banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 00:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Okt 2009, 12:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...
Evo radosne vijesti za sve "fanove" Biljane Plavšić, koju su obožavaoci prozvali Caricom:
----
Bivša predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić, koja je u Švedskoj izdržavala 11-godišnju kaznu zbog zločina počinjenih protiv čovječnosti, bit će oslobođena 27. oktobra, stoji u saopštenju švedskog ministarstva pravde. Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije prije mjesec dana dao je 'zeleno svjetlo' za puštanje iz zatvora Biljane Plavšić, koja je u februaru 2003. osuđena na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od 11 godina. U skladu sa švedskim zakonom, zatvorenik zbog dobrog vladanja, nakon trećine izdržane zatvorske kazne, može biti oslobođen. (Hina)
----
Ovo je možda idealna prilika da se podsjetimo nekih njenih državničkih izjava, u kojima je iznosila svoje stavove o geografiji, biologiji i drugim prirodno-društvenim naukama:

*Ne kažem da ne želimo više živjeti sa Hrvatima, nego radije da im ne trebamo dopustiti da žive s nama.

*Kada sam vidjela šta je Arkan napravio u Bijeljini, zamislila sam da su sve njegove akcije takve. Rekla sam – ovo je srpski heroj. On je pravi Srbin, to je vrsta čovjeka kakvog trebamo.

*To je genetski deformisani materijal koji je prigrlio Islam. I sada sa svakom nasljednom generacijom taj gen postaje koncentriran. Postaje sve gori i gori, jednostavno postaje izražajan i diktira njihov stil mišljenja i ponašanja, koji je ukorijenjen u njihovim genima. (o Muslimanima u Bosni)

*Srbi iz Bosne, posebno oni koji žive u pograničnim regijama, imaju razvijenu specijalnu sposobnost da osjete opasnost po naciju i da razviju mehanizme samozaštite. U mojoj porodici uvijek je govoreno da su Srbi iz Bosne bolji od onih iz Srbije. Kao biolog znam da je najbolja sposobnost da se prilgode i prežive kod onih vrsta koje žive odmah do drugih koji su im prijetnja. Tako da je odvojenost Srba od drugih nacija i prirodan i potreban fenomen.

*Srba ima 12 miliona, neka ih šest miliona pogine. Opet će ona druga polovica uživati u plodovima rada i borbe.

*Kad se osvrnem i oko sebe vidim uniformisana lica, ja steknem osjećanje sigurnosti. (6. april 1992)
-
*Ja bih najviše volela da istočnu Bosnu očistimo, nemojte da me neko uhvati za reč, pa da misli da govorim o etničkom čišćenju. Oni su nam jednu sasvim prirodnu pojavu podmetnuli pod taj naziv etničko čišćenje i okvalifikovali to kao ratni zločin. Sve i da zadržimo 70 odsto teritorije nema tu mira. Za nas nema mira. Ja njima, ovako da kažem, ne želim, ništa dobro. Ali da ja budem mirna, moramo im dati nešto, da imaju gde sebi da organizuju život, da ne bi mene celo vreme uznemiravali. Tako ja shvatam tih muslimanskih 30 odsto. ("NIN", 24. maj 1996)

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 12:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Aaron, šta ćeš kada je Dodo kandiduje za predsjednika RS? :o

Već vidim kako pucate od muke. :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 13:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Aaron je napisao:
Evo radosne vijesti za sve "fanove" Biljane Plavšić, koju su obožavaoci prozvali Caricom:

Kakve su ti ovo gluposti ako ces prenositi vijesti prenosi ih kako treba a nemoj ubacivati svoje suvisne komentare :roll:

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 13:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Sta ce starica je svoje odradila,priznale sve grijehe,barem neka umre na slobodi.

filozof sa vrbasa je napisao:
Aaron, šta ćeš kada je Dodo kandiduje za predsjednika RS

Kao osudeni ratni zlocinac nemas pravo se baviti politikom,,,kao drugo Biljana je pustena na uvjetnu slobodu........

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 13:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Aaron je napisao:

Kakve su ti ovo gluposti ako ces prenositi vijesti prenosi ih kako treba a nemoj ubacivati svoje suvisne komentare :roll:

Šta od ovog nije istina? Jesu je zvali Caricom kad je rušila SDS? Jel' tad imala priličan broj obožavalaca?

