бошњак настала 1993. године.
Велик број Муслимана се и даље изјашњава као Муслиман вадећи лична документа у ЦИПС-у.
Бошњаци траже да се све дијели по попису из 1991. године када нису постојали.

Ово су ти чињенице а не пљување или глобализација.
Ако то неког боли то је већ његов лични проблем. Нек размишља својом главом, а не главом Алије, Хариса или Ејуба.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 13:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:
Гдје сам ја то пљунуо по неком?????
Или рекао нешто нетачно?
Нација Муслиман као једна од три конститутивне нације СРБиХ.
Декретом наметнута нација Бошњак настала 1993. године.
Велик број Муслимана се и даље изјашњава као Муслиман вадећи лична документа у ЦИПС-у.
Бошњаци траже да се све дијели по попису из 1991. године када нису постојали.

Ово су ти чињенице а не пљување или глобализација.
Ако то неког боли то је већ његов лични проблем. Нек размишља својом главом, а не главом Алије, Хариса или Ејуба.

Ja se stvarno izvinjavam na off-u..
Mozes mi reci kome je to nametnuta nacija Bosnjaka? Jel to tebi neko neku naciju namece? I kako to izgleda?
Meni je to jarane cisto pljuvanje po ljudima o kojima ti nemas pojma.. I meni su dosta stvari koje su se stvorile tokom/pred rat cudne, ali mi ne pada na pamet da pljujem po ljudima ili stvarima o kojima nemam pojma.. zivi svoj zivot i pusti druge da zive, tako jednostavno.. nemoj mi samo pricati da ti zbog Bosnjaka nemas normalan zivot..

Citiraj:
Нек размишља својом главом, а не главом Алије, Хариса или Ејуба

ova ti je.. pa ono.. najblaze receno, glupa da gluplja ne moze biti..

pozdrav gospodinu koji "misli" svojom glavom..

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 15:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne, mada bi volio da ga upoznam da vidim na koga se to ugledaš i ko ti je besprjekorni idol kad ga i drugima prebacuješ :)

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 18:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja se stvarno izvinjavam na off-u..
Mozes mi reci kome je to nametnuta nacija Bosnjaka? Jel to tebi neko neku naciju namece? I kako to izgleda?
Meni je to jarane cisto pljuvanje po ljudima o kojima ti nemas pojma.. I meni su dosta stvari koje su se stvorile tokom/pred rat cudne, ali mi ne pada na pamet da pljujem po ljudima ili stvarima o kojima nemam pojma.. zivi svoj zivot i pusti druge da zive, tako jednostavno.. nemoj mi samo pricati da ti zbog Bosnjaka nemas normalan zivot..

Навео сам чињенице. Могу их и поновити ако уопште долазе до тебе.

Ко је наметнуо нацију Бошњака?
О.К. Можда сам се погрешно изразио. Није наметнуо ником лично, већ колективно. Е сад, друга је прича што један незанемарљив број Муслимана или то неће да прихвати или не схваћа о чему је ријеч и исти се изјашњавају као Муслимани приликом вађења докумената. Бошњачки политички врх веома добро зна ту чињеницу и само због тога одуговлаче са пописом становништва.

И даље ми није јасно по коме ја пљујем? Ах да, по пар исламских фундаменталиста који су одвели свој народ у рат и биједу. Не пљујем по свом комшији којег сам недавно случајно срео овдје у Москви и који је био на другој страни у протеклом рату. Њему је веома јасно све што се дешавало. Све је преживио на својој кожи а не крај тв пријемника уз лажи ЦНН-а. Веома ми је било пријатно сјести и испричати се с човјеком који је значи 1992. године директно пуцао на мене.Никакве ту мржње нема ни с једне стране.

Али чини ми се да то теби није јасно.
Ако неки покушавају да промјене цјелокупну историју, морамо одмах све да прихватимо и ако говоримо против лажирања историје ми пљујемо по њима?
Имам осјећај да немаш појма о чему причаш, па можда боље да више не полемишем.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]