I daj malo manje iskazuj svoju mržnju prema mojoj malenkosti. Ipak si ti neki moderator, zadrži bar privid neutralnosti...

Poslednji put menjao Aaron dana 22 Okt 2009, 13:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 13:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Aaron je napisao:
I daj malo manje iskazuj svoju mržnju prema mojoj malenkosti. Ipak si ti neki moerator, zadrži bar privid neutralnosti...

1. Nigdje nisam iskazao mrznju prema tebi
2. Kad postavljas vijest imas opciju "Quote" pa je citiraj ili postavi link a samo kopiranje vijesti sa tvojim neslanim ali vec naviknutim upadicama koliko ja znam nije dozvoljen na forumu.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 13:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Banjalucki_Behar je napisao:
Sta ce starica je svoje odradila,priznale sve grijehe,barem neka umre na slobodi.

Kao osudeni ratni zlocinac nemas pravo se baviti politikom,,,kao drugo Biljana je pustena na uvjetnu slobodu........

Ovo uopšte nije tačno i ti ljudi imaju pravo da se kandiduju za sve funkcije u državi. A Biljana Plavšić je puštena na uslovnu slobodu pod uslovom da ne pobije i ne protjera novi kontignet Bošnjaka i Hrvata.

Ja mislim da je veoma malo vjerovatno da je ona u stanju da učini tako nešto.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 13:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45

U pravoj drzavi kad bi joj rekao da je ratni zlocinac imala bi pravo da te tuzi, jer je ona svoje odlezala i sad je obicni gradjanin(u pravnom smislu)...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 13:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
skeva je napisao:
U pravoj drzavi kad bi joj rekao da je ratni zlocinac imala bi pravo da te tuzi, jer je ona svoje odlezala i sad je obicni gradjanin(u pravnom smislu)...

Losa ti logika.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 13:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
skeva je napisao:

U pravoj drzavi kad bi joj rekao da je ratni zlocinac imala bi pravo da te tuzi, jer je ona svoje odlezala i sad je obicni gradjanin(u pravnom smislu)..

Ostala je jos jedna trecina robije,tako da Biljana jos uvjek nije obicni gradanin........

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 14:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

skeva je napisao:

U pravoj drzavi kad bi joj rekao da je ratni zlocinac imala bi pravo da te tuzi, jer je ona svoje odlezala i sad je obicni gradjanin(u pravnom smislu)..

Ostala je jos jedna trecina robije,tako da Biljana jos uvjek nije obicni gradanin........

hm....moze biti....

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 14:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Biljana Plavšić na putu za Beograd!

Bivši predsednik Republike Srpske Biljana Plavšić izašla je u četvrtak iz švedskog zatvora Hilsenberg i na putu je za Beograd!

Švedsko ministarstvo je ranije javilo da će Plavšićeva biti oslobođena u utorak, 27.okotobra.
Biljana Plavšić u Beograd bi trebalo da doputuje u kasnim večernjim časovima u pratnji premijera RS Milorada Dodika, javljaju mediji u RS.
Švedska Vlada donela je u sredu odluku da Plavšićeva bude uslovno oslobođena iz zatvora nakon odsluženja dve trećine zatvorske kazne, potvrdio je prethodno Srni portparol švedskog Ministarstva pravde Martin Vilfridson.
Član Odbora za pomilovanje Biljane Plavšić Svetozar Mihajlović izjavio je da je ovakva odluka Haškog tribunala očekivana.
"Biljana je prošla kroz mnoge nepravde proteklih godina i u Beogradu ćemo joj priredi doček koji je i zaslužila", rekao je Mihajlović.
Haški tribunal je 15. septembra odobrio prevremeno puštanje na slobodu Biljane Plavšić pošto joj 24. oktobra ističe dvije trećine kazne.
Biljana Plavšić se u januaru 2001. dobrovoljno predala Haškom sudu, u oktobru 2002. priznala je krivicu za progone muslimana i Hrvata u 37 opština BiH 1992, a 2003. godine osuđena je na 11 godina zatvora.
Plavšićeva je bila predsednica Republike Srpske od 1996. do 1998. godine.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Drago mi je da se Bilja oslobodi. Zasto? Zato sto je ona promijenila svoj sistem razmisljanja iz nacionalistickog u liberalni. A kad se neko iskreno pokaje zbog onog sto je uradio i prizna red je da mu se oprosti. Mislim da je cak trebala izaci daleko ranije. Za razliku od Bilje Dodo je obrnut proces, presao je iz liberalnog u nacionalisticki prag zbog toga mi vise ne odgovara i ne bi za njega glasao. Sto se tice bilje, ona je bila naivna i smutljivci i izdajnici poput karadzica koji samo svoje dupe gledaju su je zaveli kao i vecinu naroda. Ali njena velicina je u tome sto je priznala svoju gresku, pokajala se, svjedocila protiv kriminalaca Karadzica i Krajisnika i bas mi je drago da je docekala slobodu. Znaci, dokazala je djelima da je pokajanje bilo iskreno i za razliku od ostalih zasluzila da je puste iako su zbog njenih godina mozda to trebali i ranije. Jedino njeno ponasanje malo baca sumnju sto se druzi sa Dodom koji je u medjuvremenu postao nacionalista ali mozda je to zato sto je bila u zatvoru i morala je da prihvati bilo ciju pomoc. Inace, ako podrzava Dodinu politiku i nacionalizam, onda smatram da nije doslo do velike promjene u njenom ponasanju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 14:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nidje veze...Biljana je priznala krivicu samo da bi spasili svoju bulju, priznala bi i da je kriva za holokaust samo da bi je sto manje osudili....
Sto se Dodika tice, otkud tebi da je on nacionalista? To sto na taj nacin kupi glasove kao uostalom i Silajdzic i Tihic u federaciji ne mora da znaci da je nacionalsita, prije bih rekao da je licemjer kao uostalom i 90% politicara u BIH...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 14:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Biljanino priznanje nije ni bilo iskreno, i služilo je za dobijanje manje kazne. Sama je to onomad izjavila.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 14:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Aaron je napisao:
Biljanino priznanje nije ni bilo iskreno, i služilo je za dobijanje manje kazne. Sama je to onomad izjavila.

Nije imala ni sta priznati.....Al vec sam rekao, priznala bi krivicu i za napad 19. septembra samo da je puste ranije.... To joj ide na cast...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Skeva, procitaj knjigu Biljane Plavsic "Svedocim", pa ces vidjeti kakve su stvari kriminala radili Karadzic i Krajisnik, a sama ta knjiga govori da priznanje nije bilo samo iz straha, iako mozda djelimicno jeste.
Drugo, sjetimo se velike ulicne pobune u Banjaluci 1997 kada je ona izasla iz stranke i suprotstavila se kriminalcima iz SDS-a iako su joj prijetili ubistvom. To sve govori da je priznanje bilo iskreno.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 14:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Skeva, procitaj knjigu Biljane Plavsic "Svedocim", pa ces vidjeti kakve su stvari kriminala radili Karadzic i Krajisnik, a sama ta knjiga govori da priznanje nije bilo samo iz straha, iako mozda djelimicno jeste.
Drugo, sjetimo se velike ulicne pobune u Banjaluci 1997 kada je ona izasla iz stranke i suprotstavila se kriminalcima iz SDS-a iako su joj prijetili ubistvom. To sve govori da je priznanje bilo iskreno.

Niko ne brani kriminalce Krajisnika i Karadzica....al jebiga, krasti i bogatiti se u ratu nije isto kao i napraviti etnicko ciscenje, genocid, silovati zene bla bla....
E pa ona je svjedocila protiv njih po tim tackama a ne po onim za sto su krivi....
I da, nemam vremena za citanje knjiga svakojakih debila....

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 15:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:

:lol:

Ti si primjer uspješne indoktrinacije, pročitao si njenu knjigu i dedukcijom si došao da su njih dvojca kriminalci, a ona jadna nije mogla da se odupre njihovom snažnom uticaju. :lol:

Koje si još knjige pročitao?

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Al ste pametni. A sta vi smatrate, da je trebala ostati u zatvoru?

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]